/spanien/barcelona/forum/3031.aspx/spanien/barcelona/forum/3031.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the cameroonians
2015-10-23 21:28
Xaviesta

Här har du en i princip heltäckande artikel om den nya Qatar-delaen som hänvisar till den bäst renommerade tabloiden i Katalonien - ARA.

Klipper in en del av artikeln här;

The argument provided yesterday by sources inside the negotiations was that this turn of events was simply because they needed more time to negotiate with the airline because they think they can get a better deal. They say that it’s a question of assets and prices: meaning what does the deal include - static publicity, presence in the stadium, other kits… and what price will Qatar pay for those.

Besides the reason of needing more time to improve the time given by Barça there is another reason which has been reported by sources from outside the club: the Qataris had supposedly been upset by the fact that the club talked about having alternatives, which was one of Bartomeu’s campaign lines in the summer.

The magnitude of the negotiations and the complexity of the situation on the other end of the negotiation table is explained by the fact that on Wednesday Bartomeu met with Qatar’s prime-minister Abdullah bin Nasser bin Khalifa al-Thani. It wasn’t just a meeting with the general manager of Qatar Airways, Akbar al-Baker, it was a meeting with one of the most important figures in the country

Angående det sista;
Det ska bli kul att höra om Bartomeu fortsatt anser att klubben har ett sponsoravtal med Qatar Airways och inte landet Qatar.
Barcelona the cameroonians
2015-10-23 21:17
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Aha, då förstår jag hur du menar.

Jag kommer alltid att hylla Lucho för två saker.

1. Allt det han gjorde som spelare och bidrog med på planen som människa.

2. Att han går sin egen väg och inte försöker vara någon billig kopia av Pep.

Sen har han andra sidor som är svårare att ta till sig, men precis som du är inne på formar omgivning och förutsättningar hur vi presterar och agerar.

Tack, och tack detsamma gällande inläggen!
Barcelona Barca4life98
2015-10-23 21:13
Barcelonito Inte för att vara sån men Sanchez har utvecklats och blivit bättre. En världsstjärna helt enkelt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2015-10-23 21:08
@the cameroonians:


Menade förstärkningar i backlinjen överlag. Precis som du nämner så hade vi redan spenderat för mycket pengar för att kunna köpa en Cuadrado t.ex. Men jag menade att man varken kunde köpa en värdig högerback eller mittback. Därför är det ingen idé att nämna Hummels ens om man inte har råd med Cuadrado. Hoppas du förstår vad jag menar.

Men ok, jag köper att Lucho har slutansvaret för Mathieu oberoende alternativen han fick välja emellan. Men är det där skorna klämmer i laget? Nu har man tvingats till att återigen prioritera mittfält och anfall. För att det är där vi alltid prioriterat. Klubben borde förutse behovet av Pedro efter en lång säsong, VM innan den och Copa America efter. Men Pedro är inte dum heller, spela från start när den är som tråkigast och bänkas efter februari är inte så jävla kul. Men vi kommer inte se en värdig mittback eller en värdig ersättare till Alves på ett par år.

Luchos händer har varit låsta och nu får han prioritera om igen. När några har slaktat Sergi Roberto här inne undrar man om de var med när Xavi, Iniesta, Mascherano redan för några år sen sa att man ska vänta på Sergi. Folk undervärderar alltid allt klubben håller på med. Men som jag har nämnt 100 ggr innan, förutom Thiago som inte var Luchos fel, nämn en enda spelare som lämnat oss och blivit världsspelare? Jag hatar när man är irrationell och skriver påståenden utan att reflektera lite, gå tillbaka i tiden och bedöma hur klubben har skött sina talanger osv. Tänker någon exempelvis på att det kanske är en bättre modell att släppa iväg en talang med köpoption om den behöver mer tid på sig? För det första pga FFP, för det andra pga speltid. Hur många utlånade ynglingar får speltid i PL egentligen? Men vid köp måste de satsa på spelaren.

Säger självklart inte att du sprider den dåliga kulturen som vuxit fram på sistone. Tvärtom har jag njutit av din show här inne sen du började skriva, varenda gång du skriver. Men tycker det vore bra att de ansvariga jobbade lite mer med sånt. Det ska vara kul också för en 30-åring att skriva här inne med jämna mellanrum, speciellt eftersom man hållit på i 10-12 år. :)
Barcelona ElRaval
2015-10-23 21:07
Det är svårt att inte gilla Rayo. En av högsta ligans fattigaste lag, men som match efter match aldrig kompromissar med sin spelstil. Kommer ihåg 2013 då dem bröt vår långa bollinnehavs-svit på 317 (?) matcher. Det i kombination med aktioner som den i Länktipset har gjort dem till ett absolut favoritlag. Trashorras med förflutet i våra ungdomslag är förövrigt den spelare i ligan som slagit flest antal passningar i år.
Barcelona Liunil Masse
2015-10-23 21:01
the cameroonians Tänka sig att en sån enkel lösning som att flytta upp Samper löser många av våra problem i laget men istället ignoreras han av Lucho som föredrar den usle Gumbau.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-10-23 20:50
@Liunil Masse:


Men då hade vi kvar Xavi, och Lucho behövde ha in andra egenskaper i sin spelidé.

Däremot borde vi nu ha värvat en annan mittfältare än Arda Turan eller flyttat upp Samper för att behålla den egenskapen i laget. Iniesta och Sergio kan tillsammans delvis fylla rollen, men inte på egen hand vilket gör att vi förlorar delar av deras övriga kompetens i andra skeden av matcherna.
Barcelona the cameroonians
2015-10-23 20:44
@Liunil Masse:


Exakt.

Reus är en kontringsspelare vars egenskaper hade kastats bort på ett mittfält likt det som hänt med Iniesta. Helt andra ytor att täcka med endast en DM till skillnad från två som tysken har i Dortmund - och helt andra uppgifter.

Gick ju rykten om att han tackat nej till Barto och Zubi eftersom han var rädd för konkurrensen/speltiden med Neymar (Ja, han refererades till som en forward).
Barcelona Liunil Masse
2015-10-23 20:43
Angående Kroos så känner jag att han också hade behövts i vårt lag. I matcher mot spelskickliga lag som pressar högt så är det uppenbart att vi behöver en spelfördelare av klass. Synd att vi inte värva Kroos för han var tillgänglig för en billig summa och är en sjukt bra spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-10-23 20:39
@Barcelonito / Lucho Enrique 21:


Antar att detta är menat som ett svar på mitt dito till Barcelonistas.

Jämför inte päron och äpplen.
Cuadrado är inte mittback, han var aktuell som alternativ till Alves vars kontrakt var på väg att löpa ut.. I stället köpte man Douglas. För att pengarna inte fanns.

Mathieu var Luchos val, oavsett om det var för en startplats eller inte. Men skillnaden i pris mellan honom och Hummels är mindre än den mellan de båda "högerbackarna". (Att Hummels inte kan spela ytterback är en annan sak, men det bevisade Mathieu i el Clásico att det kan inte han heller.)
Barcelona Liunil Masse
2015-10-23 20:39
Barcelonistas Reus i en CM roll som ska agera defensivt likt Rakitic? Du måste skoja?Rakitic var och förblir en grym spelare som passar utmärkt in i Luchos spelsätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2015-10-23 20:36
Kan verka hårt, men varje dag, dygnet runt läser man samma skit om och om igen. Ingen tar hänsyn till vad som ligger bakom Luchos olika val. Brist på spelare och skador pga tacklingar han inte kunnat rå för. Är det bara jag som störs av det? Isåfall kan jag gladeligen sluta skriva efter över 10 års uppmuntran av bra beteende på Les Rambles. Ingen av oss kämpar trots allt lika hårt som tränarna och spelarna för klubbens bästa? Att behöva läsa svordomar, lögner och antaganden om Lucho dygnet runt verkligen, som kom från Madrid och tog Barcelona med storm som kapten... Det är ovärdigt alla oss. Som sagt, kritisera gärna. Jag kan kritisera Lucho för några saker jag med. Men gör det på rätt sätt. Och de ansvariga, ta inte bort inlägg som uppmuntrar bra beteende. Det skickar fel signaler. Inlägget Josep "Pep" Guardiola Sala bryter mot 3-4 regler, personangerepp, sms-språk, slarvigt skrivet osv. Men mitt inlägg som uppmuntrar bra beteende tas bort. Det skickar fel signaler va?
Barcelona ElRaval
2015-10-23 20:30
Hade ingen aning om att Kroos hade så många chances created. jag tycker mest han passar i sidled. Bevisar kanske att han inte används på rätt sätt av Benitez i ligaspelet. Han har tredje mest passningar totalt i ligaspelet men ligger endast 25a på key passes vilket vittnar om att han sällan slår några avgörande passningar. Kan jämföras med Xavi 2009 som både hade mest antal passningar i ligan samt flest antal key passes totalt sätt och per game. Jag tror med andra ord att vi hade kunnat utnyttja honom bättre än Real där han inte kommer till sin rätta. Å andra sidan tror jag vårt mittfält hade blivit för segt med Busquets OCH Kroos. Det såg vi med Fabregas. Vi behöver nog något kvickare, likt Veratti. Förutom skadade Iniesta så har Rakitic flest antal key passes/game för oss. Madrid har fyra mittfältare och en ytterback som har bättre statistik på det än Rakitic. Ger kanske ett hum om hur lite kreativitet vi har på mittfältet...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-10-23 20:29
The Cameroonians - ville han ha den typen av spelare så fanns det även där bättre alternativ. Marco Reus says hi.


Junta Dimision - möjligt men overall så är Kroos en bättre fotbollspelare, elr snarare en bättre mittfältare för Barcelona. Tom den gode Croujff sa att vi borde ha gått för Kroos.Barcelonito/Lucho Enrique 21 - lugn nu du verkar så frustrerad som om ett mord har skett. Ingen här pratar skit om Lucho vi alla vet vilken legend han är. Trippeln första året säger sitt.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2015-10-23 19:43
Mathieu köptes aldrig för att starta, det var inte direkt Hummels mot Mathieu klubben valde emellan. Klubben hade diskuterat köp av Mathieu i 2 år innan han köptes. Man hade alltså inte råd med Cuadrado för 35 miljoner men hade råd med Hummels för 35 om inte mer?

Stämmer att det beror på ekonomin och Neymar/Suarez ingång har gjort det svårt att värva fler stjärnor för t ex backlinjen. Men det gäller inte bara Cuadrado, det gäller även en som Mangala som gick för 40 mille.

Dessutom var Mascherano kung förra säsongen. Mathieu var alltid tänkt som ersättare till mittbackarna och Alba.
Barcelona Junta Dimision
2015-10-23 19:34
@Barcelonistas:

Rakitic gjorde bättre ifrån sig än Kroos förra säsongen.
Barcelona the cameroonians
2015-10-23 19:33
Barcelonistas Vill egentligen inte gå i clinch med dig gällande Raktitic... men... Sett till Luchos spelidé så har ju Rakitic en betydligt bättre profil än Kroos när det kommer till förmågan att löpa i båda riktningarna, och framför allt fylla på i straffområdet med djupledslöpningar och vilja att sätta hög press. Där slår han tysken på fingrarna medan han såklart inte är lika kreativ och passningssäker. Men åter igen, det är inte det viktigaste för Lucho. Så jag anser nog att Lucho hade rätt bra koll på vad han ville och vem han ville ha och han var dessutom smart nog att tacka ja till den nummer 9 som Zubi föreslog åt honom. Ytterligare en sak, vi hade inte ekonomin att värva Cuadrado, budgetlösningen blev Douglas och det var bortkastade pengar. Men det fanns inte så mycket mer att spela på när man redan värvat för €155 miljoner för att ersätta Cesc, Alexis, Valdes och Pinto. Däremot håller jag fullständigt med dig gällande Mathieu, det var väl inget höjdarval av Lucho - även om vi inte har något facit på hur väl Hummels presterat.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2015-10-23 19:28
Hur många har han värvat? Är Arda en dålig värvning? Enda värvningen han har gjort hittills på eget initiativ är väl Arda?

Han har inte ens fått jobba med en helt egen trupp än, ändå vunnit allt.

Tänk på omständigheterna han har jobbat under. Fick ett lag utan självförtroende, tog sina fighter och vann trippeln. Just nu har han en trupp på 10 ordentliga utespelare och vi ligger delad etta och i princip gått vidare i CL efter 3 omgångar. Allt kan bli bättre, men det kommer när omständigheterna ändras med fler spelare i truppen. Det är ju för fan inte hans fel.

Kritisera hur mycket ni vill, men sprid inte lögner, hat och skitsnack. Jag ko mer säga till varenda person som håller på. Moralpolis? Ja, kanske. Men fler borde kräva att ingen ska få utstå svordomar och lögner om folk man älskar i klubben.

Skriv en jävla artikel om Luchos stora tid i klubben någon, snälla! Så kidsen lär sig och fattar vem fan de smutskastar dygnet runt.
Barcelona Barcelonistas
2015-10-23 19:20
Barcelonito / Lucho Enrique 21 - Lucho är en bra tränare gillar dom ändringar han har gjort men han ska hålla sig borta när det gäller att värva spelare. Totalt värdelös. Ali G - bara för att du gör mål i en Cl final betyder det inte att du är bra. Tänk om Lord Douglas och Mr Marlboro hade gjort mål i Cl finalen hade dom varit bra då?
Barcelona Ali G
2015-10-23 19:03
Barcelonistas

Kross en Ferrari? Rolig jämförelse med tanke på att han är segare än en snigel.. China moppen var inte så dålig trots allt, han var vår formstarkaste mittfältare förra säsongen och gjorde mål i CL finalen.
Barcelona Barcelonistas
2015-10-23 18:26
Vi kunde fått en Ferrari(Kroos) men istället gick vi för en china moppe (Rakitic). 1-Douglas-Marlboro-Rakitic. 2-Cuadrado-Hummels-Kroos. Vi gick för punkt nummer 1 när vi kunde gått för punkt nummer 2.
Barcelona the cameroonians
2015-10-23 17:12
Liunil Masse Självklart har de gjort bra saker, men intentionerna med dessa gärningar har ofta överskuggats av slutprodukten; Värvningen av Neymar, t ex - ett bra och smart genomförd affär där upprättandet av kontrakten emellertid tog klubben till domstol. Intentionen och löftet att förlänga med Abidal, men där man till slut struntade i det ödmjuka och medmänskliga och svek fransmannen. Införandet av tröjsponsorn där man gjorde det för att rädda klubben och skulle göra det via ett icke-kommersiellt varumärke i form av en "Foundation". I stället blev det ett flygbolag av fel anledningar. För att sammanfatta: Man jobbar med dolda agendor, trots att man lovade medlemmarna att vara transparenta i alla avseenden. Och när de får reaktioner på dessa gärningar så spelar de bara dumma och nonchalanta. Neymar - vi hade gjort samma sak igen Abidal - vi bedömde att han inte skulle hålla hälsomässigt Qatar - vi sa väl i förbifarten att de hade rätt att byta namn Och det här är bara tre av många saker. Men det börjar bli tjatigt. Orkar knappt bry mig längre utan inser att vi kommer dras med denna ledning ytterligare några år, förhoppningsvis kortare - men då blir det på bekostnad av klubbens undergång. Och det är i sig än värre. Så det är bara att hoppas att de, som majoriteten av mänskligheten, lärt sig av misstagen och insett att Barcelona är mer än en klubb och inte kan drivas exakt som ett företag.
Barcelona Vampíro
2015-10-23 17:10
Detta är Pinto på twitter. Nuff said.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-10-23 17:01
@Squawka: Highest pass completion in the Champions League this season (100+ passes): T.Kroos (96%) L.Gustavo (95%) Maxwell (95%) Nacho (95%) @Squawka: Most chances created in the Champions League since 2012/13: Toni Kroos (73) Lionel Messi (70) Cristiano Ronaldo (65) Isco (64) Hur man inte gick för Kroos är fan så jävla dumt så att det inte är sant. Hans agent till och med erbjöd Kroos till oss och det hade varit för en bra summa sett till kvalité men nej. Med honom hade vi inte haft problem med att kontrollera matcher, den saken är säker.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-10-23 16:52
@the cameroonians:


Ja finns det något denna ledningen gjort bra under 5 års tid? Jag kan bara komma på saker man gjort dåligt och ändå vill medlemmarna fortsätta med denna skitledning. Snacka om att tänka med röven alltså.
Barcelona Amo.38
2015-10-23 16:35
Rambla Håller med! Sergio Robertos utvecklingskurva denna säsong har gått spikrakt uppåt, han spelar med så mycket mer pondus. När han väl löper med bollen så trampar han rätt upp i mitten med sån fart och kraft att det är imponerande att se! Går med skamset huvud efter all skit jag kastat på honom tidigare, visar verkligen karaktär nu när laget inte är som bäst. Såna spelare växer inte på träd!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-10-23 16:27
@Liunil Masse:
Tänk då hur det skulle se ut om klubben INTE sålt Pedro & Adama för €40 miljoner. Ändå har vi aldrig mått så bra ekonomiskt som just nu enligt Susana Monje Då kan man ju förstå att Qatar den här gången används för att göra samma sak som denna ledning beskyllde Laporta för - nämligen att balansera en misskött ekonomi.
Barcelona Rambla~
2015-10-23 16:22
Det skulle inte förvåna mig om tanken att sälja av Messi för en rekordsumma kittlar Bartomeu. Inte det minsta. Nu med den där förbannade skattehistorien så är risksen större att Messi faktiskt lyssnar på Bartos förslag.
Barcelona Vampíro
2015-10-23 16:17
Barto har nu en perfekt ursäkt och hans gubbar slipper jobba under januari. Har sagt det från dag ett, trots den svaga truppen så kommer inget att hända i transferfönstret. Man kommer istället i sann politiker anda använda Messis återkomst samt Arda Turan som "nyförvärv" och sen säga att man litar på B-laget vid behov. Classic Barça. Som vanligt mesigast på mercaton.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-10-23 16:15
Nu har hela världen åter igen fått för sig (läs de brittiska öarna) att Lionel Messi överväger att dra till PL. Detta tack vare fjanten Guillem Balague, ni vet han Espanyol-supportern som jobbar på brittiska Sky Sport och även skriver för AS emellanåt.
Annons: