/spanien/barcelona/forum/2815.aspx/spanien/barcelona/forum/2815.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Xaviesta
2016-06-03 04:55
Nejdå, jag jublar inte när en av våra spelare lämnar, oavsett vem det är. Förutom Fabregas. Fabregas har jag alltid haft avsmak för så när han lämnade var ingen gladare än mig på den här runda planeten. Jag respekterar Alves för det han har gjort på planen och för klubben rent sportsligt men det stannar där för min del. Känner mig rätt likgiltig till att han lämnar och tänkte mer "det var på tiden". Jag tycker att han har gått ner sig mycket jämfört med glansåren och få spelare i laget har fått mig att slita av mig håret av ren frustration så som Alves har gjort dom senaste 3-4 säsongerna. För mycket bollkladd, för svag defensivt, för undermåliga inlägg för en högerback, halvtaskigt vägda beslut om när han ska med upp i anfallen och när han bör falla osv. Han är överaktiv på Instagram, verkar ha större kärlek till sin musik än till sporten han utövar, lite för frispråkig i media för min (notera MIN) smak för att inte nämna allt gnäll och alla överdrivna förstärkningar när han åker på tacklingar, kritiserat fansen och mycket annat småkrafs som inte faller mig i smaken alls. Självklart har han sina styrkor och sina positiva sidor också men ställt i sin helhet så är Daniel Alves en spelare som aldrig riktigt fallit mig i smaken, så att gå så långt att kalla honom för legend kommer jag inte att göra. För mig är en legend någon som varit i en klubb sedan barnsben, som aldrig svikit fansen och som stannat no matter what tills den dagen han inte längre kan konkurrera på ett rättvist sätt med ungtupparna. Puyol, Maldini, Totti, Xavi, Messi, Iniesta och många fler är för mig sanna legender. Alves har självklart haft en betydande roll i klubbens framgångar under sina 8 år hos oss, men han har varit ett kugghjul i urverket FC Barcelona. Han har varit en del av en enhet. Någon klubblegend a la Xavi är han inte för mig. Jag önskar jag kunde säga att jag kommer att sakna honom men jag känner faktiskt inte så. När Robertinho bemästrade högerbackpositionen på det majestätiska sättet han gjorde glömde jag att vi ens hade Alves i laget under en period. Alves är 33 och kommer bara att stagnera from nu då han i stort sett levt på sin snabbhet under hela sin karriär och hans bäst före datum, med Barca mått mätt, är passerad en tid sedan. Jag tackar en av världens (offensivt) bästa högerbackar för halvlång och (ganska) trogen tjänst och ser fram emot nya tider med vem fan som helst på den positionen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2016-06-03 00:59
Är helt säker på att Xaviesta jublar över att Alves lämnar..
Barcelona enkos
2016-06-02 23:01
Alves skriver att han vill inte säga farväl utan m3nar att han kommer att komma tillbaka. Förmodligen vill han vara tränare i framtiden
Barcelona II Barça II
2016-06-02 22:31
Varför valde Alves att lämna? Det är helt sinnessjukt! Vi kommer aldrig kunna ersätta han.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Visca el Barca 17
2016-06-02 22:16
Himne del Barcelona -- fint sagt!! Minns. när det för för-vm 09 och maicon var ordinarie före alves. Det blev frispark för brassarna och alves byttes in som en kicker och fick ta frisparken och satte den så kallt.
Mascherano#14 el Jefecito
2016-06-02 22:10
Mascherano#14 el Jefecito
2016-06-02 22:08
@Blaugrana91:
Jag tycker man kan se det på två sätt. Ena är som du säger, att Iniesta inte blir yngre och att vi inte har bredd nog. Andra sättet att se på det är att vi har vunnit 5 av 6 stora titlar med Iniesta - Rakitic framför Busquets. Att även om Iniesta inte blir yngre så håller han fortfarande världsklass. Och att ett mittfält där Iniesta, Rakitic, Arda, Roberto, Rafinha och Suarez slåss om två platser är både brett och lovande. Jag vet att Arda inte levt upp till förväntningarna men jag anser också att förväntningarna finns/fanns där av en anledning, och jag har inte gett upp allt hopp riktigt än. Men visst. Kan man få tag i Verratti eller Pogba så är jag den förste som kommer jubla så som enkos jublade åt ligasegern i februari :)
Barcelona Himne del Barcelona
2016-06-02 22:00
När Zambrotta värvades var jag fullständigt övertygad om att han var den perfekta högerbacken för just Barcelona - men tänk så fel man kan ha.

När jag var och såg Barcelona-Sevilla 2006 spelade Zambrotta högerback i Barca, men det var Sevillas högerback som stal en stor del av min uppmärksamhet. Eller högerback och högerback. Dani Alves var precis överallt den matchen, såväl längs kanten som centralt. Nu i efterhand vet vi ju att det var brassen som var den perfekta högerbacken för Barcelona.

Hans betydelse för Barcelonas framgångar sedan han anslöt till klubben underskattas nog av många. För mig har Dani Alves inte bara under lång tid varit en av världens bästa på sin position, har har också tillfört personliga egenskaper som är så viktiga för ett lag som vill vinna mycket. Alves är för mig en orädd vinnare.

Han är en spelare som aldrig gömmer sig, alltid vågar (på både gott och ont ska sägas) och drivs av en energisk smått psykotisk vinnarinställning. Och kanske viktigast av allt. Han ger sig aldrig.

Man minns såklart ilskan varje gång han tog löpningen längs högerkanten utan att få bollen och reagerade som ett barn som gått miste om julklappsutdelningen.

Man minns såklart ilskan hos sig själv när han kommer till fem inläggslägen och skickar bollen fyrtio meter fel varje gång. Men man minns samtidigt hur han vägrar att ge sig, tar sig till ett sjätte inläggsläge som leder till ett mål framåt. Alves i ett nötskal.

Alves har tillfört Barcelona en vinnarmentalitet och lite välbehövlig "svinighet" bland alla välkammade Barcelonaspelare om man får säga så. På samma sätt som Suárez ibland kan ta till lite fula knep för att vinna, även om vi såklart hade klarat oss utan de fåniga, överdrivna och inte alltid särskilt lyckade teaterföreställningarna. Men det har också varit en del av att följa Dani Alves tid i Barcelona.

En tid som nu är slut och det är svårt att förstå det faktiskt. Han har varit en sådan självklar del av Barcelonas högerkant under så lång tid att det kommer kännas oerhört tomt när han inte längre kommer storma upp och ner där. På samma sätt som att Xavi fick avsluta med en trippel känns det värdigt att Alves fick avsluta med en dubbel - då det är precis vad han har varit i Barcelona - en vinnare.
Barcelona neymar JR
2016-06-02 21:44
Vlom Precis, sinnessjuk och fullt medveten om vad han gör. Så jävla trött på "spelare" som fan, att han ens får fortsätta spela fotboll är en skam. Att ingen jävel har sänkt den idioten.
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-06-02 21:42
@neymar JR:


Här är incidenten som du syftade på.
Vlom
2016-06-02 21:40
Tydligen så har Cristiano Ronaldo skänkt hela sin CL-bonus (till ett värde av 600 000 kr) till FN enligt journalisten Pipi Estrada från den spanska tv-programmet El Chiringuito de Jugones....


LOL
Barcelona neymar JR
2016-06-02 21:35
Vlom Ungefär vid minut 35
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-06-02 21:34
@neymar JR:


Vilken minut skedde den tacklingen?
Barcelona Blaugrana91
2016-06-02 21:30
Jag förstår inte hur man inte kan tycka att mittfältet behöver förstärkas?? 1. Iniesta blir knappast yngre. 2. Vi har ingen bredd och bänken håller ej vilket vi såg i CL i år. 3. Räcker absolut inte med Denis Suarez. Vi behöver minst två nya mittfältare och båda måste hålla hög klass. Överlag när det gäller transferfönstret måste vi agera som under sommaren 2014 då vi värvade Suarez, Rakitic, Ter Stegen, Bravo etc.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-06-02 21:27
Portugal måste var det mest osympatiska landslaget någonsin. Såna extremt duktiga filmare och samtidigt så extremt fula tacklingar. Fotboll kan dom knappast spela nuförtiden, men men Ronaldo eran ju ;).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-06-02 21:21
Sjukt kane bara går upp och fortsätter springer, jävla hjärta i den kroppen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-06-02 21:19
Bruno Alves med en äckligt ful tackling, träningsmatch din jävla idiot. Att han ens får spela fotboll, jävla dåre må någon skada honom!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Treyh
2016-06-02 21:13
Jag blir nästan tårögd när jag läser Alves brev. Jag är född 87 och inser hur fort tiden har gått. Alla dessa stjärnor som jag förälskade mig i som ung och som jag vet att vi är inne i sista fasen av den gyllene eran. Tack för alla dessa år Alves. För mig kommer du vara den bästa högerbacken genom tiderna.

Jag kan inte heller sluta tänka på Messi nu när Alves slutar hos oss. Den dagen Messi lägger skorna på hyllan så kommer jag säkert gråta haha. Yes så mycket har han betytt för mig. Jag är lika gammal som Messi och har följt honom genom hela mitt "vuxna" liv. Vi har både utvecklas som personer och är annorlunda nu jämfört med hur vi var i tonåren. Du blev världens bästa genom tiderna och jag fick ordning på mitt liv och nådde mina drömmar. Haha vilken jämförelse... nej då jag inte full.
Barcelona neymar JR
2016-06-02 20:50
Jisses trodde att helvete skulle braka loss men Alves beter sig som en man. Perfekt avslut för en klubblegend ville inte ha någon smutsig historia trots att jag har haft svårt för Alves sedan 2013.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2016-06-02 20:41
Här är Alves's avskedsbrev från instagram, översatt till engelska.

" In one month it will be eight years since my arrival at FC Barcelona. In July 2008, I joined this club and I took the kit in which I have lived the most important accomplishments of my career. From day one, from the first training under the orders of Pep Guardiola, until the last of this last season, I have had the fortune to passionately enjoy my football.

“I have dozens, hundreds, of images recorded in my mind of moments shared with you at the Camp Nou and on the streets of Barcelona… many goal celebrations, and happiness at winning titles. I am a privileged, honoured worker and footballer, whom life has allowed me to wear the shirt of the best club in the world in a prodigious decade for the quality of its players and coaches. “

I could mention one by one all the extraordinary people with whom I have had the pleasure of overcoming challenges and difficulties in the many ways that have been presented throughout this time, but I prefer to give them a set thanks, because in the Barcelona locker room there is no room for individuality: We all win, we all lose. And we work together. And pulling the ship, presidents, ‘misters’ (managers) coaching staff, club workers … all of them thank you very much because they have always rewarded my efforts with their trust and support.

“With this letter I just wanted to let you know that I made the decision to seek a new challenge in my career, because you have to know when the finish each stage at the correct time. And my point is this. I go, but I will return, because I’m a culé more. Thanks for making me feel loved.”
Barcelona Barcadinho.
2016-06-02 20:31
Jätte tråkigt att Alves lämnar även om tiden är framme nu. Han har sprungit upp o ner på kanten hos oss i 8 år. Det är väldigt lång tid. Halva livstid och mer av yngre fans. Och nästan aldrig skadad, nästan aldrig utbyt, en av de största på sin position och vilken färgrik karaktär, glad, livlig, kämpig, ja ibland också gnällig men det är vinnarskallen som talade. Jag vill ha en brasse på kanten, snälla hitta nån bra brasse.
Min bästa minnen av honom. Att se honom värma upp med Messi inför en match. Bara set var värt 80 euro för det finns inte sådana överallt, Det var som att se Harlem Globetrotters men i fotboll.

Gracias Alves.
Barcelona El_Jefe (Heisenberg)
2016-06-02 20:26
Deulofeu

Håller med angående mittfältet. Vill inte ens höra rykten om värvningar till mittfältet. Dels har vi en jäkla massa spelare som kan lira där, och dels så är det ett sånt slöseri att köpa spelare dit när de ändå tvingas reduceras till en mer primitiv variant av positionen. Mittback, ytterback och anfallare. That's it. Make it happen.
Barcelona Deulofeu
2016-06-02 20:16
Ja någon ny Alves lär vi inte finna och det kommer säkert bli ett ställe där vi i framtiden kommer få rejäla problem.

Vi måste tänka på att det är Messis kant och vi kan inte slarva där.Börsen måste öppnas och jag köper gärna potential i Bellerin.

Visst han lämnade oss som 16 åring osv men han kan spelet och han spets kompetens dessutom är han en av de bästa ytterbackarna marknaden har att erbjuda.Nybliven landslagsman dessutom.

Måste bara beröra en till plats tydligen så är Enrique rejält sugen på att arbeta med Pjanic igen och beredda att utlösa dennes klausul på 400 miljoner.

Jag fattar verkligen inte mittfältet är väl det minst viktiga stället att värva på dessutom kommer Suarez och vi har flera stora talanger som knackar på tex Samper och Alena.

Varför inte börja med en fjärde anfallare,en högerback kanske en backup till vänsterbacken samt en riktigt vass mittback?

Ska vi dessutom sprätta iväg närmare 400 miljoner varför försökte vi inte med Gundogan som vi kunde fått för hälften eller Coutinho som PSG försöker locka över för samma pengar!

Barcelona Gio Style
2016-06-02 20:10
En spelare som hade gett bra bredd på mittfältet hade vart Leverkusens Aranguiz.
Bytte från Brasilien till Tyskland inför den gångna säsongen och skadade sig direkt, var borta större delen av året och har slagit sig in som ordinarie och blivit uttagen till månadens lag redan samma månad som han gjorde debut.
Vi pratar alltså efter en lång skada och efter att ha bytt kontinent, det är sjukt strongt.

Kan spela i dem flesta rollerna på det centrala mittfältet och har grymma lungor.
Fyller på ordentligt in i boxen, bra i presspelet, fina passningar osv, skulle göra det riktigt bra i Rakitic-rollen.
Inte för att vi behöver förändra nåt där men för att det är ett alternativ "outside the box" som inte hade kostat skjortan.

Angående högerbacken så gjorde ju Sergi Roberto det sjukt bra just på högerkanten när Alves var borta.
Riktigt fina inlägg vill jag minnas, jag kör gärna med Sergi Roberto och Vidal nästa säsong. Får vi fart på Alba så får han bli "nya" Alves medan Sergi kan bli nya Abidal.
Kanske använda oss av en högermitt som fyller på ännu mer i anfallen än Rakitic? För att balansera upp det hela om vi nu skulle köra med en aningen mer defensiv högerback.
Parnito
2016-06-02 20:06
Så tråkigt att Alves slutar i Barca... En av mina absoluta favoriter i vårt lag, och så jävla bidragande till alla framgångar... Kommer bli jättesvårt att ersätta honom, önskar honom all lycka.
Barcelona neymar JR
2016-06-02 19:48
Dani Alves (33) informed the club this morning with a fax that he would use the option in his contract to leave for free this summer. [rac1] T om Alves fax fungerar...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-06-02 19:24
Ja Alves var en stark bidragande orsak till våra framgångar och ingen högerback i historien kan mäta sig med hans titlar (30). Han kommer att saknas förstås men å andra sidan måste vi inse att han är 33 år gammal och att det är dags att tacka honom för allt men leta vidare efter yngre.. Livet går vidare.
Barcelona enkos
2016-06-02 19:18
Vi får glömma Laporte då Pep blir snabbare för 39 miljoner pund.
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-06-02 18:56
Jag är så ledsen! Fyfan ingen kommer fylla Alves tomrum, som person och spelare. Jag säger bara LEGEND!
Barcelona Liunil Masse
2016-06-02 18:27
[QUOTE=Blaugrana91]Jag anser att en ny högerback är ett måste och man bör specifikt gå efter Bellarin. Överlag måste många värvningar göras och jag tycker inte jag fick den bilden från sportchefen, det här är lite oroväckande. Vi behöver följande: 2 nya mittfältare (Denis Suarez och ?) 2 nya mittbackar där den ena måste vara världsklass. 1 Ny högerback (Bellarin tack) 1 ny anfallare ( Nolito?) Dem här värvningarna är nödvändiga och det här är kraven jag har, ska jag vara helt ärlig behövs även en vänsterback, Alba behöver konkurrens. Men som sagt jag fick alls den här bilden av PK att döma.... Jag tror tyvärr vi får acceptera att vi blir titellösa nästa säsong om vi inte förstärker ordentligt i sommar. [/QUOTE] Är också fett orolig. Det första jag hade gjort när transferfönstret öppnar är att sälja lata Arda o ta in Pjanic som har en utköpsklausul på €38m. Vi är i sånt behov av en kontrollerande mittfältare! In med Bellerin, Wendell, Koulibaly, Lemos och Nolito också. Flytta upp Samper o Denis Suarez är redan klar enligt sportchefen Robert.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: