/spanien/barcelona/forum/3024.aspx/spanien/barcelona/forum/3024.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelonistas
2015-10-05 15:01
Spelare som Raffe och Hallilovic är enormt viktiga för oss. Vi har där två mittfältare som en dag kan bli dom bästa i världen. Med det sagt så ska vi fortfarande värva Coutinho elr Veratti.
Barcelona enkos
2015-10-05 14:58
Medier gör allt för att tjäna på Messi även om han inte är inblandad i nåt. Tex som nu skriver man att Messis bror gripen av polis med en pistol han hade med sig utan tillstånd. ..
Barcelona Barcelonistas
2015-10-05 14:57
Mascherano - precis och jag tror vi tom kan ha ännu mer kontroll på mittfältet än vad vi hade föra säsongen under våren. Barcelona är inte en klubb som ska vara nöjd man ska sträva efter att förbättras hela tiden.


Mittfältsspelet är super viktigt. Minns ni Clasicot på Camp Nou första 45? Vårt mittfält hade 0 kontroll på händelserna och MSN blev väldigt isolerat dom fick inget att jobba med alls. I andra halvlek fick vi betydligt mer kontroll då vi bytte in Busquets och vips så dominerade vi den andra halvleken. Jag vill inte ha någon box till box spelare som ordinarie startspelare på Barcelonas mittfält. Sådana mittfältare ska vara rotationspelare. Barcelona ska ha små tekniska spelare som klarar av att hantera bollen som om den vore klistrat på fötterna.Liunil Masse - jag förstår inte heller det. Vi kan ju fortfarande bygga spelet kring MSN med ett mittfält som har mer kontroll på händelserna?. På tal om det jag säger så är det just därför som skadan på Raffe verkligen skadar oss så mycket för han var precis en sådan mittfältare som ger just det vi behöver. Jag hoppas kräket i Roma åker på något liknande.
Barcelona Liatzo
2015-10-05 14:48
enkos MSN kan slänga sig i väggen. Vi har faktiskt en duo som är betydligt viktigare för vår klubb än vår anfallstrio! Låt mig presentera GuD - Gumbau & Douglas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-10-05 14:15
Allt fler försöker hitta på olika sätt att kalla sina anfallare typ MSN.. Det enda riktiga är M = Messi, S = Suarez , N= Neymar.. alltså alla tre har det i eftetnamn och på tröjan
BBC är tex falskt då C finns inte på tröjan och är inte efternamn heller
PSG försöker också men på samma sätt som Real
Barcelona Erik Satie
2015-10-05 13:52
Messi reagerar på trailern till Ronaldo-filmen. hehehe ;)
Mascherano#14 el Jefecito
2015-10-05 13:44
Barcelonistas

Jag håller helt med dig, jag vill också ha mer kontroll samtidigt som jag gillar det snabbare och rakare spelet. Så som det såg ut i våras är väl så man vill att det ser ut. Så som det ser ut just nu spyr man på och så som det såg ut under Tito och Tata emellanåt, stillastående handbollsanfall, spyr man också på. Drömmen är ju Peps Barca men det är som du säger, det kommer vi nog aldrig få se igen.

Jag är övertygad om att Coutinho hade passat in i vårt mittfält, men detta skulle isåfall vara på bekostnad av Iniesta, inte Rakitic. Jag vill också se en Verratti precis så som du skriver men han är också en helt annan spelartyp än Coutinho. Jag tror att Verratt-Busi-iniesta/Rafinha skulle kunna funka eftersom Verratti är mer lik Xavi-typen som kan styra tempo/kontrollera matcherna samtidigt som han också är ett rivjärn rent defensivt.

Men jag hade helst av allt sett att man faktiskt kollar på vad man redan har. Halilovic, buy back på Suarez, Rafinha och Samper. Att ge dessa chansen borde få gå före en eventuell värvning av Coutinho, Pogba eller Verratti. Det kanske inte är det bästa ur rent sportslig synpunkt, men för mig är det viktigare med identiteten än att till varje pris köpa sig titlar.
Barcelona Liunil Masse
2015-10-05 13:38
the cameroonians Jag förstår inte riktigt det att vårt mittfält offensivt inte ska existera bara för att MSN ska få frihet. När vi hade ett välfungerande mittfält under Pep så hade Messi en ännu friare roll än nu fan. Suarez hade gjort exakt samma sak som nu med ett fungerande mittfält? Likaså Neymar? Neymar och Messi tar båda mycket ansvar defensivt under Lucho på kanterna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-10-05 13:33
the cameroonians - finns både fördelar och nackdelar att spelet är byggt kring MSN. Fördelar - vi får ut max av anfallet då spelet kretsar kring dom tre. Man gjorde 120 mål föra säsongen. Nackdelar - mindre kontroll på matcherna då mittfältet ska agera som städare för anfallet. Neutraliserar du vårt mittfält så hade MSN trion hamnat ur matchen totalt. Inte så konstigt att Messi går ner på mittfältet ibland. HSM trion ( Henry-Samuel-Messi) gjorde över 100 mål tillsammans 2009 då hade man ett galet mittfält bakom sig dock. Jag tror att MSN fortfarande hade fått ut sin max även om vi hade haft ett mittfält som då hade gett oss lite mer kontroll. Alltså Lucho hade fortfarande kunnat bygga spelet kring MSN även med ett mittfält som ger mer kontroll. Men den typen av mittfältare som jag vill ha så hade vi fått se fler genomskärare till anfallarna vassare i omställningarna. Jag tror vår trio bara hade blivit bättre.
Barcelona enkos
2015-10-05 13:15
Starkt av Erik Niva att erkänna i AB-s artikel idag att La liga är världens bästa liga
Barcelona the cameroonians
2015-10-05 13:03
Lucho har, rätt eller fel, gett MSN full frihet att härja och vara kreativa vilket har inneburit att mittfältarna fått andra roller än vad de hade under framför allt Pep men även Tito och Tata.

Därför är det svårt att hitta spelare som dels ska kunna ta (och acceptera) en undanskymd roll som katalysator när allt är tipp-topp och fungerar, men som när det fallerar kan användas som kärnbränsle och inta en avgörande roll.

Rakitic/Iniesta är kanske inte så långt ifrån sådana spelare, även om de och de flesta andra är långt ifrån optimala. Ska jag vara ärlig har jag svårt att direkt komma på en sådan spelare på rak arm.

Men sen är det ju fler faktorer som påverkar utgången av hur väl kroaten kan hantera en sådan omställning. Dels handlar det såklart om vilken form man är i rent generellt. Utan den blir allting svårt. Dels handlar det om att tränaren bör ha en klar idé för hur spelaren ska agera, tillsammans med resten av laget.

För att komma fram till min poäng;
Det spelar egentligen ingen roll vem man stoppar in på en position om det inte finns förutsättningar för spelaren att hantera situationen. Att köpa spelare i januari är nödvändigtvis inte den faktor som ska prioriteras, snarare är det den andra delen där Lucho faktiskt måste titta på hur han använder mittfältet.

Jag klandrar inte honom för att ha byggt spelet kring M(SN) och det är naturligtvis svårt att spela in en plan B utifall att M blir skadad. Nu är situationen som den är och jag anser att man bör ge Lucho (och spelarna) lite mer tid att anpassa sig till situationen innan man börjar ropa efter nya spelare.

Vi får ju ändå inte köpa någon spelare innan januari, och det är 3 månader dit.
Barcelona Barcelonistas
2015-10-05 13:00
Mascherano - Jag gillar att vi spelar rakare det är precis det vi måste göra men det kan man göra utan box till box spelare på mittfältet. Jag hade hellre sett ett mittfält som detta Veratti-Busi-Iniesta/Raffe, där Raffe roterar med Iniesta för att sen ganska snart ta över helt. Sen kan man ha en spelare som Rakitic som man slänger in sista 15-20 minuterna.


Jag vill ha mer kontroll på matcherna, kontroll på ett sätt som fortfarande tillåter oss att spela en snabb och rak fotboll. Just nu går nästan allt via Messi där han både är mittfältare och anfallare det visar ju att vi inte har ett mittfält som kan slå genomskärare elr skapa något på egen hand.


Folk här inne drömmer ju fortfarande om Guardiolas Barcelona. Vi kmr aldrig kunna nå en sådan nivå på mittfältet. Men vi kan faktiskt nå en högre nivå än vad vi har för tillfället på mitten som ger oss mer kontroll.
Barcelona Erik Satie
2015-10-05 12:59
Hur starkt/pålitligt är ryktet om Coutinho? Hade gärna sett honom hos oss.
Barcelona 100% AntiMadridista
2015-10-05 12:57
The reporter Född i Pamplona som ligger i Baskien.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 100% AntiMadridista
2015-10-05 12:55
the cameroonians Okej vad bra. Hoppas han är tillbaka snabbare än väntat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2015-10-05 12:55
Hur kommer det sig att Raul Garcia värvades av Bilbao? Han är väl inte från Baskien?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-10-05 12:37
@100% AntiMadridista:


Det var ett ligament inne i knät vars uppgift är att stabilisera detsamma som brast. Långt ifrån lika allvarligt som om ett korsband skulle gått av.
Barcelona Barcelonistas
2015-10-05 12:36
Rakitic är en bra spelare och föra säsongen framför allt under våren så spelade han väldigt bra. Men en mittfältare i Barcelona ska inte bara vara bra han ska vara världsklass och det tycker inte jag Rakitic är.


Bra spelare i Barcelona ska vara rotationspelare men inte spelare som ska vara ordinarie för världens bästa klubblag. Det vore en sak om man är en ung spelare som har otroligt mycket potential att bli något om några säsonger som tex Allen och Rafinha men nu är ju Rakitic inte så ung och han är redan i sin prime.Barcelona ska inte ha bra spelare på mittfältet som är ordinarie man ska ha världens absolut bästa mittfältare som startspelare.


Kollar vi vårt mittfält idag och jämför med dom andra lagen så är frågan om vi ens har ett mittfält som är topp 3 i världen? Vi har Busi som är den bästa defensiva mittfältaren men utöver det så har vi inte så mycket just nu. Iniesta har varit en stor besvikelse sedan Xavi satt på bänken/lämnade. Jag tror vi har sett det bästa av Iniesta det är ingen spelare längre som kmr vara världsklass och jämn under en hel säsong, nu är han en spelare som oftast bara presterar i dom största matcherna. Lägg därtill att han är blivit väldigt skadebenägen tyvärr. Sen kan man säga att den nya rollen som han fick under Lucho gjorde det svårt för honom.
Barcelona Den vise mannen
2015-10-05 12:27
Välkomnar Coutinho, men rent ekonomiskt, hade det funkat? Vad hade han kostat? Vårt lönekonto är redan väldigt hårt ansträngt. Nolito, nej tack!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 100% AntiMadridista
2015-10-05 12:25
Nån som vet vad det var för skada Messi fick? Var det korsbandet?
Postat via SvenskaFans-appen
Mascherano#14 el Jefecito
2015-10-05 12:05
Amo.38

Fast nu spelar ju Lucho laget på ett sätt där det behövs defensiva kvaliteter på mittfältet. Då passar Rakitic bättre in och är således en bättre spelare för Barca just nu än Coutinho. Eller vill du själv se Iniesta och Coutinho tillsammans på ett box-to-box mittfält?
Barcelona MrKnowledge
2015-10-05 12:02
Gundogan ftw
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2015-10-05 11:51
Bästelona Rakitic bättre än Coutinho måste fan vara årets skämt! Defensivt visst! Absolut! Tekniskt,spelförståelse och passningar leker Countinho hem. Rakitic är en truppspelare, start på ett Barcellna mittfält? ALDRIG!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2015-10-05 11:45
Mittfältet och anfall måste förstärkas i januari, Coutinho och Nolito låter bra. Som sagt truppen måste breddas om vi ska klara att ta någon större titel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bästelona y M3ssi y BernaLeo
2015-10-05 11:42
Fast coutinho är ju sämre än rakitic.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2015-10-05 11:25
Flavia Är du seriös när du säger att Countinho är sämre än Rakitic? *facepalm*
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2015-10-05 11:04
Har äntligen sett highlights från matchen. Av det jag läste här spelade vi bedrövlig fotboll, skapa ingenting och var urusla defensivt. Av det jag såg så hade vi 4-5 solklara lägen som ska sitta, medan dem hade ungefär 2 (som båda satt). Har nämnt det tidigare att man inte kan skriva att vi spela dåligt när vi skapar lägen och dominerar en match, däremot kan man ifrågasätta effektiviteten från två världsanfallare som Neymar och Suarez är. Så länge vi spelar bra fotboll kan vi som fans inte påstå att vi är dåliga och begära en hel trupp såld. Vi kan däremot begära bättre skärpa i avsluts momenten av spelare som Suarez och Neymar.

Nu har jag inte sett matchen minut för minut, men av det jag sett så är känslan, återigen, att vissa på forumet går till överdrift över hur dålig prestationen var. Det gäller att göra mål för att vinna, men har vi ett bra spel och kan skapa chanser så brukar det allt som oftast bli många mål tillslut. Det kommer släppa, vi såg det förra säsongen och jag vågar nästan lova att vi kommer få se det igen.

Angående Coutinho: Jag älskar spelaren och visst vore han ett tillskott till vårt lag. Men, varför köpa en skadebenägen Coutinho, med egenskaper som Halilovic? Varför fortsätta köpa spelare som står i vägen för en av världens största talanger? Halilovic gör succe i Gijon, det är en spelare för oss. Vi ska inte värva någon som står ivägen för honom. För i Halilovic har vi en framtid!
Flavía
2015-10-05 10:35
@Barcelonistas:
1. Varken Coutinho eller Rafinha är tillräckligt bra för att hålla Arda och Rakitic utanför startelvan. 2. Tveksamt om Nolito hade varit en startspelare hos oss. Framförallt när vi har en Neymar som knappast kommer bli petad p.g.a. sin status helt enkelt.
Barcelona the cameroonians
2015-10-05 10:04
Ett köp av Coutinho skulle, än en gång, sätta frågetecken för den sportsliga planeringen - eller saknaden därav.

För visst påminner Coutinho om en utlånad spelare vid förnamn Alen?

Om en tränare nu känner att man saknar en spelare som gillar att driva bollen och komma i en mot en situationer samt inte är särskilt begåvad defensivt, borde man då inte avvakta 6 månader för att få en sådan spelare gratis i stället för att i ett läge, där skadesituationen förmodligen är betydligt bättre, betala +€30 miljoner?

Och han kommer att kosta mer, såklart.
Pool kommer ju inte, i ett januarifönster, ha möjlighet att hitta en ersättare och kommer kräva multum för en spelare vars kontrakt går ut 2020.

Dessutom, ekonomiskt - håller det?
Tillåter klubbens finanser en investering som kan riskera säsongens ekonomiska mål och i en förlängning ledningens planer på Espai Barca, för att inte tala om risken att sitta med ett på tok för hög faktor avseende artikel 19?

Trots detta stavas mitt största frågetecken trots allt källan - Sport.
Inte konstigt att de ser till att få fram en rubrik som matchar Neymars kärleksförklaring till Coutinho med Brendan Rodgers avgång. Detta är dock faktorer som har en betydligt lägre påverkansgrad än de båda klubbarnas situationer och avsikter.

Med detta sagt: Phliippe är en intressant spelare och absolut en tänkbar ersättare till Iniesta den dagen Lucho väljer att åter placera denna position 20 meter närmare målet än som fallet är idag. Annars kommer brassens kvaliteter att förtvina precis som vampyrens. Och då pratar jag inte om förmågan att suga blod.

Men nästa sommar med en (eventuellt) ny tränare? Absolut.
Barcelona Blaugrana són els colors!
2015-10-05 08:19
Gabriel Och är det nåt som i alla fall får mig och tro på det ryktet är relationen mellan Coutinho och Neymar, dom har vart bra vänner sen båda spelade i Brasilien och har en otroligt bra kemi på plan. Det har jag sett oftast när Brasilien spelar, den ene söker den andre alla gånger. Och vilken härlig spelare han är vet vi alla här, hans dribblingar går igenom 8/10 och blicket för spelet är magnifikt! Hoppas det ligger nån gnutta sanning i det här ryktet.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: