/spanien/barcelona/forum/3167.aspx/spanien/barcelona/forum/3167.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca Barca
2015-09-24 16:10
Barcelona Barca Barca
2015-09-24 16:06
Efter att ha försvunnit lite från forumet när jag tröttnade på all snack om Qatar och finansieringen av terror, ISIS, politik och allt de där så känner jag att jag måste ba komma tillbaka och värma samt trösta mig med mina barca bröder här på forumet.

Gårdagens match skrämde mig en hel del. Så otroligt ineffektiva som vi var är rätt farligt för framtida möten med diverse storlag, vårat mittfält är helt under isen och försvarsspelet är under all kritik. Men varför vi spelar så här dåligt vet jag inte, men jag börjar se ett mönster. Om vi går tillbaka till förra hösten så spelade vi rätt så mediokert, förlorade vi gjorde vi det med acceptabla förlust siffror och inte som det verkar ske just nu, rena utklassningen. Som Lion24 nämner så är 1-0, 2-1 även 2-0 är acceptabelt, men dessa 4-0, 4-1 och sevilla matchen där dom hämtade upp 0-4 till 4-4 är för mig så oacceptabelt, sparar krafterna till våren är ingen ursäkt för det här, eller vänta tills säsongen är slut så får vi se vem som står med troféer. Jag tror absolut inte på troféer denna säsong, med de försvarsspelet vi har finns det inte en chans att vi kan nå en CL final eller ens liga vinnare. Celta spelade ut oss totalt igår och vi hade inte ens EN chans att spela vårat spel i 5 mins period. Xaviesta här på forumet skriver att våra tre anfallare "spacklade över den vattenskadade fasaden från hösten genom fantastiska prestationer" och det är helt korrekt, inget snack om den saken att det var varken en överpresterande Pique eller Mascherano som räddade tillslut säsongen utan det var Neymar, Suarez och Messi som tryckte dit bollarna som var matchavgörande. Om inte Suarez målade så steg Ney och Messi fram, om inte Messi målade så steg Ney och Suarez fram och vise versa. Sen undrar jag vilka krafter ska vi spara på, har ni kollat våran bänk ? Munir, Sandro? Ska dessa herrar stiga fram när Messi eller någon av trion ska vila ? vi kommer Inte vila och spara på krafterna de kan ja redan lova er, Messi Ney och messi kommer spela hela säsongen och be till Gud att inga av dessa skadar sig för då är det kört.

Man får absolut inte stirra sig blint på siffror och titlar med LE första säsong. Det fanns många matcher under våren som vi var rätt så mediokra men på något vänster så lyckades antingen Neymar, Messi eller Suarez trycka dit en matchvinnande boll i nätet. Mot Real Madrid på hemmaplan är ett praktexempel, vi höll på att bli totalt utspelade i första halvleken och kunde lika gärna ha stått 2-1 real. I andra lyckades Suarez trycka dit matchvinnande bollen. Samma mot Juve, vi låg rätt så risigt till men även där steg Suarez fram. Mot bayern på hemmaplan, vi började bra, men sen stod matchen och vägde till Bayerns fördel innan Messi också räddade oss med en fantastisk presentation. Att det är grundspel som vinner matcherna åt oss är inte en verklighet utan det är dessa tre amigos där framme som gör det, funkar inte dom funkar inte ett skit för Luchos "taktiska". Att sen spela Mathieu som vänster back är inte heller något att hänga i julgranen, fransmannens lungor håller inte för spel som vänsterwinger springare som man måste vara för att klara av den uppgiften i barca. Vi förlorar så enormt mkt i offensiven med honom som vänsterback och Neymar ser allmänt vilsen ut med Mathieu som vänsterback, och får ingen hjälp i offensiven. Såg vi ganska klart och tydligt mot Real borta förra säsongen. Hur många löpningar tog Mathieu i offensiven igår ?

Sen, till det viktigaste och som jag börjar bli smått orolig för, mittfältet, oj oj oj, detta är för mig den svagaste lagdelen vi har, och kanske den sämsta mittfältsstyrkan av alla storlag ute i europa, Iniesta, Rakitic och Sergi är rätt så dugliga kan man tycka sådär snabbt för förhand, men faktum kvarstår att vi idag börjar känna saknaden av en viss Xavi, att försvaret ligger nere vid målvakten och anfallet uppe vid motståndarlagets målvakt lämnar ett sånt enormt hav för mittfältarna att försvara, Iniesta är ingen Gattuso och Rakitic är inte det heller, att Rakitic springer mkt vet vi, men han är ingen grovjobbare. LE bör ta sig en funderare och se över detta mittfältsproblem vi har, våra mittfältare är inga grovjobbare utan dom är fin lirare.

Jag ska inte skriva allt för mkt, men nu börjar det bli skrämmande med dessa förluster, det är inga normala förluster vi åker på det är rena utklassningen. Celta såg igår ut som när barca var i sina bästa dagar med Pep, korta snabba mittfältare och anfallare mot klumpiga hopplösa motståndare. Fan vad man saknar Peps era efter en kväll som igår, när Xavi, Iniesta, Busquets fick alla motståndare att ba ge upp efter 20 minuters spel. Vi åkte aldrig på sånna här totalt förnerade minor med Pep, utan skulle motståndarna ta poäng eller slå oss, fick dom parkera bussen eller göra sitt livs match. Största förlusten med pep om jag minns rätt var borta mot Inter med 3-1. Annars har förlusterna med Pep sett ut som mer "acceptabla", 1-0,2-1,3-2 förluster, vi spelade ut alla lag som vi mötte med Pep sen att vi förlorade nån match kunde man acceptera. Men 4-0 och nu 4-1 ? nja....
Barcelona Barcelonistas
2015-09-24 15:58
Kröjf - du har ju köpt korv under hela konversationen där du kommer med sjuka påståenden. Jag har aldrig skrattat så mycket som jag precis gjorde åt din geniala jämförelse mellan Mou och Lucho.


"Mourinho is a coach of titles, not football. Or rather, not a football coach if we understand the sport is a spectacle or entertainment for those who watch it, either at home or live in the stadium". Läs in Lucho i Mourinhos ställe och du finner mitt svar."Jag låter vår svenska landslagskapten svara på detta!
Barcelona neymar JR
2015-09-24 15:42
Xaviesta Dig syftade jag inte på, du är konstruktiv i dina inlägg och inget evigt tjatande. Samtidigt som du drömmer dig till Barcelonas signum så förblir du ändå realistisk. Då köper jag det och respekterar det Med den här ledningen så kan vi glömma det vi alla här inne egentligen vill se. Jag vågar t om påstå att inte ens Pep hade klarat av att göra det han gjorde igen. Så jävla unikt var det Har alltid sagt att Pep är det bästa och det sämsta som har hänt Barcelona. Hans era lever fortfarande vinner, det är frågan om inte den borde dö ut helt innan vi kan börja hoppas på det bästa Vi var ju trots allt titelkandidat varje år efter Pep. För min egen del känns det som att vi hade behövt ytterligare 2 jobbiga år innan vi hade kunnat börjat revolutionera oss Tills ljusa tider så kommer alla tränare och alla spelare ha mitt fulla stöd då dom representerar MINA färger. Visst kan man häckla dom i stundens allvar men någon gång ska det ta slut
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2015-09-24 15:31
neymar JR Ingen här menar att vi vill ha tillbaka Pep i sig, utan mer hur han var trogen Barcas signum, spelmodell och klubbvärderingar. Det är DET jag vill ha tillbaks iaf. Det här nya under Lucho är.någonting helt annat och att det bär frukt säger mig ingenting alls. Den tillfredsställer inte mig som Barca supporter och jag känner inte igen min klubb riktigt, veken på administrativ nivå eller på gräset. Spelartyperna vi har idag är handplockade för Luchos fotboll, smått otekniska men istället fysiska två-vägs grovjobbare. Hur många kvicka spelare kan du räkna upp i dagens Barca förutom Neymar, Messi och Alba? Hur många passningsskickliga på mitten förutom Iniesta och Busquets? För att inte nämna alla rotationer som görs utan den fingertoppskänsla och tanke som rotationer kräver? Det jag saknar mest med Peps fotboll är som sagt hur trogen han var klubbens traditioner och värderingar, såväl på plan som utanför. Lucho får gärna skruva på det där något och tillämpa sin egen fotboll men som det ser ut idag ser jag ingen hållbar struktur i vårt grundspel, dvs ett spel som ger oss 3 poäng även när vi spelar skit. Dessa dagar förlorar vi med 3-4 bollar om vi ligger på 80% inställning och koncentration istället för 100%. Det är DET som är skillnaden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-09-24 15:28
Jag är en av dom som oftast skriver ''vårperioden är viktigast'' eller ''var lugna, man sparar krafter till våren''. Jag tror på det. Jag tror att tanken är sådan. Men det förklarar inte pinsamheten igår. Det ska heller inte ses som OK eller inte värsta grejen när man förlorar så där. Då ska motorsågen fram. Förlorar vi med 1-0, 2-1 eller 2-0 så kan jag köpa det om man haft rätt inställning och försökt. Igår förlorade vi med 4-1 och hade ingen intensitet, energi, inställning eller taktik. Det ska inte få accepteras med att ''vi sparar på krafter''.
Barcelona Barca4life98
2015-09-24 15:02
Jag var riktigt besviken, arg, ledsen när det gick dåligt förra hösten. Vi var 4 poäng bakom. Min farbror sa till mig; "Det handlar inte om att spela sin bästa fotboll nu, utan att vara som bäst i februari/mars." Oj så rätt han hade, kommer aldrig glömma det. Det gör mig optimistisk denna säsong trots att det känns trögt just nu. Våra stjärnor kommer att hitta formen. Arda och Vidal blir tillgängliga. MSN kommer att hitta rätt, otänkbart att dom kommer fortsätta missa så många lägen som dom gör nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2015-09-24 15:00
Barcelonistas skrev: "Kröjf - så brukar det låta när man har slut på argument eller känner sig besegrad." Jösses! Din självbild är så fullständigt obefogat grandios, att den finns inte. Visst, jag gav upp. Tyckte att du gott kunde få "kvalitetstid" att leka lite med dig själv ett tag.
Barcelona neymar JR
2015-09-24 15:00
Det är ganska kul hur man kan håna luchos taktiker med jämförelse med Pep men ingen jävel av er kommer med något konstruktivt. Oftast står ni för dom mest efterkloka kommentarerna med och dunkar er själva på bröstet 3 frågor 1: Vem ska träna Barcelona för att kopiera Pep? 2: vart ska vi få tag på dom spelarna som passar in i systemet? 3: Hur lång tid kommer ni själva ge projekt innan ni drar parallellen till Pep och vilket misslyckande det blev Vi hade 3 guld år med Pep, med fantastisk fotboll och lagsammanhållning. Allt i klubben var perfekt 3 år av klubbens 100+ historia som definierar vad den här klubben står för.... Nu kommer väl svaret som alltid bli bielsa är gubb fanskapet som ska leda oss....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-09-24 14:49
@Liunil Masse:


Hade Celta utklassat oss om vår nivå ligger på samma som den gjorde mot tex Bayern i CL?
Barcelona Barcelonistas
2015-09-24 14:47
Vi vann mot City-PSG-Bayern-Juve på rena rama Mourinho stylen.


Nej nu ska jag ta en promenad med hunden och skratta.
Barcelona Barcelonistas
2015-09-24 14:45
Kröjf - så brukar det låta när man har slut på argument eller känner sig besegrad.


Men för att göra dig glad ok. Luis Enriques är precis som Mourinho, en tränare som vinner titlar men som inte spelar attraktiv och fin fotboll! lMFAO.
Barcelona Kröjf
2015-09-24 14:36
Barcelonistas

No comments........................................................................................................!
Barcelona Barcelonistas
2015-09-24 14:29
Kröjf - "Du räknar ihop MSN:s samlade målskörd och ser det som synonymt med ordet kvalitet. Men hur går det räknesättet ihop med sättet du ser på målspottaren "Penaldo". Mig veterligen har du inte räknat in honom som kvalitetsspelare.." Jag har aldrig sagt att Penaldo inte är en kvalitetspelare. Du kanske har tolkat det så då jag kallar honom för just Penaldo men det beror bara på att han gör så otroligt mycket straffmål. Häromdagen mot Donetsk så blev han den spelaren som gjort flest straffmål i Cl historia. Så Ronaldo lever ju sannerligen upp till namnet Penaldo. Dm1982 - sant jag chansade lite helt enkelt trodde explosionen skulle ske mot Celta. Tänkte lite på när vi föra säsongen åkte ner till Bilbao och slog dom med 2-5 trodde på något liknande. Men så här bra kunde jag inte föreställa mig att Celta skulle va samtidigt som vi va så usla.
Barcelona Barcelonistas
2015-09-24 14:16
Kröjf - jag förstår vad Cruijff vill säga och jag håller med honom men inte att det skulle stämma överens med Luis Enriques Barcelona. Allt handlar i slutändan om vem du jämför dig själv med.

Jämför vi Luis Enriques Barcelona med alla alla lag ( syftar på dom bästa lagen i världen idag) så tycker jag i varje fall att vi spelar den mest underhållande fotbollen när vi är i form. Jämför vi däremot Luis Enriques Barca med Pep Guardiolas då är det ju självklart att Enriques lag kmr framstås som tråkigt när man jämför dom. Men den jämförelsen är inte rättvis den är snarare väldigt orättvis både mot Lucho och laget. Om bra fotboll bara är Pep Guardiolas Barca så kan vi ju lika gärna sluta kolla på fotboll för inget lag kmr någonsin nå den nivån.


Att man sätter Luis Enriques lag i samma grupp som Mourinhos lag genom åren är befängt.


Junta Dimision - att vi även hade brister föra säsongen när vi var som bäst håller jag med om. Det finns alltid saker man kan förbättra men att vi bara levde på trions individuella prestationer håller jag inte helt med om. Vi hade ett väldigt stabilt försvarspel. 21 insläppta mål på 38 matcher i ligan säger ju sitt.
Barcelona Kröjf
2015-09-24 14:12
Barcelonistas

Du räknar ihop MSN:s samlade målskörd och ser det som synonymt med ordet kvalitet. Men hur går det räknesättet ihop med sättet du ser på målspottaren "Penaldo". Mig veterligen har du inte räknat in honom som kvalitetsspelare..
Barcelona DM1982
2015-09-24 14:09
[QUOTE=Barcelonistas]DM1982 - jag trodde faktiskt att vi skulle vinna enkelt. För vi har ännu inte sett den där explosions matchen som vi alla väntar på där allt ska lossna. Jag trodde det skulle ske mot Celta Vigo, ett lag som spelar offensivt och vill framåt. Trodde att vår trio skulle straffa dom mer. [/QUOTE] Celta borta är aldrig enkelt men Barcelona spelade ruttet, då är det omöjligt. Vi får hoppas att det lossnar till helgen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-09-24 14:05
Celta utklassa oss genom att spela exakt samma spelstil. Vi har bättre spelare än Celta men vad gör det när Celta spelar med mycket bättre inställning och kör över oss. Hatten av till Celta men våra spelare kan MYCKET bättre. Varför får vi inte se laget ge allt på plan?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-09-24 14:05
Barcelonistas

Visst vi vann trippeln förra säsongen men vi hade fortfarande stora brister i vårt spel vid flera tillfällen och jag tycker att det är något vi borde ha tagit i akt under försäsongen, men det har vi tydligen inte. Sen pratar nog Kröjf om kollektiv kvalité vilket jag tycker att vi saknar nu och är något vi saknade i många matcher av förra säsongen, medan du med länktipset pratar om individuell kvalité och det är ingen som förnekar att vi har det. I längden håller dock inte individuell briljans, jämfört med kollektiv briljans.
Barcelona Kröjf
2015-09-24 13:59
Barcelonistas Kanske att jag förlitar mig för mycket på mitt tidigare oförvitliga minne, nu när jag äter massa medicin. Men jag tänker inte gräva fram fakta för att "bevisa" min sak. Utan av bekvämlighetsskäl återanvänder jag istället ytterligare ett citat av Cruijff som fångade din uppmärksamhet förra gången som det begav sig: "Mourinho is a coach of titles, not football. Or rather, not a football coach if we understand the sport is a spectacle or entertainment for those who watch it, either at home or live in the stadium". Läs in Lucho i Mourinhos ställe och du finner mitt svar. För övrigt tycker jag att du som sysselsättning, i citatform kan ställa olika inlägg du själv skrivit det senaste dygnet mot varann. Det kommer att framtona som en livlig diskussion mellan två helt oliktänkande barcasupporters. Är nästan lite frestad att göra det åt dig,
Barcelona Barcelonistas
2015-09-24 13:51
"Cruijff blir dig inte svaret skyldig: "Quality without results is pointless. Results without quality is boring". Ok låt oss kolla igenom. Trippelmästare 1 - MSN 120 mål tillsammans 2 - Real-City-PSG-Bayern-Juventus- Atletico blev alla slagna av oss under våren 3 - vid punkt 3 så låter jag länktips tala. Om inte detta är kvalite så vet jag inte vad ordet kvalite innebär.
Barcelona Barcelonistas
2015-09-24 13:44
Kröjf - Real Madrid låg aldrig 7 poäng före oss så jag förstår inte riktigt var du har fått det ifrån? Efter dom 3 första omgångarna föra säsongen så låg vi 6 poäng före Real Madrid. Det var snarare vi som tappade ett enormt stort försprång. Sen kan vända på myntet och säga att vi med ett helt nytt lag och ett så bedrövligt spel under hösten, samtidigt som Real Madrid radade upp 22 raka segrar så hamnade vi inte speciellt mycket efter dom i ligan alls. Dom hade ett 3 poängs försprång som mest mot oss. Sen tycker jag skillnaden var enorm på spelet från hösten föra säsongen jämfört med våren. Det var som dag och natt.. Kan man inte se det så bör man söka hjälp.
Barcelona Kröjf
2015-09-24 13:36
Barcelonistas skrev:

Kröjf - låt mig citera mig själv säsongen 13/14 under Mr Barbeque.

" Den dagen vi lämnar Peps fotboll är den dagen vi kmr stå som vinnare"

Vi lämnade Peps fotboll och idag är vi trippelmästare".

Cruijff blir dig inte svaret skyldig: "Quality without results is pointless. Results without quality is boring".


Barcelona Kröjf
2015-09-24 13:23
Barcelonistas Vad som hände under våren 2015 må vara historia. Men till historien hör också att ett osedvanligt skadedrabbat Real Madrid faktiskt "tappade" en ledning i La Liga på 7 poäng Det är inte svårt att föreställa sig vad som hade skrivits härinne, i fall FC Barcelona "tappat" nio poäng gentemot ärkerivalen, när den prestigefyllda ligatiteln stod på spel.
Barcelona Barcelonistas
2015-09-24 13:20
Föresten tolka mig inte fel jag älskar den eran vi hade under Pep, historiens bästa lag men jag gillar att man blickar framåt. Att sitta och gråta över något som tog slut 2012 håller inte.
Barcelona Barcelonistas
2015-09-24 13:17
Coach Peps pest har spridit sig ser jag.


Visst vi spelar inte bra just nu och vi spelade inte bra föra hösten heller men att sitta och kritisera det spelet som vi hade under våren? Pleaaaaseee get a job. Du kanske gillade att vi hade 80 bollinnehav i varenda match samt en tränare som bjöd laget på barbeque och sån äcklig senapsås? Som jag tidigare påpekade så var vi påväg ner redan under Titos första år och folk har mage och säga att vi spelar dåligt nu? Hur fan såg det ut innan Pep kom till klubben? Franks sista år i klubben var en hönsgård vi släppte in 4-5 bollar i varje match i princip. Även under Ronaldinhos prime 05/06 så kunde vi förlora med 1-3 hemma mot Atletico osv.


Kröjf - låt mig citera mig själv säsongen 13/14 under Mr Barbeque.


" Den dagen vi lämnar Peps fotboll är den dagen vi kmr stå som vinnare"

Vi lämnade Peps fotboll och idag är vi trippelmästare.
Barcelona Kröjf
2015-09-24 12:59
LennyRomario avslutade sitt inlägg med att Barca i kraft av några få spelares exceptionella kapacitet, mycket väl kan vinna även den här säsongens upplaga av CL. Samtidigt som han konstaterade att "Luchos" FC Barcelona "absolut" inte är att betrakta som något "stort lag". Med reservation för att inte samtliga av dagens barcaspelare per automatik alltid bör lystra till smeknamnet "superstjärna", så kan som så ofta ett citat av den oförliknelige Johan Cruijff, vara på sin plats: "Choose the best player for every position, and you’ll end up not with a strong XI, but with 11 strong 1’s.". Och skulle nu någon visa sig vara på diskussionshumör så kan jag förekomma denne, med ett citat till: "If I wanted you to understand it, I would have explained it better".
Barcelona Barcelonistas
2015-09-24 12:56
Jag tycker inte alls att vi spelar tråkigt under Lucho visst just nu spelar vi inte bra. Men när folk inte ens är nöjda med det vi presterade under föra säsongens vår då blir man lite frustrerad. Tyckte ni att vi spelade bra under Tata Martino? Tom under Tito Kunde vi se att laget inte pallar med Bollinnehavs fotbollen längre.


Bayern slog oss med 4-0 ( även om det berodde på många faktorer) när vi spelade med mycket bollinnehav, vi lyckades under Tata inte slå Atletico på 6 matcher under Lucho har vi nu 5 raka vinster mot dom är det en slump?enkos - du baserar allt på några enstaka matcher under den här hösten. Det är för tidigt att dra sådana slutsatser. Föra säsongen var vi ännu värre under hösten jag tom kallade Lucho för jävla knarkare, jag ville bara att han skulle få sparken. Vad som sen händer under våren är historia.
Barcelona enkos
2015-09-24 12:47
Vi klagar allt för ofta mot parkerade bussar men vi ska bara vara glada att många lag överskattar oss och vågar inte spela mot oss, för de lag som har gjort det hittills har lekt med oss, Bilbao, Sevilla och Celta..
Är så glad att Atletico valde att spela försiktigt annars hade ven den matchen blivit förlorad... Kanske börjar nu fler lag spela fotboll mot oss och det kommer inte se bra ut för oss...
Jag trodde hela tiden att lag som spelar öppet passar oss men hade helt fel, Vi är sjukt odugliga på att kontra, har inga spelare för det.. Hade Real spelat igår mot Celta med såna enorma ytor hade Real krossat Celta något man även kommer att göra när de möts..
Barcelona enkos
2015-09-24 12:43
@Liunil Masse:

Bilbao ger precis samma som Barca ger sina motståndarna. Alves bjuder på första målet, Pique bjuder på andra, Mascherano hoppas som en känguru och bjuder på tredje målet och en förlamad Pique låter en bänknötare Guidetti göra sitt allra första mål i ligan.. Komedi på högsta nivå..
Vi ska bara sluta att klaga och skratta å andra när vi själva blir utskrattade och förödmjukade gång på gång... Dagas att komma ner på jorden och inse att vi har ett skit lag att så fort motståndarna bestämmer sig för att attackera oss är vi rena rama hönsgård..
Annons: