/spanien/barcelona/forum/3064.aspx/spanien/barcelona/forum/3064.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kröjf
2015-11-02 23:49
Gabriel

Eftersom jag ger dig svar å min sida, så bekräftar jag samtidigt att jag anser ditt seriöst. Detta eftersom det uppenbarligen rör sig om äkta känslor. Och om det inte fanns starka känslor runt fotbollen, skulle det inte finnas några fansforum och supporterkultur. Jag antar att du också mycket väl minns hur Fabregas i Arsenals tröja gjorde sig skyldig till en uppenbar filmning mot just sitt älskade Barca i Champions League i London. Själv antas jag bland bekanta för egen del vara en tvättäkta Zlatan - hatare. Men det har dom fått helt om bakfoten. Jag "hatade" se honom spela i mitt favoritlag FC Barcelona, vare sig mer eller mindre.

Trots den där bedrägliga straffen i London, hatar jag inte heller Fabregas. Även om jag blev skogstokig i samma stund som han filmade. Men det beror på att jag avskyr överlagt fusk. Även när Alves och Busquets var som allra värst, ska sägas. Annars ligger det inte för mig att hata enskilda spelare. Men närmast den där känslan du hyser i hjärtat för Fabregas, kom jag när Angel di Maria härjade som värst i Real Madrid. Mina vänner fick till och med höra att om jag mötte honom på gatan skulle jag ge honom en rak jävla höger, så att han för en gång skull se honom falla och vrida sig i flera varv full av plågor, på riktigt.

Med detta sagt så delar jag fortfarande inte din stingsliga ilska gentemot Cesc Fabregas. I fall det gör mig till en mindre hängiven supporter, får andra ha sina åsikter om. Däremot hoppas jag det framgått att jag respekterar ditt sätt att se på Cesc utifrån ditt perspektiv Och hoppas att du samtidigt respekterar att man inte nödvändigtvis har någonting emot Neymar, bara för att vi är några "harar" härinne som i honom inte ser en Leo Messis like i vardande. Inte ens i närheten om jag ska vara riktigt ärlig. Hur vissa kan få för sig att tolka ett sånt konstaterande som att man är en "hater", är mig en gåta. För i så fall hatar jag varenda fotbollsspelare i världen från fotbollens begynnelse som sport, förutom Messi själv. Från Busquets till Fabregas och samtliga däremellan. Till och med Maradona. Det finns ingen anledning att förstora Neymar. Brassen är bra nog som han är.
Barcelona Gabriel
2015-11-02 22:30
Kröjf

Jag kan givetvis bara svara för mig själv vad gäller Fabregas, jag avskyr verkligen honom så det är med ren njutning som jag tänker ge dig mina anledningar till min avsky.

Till att börja med så känns han bara så otroligt falsk. Vi snackar om en kille som lirade i La Masia och valde att lämna till Arsenal istället för att stanna och kämpa kvar om en plats. Det i sig ser jag inget fel med, det finns andra som gjort det och kommit tillbaka, exempelvis Piqué, men tillåt mig fortsätta. Fabregas är en La Masia produkt, och killen påstod sig älska Barcelona hela tiden. Nu är kanske detta bara jag, men jag ogillar när egna talanger, framför allt om de är födda och uppvuxta i Barcelona, säger att de har Barcelona i hjärtat - men samtidigt också påstår att han har ett till lag i sitt hjärta, nämligen Arsenal. Jag klarar helt enkelt inte av det, är jag en romantiker som är van vid Puyol, Xavi, Totti, Maldinis osv? Möjligtvis, men så är det.

Redan pga den anledningen var jag emot köpet av Fabregas. När man gång, på gång, på gång går ut med att man älskar Arsenal så vill jag inte ha hit honom. Visst, det gjorde Henry också och jag hade absolut inget emot honom men skillnaden är att Henry inte är ifrån Barcelona, han är inte uppvuxen i staden, och han har inte fostrats i La Masia, därmed har jag inte samma krav på Henry som jag har på en spelare som fostrats i La Masia likt Fabregas. Man kan jämföra det med Piqué, han drog till United men han var alltid och har alltid varit tydlig med att Barcelona är det enda laget i hans hjärta. Sen är det självklart förståligt att Piqué inte fick samma band med United som Fabregas fick för Arsenal när man jämför de bådas betydelser för klubbarna - men det är fortfarande något jag stör mig på.

Jag såg Fabregas helt enkelt som lite av en svikare, inte bara för att han valde att lämna, utan också för att han öppnade sitt hjärta för en annan klubb och sen påstår sig fortfarande ha Barça i sitt hjärta. 2 klubbar i hjärtat, that shit doesn't roll with me. Kan jag förstå att han började älska Arsenal? Ja, men det ändrar inte hur jag ser på saken.

Sen, precis som jag sa, han känns så otroligt falsk. Han har alltså påstått sig älska Arsenal man han väljer ändå att gå till Chelsea? Okej, logic? Finns ingen logik i det alls. Killen är en mercenary som går dit det lockas mest, det är okej då majoriteten av fotbollsspelarna i världen är precis likadana, men jag tål inte att Fabregas utger sig för att vara en sådan gulligull pojke med sådåna romantiska känslor för sina klubbar han representerar/representerat när han i själva verket spelar för pengar and nothing more. He is a phony, helt enkelt.

Sen störde jag mig också något otroligt på hans ständiga käft i var och varannan presskonferens. Vi ska göra detta, vi ska vinna den o den matchen, vi ska vinna med si och så många bollar, jag ska uträtta detta o detta, bla bla bla bla. Det var ett ständigt jäkla gap från hans mun på alla presskonferenser, men han backade då fasiken aldrig upp det med bra prestationer på planen. Eller jo, mot blåbärslag då det aldrig betydde något i slutändan, de få gånger kunde han leverera ibland.

Att han dessutom hade en sådan loj och lat inställning på planen gjorde mig bara ännu mera förbannad på honom. Det var anledningen varför jag nästan alltid försvarade Alexis hos oss under samma period. Sanchez var också dunder kritiserad här inne bland många, men till skillnad från Fabregas så såg man hjärta hos killen, man såg vilja och grinta. Att han sen missade klara målchanser var givetvis frustrerande men åtminstone jag fick alltid intrycket av att han gav 110% för oss medans han representerade oss. Jämför man med Fabregas så liknade han mer en bakfull 55 åring som gick på sömnpiller så fort han spelade.

Så lat, så loj, så nonchalant. Lägg detta ihop med en blandning av hans kaxiga och arroganta presskonferenser samt hans falska fasad av kärleksband med klubbarna han representerar så blir det bara för mycket för mig. Att Fabregas sedan indirekt var en av några anledningar varför vår största mittfältstalang sedan Iniesta (Thiago) försvann är givetvis inte Fabregas fel egentligen, men det är likt förbannat resultatet av att man köpte honom som Thiago försvann.

Fabregas är ett stort jäkla misslyckande i Barcelonas historia och jag firade som aldrig förr när det blev klart att vi sålde honom till Chelsea. Jag tål verkligen inte killen och jag njuter av att se honom misslyckas!
Barcelona knoxxx
2015-11-02 22:22
@Kröjf:


Det blir mer och mer uppenbart för mig att "Kröjf" och undertecknad delar en hel del åsikter. Ibland blir jag till och med mer förvånad över det än det faktum att jag inte delar åsikter med 99% av ett forum jag läser dagligen...
Barcelona the cameroonians
2015-11-02 21:24
[QUOTE=S.Eto'o]Är Adama fortfarande skadad eller vad är det som händer. Har knappt vart uttagen till match på veckor nu [/QUOTE] Sedan Sherwood sparkades har nån assisterande coach tagit över i de två senaste matcherna. Han har inte tagit ut Adama i matchtruppen någon av gångerna och ikväll väljer han att ställa samtliga nyförvärv utanför truppen. Verkar gå bra... Nye tränaren ansluter i dagarna, förhoppningsvis blir det då lite omvaskning i truppen med mer speltid för Adama som följd.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2015-11-02 21:17
Är Adama fortfarande skadad eller vad är det som händer. Har knappt vart uttagen till match på veckor nu
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2015-11-02 21:15
@Junta Dimision:


Jag kan verkligen inte påstå mig vara något stort fan av Fabregas. Men kan någon förklara för mig varför han är så oerhört hatad på sina håll? Det måste vara någonting utöver vad jag vet, men borde ha full koll på och som nån mer insatt kanske kan hjälpa mig med? Ibland tror "man" nästan att det inte stannar vid något personligt, utan till och med rör en oförrätt av privat karaktär. Låter dock inte särskilt troligt att så pass många härinne, tillhör de direkt drabbade. Så varför då denna till synes totalt oförsonliga antipati? Närkontakt av fjärde graden? Troll göre sig icke besvär.Endast seriösa svar emotses och beaktas.
Barcelona Junta Dimision
2015-11-02 19:51
I’m told that Cesc Fabregas is the leader of a mini-revolt at Chelsea - http://po.st/T7F7PH #CFC

Vems sida väljer ni? Mourinho eller Fabregas? Mourinho hela vägen för min del.
Barcelona the cameroonians
2015-11-02 19:37
Ryktas att UEFA och Barcelona kommer att tillkännage ett gemensamt uttalande för att minska spänningen kring det där med politiska yttranden under CL-matcherna.

Kan bli både fågel och fisk.
Barcelona Kröjf
2015-11-02 19:32
Jag får en flashback från förra året, eftersom förhoppningarna inför mötet med Real Madrid med några undantag när, verkar stå och falla med huruvida Messi spelar eller inte. Då var det Suárez som under orkanjubel per omgående skulle gå in och genast visa var skåpet skulle stå, efter fyra månaders avstängning. Förväntningar som kom på skam. Men även om Messi mot förmodan skulle vara spelklar rent fysiskt, så lär t o m han behöva speltid för att komma i form och bli i sitt esse igen. Och många av dom som haft en knäskada, kan säkert vittna om att dessa sätter sig mentalt också. Vem minns inte hur försiktigt Messi tog fart, efter sina muskelskador? Ansågs han inte rentav ha passerat bäst-före-datum redan då? Själv är jag mest orolig över att Real Madrid verkar ovanligt välorganiserat i år, samtidigt som Barca saknar en tydlig och stadig spelidé som spelare och vi som tittar på med passion, kan känna någon trygghet i. Möjligen med undantag för Sergi Roberto, som växt med uppgiften och gått in och verkligen tagit för sig i tomrummet som Messi lämnat efter sig. Ett tomrum som inte ens Messi själv lär förmå fylla om han mot all förmodan skulle spela redan den 21:e november.
Barcelona enkos
2015-11-02 19:29
5 av 6 kommande matcher för Barcelona är på Camp Nou, skönt för spelarna att slippa åka fram och tillbaka...
Barcelona enkos
2015-11-02 19:06
Tränare sparkar sin spelare brutalt
Barcelona Cule4life
2015-11-02 18:41
Ja tror vi klarar oss utan Messi. Fan Suarez och Neymar alla lag i världen hade velat ja bara en av dessa.
Barcelona DM1982
2015-11-02 18:29
[QUOTE=[Carles Puyol 5]]Missar Messi mot Real? [/QUOTE] Det är snack om det men ingen vet säkert. Tester kommer göras i veckan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-11-02 18:11
@Vampíro:

Sicken adrenalinrusch han måste ha haft där!
Barcelona Junta Dimision
2015-11-02 18:10
Nyheter från Birmingham är att Aston Villa idag anställde Remi Garde som ny huvudtränare. Han tränade Lyon innan och var väldigt verksam i deras utveckling av talanger som är i mitt tycke en av världens bästa talangfabriker. Förhoppningsvis får Adama mer speltid och mindre skadeproblem i och med detta.
Barcelona Vampíro
2015-11-02 18:04
[QUOTE=Andresito]Finns det egentligen någon mittback i världen förutom möjligtvis Varane som kan springa ikapp Ronaldo och Bale? [/QUOTE] Sergio Ballesteros, 37 år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona [Carles Puyol 5]
2015-11-02 17:53
Missar Messi mot Real?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona oocbgb
2015-11-02 17:25
[QUOTE=Andresito]Finns det egentligen någon mittback i världen förutom möjligtvis Varane som kan springa ikapp Ronaldo och Bale? Det är snarare med hjärnan man stoppar dessa herrar, genom att stå rätt och inte hamna i löpdueller. [/QUOTE] Vill minnas att Pique en och annan gång vunnit löpdueller mot Cristiano..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-11-02 16:49
Tycker 4-4-2 låter intressant inför El Clasico. Som en förespråkare för mer av Peps fotbolls än Luchos dito har jag inte gillat den utveckling vi tagit den här hösten, en utveckling som man nog nu insett började redan förra säsongen. Om det är något jag ogillar mer än att ha "fel" spelfilosofi är det att vi håller på och velar mellan två olika stilar. Vi kan inte spela ett snabbt passningsspel genom mittfältet med Lucho och då ser jag hellre att vi ligger lågt och kontrar mot ett såpass taktiskt skickligt lag som Real numera är. Ser gärna att vi fokuserar på att ligga i rätt positioner och täcka rätt ytor med två block för att sedan släppa lös de tre där framme vid omställningar. Om Messi kan spela är frågan vem som i så fall ska ta en kantposition, argentinaren eller Neymar. Oavsett vem det blir ska den spelaren ha tydliga instruktioner om att försvara på rätt sätt för att neutralisera Reals attacker. Detta må låta defensivt men ska man som Lucho verkar gilla, tänka cyniskt så tror jag faktiskt att detta är vår enda chans till poäng på Bernabeu. Vi kommer inta att kunna spela ut Real. Det kunde vi inte ens göra i våras och nu är vi i betydligt sämre slag medan Real med Benitez blivit bättre defensivt organiserade.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2015-11-02 16:41
@enkos:


Finns det egentligen någon mittback i världen förutom möjligtvis Varane som kan springa ikapp Ronaldo och Bale? Det är snarare med hjärnan man stoppar dessa herrar, genom att stå rätt och inte hamna i löpdueller.
Barcelona the cameroonians
2015-11-02 16:22
@Junta Dimision:


Det har du helt rätt i.
Blir väl något PL-lag även om jag anser att Sampers stil passar bättre i Italien/Spanien
Barcelona the cameroonians
2015-11-02 16:19
@Barcelonistas:


Okej, jag förstår hur du menar.

Vi kan dock inte räkna med att alla lag ger oss fördelen av att inte pressa oss i uppspelsfasen. Det gjorde varken BATE, Villanovense eller Getafe.

Oavsett, med Iniesta tillbaka så kommer vi automatiskt att få mer kontroll och därmed stabilitet.
Barcelona enkos
2015-11-02 15:57
Kanske redan varit uppe men Rafinha skrev nytt 5-års kontrakt med Barcelona Utköpsklausul blir nu 75 miljoner euro.. Smart av ledningen att förlänga då hans kontrakt hade gått ut i sommar. .
Barcelona Junta Dimision
2015-11-02 15:53
Cameroonians

Hade varit väldigt förvånande ifall Bayern värvar Samper med tanke på att de har Höjbjerg, Kimmich och Gaudino som up and coming centrala mittfältare.
Barcelona Barcelonistas
2015-11-02 14:52
Ok motståndet är inte bra men tror inte de handlar om det. Laget känns stabilare på nått sätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-11-02 14:51
Ja räknade med cupen. Vrf skulle jag inte göra det?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-11-02 14:49
@Barcelonistas:


Bara två va? Släppte in mot Eibar, och cupen kan man knappast räkna heller...
Barcelona Barcelonistas
2015-11-02 14:34
Laget känns lite mer stabilare. Vi har hållit 0an i tre raka matcher just nu. Vi kmr sakta men säkert nå vår prime.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-11-02 14:27
Bentley King

Om man ser till dagens träning så har det troligtvis inget med Luchos tyckande kring Samper, de som var med på träningen var de som inte startade för B-laget igår (förutom Aitor som ersattes efter en timme av Babunski).

Det är uppenbart (genom handlingar och ord) att både Lucho och Gerard anser att Samper ff har en hel del att slipa på. Frågan är dock om det är i Segunda B han kan göra detta.
Personligen tror jag inte det är rätt miljö och jag är relativt säker på att spelaren själv börjar inse samma sak. Däremot tror jag inte att han lämnar i januari. Sägs iofs att hans agent har begärt ett möte med klubben.

Bara för att det är kul att spekulera... Xabi Alonsos kontrakt går väl ut till sommaren, kanske kommer Bayern och knackar på dörren ytterligare en gång?
Barcelona neymar JR
2015-11-02 14:25
Enkos Påstår du att masken hinner med bale & Ronaldo? Haha! Det är passningsläggaren som skall stoppas Jag vill inte ha en huvudlös hörna som alltid spelar på gränsen oavsett situation då startar jag hellre med matheiu!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: