/spanien/barcelona/forum/2928.aspx/spanien/barcelona/forum/2928.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Federer
2015-11-07 19:52
Fan vad härligt det är att se Chelsea torska igen.
Barcelona koeman92
2015-11-07 19:42
@DM1982:


Grejen är ju att Neymar är inte ens "promising" längre - han har redan gått om Cristi
Barcelona Cule4life
2015-11-07 19:40
Super super super viktigt med 3 poäng imorgon. Villareal är jobbiga men vi kmr självklart skapa våra chanser och då gäller det för super duon längst fram att sätta dit dom direk,. För mål tror jag vi släpper in imorgon.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-11-07 19:10
@the cameroonians:


Det är inte bara det. Valencia till skillnad från Barcelona spelar tufft precis så där på gränsen. Valencia kör över var enda Celta spelare. De står liksom inte och tittar på och beundrar när Celta anfaller. Såg hela matchen och man ser stor skillnad på inställningen Valencia visade mot Celta avgjorde matchen.

Celta körde över oss för att Barca- spelarna lät dem göra det.
Barcelona Barca4life98
2015-11-07 19:05
DM 1982 Neymar är bättre än Ronaldo själv fan
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-11-07 18:55
Ja men neymar är ingen lovande talang längre ut en fullt utvecklad världsspelare som har gått om Ronaldo nu...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2015-11-07 18:54
intressant det där med "åtminstone de vi tycker är värda att följa" angående våra buy back spelare. Det tyder väl på att det är någon de inte tycker är värd att följa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2015-11-07 18:47
Ronaldo (Real Madrid): "Five promising players? I will mention Odegaard, Hazard, Depay is a good player too, Pogba, and maybe Neymar." [bt] Kanske Neymar?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
2015-11-07 18:34
Lion24

Har personligen inte varit på skrivhumör på sistone och känner mig alldeles ringrostig, men det var med häpen förtjusning jag läste ditt inlägg häromdagen, och kände att det förtjänar en kommentar. Jag trodde jag var den siste kvarlevan av en utdöd människotyp som tryckts undan av homo-cyborg-$apiens.

Jag äger själv ingen smart telefon av flera anledningar. Jag anser inte att teknologi är något dåligt; tvärtom så anser jag det vara neutralt, men eftersom gemene man är en kastrerad hedonist så leder teknologi tyvärr till zombifiering på kollektiv nivå eftersom det inte finns någon fostrande samhällelig auktoritet värd namnet förutom den "fria" marknaden.

Min traditionalistiska hållning spiller naturligtvis över på fotbollen, och jag ser fotbollen som ett väldigt användbart redskap i att analysera större samhälleliga trender (något jag lärde mig av Erik Niva). Det är också därför jag beundrar idealistiska män, oavsett om de står för sådant jag gillar eller inte, just för att de står för sina övertygelser, vilket är attraktivt. Därför är Pep Guardiola en förebild för mig (surprise, surprise), eftersom han söker förnyelse ur historiens aldrig sinande källa: d.v.s är rotad i traditionen men samtidigt öppen för innovation.

Jag såg givetvis på Bayern-Arsenal framför Barca-BATE och det var en fröjd för ögat. Bayerns spel påminde mig om den där känslan man fick av Barca för några år sedan, och jag konstaterade svårmodigt att det nu är Bayern som går i täten för fotbollens utveckling. Majoriteten av Bayerns fans är för ignoranta för att uppskatta Pep fullt ut och vänder honom ryggen så fort resultaten uteblir, men nog fan kommer polletten trilla ner även för dem så småningom.

Om man jämför spelet i senaste veckornas möten mellan Arsenal-Bayern och PSG-Real så är kvalitetsskillnaden påtaglig. Första mötet mellan PSG-Real var en sorglig ursäkt till fotboll på elitnivå, och det är ett under att publiken ens satt kvar under hela matchen. Jag antar att närvaron av så många $tjärnor på en och samma plan räckte för att trollbinda fansen i en idoli$erandets välbehagliga dvala. Jämför det med Arsenal-Bayern som var en uppvisning i en fulländad synkronisering mellan elva individer som uppgår i symbios och får motståndaren att förtvina, men förlorar ändå matchen i slutändan. Fantastiskt.

Mitt avvisande av smarttelefoner är således förutom att jag inte är särskilt teknikintresserad också en markering mot en globaliserad massmänniska utan mål eller riktning. Sen så är jag också lyckligt gift med min laptop, som stjäl nog av min tid, så det är inte så att jag är något slags helylle-besserwisser som är bättre än alla andra.

Med det sagt så är Barca för mig precis det som Xaviesta mästerligt beskrev, och därmed en ädel diamant som jag söker att finslipa, utan att omforma. Så länge det finns individer som er på forumet och som håller på klubben känner jag hopp för klubben ;)
Barcelona LennyRomario
2015-11-07 18:16
"Om det var taktiskt misstag så undrar jag om det betyder att Carlo Ancelotti är bättre än Guardiola som tränare? Han har trots allt vunnit fler CL titlar än Guardiola."

Ancelotti har ju å sin sida tappat en 3-0 ledning i en CL-final. Det har inte många andra lyckats med. Med det menar jag inte att han är bättre eller sämre än Pep, utan bara att ibland går saker helt åt helvete.
Barcelona the cameroonians
2015-11-07 17:39
Underbart att se hur Deulofeu utvecklats nu gentemot förra sejouren i Everton och fjolårssäsongen i Sevilla.

Mycket bättre beslut, mycket mer rak i sitt spel och jobbar hårt även defensivt.
Och självklart fortsatt kreativ med mycket assist som han alltid gjort.

Hoppas verkligen det fortsätter på inslagen väg för 21-åringen.
Barcelona Rambla~
2015-11-07 17:39
"Om det var taktiskt misstag så undrar jag om det betyder att Carlo Ancelotti är bättre än Guardiola som tränare? Han har trots allt vunnit fler CL titlar än Guardiola." Han har ju trots allt också haft fler försök på sig då gubben hade varit tränare i typ 20 år när Pep startade sin tränarkarriär. En mer rättvis bedömning kan först göras då Pep varit verksam som tränare under lika lång tid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2015-11-07 17:26
[QUOTE=ValentinCassadine]Det jag inte förstår är hur det kan vara samma sak när Barca kryssade mot Chelsea medan Bayern åkte på storstryk 0-4 hemmaplan mot Real Madrid. Om det var taktiskt misstag så undrar jag om det betyder att Carlo Ancelotti är bättre än Guardiola som tränare? Han har trots allt vunnit fler CL titlar än Guardiola. [/QUOTE] Jag menade inte att likställa Barcelonas förlust och Reals vinst utan menade på att i fotboll så kan allt hända. Pep fick en taktiskt härdsmälta och Barcelona missade klara lägen till mål. Självklart kan Real vinna över Bayern i CL, på samma sätt som även Barcelona kan vinna över Real utan Messi. I fotboll kan allt hända även om ett oväntade händer mer sällan än det väntade. Sedan har jag ingen åsikt kring tränarfrågan, det är två bra tränare som förtjänar respekt. Tyvärr får Pep alldeles för lite respekt för det han har åstadkommit utan det babblas mest om självspelande pianon.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-11-07 17:24
@BARCA-més que un club:
De särade på benen mot oss också, skillnaden är att vi inte gjorde fyra mål på fyra skott som Valencia lyckats med idag. Dessutom blir vi extremt obekväma när motståndarna har mer boll än oss, vilket Valencia inte har något emot.
Barcelona BARCA-més que un club
2015-11-07 17:12
Celta Vigo spelade mot Barcelona som om det vore VM final, mot Valencia nu visar dom sitt rätta jag särar på sina ben. Helt sjuk att vi förlora mot Celta med 4-0
Postat via SvenskaFans-appen
ValentinCassadine
2015-11-07 17:11
@DM1982:


Det jag inte förstår är hur det kan vara samma sak när Barca kryssade mot Chelsea medan Bayern åkte på storstryk 0-4 hemmaplan mot Real Madrid. Om det var taktiskt misstag så undrar jag om det betyder att Carlo Ancelotti är bättre än Guardiola som tränare? Han har trots allt vunnit fler CL titlar än Guardiola.
Barcelona the cameroonians
2015-11-07 16:53
Hyfsad assist idag igen från Deulofeu till Lukaku, hans femte för säsongen.
Barcelona the cameroonians
2015-11-07 16:43
För er som såg UEFA youth League i veckan och fick blodad tand så spelar Juvenil A snart lgamatch hemma mot Stadium. Matchen streamas på Youtube. Startelvan; Dennis Montes, Vilanova, Juanma, Cucurella Àlex, Busquets, Ferran Carbonell, Rio, Enric Saknar ni Aleña så beror det på att han tränade med B-laget idag och med stor sannolikhet kommer ingå i den matchtruppen i morgon som ersättare för Samper som kommer spela med A-laget. Avspark 17.00.
Barcelona DM1982
2015-11-07 16:17
[QUOTE=Awymard]Nu när Bayern spelar bra och mosar alla lag, tror du att de skulle förlora mot Real Madrid med tanke på att Real Madrid krossade dem 4-0 på bortaplan i CL semifinalen 2014? [/QUOTE] Det var taktiskt misstag av Pep när de förlorade stort mot Real. Sådant händer. På samma sätt som när Barcelona åkte ur CL mot Chelsea fast de utan tvekan var världens bästa lag. Det är fotboll, allt kan hända.
Postat via SvenskaFans-appen
Awymard
2015-11-07 16:15
@the cameroonians:


Villarreal är ett bra lag och därför bör kanske de formstarkaste fotbollsspelarna starta. Tycker du inte därför att det vore bättre om Munir startade istället för Sandro med tanke på att Munir har bättre statistik och rakare formkurva än Sandro?
Awymard
2015-11-07 16:13
@DM1982:


Nu när Bayern spelar bra och mosar alla lag, tror du att de skulle förlora mot Real Madrid med tanke på att Real Madrid krossade dem 4-0 på bortaplan i CL semifinalen 2014?
Barcelona the cameroonians
2015-11-07 16:09
Haha, skulle just skriva samma sak..! Galet offensiv uppställning som vanligt på hemmaplan med Robben och Costa som yttermittfältare i ett 3-4-3. Inte tråkigt nånstans.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2015-11-07 16:06
Bayern är i galet bra form, de mosar alla för tillfället. Deras bredd är även den perfekt. Undrar om folk på allvar tycker att de spelar tråkigt fortfarande?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-11-07 14:13
Kort från Luchos presskonferens;

Angående Messi;
- Hans rehab går jättebra.
- Vi är såklart bättre med Messi, men vi har ett fantastiskt lag och samtliga har tagit ett kliv framåt.

Angående skadorna;
- Vi kan bara kontrollera antalet minuter, inte vad som händer på planen i form av tur/otur med smällar och skador.
- Jag skulle vilja rotera och vila vissa spelare mer än jag kunnat, men situationen är som den är.

Angående S. Roberto;
- Han är en mycket klok spelare, vilket du måste vara om du som han ska klara av att spela på flera olika positioner.

Angående de spelare som är utlånade/sålda med buy-back;
- Vi följer de spelare som vi har möjlighet att ta tillbaka, åtminstone de som vi anser är värda att följa. Deras prestationer är avgörande för om de kan/ska komma tillbaka.

Angående Villarreal;
- Vi hade problem med dem i båda matcherna förra säsongen och det beror på den fotboll de spelar. Vi vill behålla den intensitet vi skapat på slutet
- Jag kommer inte att ta ut en startelva utifrån hur vissa spelare eventuellt kommer matchas under landskampsuppehållet. Det gör jag aldrig.
- Vi har förbättrat oss defensivt i de senaste matcherna, men det betyder inte att vi är nöjda. Allt kan göras bättre.
Barcelona enkos
2015-11-07 13:46
Med tanke på Messis skada vill jag helst att han slipper El clasico även om han kunde spela då jag blir orolig att Reals gris spelare skulle gå efter att skada Messi igen och på det sätt vinna hela säsongen, nu får de istället vinna en match ingen fara.. Hoppas däremot se Messi hoppa in mot Roma och sedan köra hemna igen mot Sociedad..
Barcelona ElRaval
2015-11-07 13:17
Sitter och kollar på Luchos presskonf men någon jävel borrar i huset så hör inget. Kan någon uppdatera lite med vad han säger?
Barcelona Bästelona y M3ssi y BernaLeo
2015-11-07 13:13
@påfågeln:

Till vilken nytta om vi ändå ska gå tillbaka till att ha en sponsor sen? Nu när vi har blivit som alla andra så ska vi börja vinna ekonomiskt på det också, ett år utan tröjsponsor innebär tappade intäkter. Missförstå mig inte, jag om någon är emot allt Rosell&co har gjort mot Barca, men om vi ändå kör på detta spåret så är det bara till att göra det bästa utav det!
Barcelona the cameroonians
2015-11-07 12:08
neymar JR

Äh, jag lägger ner tiden för att jag själv är intresserad och sen tar det bara några minuter ytterligare att skriva ett inlägg. Så varför inte dela med sig till andra som kanske inte har lika mycket tid men ett (minst) lika stort intresse?

Vad jag själv för ut av det?
Tja, lite go feedback och ett forum med (än mer) intressanta diskussioner. Win-Win.

Barcelona påfågeln
2015-11-07 12:04
Kanske man kan hoppas på en säsong utan sponsor? Det finns ju en liten chans att Bartomeu kräver för mycket och ingen vill möta honom...
Barcelona neymar JR
2015-11-07 11:54
Camerooninas Det är nog dags för oss medlemmar här inne att börja betala dig. Du lägger ner fruktansvärd mycket tid och gör ett fantastiskt jobb som borde belönas Vi får väl samla ihop till en Barcelona resa för dig :P
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: