/spanien/barcelona/forum/2818.aspx/spanien/barcelona/forum/2818.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Reymar
2016-08-16 02:11
@Gabriel:

Vad tycker du att en 33-årig målvakt är värd egentligen? 20-25M är en väldigt bra deal med tanke på att han blev på att han inte behåller sin startplats. För att jämföra så låg De Geas utköpsklausul på 40M förra året..
Barcelona Barca - Puyol
2016-08-16 01:09
Hoppas att affären med Paco går åt helvete. Varför, vi behöver fan inte han. Ge oss en lång och stark anfallare de kommer lösa våra anfallas bekymmer. Alves från Valencia hade varit en grym värvning. Men snälla köp inte Paco...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-08-16 00:56
Och btw, 20M€ för Bravo är rena rånet. Det där kommer jag aldrig att vara okay with oavsett hur många twist and turns jag gör i mitt huvud. Jag var redan kritisk till 25M€ men hade börjat make my peace with it. 20M€ däremot för en målvakt av Bravos kaliber är ett pinsamt pris. Skamligt dåligt!
Barcelona Gabriel
2016-08-16 00:51
Ja, jag känner precis som er andra. Munir och Samper är två stora talanger och bör värderas högre samtidigt som Valencia i spillror knappast bör anses som en bra destination för någon av våra talanger om klubben verkligen har som mål att de ska utvecklas. Men jag antar att prioriteringen är att få över 2 spelare som är önskvärda av Lucho och Robert och att våra talangers utveckling snarare ses som något sekundärt än en prioritering. Tyvärr, men det verkar vara så.

Personligen hade jag lånat ut Samper och Munir till en la liga klubb som befinner sig i mitten av tabellen där det ska inkluderas en typ av klausul i kontraktet att de måste få spela åtminstone 50 procent av alla matcherna, annars tillkommer en straffavgift till oss. Sen gillar jag Paco Alcacer men är han ca 35-40M€ bättre än Munir? Nej, verkligen inte. Framför allt inte så som Munir presterat under försäsongen.

Jag håller med Rambla, lägg 15 på Lucas Perez istället, köp in Alves för max 10 så har vi 2 bra truppspelare för 25M€ istället för ca 50. Sen lånar vi ut våra talanger till en klubb som inte är in total ruins för tillfället.
Barcelona Rambla~
2016-08-16 00:49
Xavi Campos confirms my information that Manchester City will pay €20m and not €25 (RafaH) Jag visste väl att de första rapporterna om summan för Bravo var överoptimistiska. Blir inte förvånad om det slutar vid 15m när allt väl är klart.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-16 00:47
Jag brukar alldrig kritisera Lucho och är försiktig med det nu med Jag blir bara fundersam på hur vi har spelat hittills på försäsongen. Beror det enbart bara för att Neymar är borta eller har han nya tankar, visioner på hur Barca ska spela i år. Är det för att Neymar är borta, kan bara konstatera att vi har en feltrupp. Barca har alltid haft en filosofi hur fotboll ska spelas. Den följer man även om man spelar borta eller hemma, mot botten lag eller topp lag. Så som vi spelar med rak backlinje och rakt mittfält senast Går det inte att spela upp en boll från backlinjen. Blir långa bollar eller som dem tidigare matcherna med bolls tapp och mål. Var är trianglarna i spelet, som helt bort blåst. Var är press spelet och understödet, som helt bortblåst. Jag hoppas att jag överreagerar, men lite orolig är jag för åres säsong. Kanske inte för resultatet, vi har bästa spelarna i världen, men för Barca filosofin.
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-08-16 00:46
Bara jag som tycker att det är fel att köpa Paco? Vi behöver antingen en dribbler eller en storväxt som kan kriga i luften. Alltså en som kan ändra matchbild.

Hoppades verkligen på Mario Gomez:(
Barcelona Rambla~
2016-08-16 00:42
Jag känner att vi håller på och bli blåsta i den här affären, igen. Vadå 45-50m, är inte Samper och Munir värda ett skit helt plötsligt? Alves, max 5m för honom. Han är faktiskt inte önskvärd i Valencia. Paco sen, först surrades det om 25m men nu snackas det om minst 40m. Fan heller, värva in Lucas Perez för 15m och stäng sen mercaton. Skicka iväg Munir och Samper till en klubb i kaos bådar fan inte gott. Jag förstår Munir att han inte vill skeppas iväg som boskap som någons slags delbetalning för andra spelare. Det handlar inte om vad som är bäst för hans utveckling från Barcas sida utan snarare om att de försöker komma lite billigare undan för spelare de ska ha in.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Duda
2016-08-16 00:38
Gabriel / Instämmer. Det känns lite som att Munir spelar utan pressen av att vara "supertalangen i Barcelona", där förväntningarna har varit skyhöga på honom. Nu när han spelar är det väl ingen som egentligen förväntar sig att han ska komma in och avgöra en match, men han har absolut imponerat på mig hittills. Frågan är bara om det är en tillfällighet, eller om han verkligen kan utmana om en plats på allvar?
Barcelona Vampíro
2016-08-16 00:31
Valencia är helt fel klubb för Munir och Samper. Påminner om när vi skeppade iväg både Denis och Deulofeu till Sevilla för att få Rakitic och det gick ju åt helvete. Ser mycket hellre att vi lånar ut de till en mittenklubb typ Granada eller Betis där de får speltid och kan utvecklas i lugn och ro. Valencia är ett getinbo just nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-08-16 00:21
Sen är jag inte alls helt övertygad om att det bästa hade varit att låna ut Munir. Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här men Munir har imponerat rejält på mig den här försäsongen och faktiskt utvecklats enormt mycket på en väldigt kort tid. Nästan som så att jag börjar fundera på om vi verkligen är i behov av att köpa en annan anfallare, för vem kan göra det bättre än det Munir presterat på försäsongen?

Sen är frågan självklart den ifall han kan fortsätta prestera så som han gjort under försäsongen under själva säsongen, det vet man självklart aldrig. Jag tror Munir hade kunnat bidra med en hel del till oss redan nu. När det gäller vad som är bäst för Munir och hans utveckling så är jag inte heller helt säker på att det bästa för hans utveckling hade varit att gå till ett nedbrutet Valencia som tvingas sälja sina bästa spelare, då tror jag faktiskt han hade haft en större möjlighet att utvecklas hos oss.

Hur känner ni andra?
Barcelona Blaugrana91
2016-08-16 00:18
Nu nämns belopp, nästan €50M. Munir and Samper will be included in Paco Alcacer Diego Alves 45M deal. Buyback option included (@gerardromero)
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-08-16 00:16
Väldigt tråkigt att se vad som händer hos Valencia, faktiskt. Varje säsong har dem lyckats ta minst 1 poäng borta mot självaste Real Madrid under ett tag nu, är högst tveksamt ifall om dem kan göra om den bedriften ytterligare en gång.

Barcelona Gabriel
2016-08-16 00:16
Jag vet inte, kanske är min reaktion på den spådda 25M€'s prislapp på Bravo en effekt av de tidigare usla affärerna klubben gjort. För det är klart att det i rena finansiella aspekter är positivt att klubben faktiskt går plus på Bravo affären, något som inte hör till vanligheten när vi säljer spelare. Jag är kanske bara less på att se hur andra klubbar kan klara av att sälja medelmåttiga fotbollsspelare för helt sjuka summor samtidigt som Barcelona inte klarar av att få sålda sina spelare utan det istället går så långt att man tvingas låna ut spelarna på nytt, alternativt att det går så långt att man river kontraktet. Jag kan ha överdrivit lite med min övertygelse om att City hade betalat Bravos klausul, men jag är fortfarande relativt övertygad om att vi hade kunnat få mer pengar för honom än 25M€. Antagligen resonerar klubben som så att man inte vill hålla på o vela runt och riskera att man får behålla en missnöjd spelare när man istället kan få in en hyfsad summa för Bravo. I slutändan är jag hur som helst otroligt lättad att det var Bravo man bestämde sig för att sälja och inte ter Stegen för det var jag ärligt talat inte alltid helt övertygad om.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-08-16 00:16
Munir (20) wants to stay at Barcelona but the club wants to include him in deal with Valencia. [@gerardromero] #fcblive Four players (Diego Alves, Paco Alcácer, Munir and Samper) will all be part of a big deal between Barcelona and Valencia. [Sport] #fcblive Valencia waiting on FC Barcelona's decision on Munir's involvement in the deal for Paco and Diego Alves. [plazadeportiva] #fcblive Hmm, Munir sabbar affären? ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-16 00:08
DM1982

Eller rätt läge. Beror på hur man ser det.
Bättre att ha två världs målvakter än en!
Vlom
2016-08-16 00:01
@DM1982:


Valencia har problem med FFP, därför försöker dem sälja sina spelarna.

Barcelona Ribohn Fan
2016-08-15 23:56
Fel Alves till Barca!
Barcelona Blaugrana91
2016-08-15 23:48
Den mest trovärdiga källan (enligt mig) Catalunya Radio rapporterar nu även att Diego Alves ersätter Bravo samt att Paco ingår i affären. Munir och Samper går i motsatt riktning. Nämns inga summor men Valencia ska vilja ha €10M för Alves, Alcácer har det ju snackats om för €30M. Så €40M samt Munir och Samper, möjlighet att dem sänker totalpriset?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-08-15 23:33
Valencia, en orolig och instabil miljö. Inte optimalt att låna ut sina talanger till en sån klubb kan jag tycka. Dessutom lär deras fans vara lagom glada när deras spelare skeppas iväg till Barca och talanger går i motsatt riktning för att utvecklas i Valencia. Munir och Samper lär knappast vara några favoriter på Mestalla. Fast jag antar att vi får ta det goda med det onda i det här fallet när truppen breddas med bra spelare. Så länge det inte handlar om köpoption, så visst det kan väl vara okej. Gissar dock på att det blir permanenta övergångar med återköpsoption för Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-08-15 23:26
[QUOTE=El Pistolero #9]Diego Alves is set to be part of the Alcácer deal, Samper and Munir will both be loaned to Valencia. [@xavicampos] Vad tycker vi om det? [/QUOTE] Vill gärna ha kvar båda, men samtidigt kommer Alcacer så kommer Munir få än mindre speltid och Samper kommer ju också få svårt med tanke på dem mittfältare vi har i truppen. Men kommer nog krävas minst €40M samt Munir och Samper för att Valencia ska släppa dem, kom ihåg att vi redan värvat Gomes från dem.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-08-15 23:21
Vadå 16,5m för Bravo enligt vår mercato-blogg? 25m ska det väl ändå vara? Fan om de viker sig och släpper honom så billigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-15 23:16
Diego Alves is set to be part of the Alcácer deal, Samper and Munir will both be loaned to Valencia. [@xavicampos] Vad tycker vi om det?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2016-08-15 23:16
Vad händer med Valencia? Spelare efter spelare verkar lämna, trodde att de nya investerarna skulle pumpa in lite pengar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-15 23:08
Jordi Borda says that Barça is negotiating with Valencia for Alves. Soon.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2016-08-15 23:05
Läser i Aftonbladet att Chelsea är reda att buda 850 milj för James. Hur är det ens möjligt för en bänknötaren att vara värd så mycket. Helt sjukt trots att det är Aftonbladet.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Nesto
2016-08-15 23:00
Gabriel

Fast överlag bör väl 25 ses som bra för Bravo. Jag tror inte ledningen vill chansa här och gå miste om dessa pengar, jag menar nästa bud, nästa fönster, kanske är på 13m.
Jag är inte lika övertygad som dig om att Pep hade övertalat city om att betala hela 40m. Det finns andra burväktare då.
Tror tex. att han annars hade återförenats med Victor Valdés (1 år äldre än Bravo)

Sen tror jag personligen att Lucho har informerat Bravo om att ter Stegen kommer vara första valet som målvakt, vilket lett till att chilenaren sen börjat se sig om för andra klubbadresser.
Att behålla en spelare som inte är nöjd skapar bara dålig stämning.
________________________________________________________

Lite synd ändå att vi (kanske) håvar in både Paco och Diego Alves från Valencia.
De har annars ett gäng halvintressanta spelare som säkert skulle kunna sätta bra motstånd.
Cancelo,Mustafi,Alcacer,Santi Mina,Gaya,Nani,Bakkali och Montoya ;)
Barcelona papillon
2016-08-15 22:59
Om Bravo går för 200 mille så borde man väl kunna få Alves för högst 100?
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-15 22:23
Valencia has given Barcelona the opportunity to negotiate for the transfer of Paco Alcacer.(sport) It's on. Antar att Alcacer pushat för det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liatzo
2016-08-15 22:05
Är jag den ende som är nöjd med den här affären? Vi får alltså 25 miljoner euro för en 33-årig målvakt, som vi värvade för 12 miljoner euro. Att Barça går plus på en spelaraffär hör inte till vanligheterna. Jag tycker att Barça har hanterat situationen post-Valdés på ett alldeles briljant sätt. Vi värvade Bravo som under sina två säsonger i Barça stod för ett fantastiskt arbete, samtidigt som ter Stegen integrerades till Barça, La Liga och Spanien. Nu är ter Stegen redo för rollen som förstemålvakt, så då säljer vi Bravo och värvar Diego Alves för en billig slant - och voilà: nu har vi tydlig distinktion mellan vem som är förste- respektive andremålvakt. Ett huvudbry mindre! Vidare måste jag hylla vår nya sportchef Robert Fernández för sitt goda arbete. Vi kan fortfarande bli betydligt bättre på att ta betalt för våra spelare, men i övrigt så har jag inte mycket att anmärka på. Eller ja, han får gärna skicka iväg Lord Douglas inom kort - men därefter kan han luta sig tillbaka för ett par veckors tid.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: