/spanien/barcelona/forum/296.aspx/spanien/barcelona/forum/296.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Nesto
2017-08-16 12:04
@Cule4life:


Kör på det. 90+Rakitic. Nu har Rakitic varit hos oss några år och vi vet vad vi får, det blir inte bättre än såhär.
Har hellre kvar Gomes som är yngre och säkert kan bli bättre än förra säsongen.

Skulle Seri mot alla odds anlända så skulle jag inte haft problem med att inkludera Rafinha i en deal med Dembele heller.
Konstant skadad, kommer knappast bli bättre med åren.
Barcelona Kröjjff
2017-08-16 12:00
@LennyRomario:
Intressant nog så läser jag en Messi-biografi för stunden, eftersom det är betydligt roligare än att följa den klubb han spelar för. Om jag förstått det hela rätt, började mytbildningen ifråga med att Messi skulle ha skickat ett SMS i spelarbussen till Pep. Där han krävde att bli inflyttad från högerkanten eftersom han enligt Zlatans spökskrivare på Aftonbladet skulle ha känt sin ställning som obestridlig stjärna i laget hotad av svensken och dennes påstått "succéartade" start i storklubben. Sanningen är emellertid att Messi redan under Frank Rijkaards tid som tränare hade börjat göra anspråk på en central position och få överge högerkanten. Där han från början och som ett första steg in i A-truppen hade accepterat att positionera sig i ett utlovat övergångsskede och som ett led i en försiktig inskolningsfas. Innan dess var Messis naturliga och sedan koltåldern etablerade utgångsposition central så som en lågt liggande anfallare; d v s en roll som sedermera skulle komma att benämnas som "falsk 9:a". Men som Messi själv hade ett eget ord för som han använde om sig själv redan vid tidpunkten när han anlände till Barcelona som trettonåring: "Enganche". En kort engelskspråkig förklaring kan kanske vara på sin plats: "Traditionally in Argentina the Enganche is the player that sits at the tip of the midfield and knits the possession together. He is the player that receives the ball and chooses how and when to release the ball to maximise the potential of the attacking movement". Liksom ett litet utdrag ur biografin av Guillem Balague, som jag alltså som bäst läser i brist på bättre fotbollsunderhållning: "Rijkaard hade lovat Messi att han så småningom skulle få starta centralt, men under de första åren i A-laget fick han inte chansen. I själva verket fick han vänta tills Pep Guardiola kom till laget". Den positionen var med andra ord skräddarsydd för Messi långt innan "Big Foot" klampade in på Camp Nou. Och den som tror att Pep Guardiolas drag att återbörda Messi till den plats varifrån han från första början väckt stort intresse från andra sidan Atlanten som nybliven tonåring, berodde på att denne vek ned sig för Messi på bekostnad av Zlatan och att Messi fick sin vilja fram för att argentinaren kände hotet överhängande av att den store svensken skulle ställa honom helt i skuggan, är mer än olovligt fotbollsdum och skrattretande lättmanipulerad av blågul media. Neymar?
Barcelona DM1982
2017-08-16 11:54
[QUOTE=Barclasico]Barça target Ousmane Dembele spotted outside his house tonight with a car full of bags and suitcases. [bild via @MartaMoralesL] Som sagt, han blir klar när som nu. [/QUOTE] Det var inte han utan hans vänner.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona socccerfan1
2017-08-16 11:51
Vi alla fans måste ge paulinho en chans.. hoppas inte han blir utbuad eller något direkt i början.. som någon skrev tidigare så är det ledningen som köpt honom. Han tvingade inte till sig flytt själv
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2017-08-16 11:50
Trovärdigt eller inte. Liverpool kräver Rakitic i dealen för Coutinho.
Barcelona Koeman!!
2017-08-16 11:48
@Josep "Pep" Guardiola Sala:


Ville Bayern sälja Vidal? Vidal är klasser bättre än Paulinho.
Barcelona Cule4life
2017-08-16 11:38
Seri mot Napoli på bortaplan ikväll, CL kval. Hoppas han gör en kanonmatch så att "ledningen" blir desperata och värvar snabbt.
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2017-08-16 11:37
Förresten varför la vi inte 40 miljoner på arturo Vidal? Istället för paulinho?
Tycker fan Vidal är en av dom bästa Box till Box spelarna med en sjuk arbetskapacitet.
Barcelona socccerfan1
2017-08-16 11:26
Han blir presenterad imorgon typ.. efter att vi blir utskämda ikväll så ledningen vänder snacket
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2017-08-16 11:26
Coutinho does not want to miss the opportunity of playing for Barça. He no longer wants to play for LFC and is trying to force a move. [md]
Barcelona Katalano
2017-08-16 11:25
@LennyRomario:


Rätt sjukt och framförallt fascinerande att det finns så mycket att ta upp i en sådan artikel. Sådant som alla fans borde vara arga över. Ännu mer fascinerande hur vissa fans lyckas ignorera allt detta och stödja juntan. Någonstans måste man ju dra gränsen och det borde vara längesen för samtliga.

Att Neymar lämnar och vi inte lyckats värva in någon ersättare är en bagatell i sammanhanget. Ändå är det detta som verkar vara en avgörande fråga för många fans. Oavsett vilka värvningar vi gör i detta läge så borde det inte spela någon roll. Att ledningen måste bort är klart som korvspad!
Barcelona Barclasico
2017-08-16 11:25
Barça target Ousmane Dembele spotted outside his house tonight with a car full of bags and suitcases. [bild via @MartaMoralesL]

Som sagt, han blir klar när som nu.
Barcelona LennyRomario
2017-08-16 11:10
@Romelu Umtiti:

Som jag läst i Graham Hunters bok så deklarerade Messi en bit in på säsongen "Antingen så spelar jag i mitten eller så spelar jag inte alls." Messi ville inte vara ute på kanten.

Men att Zlatan försvann beror på (tack vare) Pep. Efter första säsongen så bad Zlatan om att få en ny chans, han skulle göra allt som behövdes, rätta in sig i ledet osv. Men Pep ville inte lyssna.
Barcelona Romelu Umtiti
2017-08-16 10:48
Läste i kommentarerna till artikeln (Aftonbladet) angående att Messi skulle ha skällt ut Neymar under försäsongen "först Zlatan sen Neymar". Hur fick Messi bort Zlatan? Har det någonsin bekräftats att Messi velat få bort Zlatan? Zlatan var ju helt värdelös i mitt tycke och hade inte en plats i start 11. Men var kommer detta ifrån? Är det en myt? Svenska avundsjukan?? Skulle aldrig kunna se Messi vilja få bort Zlatan och inte att tala om Neymar?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Romelu Umtiti
2017-08-16 10:19
Felix Haha såg den på Twitter. Blev så exhalterad av "15" så skippade att kolla efter månad. My bad! Hahaha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2017-08-16 10:16
Intressant tidslinje över Rosell och Bartos tid i klubben, och det här tar ändå bara upp all skit de ställt till med fram till 2015.
Barcelona Felix-Forca Barca!
2017-08-16 10:15
Romelu Umtiti:
Bilden med Spanien-resan på Instagram är en månad gammal..!
Barcelona messiooooxavii
2017-08-16 10:15
Umtiti har varit i Barca drygt ett år. Om han gör ett bra år kommer lag att öppna ögonen för honom just pga av den relativt låga klausulen Vem vet om någon erbjuder honom dubbla hans lön just nu så kommer han överväga en flytt kan jag lova. Han är kanske världens redan nu bästa unga mittback.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Romelu Umtiti
2017-08-16 10:08
Varför är folk oroliga över klausuler?? Spelaren i fråga måste ju vilja dra även om klausulen betalas. Ska man tvinga kvar någon som vill gå med en klausul på 5 miljarder? Har svårt att se att Umtiti skulle vilja dra även om man aktivera hans klausul, han är en av få spelare idag med oerhört stort hjärta till sin klubb. Betalar någon Messis klausul och han bestämmer sig för att dra, då ska man låta han dra. Hans motiv kommer inte va pengar utan hans motiv kommer vara något i stil med missnöje med ledning eller att han känner sig klar i klubben. Då förtjänar han att dra (efter allt han givit oss) inte att vi ska kväva honom i flera år med en utköpsklausul på 10 miljarder. Alltså vill spelare dra, låt de, vi är inte PSG som håller de fångar. En sak som kan muntra upp många här är Dembeles brorsas instagram. malick_dbl la nyligen upp när han med sitt "crew" (där även Ousmanne Dembele är med) sitter på ett plan med en Spanien flagga som caption. Semester? El classico? Flytt på g? Var även en bil fylld med packning igår utanför Ousmannes hus.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta.70
2017-08-16 09:58
Ikväll Valverde så får du se till att hålla mig vaken! Inget jäkla sömngångar mittfält bestående av Ivan "John Blund" Rakitic eller Gomeszzzzzz.... Nää, rör om lite grann, se till att chocka mig. Kasta ut Alena och Roberto på den djupa delen av poolen, ja, finns väl ingen djupare del än att jaga seger på Bernabeu? Vad är det värsta som kan hända? Antagligen så tar dom både "Baddaren" och " Simborgarmärket" och simmar på som på som fan! Ja, eller så sjunker dom till botten och då kastar vi in livbojarna I form av Gomes o Rakitic och plaskar oss fram till säkrare, grundare vatten...ja, med ett par kallsupar på köpet såklart. Och. Vidal out! Semedo in. Deulofeu out. D.Suarez in. Och till sist...för i helskotta Suarez..av med Heffaklumpen-dojjorna !!!! Man eller mus Valverde??
Barcelona messiooooxavii
2017-08-16 09:51
Fan grabbar när man får höra att Spelare som Van Dijk ryktas för 650 MIljoner kronor så börjar jag bli riktigt orolig över Kung Umtits Utköpsklausul.

Jag tror att om Han gör ett bra år iår vilket jag tror han kommer göra så som han har börjat kan den klausulen komma att aktiveras innan VM börjar för jag tror han tar startplats i Franska landslaget.
KIllen är bara 23 år gammal och redan nu en av världens bästa mittbackar. 600 miljoner är ingeting idag om man jämför med att en medelmåtta som Lidelöv gick för 450 miljoner.

Rikitgt orolig. Här har vio äntligen hittat en mittback som skriker BARCA -DNA och som dessutom redan nu är världsklass. Tror hans utveckling kommer explodera.
Barcelona S.Eto'o
2017-08-16 06:13
Påväg till Spanien (Madrid) i skrivande stund för att uppleva världens största match. Känner mig laddad. Remontada Visca el Barca!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hristo var kungen
2017-08-16 04:53
@Davids3:


Och atletico kom 15 efter RM och sevilla 21. Och vi har väldens bästa spelare och lyckades ändp inte vinna ligan. Sen var det ju inte direkt som självmålet i den andra matchen, knapp touch. Hade det varit messi eller ronaldo hade det aldrig dömts som självmål.
Barcelona Davids3
2017-08-16 03:48
Man förstår lite nu varför Liverpool inte vill släppa Countinho. De vann idag med nöd och näppe (tack vare ett självmål) över Hoffenheim som slutade 20p efter Bayern förra säsongen. De suger!
Barcelona El Pistolero 9
2017-08-16 02:24
El Raval 22 mål och 28 assist för klubb är inte dåligt med tanke på att han ännu inte haft det allra bästa spelarna bakom sig ala Messi, Iniesta och Busquets plus att killen nyss fyllt 20. Snackar då om hans tid i Rennes och BvB
Barcelona little_master
2017-08-16 01:23
*frustration
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona little_master
2017-08-16 01:22
Har en sån hemsk magkänsla, känns verkligen som detta kan bli Messis sista säsong i Barca. Att även han lämnar pga ledningen. Att ha spelat med lirare som Dinho, eto'o, Henry, villa, xavi, Iniesta, Yaya, thiago(talang), Marquéz, puyol, Alves mm Till lirare som matheu, digne, gomes, Douglas, paulinho mm Nu vet man inte vad Messi tänker men, nog måste han känna. Hoppas han sätter ner foten mot ledningen och får de verkligen att försvinna. Är det någon spelare som har den makten så är det Messi! Ställer han ett ultimatum där antingen är det han som lämnar eller styrelsen så tror jag nog att det går! Sjukt vad som har hänt med klubben, det går verkligen inte att känna igen klubben FC Barcelona, ledningen har verkligen pissat på allt som vi stod för!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2017-08-16 01:10
De två som verkligen ger mig hopp dessa dagar, och som verkar ha fullständig fokus på fotbollen är Messi och Umtiti!
Barcelona Dûssel
2017-08-16 00:16
@1899 - Puyol:

Du vet ju absolut ingenting om att hazard ens vill komma hit. Utan bygger det på löst snack.
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2017-08-16 00:15
Mest självklara ersättaren heter Hazard, hur kan man vara så dum och inte ens försöka? Jag tappar förståndet här alltså hur? Dom ska köpa en höger ytter och spela han på vänster kanten. Hur har dom tänkt där?


Alltså helt ärligt hellre Gaspart än dom här idioterna.
Annons: