/spanien/barcelona/forum/290.aspx/spanien/barcelona/forum/290.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the cameroonians
2018-08-02 21:15
Tro inte på det där med lönecuten, inget som säger att spelaren istället får en än fetare sign-on bonus. Tyvärr är vår ekonomi och våra transfers inte transparanta för fem öre nu för tiden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Carles Puyol 1899
2018-08-02 21:14
Enligt dessa Sky Sport o Bild o Bien Sport så ska värvningen av Vidal annonseras av Barca o bli officiell.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2018-08-02 21:14
Ska Arturo Vidal vara den som kontrollerar spelet? Ska han ta tag i taktpinnen och se till att motståndaren springer efter bollen? Ska Arturo Vidal ta tag i tempot? Är Vidal den typ av mittfältare som passar mellan linjerna? Är Vidal den spelare som inte är känslig mot att bli pressad? Kan Arturo Vidal ta hand om bollen i små ytor? Kan han skydda bollen? Om Rakitic redan är här, vad ska jag göra med Vidal?

Vad f*n har hänt med Barca fans? Ingen har påstått att vi ska stå och vänta tills den exakta kopian av Xavi eller Iniesta dyker upp. För dom finns inte. Men visst ska man värva spelare utifrån klubbens filosofi? Possession fotboll med mittfältare som kontrollerar spelet? Är inte Rakitic tillräcklig med den spelare som ''bryter mönster''? Är inte Gomes tillräcklig? Var inte Arda tillräcklig?

Tänk en formation med 4-2-3-1. Busi och Vidal som defensiva mittfältare och Messi som 10:a med Suarez som 9:a. Tänk riktigt noga nu innan du fortsätter läsa. Är det här hållbart? Vart är mittfältaren? Busis uppgift är att föra över bollen från försvaret till mittfältet. Sen är hans uppgift över. Vidal är en box-to-box spelare. Ska Messi bli ännu mer mittfältare än vad han är idag? Varför lättar vi inte på den bördan för Messi och låter honom koncentrera sig mer på anfallet än anfallet och mittfältet? Varför ge mer, mer och mer problem till Messi? Med Busi, Vidal och Leo som centrala spelare, vem ska ta tag i spelet? Tänker inte nån på det här? Har inte Rakitic varit tillräcklig för er?

Och alla ni som tänker på 4-3-3 eller Leo/Suarez på en kant. Glöm det, det finns ingen chans att någon av dom två spelar på en kant. Acceptera verkligen istället för att ta din egen tid och fantisera. Alltså blir det garanterat 4-2-3-1 (med boll) och 4-4-2 (utan boll). Är det så här ni vill spela? Är det rättvist mot klubben vi håller på? Har folk glömt bort vilka vi är? Eller vilka vi var? Jag är jävligt stolt över mig själv att jag har en viss gräns där jag inte kan acceptera allt detta misär som sker. Paulinho. Alla pratar Paulinho som om han var värsta spelaren förra säsongen. Men Paulinho gjorde en bra höst och var svag under våren. Paulinho var inte direkt Xavi, Deco eller någon annan stor spelare. Jämfört med förväntningarna så var han bättre, ja, men är det här våran nivå nu? ''Kolla vad Paulinho gjorde förra säsongen''? Vad f*an har vi blivit helt jävla seriöst? Det här är fullständigt absurd och oacceptabelt.

Folk pratar bredd och bredd. Vi har en tränare som inte ens vill ha en stor bredd. Han vill jobba med en liten trupp. Varför står du och pratar om ''värsta bredden'' när självaste tränaren inte ens vill ha det? Snacka om att bara cirkla runt och vara långt ifrån verkligheten.
Barcelona little_master
2018-08-02 21:12
Det är inte enbart styrelsen som är mediokra och borde bli avsatta! Valverde är ytterligare en pjäs som sakta men säkert bidrar till nedmonteringen av klubben och dess filosofi! Hans önskemål som Parejo,Herrara har inte undgått någon. Han tror väl fortfarande att han tränar Bilbao mm. Vilken pajas. Har folk glömt bort att Real har vunnit den där jävla champions 3 år i rad. Vi som klubb spenderar miljarder och miljarder på spelare som varken håller måttet och som inte passar in i den fotbollen vi borde spela och därför kommer vi ingenstans. Ligan vinner vi för att vi har en utomjording i truppen. Men i Europa har vi skämt ut oss 3 år i rad samtidigt som våra rivaler stått som segrare. Så nu när vi äntligen verkade vara på rätt spår igen så skall ledningen och Valverde ta och fucka allting med en Vidal. Är det tänkt att spelare som Vidal som ska hjälpa oss på tronen igen? Folk som säger att Paulinho värvningen var en succé, på vilket sätt var den det? Att han gjorde ett par ligamål i början men sen då? Gjorde Paulinho oss bättre som fotbollslag? Har spelare som Gomes, Paco, Digne, Matheu gjort oss till ett bättre lag? Det är därför folk tvivlar! Kommer Vidal göra oss bättre och dominanta? Svar nej! Absolut inte! Inte för att han är en dålig spelare men det är inte den spelaren vi behöver! Valverde kan dra åt helvete med sin 4-4-2 fotboll. Den dagen den Valverde försvinner samt den dagen styrelsen försvinner borde vi fira som klubbens självständighetsdag.
Barcelona Infinit8Don
2018-08-02 21:10
Det är ändå rätt stört att han halverar sin lön för att komma. Sen kan hans aggressivitet visa sig vara guld för oss. Tänk speciellt i hatmatcher mot tex real i el Clasico. Mama Mia. Kort o gott kan har erbjuda något annat, något som vi saknar. Och till det priset? Why not. Har sagt det många ggr nu. En världsspelare i sina stunder, sorry om jag låter tjatig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Carles Puyol 1899
2018-08-02 21:04
Forumet gick ner så fort när rykten blev lite ”sanna” så fort Vidals namn kom upp. Hur kan folk bara så snabbt vända o bli så hysteriska för Barca har egentligen inte ens ”värvat” Vidal än. Sen har han sån rutin i sig som få av dagens Barca har. Visst han har en äcklig spelstil bara Ramos slår honom när de gäller grisa till sig. Killen är BEAST. Vi behöver en sån som äter upp speciellt mot Real. Då Ramos sätts på plats. En kanon värvning av Barca med de priset o den lönen också. Tänk på en sak, han är villig att halvera sin lön att få gå till Barca eller att få spela med Messi hahaha. Barca effekt eller Messi effekt :) Kommer få folk emot mig om jag säger detta. Jag TAR hellre Pogba än Thiago. Sorry But Pogba är mer komplett men dock mkt svårare att få in. Thiago är lättare att köpa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2018-08-02 21:03
Jag har inget emot att ha en fysisk spelare som Vidal i truppen så länge han är en plan B och inte blir en ny Paulinho. Det han kan bidra med är ju såklart också rutin från CL, något Paulinho saknade och samma sak gäller för Arthur o Aleña. Däremot hade jag aldrig betalat 25-30M för honom, det är bara dålig business. Förstår visserligen att Bayern inte vill låna ut med tanke på att kontraktet löper ut. Men ändå. Största frågetecknet är väl hur pass professionell han kommer vara i en stad som Barcelona och med, förhoppningsvis, en undanskymd roll. Nåja. Det blev inte Ramsey åtminstone ;-)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2018-08-02 21:00
Tänk er Vidal - Rakitic - Gomes när han är spelklar igen. Vilket Barcamittfält! Mourinho hade legat sömnlös av avund. Visst att Vidal är en bra spelare, men han är fortfarande helt fel väg att gå pga spelstil, attityd, ålder och skadehistorik. I den ordningen. Det enda positiva är priset om det stannar vid 20 miljoner och hans kvalité (även om spelstilen är ”fel”).

Hade man istället sålt Mina, Paco, Gomes plus tagit pengarna från Digne-affären så hade vi kunnat köp Savic-Milinkovic om Valverde nu måste ha fysik på mitten. För han har även teknik i sig och hade varit billigare än Pogba i både köp och lön.

Eller så hade man kunnat ta dom pengarna och ge Ajax ett överpris för paketet De Jong & De Ligt. Gör klart nu och låta dom komma till nästa säsong. Kanske lite väl mycket FM nu men hellre det än lite väl mycket Barto/Seguera ;)

Och en grej till. Sluta kalla varandra hjärndöda och dylikt. Jag orkar inte logga in som mod och varna/spärra folk ikväll så snälla bete er istället.
Barcelona Alvés - Por Que?
2018-08-02 20:54
Jag är väldigt skeptisk till köpet fortfarande, men om det stämmer att han kommer kosta 25M€ och gått ner mycket i lön så är det ett bra köp för att bredda truppen.

Blir tufft att vara Valverde denna säsong med alla dessa spelare.
Barcelona Infinit8Don
2018-08-02 20:41
@Unicef1983:
1. vem har sagt att Vidal är en undisputed starter? eller har Valverde ringt dig? finns faktiskt något i dagens fotboll som heter bredd och konkurrens. det i sin tur höjer nivån då alla spelare blir tvungna att prestera. 2. Hur stänger Vidal speltid för Malcom, dembele och Denis? ingen av dessa är ens i närheten av hans position. Alla 3 är yttrar.
Barcelona Unicef1983
2018-08-02 20:29
Det finns så mycket mer att se än resultat! Köpet av Vidal stänger vägar för så många spelare. Alena Denis Malcom Dembele Arthur, även Roberto till viss mån iaf på mittfältet, hur ska dom få speltiden dom behöver? För framför dom finns Messi Suarez Raketic Busquets och nu Vidal? Det är 4-5 positioner vi pratar om!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-08-02 20:22
``Bojkotta barcelona``. Ja, gör det. Folk letar halmstrån för att sänka Valverde och ledningen. Och nej, jag står inte bakom vår ledning. Men folk måste sluta lipa för allt dem gör. Inte så att Vidal är en medioker spelare för 50m. Han är en världsspelare som vi får för 20m. En spelare som är top 10 på sin position när han är i form. Absolut ingen hundraprocentig värvning, hade hellre fått in tex Thiago/pjanic men Vidal är inte hundskit. Vår trupp kommer vara ruskigt bred med massa variationer. OM han nu blir klar. Kortsiktig lösning tills Alena, Arthur, Puig tar nästa kliv och tills frenkie anländer. Kunde varit värre... Edit: När vi har dålig bredd klagar folk på att alla är givna, när vi är på god väg att skaffa en utmärkt bredd med konkurrens klagas det... Just stop it.
Barcelona Arda-Turan
2018-08-02 20:22
Ni som vill leva på Xavi Iniesta och Pep tiden kan bara åka tillbaka i tiden och börja kolla fotboll från säsongen 08/09. gör så har. 1 stäng av alla sociala medier 2 ha bara svenskafans app och tillbaka i tiden till 08/09 och börja läsa där. 3 kolla match in match ut i repris och sen öppna Svenskafans barca forum o läs vad som skrivs för under och efter varje match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CRset
2018-08-02 20:13
Alltså är folk bokstavligen hjärndöda här inne ? Folk måste vakna upp ur sin bubbla och INSE att de inte går att ersätta Xavi och Iniesta. Precis som de ALDRIG gick att ersätta Makelele för real. Och kan folk sluta totalsåga varenda jävla övergång konstant och tro att det är FM man spelar och att man lever i en fantasivärld. Var är alla som sågade Paulinho och den värvningen förra sommaren ? Är det samma människor som är på väg att såga Arturo Vidal? En Vidal som är typ 10 gånger bättre spelare än Paulinho. En Vidal som har varit topp 10 på sin position i flera år och är en oerhört komplett spelare. Jag tack fan inte nej till honom för 20 miljoner euro. Och vem fan bryr sig om ålder? Real har en 33 årig Modric som spelar sin livs bästa fotboll. Varför skulle vi inte kunna mjölka ur Vidal hans bästa år ? Eller vill ni fortfarande att vi ska värva och slussa upp ungdomar som KANSKE blir något? Är det dessa KANSKE världsspelare som vi ska vinna CL med? De där som vi fick uppleva med Xavi, puyol, iniesta, Messi, pedro osv är inte spelare som växer på träd och ni lär bli jävligt besvikna om ni på riktigt tror att sådana generationer är något vi ska få fram var 5e års. Vi har värvat fantastiskt bra och har en fantastisk trupp. Jag klagar fan inte över att ha en rutinerad Arturo Vidal på bänken som rotationsspelare. Real Madrid har förfan Llorrente och Kovacic som back up ( haha) och dom är tvärnöjda... hallå?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Unicef1983
2018-08-02 19:48
Mido: Han är fasen 31år, och där till världens risigaste attityd! Vi har redan ålder och rutin så det räcker i Messi Suarez Raketic Busquets Alba Pique, vad fasen ska vi med honom till? Jag tror fortfarande inte att ryktena stämmer! Må det vara en rökridå!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2018-08-02 19:45
Jag funderar seriöst på att bojkotta FC Barcelona. Jag kan och orkar inte mer. Man får säga vad man vill, att jag inte är äkta supporter och så. Jag bryr mig inte, jag vet vart jag har mig själv. Vi ersatte Paulinho snabbt som fan. Men vi har fortfarande inte ersatt Xavi och Iniesta. Jag hittar tyvärr ingen glädje längre kring FC Barcelona.
Barcelona Mido
2018-08-02 19:39
Jag är lite kluven när det gäller Vidal. Ja och nej, men Paulinho lärde mig en sak "döm aldrig mig innan ni ser mig spela"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nelson Umtiti
2018-08-02 19:36
@Rambla~:


Det kommer inte nog varken bli lätt eller billigt men spelaren har pratat gott om klubben och jag tror även att han har sagt att han skulle vilja spela i Barca. Vi hade nog värvat honom denna sommaren redan om det inte vore för att Ajax vägrar att sälja honom just nu.
Barcelona Infinit8Don
2018-08-02 19:20
Med Vidal i truppen får vi en extra dimension, en variation och brutal bredd. En Världsspelare i sina stunder. Och det för endast 20m och en lägre lön än vad han blev erbjuden i Inter? Tycker inte vi ska peka finger ännu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2018-08-02 19:16
Känns lite fel att hata på vidal av anledningen att han kommer ta speltid från våra talanger, men samtidigt vilja ha tillbaka thiago. en vidal som täcker upp en säsong så vi kan slussa in några talanger i lugn och ro är bättre än en thiago som kommer vara ordinarie i flera år, tycker jag. sen tycker jag inte vidals spelstil passar in hos oss heller. åtminstone inte med nuvarande trupp. han hade varit perfekt för några år sedan när samtliga av våra mittfältare var skapta i samma form..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2018-08-02 19:12
Nelson Håller med om de Jong. Problemet är bara att det är fler storklubbar som är övertygade om hans stora potential. Det kommer inte bli lätt att värva honom nästa sommar. Priset lär dessutom vara det dubbla jämfört med denna sommar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2018-08-02 19:09
Vi trodde vi skulle slippa en Vidal nästa säsong, Aleix drar visserligen vidare men en annan Vidal dök upp från tomma intet. :) Snackas om ett kontrakt på 3år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2018-08-02 19:08
Priset är jätte bra. Men jag vill inte att han tar speltid från varken rakitic eller Arthur . För han är väl inte tänkt som en startspelare ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nelson Umtiti
2018-08-02 19:07
@Damon2022:


Säger som Rambla, Pogba är för dyr och har för hög lön. Vi kommer gå efter De Jong som har otrolig potential nästa säsong om man ska tro på det som skrivs.
Barcelona Damon2022
2018-08-02 19:05
vidal räcker 2 säsonger minst o för 20-25 mil de bra pris. Sen efter 1-2 år kan vi köpa pogba.
Barcelona Infinit8Don
2018-08-02 19:01
Sägs att vi ger han halva lönen som Inter erbjöd. Skönt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-08-02 18:58
Snackas om 18-20m. Brutal rea.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2018-08-02 18:48
20m är väl någorlunda acceptabelt fast borde vara ännu lägre med tanke på skadehistorik och kontraktet han har kvar hos Bayern. Vi får helt enkelt stå ut med honom under en säsong (förhoppningsvis) och hoppas han spelas bara i de svåra bortamatcherna i CL och ligan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Oaner
2018-08-02 18:39
? Barça will get Arturo Vidal for around €20 million. [ser]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2018-08-02 18:30
Vidal har ingenting i Barca att göra, gammal och personligen ogillar jag honom som person något fruktansvärt mycket pgd skiten han hållt på med utanför fotbollen. Såna spelare hör inte hemma i världens finaste klubb.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: