/spanien/barcelona/forum/278.aspx/spanien/barcelona/forum/278.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-08-16 14:25
Katalano och Coach Pep Ska vi spela 4-2-3-1 är min tanke nog som Katalano säger att Messi får spela på sin absolut bästa position som offensiv spets på mittfältet. Jag känner också att vi helt och hållet tappar vår högerkant när han vandrar in i mitten. Det fungerade under Pep då Dani Alves var så överjävligt bra att han var en bra högerytter med boll samtidigt som han skötte försvarsspelet åtminstone helt okej. En nackdel med Messi som tia är att han inte är något vidare i försvarsspelet. Han kan då och ta någon sjuk defensiv löpning och tackla undan en 1.90-mittfältare, det sjuka är att när han väl bestämmer sig för att göra det är han även på det planet hur bra som helst, men det händer rätt så sällan. Visst, en 4-4-2 i försvarsspelet hade väl funkat men då ska yttrarna vara duktiga defensivt och verkligen utföra sina uppgifter, exempelvis att komma ner och hjälpa ytterbackarna, ordentligt.
Barcelona Barca4life98
2017-08-16 14:24
Gabriel Ska skapa ett Twitterkonto bara för det!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Alvés - Por Que?
2017-08-16 14:21
Misslyckas ledningen med att få in både Cou och Dembele så kommer det bli sånt bakslag så att de tvingas gå, fansen kommer knappast tolerera det. Så man hoppas nästan på att de inte värvas. För om ledningen avgår är det mer positivt än värvningar enligt mig.
Barcelona Gabriel
2017-08-16 14:19
Buenos dias culers.

Ville bara meddela er alla som kan ha missat det att ikväll i halvlek under matchens gång kommer vi alla att försöka få hashtagen #BartomeuDimiteYa att trenda igen en gång till.

Snälla, alla som var med och medverkade senast, bli inte lata nu. Sätt eran mobil på larm om det behövs. Vi skakade väggarna senast, dags att fortsätta.

Visca el Barça #BartomeuDimiteYA!
Barcelona Den vise mannen
2017-08-16 14:18
Även jag ser att vi hellre förlorar merparten av våra matcher om det är det som krävs för att få bort nuvarande ledning. Detta kan inte få fortsätta!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Alvés - Por Que?
2017-08-16 14:17
Förvånar mig inte om vi ser Rosell och Bartomeu i samma cell om några år. Så mycket shady saker de har gjort via klubbens affärer. Helt sjuk att klubbmedlemmarna ens litar på dom.
Barcelona Junta Dimision
2017-08-16 14:16
Att klubben kommer med ett uttalande om att Paulinho endast värvades av sportsliga grunder måste ju betyda att det är sant! Precis som det var när Bartomeu och co. var fast bestämda på att Neymar värvades utan några shady metoder och när Laporta hade tagit pengar från klubben.

OBS. Sarkastisk
Barcelona Katalano
2017-08-16 14:15
@Coach Pep-:


Kolla gärna mitt inlägg innan ditt. Jag känner att den största anledningen och fördelen med just 4-2-3-1 är att spela Messi centralt och ha 2 yttrar som breddar spelet. Annars kan vi lika gärna fortsätta med 4-3-3 där Messi kliver in i mitten. Blir inte så stor skillnad i praktiken.
Barcelona Alvés - Por Que?
2017-08-16 14:14
Rykten tyder på att Bartomeu och Fernandez är dom ansvariga för Paulinho. Och att det inte är Valverdes värvning.
Barcelona Koeman!!
2017-08-16 14:12
Läste att Oblak tackade nej till PSG, tack och lov. Ett PSG med en sån monstermålvakt hade ju varit helt sjuka
Barcelona Den vise mannen
2017-08-16 14:11
Vem i klubben är officiellt ansvarig för Paulinho värvningen? Finns det ngn?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Jarod The Pretender
2017-08-16 14:07
@Koeman!!:


Higuain och Ballack måste ha största losermentalitet vad gäller finaler.
Barcelona Jarod The Pretender
2017-08-16 14:06
@Alvés - Por Que?:


Det är bara bra att de gör det. Kommer göra fansen ännu argare. Ju mer negativ spotlight på Barto, desto bättre. Blir intressant att se hur matchen utvecklar sig mot Real. Torskar vi med 2 eller flera bollar så lär folk vakna till (förhoppningsvis).
Barcelona Coach Pep-
2017-08-16 14:05
L.A.M Nr 10

Busquets-Paulinho
Messi-Rakitic-(Coutinho/Iniesta/Dembele)
Suarez

Man kan ha Busquets, Paulinho och Rakitic inne på plan samtidigt? Rakitic är klass även högre upp i plan och en tillgång med sin skottfarlighet.
Barcelona Koeman!!
2017-08-16 14:05
@Jarod The Pretender:


Haha, fast hade dem varit smart så hade dem bänkat han i alla finaler. Han levererar ju i de mindre matcherna
Barcelona || Cillessen #1
2017-08-16 14:04
Hur kommer det sig att benedito är den ende som kämpar för klubben? Vart är alla andra som kommer poppa upp när han har öppnat vägarna nu? Mer värdig president Posten än benedito finns inte!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-08-16 14:04
L.A.M Nr 10

En utmaning för Valverde är ju att Messi, trots sin ursprungsposition till höger i anfallet befinner sig så mycket i mitten. Detta gör att vi blir tomma offensivt till höger. Samtidigt vill man få ut så mycket offensivt som möjligt av messi och därför ha honom i en friroll där han inte behöver jobba så mycket i defensiven.

Att spela 4-2-3-1 är en lösning på denna utmaning. yttrarna hjälper mittfältet i det defensiva så att vi försvarar 4-4-2. och i det offensiva så har vi en högerytter som breddar på kanten samtidigt som Messi bygger spelet centralt med mittfältarna.

Jag är skeptisk till att byta till denna formation men kan också se fördelar med det utifrån ovan nämnda resonemang. Alternativet är att spela Messi som spets i 4-3-3 som vi gjorde med Villa och Pedro/Alexis på kanterna, men då finns ingen plats för Suarez.

Barcelona Koeman!!
2017-08-16 14:04
@Alvés - Por Que?:


Att dem går att och förnekar det visar bara hur sant det är att han var inblandad i det. Fyfan alltså
Barcelona Jarod The Pretender
2017-08-16 14:04
@Junta Dimision:


Juventus värvar oftast smart (Higuain värvningen var dock kaos).
Barcelona Alvés - Por Que?
2017-08-16 14:03
Oj oj oj , klubben går ut officiellt och förnekar Bartomeus inverkan på Paulinho värvningen.. Han såg trots allt twitter.
Barcelona Jarod The Pretender
2017-08-16 14:02
@LennyRomario:


Jag förstår dilemmat. Har själv tänkt på det och därför hoppats att varken Dembele eller Coutinho kommer. Betyder detta att jag hatar klubben? Såklart inte, men det är inte funktionellt att ha ett gäng skurkar styra klubben till graven. Av denna anledning hoppas jag att Beneditos missförtroendeförklaring går igenom. :-)
Barcelona Junta Dimision
2017-08-16 14:01
Juventus håller på att signa Matuidi från PSG för drygt 20 m euro, en spelare som har en identisk profil till Paulinho men som har spelat och levererat i toppfotbollen i flera år.

Det här med dagens marknad och Paulinhos prislapp ni vet...
Barcelona Koeman!!
2017-08-16 13:59
Nästan så man behöver spela FM för att värvningarna ska gå rätt till ;)
Barcelona Alvés - Por Que?
2017-08-16 13:44
Lite Paulinho statistik. Kommer knappast vara en Pivote mer än box-till-box spelare likt Rakitic.
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-08-16 13:41
Paulinho är ingen pivote, han har aldrig spelat som spets nedåt i ett tremannamittfält utan är en tvåvägsspelare som är fysiskt stark, täcker stora ytor och sammantaget är i stort sett lika bra både med och utan boll. Jag skulle säga att han är betydligt mer lik Rakitic än Busquets.

Att som några är inne på spela honom bredvid Busquets är en idé. Det skulle då bli en 4-2-3-1-liknande formation. Det jag då inte förstår är varför man inte i så fall spelar på det sättet och satsar på Rakitic i den rollen. Enligt mig är rollen som box-to-box-spelare bredvid ett mer stationär och sittande defensivt geni som Busquets som klippt och skuren för kroaten. Därmed inte sagt att det är bäst för oss som lag men jag tror definitivt Rakitic skulle göra sig bra där. Om vi då köpt Paulinho för att ersätta honom blir jag fundersam då Paulinho inte någon gång under karriären bevisat sig vara bättre.

Jag är, olikt vad många andra verkar tycka, beredd att ge Valverde en chans att implementera sin fotboll. Han har trots sin orutin från den absoluta toppen ändå genom åren varit en tränare som satt ihop kollektivt starka lag med en idé om hur de vill spela fotboll på båda planhalvorna. Ledningen har inte mitt stöd men att ge Valverde sitt förtroende är inte att stötta ledningen. Vill Valverde spela 4-2-3-1 med två mer defensiva mittfältare tänker jag ge honom den här säsongen att bevisa att vi som lag blir bättre med det systemet. Samma sak med spelare som Paulinho, jag hade aldrig i livet själv genomfört köpet men jag hoppas att han gör mig positivt överraskad.
Barcelona Rieiro
2017-08-16 13:39
Tror dembele kommer presenteras inom kort. Coutinho däremot kommer bli en svårare nöt att knäcka. Gå för seri istället
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2017-08-16 13:34
@Katalano:

Känslan är ju att hoppet för en misstroenderöstning är större än någonsin. Just på grund av dålig trupp och inga storstjärnor in. Så vill man ens att Barcelona ska dra in två stjärnor och vinna mot Real Madrid om det gör att Barto blir kvar? Eller i min värld är det solklart - nej det vill man inte.

Jag har inga problem med att Barcelona förlorar varenda match fram till att Benedito fått in tillräckligt med röster. Känns inte som det går att hoppas att det går bra för Barcelona, samtidigt som det allra viktigaste är att Barto försvinner. Det är för tätt sammanknutet.

Allra bästa vore såklart att Barcelona vinner samtidigt som Barto försvinner ändå, men världen är sällan så snäll.
Barcelona Coach Pep-
2017-08-16 13:30
@Viggo - Grande Busquets:
Något i den stilen. Paulinho är en logisk värvning. Två lättviktiga registas med bara en pivote fungerade endast med två gudomliga spelare – Xavi och Iniesta – under sin peak, med Peps taktiska hjärna och extrema presspel. Problemet är inte att vi inte längre spelar Pep-fotboll, problemet är att vi inte ens kan spela possessionfotboll överhuvudtaget, eftersom ledningen tänkt på yta framför form. År efter år har vi förlitat oss helt på våra tre anfallare, uppbackade av ett osammanhängande mittfält som är extremt svagt defensivt. Paulinho är det vi saknat sedan Keita – dvs en energisk, stark, och defensivt kapabel spelare som jobbar åt båda håller och är bra i luften. Detta är väl exakt vad Busquets behövt vid sin sida, om något? Åtminstone är denna värvningen ett steg mot ett mer strukturerat Barca som ger Busquets en partner som han kan lita på och återuppbygga mittfältsfundamentet som gjorde oss starka från första början.
Barcelona Cule4life
2017-08-16 13:17
15 dagar av fönstret. Coutinho och Dembele är på G. Vi får vara positiva. Livet är för kort för att vara negativ oavsett fiffel juntan. Får vi in dessa 2 plus Seri är vi tillbaka. Seri tar Rakitic plats, Coutinho tar Iniestas och Dembele tar Neymars, Tillsammans med Cillisen,Semedo,Pique,Umtiti,Alba,Busquets,Messi,Suarez som är vår ryggrad i truppen.. Det gäller att slå till hårt nu när Madrid,City,PSG,Bayern har värvat finfint ett tag.

Vi får helt enkelt ha is i magen.
Barcelona Cúles
2017-08-16 12:53
Har sagt det förut och jag säger det igen.

Vi kommer inte att få in någon av betydelse.

Större chans att Bartomeu fifflar med transferpengarna.
Annons: