/spanien/barcelona/forum/2845.aspx/spanien/barcelona/forum/2845.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona S.Eto'o
2015-12-08 00:03
Verkligen synd att inte Deulofeu tilldelades assisten och att den istället gick till Barry
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2015-12-07 23:56
Läste häromdagen att Gri,maldo närmar sig Benfica och lämnar på bosman i sommar.

Nu läste jag på twitter att Barca vill förlänga hans kontrakt med ett år enligt en klausul de har .

Någon som sitter inne på info?

Adriano lär ju lämna till sommaren till Roma man vill ju gärna se honom som ersättare men det verkar ha skurit sig med någon inom klubben? Varför får han aldrig chansen tro?
Barcelona Barca4life98
2015-12-07 23:42
Liunil Masse & neymar JR Jo ni har säkert rätt, det var bara en teori som jag hade. Minns bara att han byttes ut ofta i matcherna. Nej nu byter vi ämne eller vad säger ni haha :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-12-07 23:12
Har hellre en som sliter non stop i 60 minuter än någon som sparar sig under matchen. Speciellt när det handlar om mittfältare
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-12-07 23:07
Barca4life98 Det kan också ha o göra med att han springer ihjäl sig och därför ibland är slut efter 60 min? Rakitic blev ofta utbytt förra säsongen för Xavi när den förstnämnda såg helt slutkörd ut. Är det för att Rakitic har dålig kondis? Nej det är för att han sprungit ihjäl sig på planen. Man ser mönstret. Suarez, Rakitic och Arda Turan är alla workhorses,o alla tre är Luchos värvningar. Kan tänka mig att han kokar inombords när Messi går på plan ibland haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-12-07 22:52
Angående konditionen så blev han oftast utbytt runt minut 60 i Atletico. Kanske säger nånting om hans kondition tänkte jag då. Men jag kan ha fel absolut ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-12-07 22:49
Barcelonismo Sorry jag kanske var otydlig, syftade inte på dig menade mer generellt att jag har läst det ifrån av andra. Roberto med utvecklingen han har haft skulle absolut kunna spela istället för Rakitic då Roberto är bra i defensiven. Men ni andra har rätt i det ni säger också, menade inte att vara otrevlig på nåt sätt. Arda kommer bli ett riktigt bra tillskott för oss absolut inget snack om saken. Har andra kvalitéer jämfört med Ivan. Inte lika bra defensivt men bättre offensivt. Dock så måste jag fortfarande säga att Rakitic är grymt viktig, speciellt defensivt, även om han har slarvat på slutet. Även om han slår bort passningar så bidrar han ändå med så mycket.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-12-07 22:38
Vilket radarpar deulofeu och lukaku har blivit
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2015-12-07 22:38
Assistmaskinen Deulofeu fortsätter att leverera hos Everton.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2015-12-07 22:04
Just nu så har faktist Raktic inte vart så där jätte bra som han bruka vara! Så att Roberto avlastar honom är mer än välkommet. Sen måste vi spela in Arda snabbt!! Så hoppas han får mest speltid bär han väl e tillbaks för att få upp matchtempo och självförtroende.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelonismo
2015-12-07 21:51
Barca4life98 Självklart fanns det vissa som också gjorde en sämre match, men varken Busquets eller någon annan uppvisade en prestation som Rakitic stod för under lördagen. Sedan skrev jag att Roberto är den som ska ta Rakitics plats när Arda väl är spelklar i Januari, du måste läsa noga min vän. Katalanen kan också bidra med balans och täcka upp för Alves, ingen större förlust säger jag. Vad gällande turken så ser förväntar jag mig att denne konkurrerar med Iniesta, två spelare som är ungefär identiska spelartyper. Avslutningsvis finner jag det onekligen förvånande från din sida att Arda skulle ha kass kondition, hur kommer det sig att du tycker så? --- Katalano Haha, snacka om att dra en förhastad slutsats. Jag är inte den användaren som du syftade på, personen t.o.m. nämnde mitt nick i sitt svar till mig när jag nämnde El Pasillo under gårdagen. Som sagt, jag ser hellre Roberto på mittfältet istället för Rakitic när Arda förstärker laget i Januari.
Barcelona Bosketts
2015-12-07 21:38
@Barca4life98:


Du måste ju förstå att det inte handlar om "Turan eller Rakitic", utan om att vi nu får in en ny (oerhört duktig) spelare som kan spela i Rakitic roll, och lasta av ett för tillfället ganska tunt mittfält.

Ivan var, och är fortfarande, ruskigt viktig för laget. Att påstå något annat är bara strunt. Runt matcherna mot Bayern var han som bäst. Men med det sagt hade vi mycket väl kunnat vinna mot Bayern med Arda Turan istället. Sådana där hypoteser är bara löjliga.

Exempelvis så vann vi precis mot Real Madrid på bortaplan med 4-0. En ren utskåpning. Och det utan Messi. Världens i särklass bästa spelare...
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-12-07 21:31
Arda Turan är en spelare vi kommer ha stor nytta av så snart han kommer i matchspel. Jag hoppas man anpassat både hans och Vidals träning så att de direkt i januari ska kunna gå in och prestera. Dvs, hård träning stora delar av hösten men kanske lite lättare nu mot slutet. Jag förväntar mig inte att de taktiskt sätt ska klicka med övriga spelare från start men att de ska vara fysiskt redo bör vara ett rimligt krav.

När det gäller Arda är det en spelare som behärskar så otroligt många delar av fotbollen och det är anledningen till att vi som lag kommer bli bättre med turken att tillgå. Han är extremt teknisk, arbetar hårt, har en hög lägstanivå i allt han gör på planen och är kanske framförallt en lagspelare. I Atlético har han visat sig vara flexibel i det att han kunnat användas på samtliga mittfältspositioner i ett 4-4-2. Hos tror jag han skulle vara bäst som tredje mittfältare med mer offensiva uppdrag och större yta att jobba på men han skulle även fungera som sittande mittfältare samt ytteranfallare på båda kanterna.

Om han lyckas peta Rakitic låter jag vara osagt, själv tror jag kroaten kommer att vara ordinarie i de stora matchern åtminstone resten av den här säsongen men det är alltid sunt med mer konkurrens. I synnerhet då jag inte tycker Rakitic kommit upp i samma nivå denna säsong som föregående. Då var han däremot också betydligt bättre under våren än hösten, liksom hela laget, så man ska vara försiktig med att redan nu sätta betyg på hans säsong i stort. Hur som helst kan vi spela på flera olika sätt med Arda i startelvan. Både han och Rakitic är flexibla, mångdimensionella mittfältare som är experter på att anpassa sig efter lagets behov. Arda skulle definitivt kunna ta Rakitics roll i nuläget, möjligtvis med Iniesta som då sjunker ett snäpp i banan, men framförallt tycker jag det skulle vara kul att se dem tillsammans i en startelva. Med MSN tillgängliga kommer vi aldrig någonsin bänka någon av dem i en viktig eller ens vanlig match, men om någon av dem blir skadade skulle ett 4-4-2 vara intressant att se med både Arda och Rakitic på varsin kant. Man behöver naturligtvis inte spela så utan kan även placera Arda på en ytterposition vilket är det positiva med att ha en spelare som honom i truppen. En annan konstellation hade kunnat vara Rakitic-Busquets-Arda, vilket inte heller kommer på fråga i en viktig match med Don Andrés tillgänglig men jag är övertygad om att två såpass mångsidiga spelare med hög arbetskapacitet skulle passa alldeles perfekt på ett Lucho-mittfält.

Jag har faktiskt svårt att se Arda bli ordinarie i vår. Mycket svårt. Men det är inte det som är poängen med att ha en sådan spelare. Han kommer göra minst lika stor nytta som förste ersättare till alla offensiva positioner. Vi kommer, hur bra vi än tränat med Lucho under försäsongen, inte kunna ha samma flyt med skador den här säsongen som föregående. Därför är jag mycket nöjd med de två köpen vi gjorde i somras. Vidal som jag inte talat om kommer även han bli användbar vid flera skador. Dock föredrar jag att han under våren slussas in som högerback, för i ärlighetens namn är det snart dags för Alves att flytta på sig. Han skrev visseligen på ett nytt kontrakt i somras och själv tror jag det är just därför han återigen ser rätt loj ut på planen. Vidal på högerkanten skulle innebära ett lyft. Vi får en Alba-typ som är ettrig i försvarsspelet, snabb och teknisk på ett sätt så att jag tror han kommer vara ett betydligt större hot i anfallsspelet än Dani Alves. Får han in tajmingen i sina löpningar, något Dani är en mästare på, samt tränar upp sitt positionsspel i en backlinje är det en startman om något år.
Barcelona Barca4life98
2015-12-07 20:22
Katalano Exakt! Hur många här tror att vi hade vunnit mot Bayern i CL förra året med; Turan - Busquets - Iniesta Öppen fråga för den som vill svara...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2015-12-07 20:12
Jag läser att Rakitic skulle vara nära att få titeln Lord och inser snabbt att det är Barcelonistas som bytt nick. Ännu ett nick jag nu måste försöka ignorera när jag läser härinne. För mig svider denna typ av utomordentligt okunniga, korkade kommentarer i ögonen och jag hoppas ingen tar honom på allvar i detta fall. Klagar på Rakitic som om det vore en häxjakt och försöker printa in det i andra genom att upprepa det gång på gång så fort Rakitic inte är en av de 4 bästa på plan. Han är inte en Xavi utan en helt annan spelartyp. Tycka vad man vill om den spelstil vi har för tillfället, men förra året så innebar det en trippel och Rakitic var fruktansvärt bra större delen av säsongen. Bättre än Iniesta exempelvis, tänk själv om Rakitic var lika under isen som Iniesta under förra säsongen, bye bye ligavinsten isf. Han är otroligt viktig för den fotboll som Barca spelar idag men vissa kan inte se längre än vårtorna i ansiktet sticker fram.
Barcelona papillon
2015-12-07 19:56
Någon som vet en sida där man kan se reprisen av helgens match mellan Valencia-Barca och som är kompatibel med Chromecast?
Barcelona knoxxx
2015-12-07 18:25
Det här med att anklaga Arta Turan med att enbart orka 60 minuter per match förstår jag mig inte på.

För det första hade han en stor roll åt båda håll i ett defensivt balanserat Atlético Madrid. Och att bli lite trött efter 60 minuters konstant slit på deras mittfält klandrar jag ingen för.

För det andra har han haft en hel del tid åt att slipa på kondisen. Något som säkerligen Lucho varit noggrann med också.

Så jag tror att Arda mycket väl kan komma att spela i Rakitic roll när han väl får spela. Vilket inte dröjer länge nu!
Barcelona Barca4life98
2015-12-07 17:57
Herregud vad folk överdriver när det gäller Rakitic... Om det var nån som slarvade så var det Busquets mot Valencia. Varför snackar ingen om honom? Han tappade bollen utanför vårt straffområde två gånger... Hade det inte varit för Rakitic så kan jag nog nästan lova att vi inta hade vunnit trippeln förra säsongen. Han löper åt Messi i försvarsspelet hela tiden. Han bidrar med balans. Sen dom som säger att Arda Turan ska spela på Rakitic plats... Asså driver ni? Turan är helt slut efter 60 minuter och ska dessutom täcka ytor åt Messi... Mot sämre lag kanske men inte en chans att Iniesta och Turan ska spela samtidigt mot topplag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelonismo
2015-12-07 17:35
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:
Min vän, att kritisera Rakitics usla insats mot Valencia är inte trakasserier utan snarare något som är fullt berättigad. Det är ett faktum att kroaten var vår sämste spelare med god marginal. Han slog bort ett flertal passningar och var anledningen till att Valencia fick med sig minst 2 fina kontringar. Om det inte vore för Douglas, så hade Rakitic vid det här laget haft titeln som "Lord". Den sistnämnde har tyvärr inte varit särskilt imponerande under säsongens gång. När Arda är tillbaka i Januari, så ska Roberto ta kroatens plats i startelvan.
Barcelonismo
2015-12-07 17:29
@Davids3:

Halilovic har varit deras bäste spelare, två raka utmärkelser som månadens spelare för Sporting säger en hel del.

Kroaten var dessvärre ingen vidare totalt sett under 90 minuter mot Las Palmas under gårdagen.
Barcelona Lion24
2015-12-07 17:20
Gio Style skrev (kan ej använda citatfunktionen):

Namn: Gio Style
Sänt: 2015-12-07 05:43
Länktips har ni säkert redan sett?
Benzema gör mål och det första Ronaldo gör är att vända sig mot domaren för att visa honom att han borde haft straff i den situationen.

Hur sjuk människa?


När jag såg det där så blev jag först typ WTF!? Ditt LAG gjorde mål. Din LAGKAMRAT gjorde mål. Du behöver inte springa ihjäl dig till honom för att kyssa, krama och smeka honom men det där är helt otroligt. Men hey, är man vinnarskalle (!) så är man.
Barcelona Davids3
2015-12-07 17:04
The first match in which Arda Turan and Aleix Vidal can play with Barcelona is Copa del Rey match on 6/1/2016 (opponent yet to be determined.)

-LMK

Mindre än en månad, TAGGA !!!
Barcelona Deulofeu
2015-12-07 15:37
Lyckas man värva Soriano under detta vinterfönster är det ju helt galet och dessutom på lån som vi måste.

Ingen av våra ynglingar gör mål varken Munir eller Sandro och det har snart gått en halv säsong verkligen inte godkänt.

Hoppas båda lånas ut då Arda och även Vidal lätt kan ta deras speltid.

Skulle vi dessutom värva Soriano är det sjukt! En spelare i perfekt ålder med en perfekt bakgrund.Han skulle nog nästan göra allt för att komma till oss Enrique känner honom väl han har spelat i Barca b och varit skyttekung där.Han dyrkas som en gus i sin nuvarande klubb där han är kapten.

På planen är han en David Villa som helst ska spela centralt kyla framför mål oerhört teknisk bra på frisparkar samt straffar. Han kommer inte stå i vägen för vår trio och är en perfekt inhopare samt copa del rey spelare som kommer njuta varje minut han får på plan.

Han kan spela där till Lee som snart fyller 18 kan ta över; )

Barcelona Erik Satie
2015-12-07 14:51
Benzema är den ende som länkar ihop "BBC" på ett någorlunda sett. Hoppas Lewa drar till Real och petar honom.
Barcelona Liunil Masse
2015-12-07 14:42
Denis Suarez will return to Barcelona in the summer transfer window [sport] Intressant :) Dålig källa dock.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-12-07 14:41
Måste man läsa om Real hela tiden här inne?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2015-12-07 14:40
Verkar att RM jagar Lewandovski (stavning)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-12-07 14:29
Skönt känsla att se Barca lira cl och inte bry sig om hur matchen slutar. Bara njuta av att se spelare som Kaptoum och Samper in action mot bra motstånd :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2015-12-07 14:24
[QUOTE=neymar JR]Viggo Han blev ju utbuad/utsuckad stundtals i matchen så fort han fick bollen av sin egna fans. Efter minut 80 förstod han att han behöver kämpa Han är riktigt lat både offensivt/defensivt och vill inte ens vara med när han inte har bollen. Men så fort han får bollen drar han igång [/QUOTE] Ja du har helt rätt. Det är synd att han inte tar ett större ansvar för han har så mycket fotboll i sig. Men börjar han inte springa mer i både offensiven och defensiven så kommer nog Lucho inte satsa på honom. Vilket vore väldigt tråkigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2015-12-07 14:07
[1/2] Squad (vs Leverkusen): Ter Stegen, Bravo, Masip, Bartra, Vermaelen, Mascherano, Adriano, Alba, Busquets #fcblive [2/2] Squad (vs Leverkusen): Rakitic, Samper, Gumbau, Kaptoum, Camara, Munir, Messi, Suarez, Sandro, Neymar #fcblive
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: