/spanien/barcelona/forum/3067.aspx/spanien/barcelona/forum/3067.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Mch
2016-05-14 10:45
@enkos:


Du kan börja fira nästa års champions league redan nu så får du känna glädje längre än oss andra som måste vänta till slutet av maj.
Barcelona DM1982
2016-05-14 10:33
[QUOTE=enkos]Jag har firat ligaguldet hela våren. Idag är det tur för er alla att göra det. Världens bästa lag kommer att fixa till det. Lita på det. ps. Har en stark känsla att Barcas sämsta spelare under hela våren, Neymar kommer att vara den som råkar bli den som kommer vara avgörande och sedan bli hyllad som hjälte. U gevär som en Hazard som inte synts till under hela säsongen men mest ett mål mot Chelsea plötsligt höjdes till skyarna. Även om Neymar nu var en av världens bästa under hösten men försvann spårlöst under våren. [/QUOTE] Jo, vi vet att du har firat hela våren. Vi som har lite mer koll på ligaspel och dess nyckfullhet har suttit stilla i båten och respekterat spelet. Kanske något för dig också?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Socrates
2016-05-14 10:08
Lion24:

Har du något som kan understödja det du skriver, eller är det bara spekulationer? Tänker framför allt på när du skriver att Barca är det enda laget i hela världen som gör så här och att det skulle vara mycket farligt för kroppen därför att rytmen och adrenalinet går ur en.

Jag kan hålla med om att spelarna är proffs och att de kanske borde köra ytterligare någon form av träning i veckan. Däremot så är jag osäker om det är så farligt för kroppen. Det skulle vara farligare att brassa på och hålla uppe tempo och rytm. Det kan leda till att du presterar bra en tid, men kan också leda till utbrändhet. Spelarna i Barcelona har fått spela och resa oerhört mycket i år. Dels på grund av skador, men också pga en bristfällig rotation. Att de skulle vara i behov av vila, både mentalt och fysiskt, snarare än att drivas upp i ännu högre varv tyckte jag märktes när vi mötte de båda Madrid-lagen. Inte ens i dessa matcher lyckades spelarna skruva upp tempo och hitta lösningar, de blev bekväma när de inte fick press och kropparna verkade inte förmå att driva upp tempot. Ibland så säger kroppen helt enkelt ifrån och det kan vara relativt omedvetet. Krävs ganska god självreflektion(läs oerhört stark) att under en fotbollsmatch läsa av sig själv och sitt beteende under en fotbollsmatch som redan sätter stor press och blockerar lite av hjärnans verksamhet.

Här vill jag tillägga att jag inte är någon betitlad forskare i något av de relevanta ämnena. Så mycket av det som skrivs skall tas som spekulationer och grund för möjliga diskussioner. Lucho har dock om inte utbildning så åtminstone stor erfarenhet, samtidigt som han har väldigt god kompetens runt omkring sig som kan vägleda honom, om de inte själva tar beslut.
Barcelona enkos
2016-05-14 09:42
Jag har firat ligaguldet hela våren. Idag är det tur för er alla att göra det. Världens bästa lag kommer att fixa till det. Lita på det.

ps. Har en stark känsla att Barcas sämsta spelare under hela våren, Neymar kommer att vara den som råkar bli den som kommer vara avgörande och sedan bli hyllad som hjälte. U gevär som en Hazard som inte synts till under hela säsongen men mest ett mål mot Chelsea plötsligt höjdes till skyarna. Även om Neymar nu var en av världens bästa under hösten men försvann spårlöst under våren.
Tiki-Taka
2016-05-14 09:19
Många som sa här inne att El Clasico förlusten inte spelade någon roll.....vad fel många hade. Ett oavgjort resultat där hade räckt för att ro hem titeln ??
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona I.Cuenca
2016-05-14 08:19
Idag gäller det:) Visca Barca!!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-05-14 03:23
Kan inte sova, hur nervös som helst! kan inte fatta att vi slarvade bort en sån stabil ledning=(
Barcelona Davids3
2016-05-13 23:24
Titta vad Suarez gör vid 02:02 hahahah.
Barcelona enkos
2016-05-13 22:22
Carlos Velasco dömde ikväll sin sista match i La ligan.
Valencia inte nog med att ha gjort en av sina sämsts säsonger så förlorade man hemma mot Sociedad i 94 minut.
Vlom
2016-05-13 21:01
@Barcelonistas:


Bara en tidsfråga innan marängerna och alla andra börjar jämföra Zidane med Pep ifall om fransmannen och co faktiskt vinner mot självaste Atlético de Madrid i CL-finalen.
Barcelona Visca MSN
2016-05-13 20:54
Köpa vem? Vad bidrog ditt inlägg med? Varning!

/Mod
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-05-13 20:28
Pga finansiella skäl så har Valencia beslutat sig för att transferlista Mustafi för endast €25M (!). Bara att värva honom nu!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-05-13 19:30
Sevilla let Granada win so that Granada let FC Barcelona win so that Sevilla plays the super cup. That is a story circulating in Spain. Yea. Tror inte på det för fem öre men det hade varit jävligt smart.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2016-05-13 18:44
Jag läste på Barcastuff att spelarna hade kommit tillbaka till träningen på torsdag efter två dagars (tisdag & onsdag) ledighet eller ''vila''. Vi spelade i söndags, och efter varje match så brukar de allra flesta lagen, om inte alla, antingen ha en återhämtningsträning eller en hel vilodag dagen efter match. Jag är helt enig med det. Men jag fattar inte varför man måste ge två dagars ledighet när man är i en sån här avgörande situation. Eftersom man kom tillbaka på torsdagen så har man alltså endast två dagars förberedelser inför avgörandet om ligatiteln, två träningar! Man kan inte förbereda sig taktiskt på en måndag och sen säga: ''vi återkommer på torsdag och fortsätter''. Alltså är den taktiska förberedelserna enbart två dagar inför en sån viktig match.

Det är det här systemet som gör så att våra spelare aldrig kan hålla en jämn nivå i kroppen, spelet, rytmen. Som sagt tidigare, om jag hade räknat ner alla dagar spelarna hade fått vila eller ledigt så hade vi alla blivit fullständigt stumma, jag är garanterad säker på att det är högst bland top lagen i Europa. Det här är ett system som är mycket farlig för hjärnan och kroppen. Kroppen blir aldrig van vid ett system utan man måste hela tiden ändra på rytmen i kroppen. Spelar man på en söndag och har världens största adrenalin och vilar sen i 2-3 dagar, då går det ur kroppen. Till nästa match så måste man börja om för att få tillbaka adrenalinen eller rytmen som man hade. För mig så är det fullständigt oförståeligt hur en tränare kan resonera så här om jag ska vara ärlig. Jag har aldrig sett, hört eller läst något liknande. Dessa spelare i FC Barcelona är fotbollsproffs på deltid.

Jag vill ha kvar Lucho och det har inte och göra med att han är ett taktisk geni. Det finns flera tränare med mindre resurser som har slagit honom. Det finns två anledningar till varför jag vill ha kvar Lucho och den ena är att vi har åtminstone lite energi, lite presspel, eller vi försöker i alla fall. För mig så är intensiv presspel ett av de viktigaste momenten i fotboll. Jag värdesätter det nog högst av allt. Det andra är för att jag är så j*vla rädd för att få hit tränare som Pellegrini eller Tata Martino, såna typer av tränare. Jag såg Madrid-City och jag tänkte lägga en kommentar men kunde inte, även om det gått några dagar så måste jag säga att det var en av de allra sämsta prestationerna ett fotbollslag har gjort i CL semifinal. Jag kan inte förstå hur man kan vara så själlös gentemot sin egen klubb. Det är såna tränare jag är rädd för.

Nu får man hoppas på att spelarna inser allvaret imorgon. Jag läste på Marca att Granada redan säkrat kontraktet, vet ej om det stämmer men om det gör det så kanske de inte kämpar för sina liv. Nu vet man aldrig med Spanien, (pengar) men det är i alla fall en fördel om de klarat kontraktet. Det gäller att vi jagar mål från minut 1. Men då gäller det för spelarna att också ställa om efter några dagars ledighet och lathet till allvar, intensitet och energi.
Barcelona Liunil Masse
2016-05-13 18:18
[QUOTE=Vampíro]Song, Hleb och Afellay var också spelare som tränarna inte ville ha men trots det kunde inte klubben göra sig av med dem. Massa onödiga utlåningar innan man tillslut fick riva kontrakten. Finns inte en chans att Arda självmant lämnar även om tränaren skulle säga att han inte ingår i planerna längre. Han var fan beredd att som 28 åring missa 6 månader för att komma till Barça, snubben är nöjd med livet på bänken. Verkar inte ha någon ambition utan endast glad över att få vara vän med Iniesta och Messi som han själv uttryckte det. Så jävla dumt att ha spelare i truppen som man ändå inte litar på, Luis Enrique var ju för fan beredd att skicka in en matchotränad Rafinha som inte lirat på 6 månader framför Arda i vår viktigaste match. Likadant med Vermaelen som inte bidragit med ett skit på två säsonger, bort med de! [/QUOTE] Men anledningen till varför spelare som Hleb, Afellay o Song inte lämna var pga bristen på intresse från andra klubbar. Så är inte fallet med Arda där det finns intresse från klubbar som vill värva honom permanent. Pep kasta iväg Zlatan, Chigrinskiy osv för att dom inte dög. Lucho får göra samma sak med Arda.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2016-05-13 17:42
[QUOTE=Smogen]IS har tydligen slagit till mot Real supporterklubb i Bagdad. Helt sjukt. [/QUOTE] Helt skadat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2016-05-13 17:41
IS har tydligen slagit till mot Real supporterklubb i Bagdad. Helt sjukt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2016-05-13 17:35
[QUOTE=Suarez9]Var det så med Zlatan också? Eller valde Pep en annan väg... Inte för att jag hatar Pep, det är helt omöjligt som Barca fan men att han hade bollar och petade spelar det är jag tveksam till... [/QUOTE] Hört talas om Ronaldinho och Deco? Det första Pep gjorde var att skicka iväg dem. Han bangade inte på att peta Yaya, en av världens bästa då för en yngling sim heter Busquets. Pep petar spelare utan att tveka.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Suarez9
2016-05-13 17:26
@Josep "Pep" Guardiola Sala:


Var det så med Zlatan också? Eller valde Pep en annan väg...

Inte för att jag hatar Pep, det är helt omöjligt som Barca fan men att han hade bollar och petade spelar det är jag tveksam till...
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-05-13 16:51
@Liunil Masse:
LE har inte peps bollar=)
Barcelona Vampíro
2016-05-13 16:35
Innan folk lipar så är det fans som har röstat. Klart som fan att Madridfans på en Madridsida röstar på sina spelare. Ja det är ett skämt men ingen bryr sig i slutändan. Cut to uppsatser om varför Ronaldo är kass in 3... 2... 1... go!
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-05-13 16:29
MARCAs prisutdelningar för den här säsongen i La Liga:

Årets spelare: Cristiano Ronaldo
Bästa målvakten: Keylor Navas
Bästa försvararen: Marcelo
Bästa mittfältaren: Luka Modric
Bästa anfallaren: Cristiano Ronaldo
Årets tränare: Diego Simeone
Bäst supportrar: Real Madrid
Säsongens nykomling: Cedric Bakambu
Säsongens finaste mål: James Rodriguez
Barcelona Vampíro
2016-05-13 15:57
[QUOTE=Liunil Masse]Det är inte alls svårt. Bara för tränaren att säga att man inte räknar med honom o han ska fuck off. Men säger man inget o låter han bestämma så kommer han själv inte ta insiativet, för vilken 29 åring som för ett år sen kom till sin drömklubb skulle vilja lämna frivilligt? När Pep inte räkna med någon så sa han det till spelaren o han lämna, Lucho får göra samma sak. [/QUOTE] Song, Hleb och Afellay var också spelare som tränarna inte ville ha men trots det kunde inte klubben göra sig av med dem. Massa onödiga utlåningar innan man tillslut fick riva kontrakten. Finns inte en chans att Arda självmant lämnar även om tränaren skulle säga att han inte ingår i planerna längre. Han var fan beredd att som 28 åring missa 6 månader för att komma till Barça, snubben är nöjd med livet på bänken. Verkar inte ha någon ambition utan endast glad över att få vara vän med Iniesta och Messi som han själv uttryckte det. Så jävla dumt att ha spelare i truppen som man ändå inte litar på, Luis Enrique var ju för fan beredd att skicka in en matchotränad Rafinha som inte lirat på 6 månader framför Arda i vår viktigaste match. Likadant med Vermaelen som inte bidragit med ett skit på två säsonger, bort med de!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-05-13 14:43
[QUOTE=Vampíro]Javier Mascherano (31) and Arda Turan (29) have rejected offers from China. Dani Alves (33) also got one, not yet clear if he'll accept [md] Damn, lär bli svårt att bli av med den nya Song aka. Arda. Lär bli ännu svårare för honom att ta plats nästa år när Rafinha är frisk samt Denis Suàrez är tillbaka fast han är nog nöjd på bänken så länge han får träna med Neymar och Messi. Failvärvning 1000. [/QUOTE] Det är inte alls svårt. Bara för tränaren att säga att man inte räknar med honom o han ska fuck off. Men säger man inget o låter han bestämma så kommer han själv inte ta insiativet, för vilken 29 åring som för ett år sen kom till sin drömklubb skulle vilja lämna frivilligt? När Pep inte räkna med någon så sa han det till spelaren o han lämna, Lucho får göra samma sak.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-05-13 14:34
Barcelonistas Återigen, benitez använde Casemiro som defensiv. Benitez bänkade isco&james. Benitez började med den defensiva fotbollen igen och benitez som fick fart på benzema. Men benitez hade inte spelarna med sig och det har zidane. Zidane har inte gjort något förutom att vara zidane. Ibland så räcker det!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-05-13 14:25
Kröjff - att Real lyckats förminska gapet med så pass mycket beror enbart på att Barcelona kollapsade totalt under en månad. För jag personligen tycker inte att Zidane har ändrat på speciellt mycket sedan Benitez lämnade. Han har givit dom lite mer självförtroende samt så har han börjat använda en defensiv mittfältare istället för det obalanserade som man använde innan. Utöver detta så är det precis samma Real som förlorade med 0-4 hemma mot Barcelona. Får jag fråga vad du tycker personligen om årets upplaga av Real? Tycker du dom har varit bra den här säsongen?Att City va så dåliga mot Real tror jag beror på att dom var för nervösa då det var stundens allvar. För kvalite har dom för att kunna störa Real mer men dom lyckades inte med det. PSG tror jag hade kunnat göra en bättre semi mot Real då dom känns lite tyngre på något sätt.
Barcelona Kröjff
2016-05-13 13:54
Barcelonistas Med all respekt. Men min poäng var väl att PSG som alltså inte ens mäktade med att besegra "korplaget" Manchester City, knappast skulle besegra Real Madrid "alla dagar i veckan" som Tiki-Taka tycks tro. Och att jag påminde oss om den outsägligt smärtsamma förlusten mot "marängerna" på Camp Nou, var för att vi nog inte bör glömma bort att laget som således skulle varit helt chanslösa mot Zlatans PSG över två matcher, efter 37 omgångar bara ligger en ynka poäng efter vårt älskade FC Barcelona, i vad som anses vara världens bästa liga. Och jag tror knappast att "formsvackan", kan utgöra hela förklaringen till detta faktum. Tror du det själv?
Vlom
2016-05-13 13:52
Barcelonistas

Min poäng var att en missad Champions League titel innebär inte direkt att spelaren ifråga skulle vara dålig per automatik. Att man däremot har olika förutsättningar beroende på vilken klubb som man tillhör i, är såklart en annan femma.
Barcelona the cameroonians
2016-05-13 13:40
LennyRomario Vissa frågor behövs enligt stadgarna inte tas upp i en allmän omröstning utan kan bordläggas i samband med den årliga generalförsamlingen. Ett exempel är då just tröjreklamen där det som jag skrev redan finns ett godkännande för att införa ett sådant. Däremot måste generalförsamlingen godkänna valet av själva sponsorn. För att bli delegat måste en medlem nomineras och väljas, exakt hur har jag dock för dålig koll på. Medlemmarna kan tvinga ledningen till en förtroendeomröstning i enskilda frågor, men då krävs mer än 7(?) procent av rösterna, en siffra som den sittande ledningen höjde direkt när de kom till makten 2010.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-05-13 13:32
Vlom - Brasse Ronaldo hade bekymmer med skador och var redan påväg neråt i karriären när han kom till Real även om han stundtals var bra. Det är inte hans klubblags karriär som gör honom så stor utan snarare prestationerna i landslaget skulle jag vilja säga. Även om han var grym i klubblagen också.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: