/spanien/barcelona/forum/291.aspx/spanien/barcelona/forum/291.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-19 15:13
09triplete Den filosofin lämnade vi bakom oss med lucho och med värvningarna som gjordes. I år har vi värvat riktigt bra, men fortfarande en tränaren som bara vill ha resultat. Frågar vi valverde så vinner han med 1-0 alla matcher i ligan, inget fel med det i ett lag som atletico men absolut inte i Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 09Triplete15
2018-08-19 15:12
Blaugrana91

Jo men skillnaden är att vi inte är City fans. Vi diskuterar fotboll allmänt och drömmer oss tillbaka till tiderna med Pep som tränare.
Barcelona LeoMessi
2018-08-19 15:12
Blaugrana91 Det har real Madrid också men ändå diskuterar man om dom. Det här är ett fotbollsforum och det är inte helt galet att man diskuterar konkurrenter. Speciellt ett lag som City då man kanske möter dom i CL längre fram.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 09Triplete15
2018-08-19 15:10
|| #5 sergiobusquets

Du förstår vad jag menar. 4-3-3, bollinnehav. Barcelona som klubb och Pep följer samma fotbollsfilosofi men ändå spelar City så mycket bättre och roligare fotboll. Är Valverde trots allt roten till problemet?
Barcelona Blaugrana91
2018-08-19 15:10
Visst har väl Manchester City ett eget forum?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MessiyoyO 10
2018-08-19 15:08
När City anfaller så gör dem det med fart, rörelse och kraft. Sen har de ju Aguero och Jesus framåt som är i rörelse hela tiden. Vi har Suarez som misslyckas med i princip allt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2018-08-19 15:06
City spelar fantastisk offensiv fotboll och pep utnyttjar sina offensiva pjäser som ska. Inte som valverde som väljer offensiva spelare baserat på deras defensiva egenskaper. Dock så hade city svårt att hålla tätt förra året.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-19 15:06
3-0 haha! Visst suger huddersfield men viljan att anfalla hos city spelarna är beundransvärd. Rak anfalls fotboll utan konstigheter, alla spelare vet exakt vad som ska göra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-19 15:05
Mendy är så galet bra
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-19 15:01
Idéen är ju knappast den samma, city vill framåt hela tiden och bjuda på underhållning. Anfaller på alla möjliga vis! Sane de bruyne sterling walker maherez är inte på plan ens.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 09Triplete15
2018-08-19 14:56
Bara jag som njuter av att se City spela? Trots att idèn är samma hos City och Barca känns det som att Peps lag spelar med mycket mer fart och fläkt.

Oh herregud Aguero, vilket mål!
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-19 14:56
Där fick city 1-0 efter 24 minuter men hade varit mer rättvist med 5-0....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2018-08-19 14:53
@FBKröjjf:
Fasen Kröjjfarn! Nu var det jag som råkade ut för ditt mästerliga minne och får bita i det sura äpplet haha. Men jag ska försöka förklara. De sex punkterna som skrivs i inlägget håller jag helt och hållet med om. Jag tänkte en extra gång om jag skulle skippa att citera resten av inlägget men gjorde till din stora glädje(?) inte det. För träffsäkerheten fanns ju i även det sista stycket, även om det var bland annat jag själv som träffades denna gång. Och det är klart, det är roligare att skjuta vassa skott än att bli träffad själv, men då och då får man räkna med att en och annan rikoschett träffar en själv också. Att jag själv "hotade" med att avfölja (läs: sluta följa) klubben om Willian kommer för över 25 miljoner euro gör inte II Barça II inlägg mindre träffsäkert, snarare tvärtom. Men att jag hade avföljt hela klubben om Willian hade köpts för 26 miljoner euro hade ju inte hänt ändå. Så hotet kan ju förvisso ses som ganska så tomt. Men mitt intresse för FC Barcelona har de senaste åren svalnat en del, mycket på grund av hur klubben sköts. Det är sant. Och med ditt förträffliga minne, så minns du säkerligen flertalet gånger då jag förklarat, och då inte minst inkluderat mig själv, att den gemene fotbollssupportern är både motsägelsefull och hycklare. Så tråden som omdömet hängde på må har varit skör som du säger, men även röd enligt mig.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-19 14:51
Det är bara att titta på city hur man spelar mot lågtsittande försvar. Snabb fotboll där bollarna trycks in i straffområdet hela tiden, huddersfield får inte chansen att andas. Det är ingen tiki-taka eller possession fotboll utan rak fotboll för att få gjort målet så snabbt som möjligt. När man har ledningen börjar man spela sitt egna spel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Plaza_Catalunya
2018-08-19 14:46
Vet inte om de skrevs om igår under matchen. Men L.Suarez prestation igår, var kanske en av de absolut sämsta insatserna jag sett på Camp Nou från en så skicklig spelare. Hoppas att det bara har att göra med att han behöver fler matcher, och sätta timingen lite bättre. För annars hoppas jag att Valverde visar vad som krävs, och låter Messi spela falsk 9 med Malcom och Dembele på flankerna. Samt tillåter/tillför mer djupledshot från det centrala mittfältet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Azulgrana!
2018-08-19 14:41
Blaugrana91 Jag hör vad du säger, självklart ska laget alltid vinna det är det viktigaste men läs det jag skriver, det inget jag önskar mig men skulle några poängtapp räcka till för att få tränaren att inse saker och ting så välkomnar jag det så länge det är Suarez och hans missar som beskylls för det. För ibland så krävs det nåt så drastiskt för ändringar. Fotboll är en färskvara, vad Suarez har gjort för oss är självklart hur stort som helst men dom här sakerna han har gjort för oss är inget han gör på samma sätt i dagsläget, han har tappat det mesta och inget tyder på att det kommer tillbaka heller. Min teori om deras vänskap är inget annat än teorier som sagt, varken jag eller du känner Suarez privat, jag kan bara bedöma personen jag ser på plan och vi alla vet hur mycket fulknep Suarez kör med i princip varje aspekt av spelet. Han gnäller på medspelare, han fuskar och hans allmänna kroppsspråk är inget jag vill se hos en Barca spelare, för det är trots allt Barca vi hejar på right? Sen säger du så fort han underpresterar? Så fort? Suarez med hans nivå har i ärlighetens namn inte vart bra sen trippelsäsongen, det har gått neråt för varje säsong. Mina tankar är inget som dykt upp på en dag utan i några år nu. Absolut har han gjort mål men alla lägen han har missat och alla anfall han har stoppat match efter match väger nog upp lite mer. Suarez har räddats dels av Messi samt att laget inte har haft större förluster eller en längre titel torka, skulle det va tvärtom så skulle hans huvud rulla ut först det är jag säker på. Messi skulle säkert bli besviken att förlorat sin vän men inte lagkamraten Suarez. Den första personen jag kollar på så fort Suarez tabbar sig är Messi, jag vill se hans reaktioner via grimaser/gester och dylikt. Leo kollar ner på gräsmattan 8 av 10 gånger när Suarez tabbar sig. Hur tolkar du den reaktionen från Messi? I min värld är Suarez idag inget annat än en truppspelare som hoppar in och kanske startar nån enstaka match. Man kan få ut så mycket mer med dom andra spelarna och jag önskar att VV får tummen ur röven och inser det. Väl mött.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-19 14:40
Herregud vad David silva är bra
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-19 14:07
Herregud vad dålig viasat studion är
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Suarez9
2018-08-19 14:00
Nelson Umtiti Det är lite det jag menar. Han har utvecklats och känner sig bekväm. Problemet är ju prislappen som förföljer honom hela tiden. För det priset förväntar man sig en fullutvecklad stjärnspelare som springer in i startelvan och levererar 20+ mål. Han är en grym talang som kan utvecklas och visa sig vara mer värd än det priset. Man måste bara lära sig att glömma prislappen (som är så fel av ledningen) och försöka titta på utvecklingen av talangen! För han visar tecken på fin teknik i småytor nu också. Det är nog det jag tror de fokuserar med på när det kommer till Dembele, för att likt du sa så ska han kunna spela mot flera bussar framöver!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mess1
2018-08-19 13:51
Direkt involverade i Barcelonas senaste 1,000 La Liga mål (5000 till 6000):

Lionel Messi (462)
Luis Suarez (165)
Neymar (106)
Pedro 93 (93)
Xavi (82)

Mer än de fyra tillsammans!
De har inte räknat med "hockey assist" Då är han uppe på ca 65 % + lätt
Barcelona Blaugrana91
2018-08-19 13:51
Azulgrana! Jag förstår mig inte på såna som välkomnar poängtapp eller kan överväga att ej se matcherna bara för att ni inte är nöjda med elvan som ställs upp eller att vissa spelare får starta... Vi håller på LAGET Barcelona och det viktigaste är att laget vinner. Visst självklart kan man ha synpunkter på vilka som spelar och ej hålla med, men som sagt att önska poängtapp eller liknande är fruktansvärt löjligt enligt mig. Jag tycker dessutom att en stor del av Barcas såkallade fans dels här men också på Twitter behandlar Suarez som skit, jag håller med om att han varit helt under isen och jag blir galen på honom under matcherna. Men jag tycker inte han förtjänar det här hatet han får! Han har gjort otroligt mycket för Barca som inneburit titlar och glädje till klubben och fansen, men så fort han underpresterar så ska han kastas ut med huvudet före? Respektlöst anser jag. Att bänka honom bör så klart övervägas och jag tror säkert att Valverde är missnöjd med hans insatser så här långt, dock är Suarez fortfarande en av världens bästa anfallare och kan trots att han är usel avgöra en match. Att du sedan ifrågasätter Messis och Suarez vänskap och drar upp massa långsökta teorier om att Suarez utnyttjar den vänskapen känns barnsligt. Suarez verkar vara en helt annan person utanför plan vilket flera spelare bekräftat, jag tycker det verkar som om han och Messi är väldigt goda vänner och trivs även utanför planen. Är ganska övertygad om att Messi hade blivit besviken om Suarez lämnat, du vet allt handlar inte om fotboll, dessa spelare har även privatliv... Med det sagt så börjar Suarez bli till åren, men ska självklart stanna den här säsongen. Nästa sommar bör det dock vara aktuellt att sälja pga. ålder osv.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FBKröjjf
2018-08-19 13:42
@Bollinnehavet:
Ja, men det omdömet hängde ju på en lös tråd, nämligen ryktet om att Willian var på väg att landa i Barcelona. Så här "lät" det då det begav sig för inte alls länge sedan: "Kommer Willian för mer än 25 miljoner euro så är jag ytterligare ett steg närmare att avfölja den här klubben. Det har jag Rosell/Bartomeu att ”tacka” (läs: hata) för". Så långt Bollinnehavet. Själv känner jag mig inte det minsta träffad. Och jag tänker inte klä skott för andra. Den saken står i alla fall helt klar. Men vad betyder nu "avfölja"?
Barcelona Nelson Umtiti
2018-08-19 13:34
Suarez9

Håller med, Dembelé gjorde en bra match igår, speciellt första halvlek när inte så många andra var på hugget. Med lite mer flyt i hans slutproduktion så hade han haft 1-2 assist och ett mål igår.
Vi spelade mot ett lågt sittande försvar vilket krävs tålamod från spelarna, det känns som att Valverde har sagt till Dembele att spela lite lättare och dribbla inte för mycket. Och det leder till att lagkamraterna söker han oftare för att han blir inte av med bollen lika ofta som förra säsongen. Men det viktigaste av allt är att man ser att Dembele blir mer och mer bekväm i laget ju mer matcher han får.
Folk glömmer att Dembele är som bäst när vi möter andra lag som vågar spela offensivt och lämna lite yta bakom sig. Han kommer ha det svårare mot lågt sittande försvar men med tiden vänjer han sig och kommer hitta ett sätt att spela mot såna lag. Kommentatorerna på strive igår hyllade Dembeles utvecklig och tyckte han var den farligaste spelare i första halvlek och där håller jag med.
Jag är väldigt nöjd med Dembeles inledning av säsongen såhär långt, han är 21 och då kan man inte räkna med att han kommer leverera match in match ut hela säsongen. Självklart kommer han ha dippar men han verkar ha stark psyke så det blir nog bra iallafall!
Barcelona Corazon
2018-08-19 12:49
Ja Suarez e dålig men jag ser ärligt inte de folk verkar se i Dembele. Han gör mig väldigt sällan glad eller ger mig nått att hoppas på. Ja nån dribbling nått mål då och då men skapar noll enligt mig
Barcelona Trio el Mágico
2018-08-19 12:33
När är CL lottningen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Trio el Mágico
2018-08-19 12:33
Azulgrana! Håller med fullständigt. Suarez kommer antagligen inte att lämna. Men han borde vänja sig vid bänken och bli en inhoppare. Han kan vara nyttig när vi behöver lite mer slit och ren vilja längst fram för det bidrar han med trots allt. En Suarez som rotations spelare hade nog kunnat vara bra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Azulgrana!
2018-08-19 12:07
Alltid trevligt att starta nya säsongen med en vinst men det lämnar ändå en liten bitter eftersmak och då snackar jag inte om själva matchen i sig utan bara en person egentligen: Luis Suarez. Vid det här laget skulle jag nästan välkomna lite poängtapp såhär början av säsongen i matcher där Suarez kraftigt underpresterar, för det känns som att det bara är då VV vaknar ur sin dvala och kommer på en ny uppställning där Suarez inte finns med. Kommentatorn igår för er som har strive sågade Suarez stup i kvarten och med all rätt. Att hans touch är usel, att han ser tung ut och helt enkelt ett självförtroende som inte existerar! Han är akilleshälen i dagens Barcelona, jag bryr mig inte om han gör 20 mål för det säger inte mig ett skit när han är helt usel i själva spelet, hellre en anfallare som gör 10 mål mindre men är med delaktig i spelet utan att förstöra varje anfalls sekvens. Hur många anfall har vi inte sett förstöras pga hans dåliga touch? Det här är inte ringrostighet utan det här är en Suarez som har gått ner sig senaste 2-3 åren och det kommer bara bli värre så länge han finns kvar. Han måste dra, helst denna transfer fönster om jag fick välja men vi alla vet att det aldrig kommer hända. Många har Messi som argument till varför Suarez har fått så mycket speltid och i princip hans ”untouchable” status i klubben, tydligen för att dom är bra vänner utanför plan. Jag tror många överdriver denna vänskap mellan dom två och deras fruar, jag helt ärligt tror att det är snarare snudd på ensidig vänskap. Jag tänker lite såhär, Suarez blir bästa vän med den som är legend i klubben och får indirekt immunitet mot all skit just för att det är Messis vän därav kan han underprestera match efter match utan att ta till sig det och förbättra sitt spel. Tänk på vilken personlighet Suarez har som fotbollsspelare och tänk efter om han inte skulle kunna ha sånna listiga tankar. En teori från min sida, såklart inget konkret. Messi är en av dom mest professionella spelare jag har skådat jag tror helt ärligt han skulle fullständigt skita i om Suarez fick lämna, han skulle t.om kanske bli lite glad att det inte finns någon som står i vägen bara både för Messi och dom andra. Messi vet att det här är fotboll och nivån är skyhög, presterar du inte så får du dra även om du är bundis med honom. För er som tror att Messi skulle må dåligt om han förlorade sin vän, tänk igen. Hur många av Messis vänner har inte fått lämna klubben? Ronaldinho, Milito, Motta, Etoo och Fabregas. Det här är några som jag kommer på sådär på rak arm som har fått lämna. Samtliga va nära vänner till Messi, tro mig han överlever om Suarez drar. Skulle nästan säga att det snarare handlar om Valverdes jävla envishet och just därför välkomnar jag lite poängtapp ”for the greater good” dels för att Valverde ska få det lite hett om öronen och fatta att bänka Suarez och eventuellt sälja honom är lösningen på problemet som uppstår varje match på den sista tredjedelen. Allt såg i princip bra ut igår förutom Valverdes feghet och Suarez urusla insats oavsett assist. Det här är ett jätte problem som inte alls verkar uppmärksammas nere i Barcelona. Snälla Abidal va lite fräck och extrem och gör dig av med Suarez fort som fan. Kanske ett långt bittert inlägg men svårt och må bra med matchen när den här människan underpresterar match efter match utan konsekvenser. Visca Barca!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Suarez9
2018-08-19 12:02
Hmm läste matchrapporten och uppfattade det som att man inte är nöjd med Dembeles insats igår. Är det bara jag som inte håller med? Ser vi till förra säsongen tycker jag han är flera nivåer högre. Han vågar utmana, spela hem och kombinera med Alba! Dessutom kommer han till lägen också. Visst borde han ha satt en boll men killen är 21 år. Ser man hur det var förra säsongen jämfört med ”bara” denna matchen så är det en helt annan Dembele som spelar! Blir en härlig säsong tror jag oavsett om vi tar hem CL eller inte. Vill bara gärna se rotationer och ändringar i uppställningen beroende på motståndare. Någon match där Messi är falsk nia med Dembele och Malcom på kanten. Någon match med ett otekniskt mittfält bestående av Rakitic, Vidal och Roberto! Tycker vi har en intressant trupp som du kan få all möjlig fotboll ur. Handlar bara om att veta vilka och när man ska kombinera spelarna!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2018-08-19 11:05
@II Barça II:

Det här är något av det bästa jag läst här inne på länge! Mycket träffsäkert!
Barcelona Nr1.Barcafan
2018-08-19 11:00
[QUOTE=Unicef1983]Nu är jag inte särskilt orolig, jag tror alla spelare kommer få chansen och sina minutrar att visa upp sig och slåss om en plats i 11an. Men lite roligt hur pass olika man bedömer form på spelare och vilka man själv hade ställt ut på planen igår. Coutinho Messi Dembele Arthur Busquets Rafinha Alba Langlet Umtiti Semedo Det är spelarna jag satt på planen mot Alaves, vi äger 80’/, boll men ser inte ut att ha en susning om hur vi ska förvalta det till målchanser mer än individuell skicklighet från Dembele
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: