/spanien/barcelona/forum/2948.aspx/spanien/barcelona/forum/2948.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Andresito
2015-11-19 07:32
Alltså visst, Alves är kanske inte världens försvarsmässigt bästa ytterback, men det har han aldrig varit heller. Om man inte ser vad Alves tillför när Barca har boll så har man missat något. Brassen är bättre på att hålla i bollen än Rakitic, och med Xavi borta från högerkanten är Alves livsviktig för att kunna ge Messi tid att hitta yta. Alves gör mer nytta än skada. Det är alltid ett hate-train som pågår. Folk sågar spelare bara för att det är trendigt här inne. Förut var det Roberto och Suárez, nu är det Alves.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-11-18 23:16
Men han kommer nog att bli bättre när Messi är tillbaka, åtminstone offensivt. Lucho älskar aggressiva spelare och i den kategorin får man väl placera Dani.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona oocbgb
2015-11-18 23:15
[QUOTE=Liunil Masse]the cameroonians Rätt konstigt det där att Alves är en av Luchos favoriter. Killen kan inte försvara längre för fem öre då han tappat sin snabbhet som rädda honom innan. Han måste vara den som drar på sig mest frisparkar i vårt lag? Offensivt då, Nä han bidrar inte med något där heller, bara en massa bollkladd och långsamma rörelser som ofta resulterar i bolltapp. Det är skrämmande dåligt att han inte bidragit med en enda poäng denna säsongen. Vad fan bidrar han med är frågan? Roberto är så mycket bättre. Kan inte hitta en större svaghet hos honom som HB. [/QUOTE] Håller helt med, enda som talar för Alves fördel är att han höjer sig i stora matcher. Men hellre en Robertodinho på uppgång mot Cristiano, än en Alves på nedgång mot Christiano.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-11-18 23:11
the cameroonians Rätt konstigt det där att Alves är en av Luchos favoriter. Killen kan inte försvara längre för fem öre då han tappat sin snabbhet som rädda honom innan. Han måste vara den som drar på sig mest frisparkar i vårt lag? Offensivt då, Nä han bidrar inte med något där heller, bara en massa bollkladd och långsamma rörelser som ofta resulterar i bolltapp. Det är skrämmande dåligt att han inte bidragit med en enda poäng denna säsongen. Vad fan bidrar han med är frågan? Roberto är så mycket bättre. Kan inte hitta en större svaghet hos honom som HB.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2015-11-18 22:58
Skulle inte förvåna mig om matchen avbryts pga "terrorhot" om Barça tar ledningen. Allt är möjligt med Perez vid rodret.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2015-11-18 22:06
Btw, förlängdes röstningstiden för ballon d'or efter Zlatans 3 mål i kvalet? Eller är Blatter upptagen med marknadsföring av Ronaldos video? :D juste han sitter typ i fängelse...
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2015-11-18 22:01
Få se om Valdes gör en de la Pena och skriver på för Espanyol. Är äventyret slut för vår bästa målvakt någonsin? Om han har fått avsmak och kommer tillbaka till Barcelona med en eftersmak av misslyckande så har Van Gaal lyckats förstöra en av de starkaste personligheterna i dagens fotboll. Det är dock bara han själv som kan avgöra om han har misslyckats med tanke på alla konstiga omständigheter sen han lämnade.

Det han gick igenom som ung i Barca var nästan värre, han kämpade sen skiten ur sig tills han blev bäst. Kanske har hans personlighet speglats av det, han tog aldrig nåt för givet i sin karriär och lämnade laget innan han blev som Iker i Real.

Jag förlät de la Pena efter ett tag för att han lämnade till Espanyol men aldrig för när han lämnade till Lazio. Säger mer om mitt "hat" till Lazio kanske. Men Valdes är redan förlåten om han skulle välja Espanyol. All lycka och god hälsa Victor.
Barcelona Barcelonistas
2015-11-18 21:57
Bara jag som är trött på att all världens fokus är på terrorn i världen? Känns som fotbollen drabbats på nått sätt. Ett Clasico stundar men jag har inte den där "längtar" känslan alls. Snarare oro. Tänk om nått händer under Clasicot?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-11-18 21:09
[QUOTE=Junta Dimision]Känns som att han måste ta försvarslektioner av Lord Douglas. [/QUOTE] Knappt någon spelare ser bra ut eller presterar på topp under Dungas tränarskap. Eftersom Dani är en av Luchos favoriter och Rakitic lär starta på bänken hoppas jag att matchens dignitet och Sergi Robertos uppoffring kan hjälpa vår brasseback att, åtminstone, överträffa sin dito i motståndarlaget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelonismo
2015-11-18 21:06
@the cameroonians:

Spelaren som du tänker på, slipper åtminstone ställas emot världens bäste spelare just nu på sin kant.

--

Det talas även om att Benitez tänker bänka James och istället låta Casemiro spela från start. Han verkar inte vara klokt men det är ej vårt problem :)
Barcelona neymar JR
2015-11-18 20:39
Eh ta dig en cigg, du verkar oerhörd bitter :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-11-18 20:33
@the cameroonians:

Känns som att han måste ta försvarslektioner av Lord Douglas.
Barcelona Barcadinho.
2015-11-18 20:29
Fattar inte hur två seriösa skribenter så lätt hamnar på personliga växelsnack. Vi behöver sol och värme tror jag, men det är bättre fotboll på vinter :-)
Jo, ni drog ner nivån idag men det är ovanligt.
Barcelona the cameroonians
2015-11-18 19:50
@Barcelonismo:
Chansen/risken är dock stor att han inte kommer vara den sämsta brasilianska högerbacken på plan, tyvärr.
Barcelonismo
2015-11-18 19:33
Tydligen så förväntas en viss brasiliansk säkerhetsrisken, Danilo, gå före Carvajal inför den stundande Clasicon enligt COPE :)
Barcelonismo
2015-11-18 19:29
@Skurhink:
Fast det stämmer inte riktigt...
Barcelonismo
2015-11-18 19:28
@enkos:

Jag finner det onekligen märkligt att Cristiano skulle vara Portugal enda stjärna enligt din utsago, det räcker att jag nämner stjärnspelare som Pepe, Tiago, Coentrao, Neves o.s.v. för att det argumentet ska falla ihop som ett korthus.

Angående Messi så håller jag med dig att han är den bästa spelaren individuellt bland namnen som jag har dragit upp. Men eftersom att han har flera klasspelare bredvid sig, så slipper han att få all bevakning från motståndarlaget. Sedan finner jag det roande att du vill få det till att Messi aldrig har mött svaga lag eller menar du på fullt allvar att lag som Venezuela och Ecuador är bland världens bästa landslag bara för att nämna ett par exempel?

Zlatan däremot tillhör i ett landslag som har ständigt lyckats uppnå bottennoteringar under Hamrén-eran. Ett landslag som inte ens har deltagit ett VM-slutspel sedan 2006 t.o.m. Det säger sig självt att Zlatan är alltid den som blir hårdast bevakad landskamp efter landskamp från motståndarhåll eftersom att han är överlägset Sveriges största hot offensivt i jämförelse med hans landslagskollegor som tyvärr är riktigt usla. Man måste dessutom komma ihåg att Sverige, till skillnad från Argentina och Portugal, oftast inte är laget som brukar föra spelet och således innebär det att man inte skapar många chanser. Trots usla förutsättningar, så har Zlatan trots allt kunnat leverera mot lag som Färöarna men även lag som Tyskland, Spanien, England, Portugal o.s.v.

Med all respekt för Messi och Cristiano men Zlatans prestationer i blågult överträffar rejält sett till omständigheterna och det vidhåller jag.
Barcelona Katalano
2015-11-18 19:09
Kröjf och Gabriel Så som jag läser Gabriels inlägg så misstolkar du honom i ren irritation Kröjf och det hela eskalerar hela tiden även om det inte är Gabriels avsikt. Förutom idag när ni diskuterat hej vilt om ett missförstånd så är ni båda någon jag ser fram emot inlägg utav här inne. Ni är båda inom den skara som jag faktiskt vill läsa inlägg av då jag selekterar en hel del för att undvika en del "typer". Ni höjer vanligtvis nivån härinne med sakliga argument och åsikter. Fortsätt med er diskussion i PM om ni så önskar, men just nu när den spårat så hör den inte hemma här i forumet, tycker jag i alla fall.
Barcelona Kröjf
2015-11-18 19:02
Gabriel (offentligt svar på ditt "öppna PM")

Om jag inte minns fel har du jobbat som lärare men förefaller inte kunna läsa innantill. Med mitt senaste inlägg ville jag poängtera att du INTE är skälet till att jag inte längre finner nån anledning att delta i diskussionerna härinne. Med andra ord använde jag "personangrepp" i generell mening och inte riktat till dig, som ett nödvändigt klargörande Och skriver också väldigt tydligt och klart att jag involverar alla påhopp som förekommer flitigt på forumet, inklusive dom där jag själv (eller du) inte är eller varit involverad på vare sig det ena eller andra sättet; men som flödar över på forumet på ett sätt som ofta skymmer sikten för sakliga funderingar och seriösa resonemang runt fotbollen. Vill du inte förstå, eller kan du inte? Vem vet, du kanske inte ens själv kan svara på den frågan.

Ett talande exempel är när du skriver "Att jag kallade dig för en fjortis, vem lägger ord i min nu? Svar: Du. Själv återgav jag "fjortis" utan nån kommentar som styrker din slutsats, utöver att 14 var min ungdomsidols tröjnummer.

Förvisso slog mig tanken att ord som "omoget" och "fjortis" huvudsakligen handlade om mig och inte dig. Men det visar sig alltså vara ett missförstånd från min sida. Men "Du vet bäst". Du menade alltså att vi är lika goda kålsupare och i lika hög grad försämrar standarden på Les Rambles. "Copy That". Klart slut.
Barcelona the cameroonians
2015-11-18 18:59
@Blaugrana91:


Ja, visst känns det lite smått osäkert.

Det kommer finnas 1500 poliser utplacerade i och runt arenan förutom de vanliga säkerhetsvärdarna. Dessutom kommer man att upprätta flera kontrollpunkter och visitera åskådare redan innan de kommer in på arenaområdet. Redan under fredagen kommer området också att patrulleras med hjälp av bombhundar vilket kommer pågå fram till matchstart.

Så nog har de tagit det föreliggande hotet på allvar.

Däremot står det inget om hur de tänkt stoppa Messi, men så är ju inte Spanien någon kärnvapennation heller... ;-)
Barcelona Blaugrana91
2015-11-18 18:44
OT men ändå.

Terrorhotnivån för Sverige har höjts till 4 av 5, dvs hög risk enligt Säpo.
Fruktansvärt obehagligt det här...

Ser även att Spanien ligger på hög hotnivå, bör verkligen El Clasico, världens största fotbollsmatch i huvudstaden Madrid spelas? Kanske borde ställas in? Känns för oroligt i Europa just nu.
Barcelona the cameroonians
2015-11-18 18:05
Läste på lite angående det här med linjedomaren som nu bytts ut och vissa medier menar att det handlar om att han ådragit sig en skada. Domarförbundet rapporterade i samband med utnämnandet av vem som skulle döma matchen att samtliga klarat de medicinska testerna.

Linjemannen har för övrigt assisterat Borbalan i dennes 22 senaste matcher.

Hur som helst har han nu ersatts av en linjeman från Sevilla, Diego Barbero.
Barcelona neymar JR
2015-11-18 17:39
Rambla~ Haha! Precis så jag tolkade det
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-11-18 17:34
@Liunil Masse:


Jag ser att Braida fortsätter göra skäl för sin lön som internationellt scoutansvarig i klubben. Han beter sig fortfarande som att han var anställd i Milan snarare än Barcelona - men så vet vi också vem som anställt honom från början.

Hujeda mig passar väl bra att avsluta även detta inlägg med..?!
Barcelona the cameroonians
2015-11-18 17:31
@neymar JR:


Det kom uppgifter direkt efter att "skandalen" offentliggjordes att flera domare och linjemän var rädda för att döma el Clásico eftersom de insåg att ett misstag skulle få det att se ut som att de var mutade.

Kan vara så att en av linjemännen som nu blivit utsedd att medverka fått kalla fötter och inte vågar ställa upp med risk för det jag skrev ovan.

Men vi kan aldrig vara säkra på något när det gäller det spanska domarförbundet, ja förutom då att det kommer fortsätta ske misstag och konstigheter.
Barcelona Liunil Masse
2015-11-18 17:24
@barcastuff: Barcelona are following Roma player Alessandro Florenzi (24), Lazio midfielder Antonio Candreva (28) and Napoli midfielder Allan (24). [as] Vem är next, Marcus Berg?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2015-11-18 17:11
A linesman who was to assist referee Fernandez Borbalan in clasico has been replaced. Not clear if link with case of pressured linesman [md]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-11-18 17:05
Halilovic mot Spaniens U-21. Ja vad ska man säga? Killen är guld! Förödmjukar spanska spelarna med bl a några tunnlar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-11-18 16:56
Kröjf Orkar seriöst inte heller mer och att jag har gått personligen mot dig med angrepp osv är misstolkat från din sida. Kanske gör vi bäst i att inte diskutera vidare varken nu eller i framtiden eftersom det är rätt så uppenbart att ingen av oss klarar av att göra det utan missförstånd mm? Att jag kallade dig för en fjortis, vem lägger ord i mun nu? Sa att "hela saken" kändes väldigt omoget och fjortis. Tolka det sedan som du själv vill. Nu har jag bättre saker för mig än att sitta och diskutera onödiga saker som inte leder till något och även drar ner forumet. Till mitt tidigare förslag tog det mig bara ytterligare några meningar i det här inlägget innan jag bestämde mig för att "köra på det". Så från mig får du inget svar i framtiden oavsett vad det handlar om, blir bättre så, orkar helt enkelt inte med våra fram och tillbaka. Nu har jag inget emot dig som skribent och som person känner jag dig inte, men väljer helt enkelt att gå den vägen då vi inte kan see eye to eye ens en enda gång. Jag är mer än säker på att det är något du struntar i, så med det sagt. Ha det super bra och live well!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-11-18 16:55
@neymar JR:


Jaha, så nu har de hittat en linjeman som är beredd och göra sitt "jobb" enligt samma instruktioner som den förre vägrade att göra?
Annons: