/spanien/barcelona/forum/2774.aspx/spanien/barcelona/forum/2774.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona neymar JR
2015-12-24 13:24
Lion24 Ser inget klubblag värdiga Pep, eller för den delen kunna ta till sig Peps filosofi. Ska han till England så kommer han behöva minst 5 år och ändligt många värvningar/talanger från akademier Annars så har Italien en uppåtgående kurva på homegrown spelare. Där hade han fått tiden på sig att revolutionera italiensk fotboll med sin filosofi
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-12-24 13:18
neymar JR

Jag förstår det där med expirementen men det är Pep. Han har gett Bayern ett grundspel att falla på, spelar man dåligt så vinner man ändå. Med Heynckes kunde det går hur dåligt som helst om man hade en dålig dag. Missförstå mig inte, Heynckes gjorde ett magnifikt jobb med Bayern. Annars tycker jag att han har gjort ett mycket bra jobb i Bayern men där expirementen varit något överdrivna men det är som sagt Pep, alla stora tränare köra sitt eget race. Personligen vill jag inte se Pep träna något landslag ännu för jag vill se och lära mig från hans arbete varje vecka :).
Barcelona Junta Dimision
2015-12-24 13:14
@Federer:

Hade för mig att det var 31 troféer han har vunnit!
Barcelona DM1982
2015-12-24 12:57
Från mig och Ramos till er alla, morri christmas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Erik Satie
2015-12-24 12:38
God jul alla Barca-fans \_/_/_/
Barcelona Federer
2015-12-24 12:15
Alves is the defender (all teams) who has won most trophies (29) in history.

Vilken king Alves är.
Barcelona neymar JR
2015-12-24 12:13
Frodo Ledning och fotbollsexperter är överlyckliga med Pep, fans inte så värst. Då jag har halva släkten nere i Bayern
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Frodo
2015-12-24 12:02
neymar JR

Varför säger du att han är missförstådd i Tyskland? Bayernsfansen på svenskafans representerar inte övriga Bayernfans i Tyskland och runtom i världen. Pep är snarare väldigt omtyckt och respekterad i Tyskland, både av fans och klubbledning. Varför tror du annars att de ville förlänga med honom?

Det finns en anledning till att de största klubbarna i Europa vill ha honom och inte Mou som är ansedd som ett geni här i Sverige för att han är "rolig" på presskonferenser.
Barcelona Gabriel
2015-12-24 11:56
God jul mis hermanos culés!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2015-12-24 11:21
GOD JUL O GOTT NYTT BARCA PÅ ER BRÖDER O SYSTRAR!
Barcelona neymar JR
2015-12-24 11:00
Lion24 Absolut inget misslyckande sejour, men i Tyskland så är han missförstod. Att bara kunna få robben att passa bollen borde ge honom genistämpeln Mitt största problem med han i Tyskland var att han experimenterade bara för att göra det. 100 olika uppställningar och spelare som spelade hej vilt, så jag förstår ändå att Bayern fansen blev griniga. Dem vill ju ta den lätta vägen till mål varje gång Det är jävligt svårt att få tyskar att spela den fotbollen han vill då dom är vana med motsatsen. 3 år är brutalt för kort tid, att han ens har lyckats få ihop så mycket på den tiden är briljant Pep är "ingen" tränare utan en fotbolls teoretiker med en enorm strävan att fullända spelet Jag själv hoppas att han inte tar över city utan tar över det spanska landslaget. Där kan han sätta sin teorier i praktiken
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 100% AntiMadridista
2015-12-24 10:57
Mch Glömde att motivera.. Brukar säga, det lag som har bästa mittfältarna vinner alltid. Ett bra exempel är när Spanien vann EM utan anfallare. Spelade med mittfältare som anfallare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 100% AntiMadridista
2015-12-24 10:55
Mch Messi Iniesta Xavi
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mch
2015-12-24 10:54
En random fråga som jag kom att tänka på när jag kollade på Barca Dreams:
Vilken trio hade ni helst haft i laget; Messi, Iniesta och Xavi under deras peak eller MSN?

Det är svårt att välja tycker jag men Jag hade nog valt den förstnämnda pga att sådana spelaretyper med Xavi och Iniestas kvalitéer finns det få av medan det är lättare att hitta en duktig dribblar på kanten och en målgörare av rang. Messi är den gemensamma faktorn.

Motivera gärna ert val.
Barcelona Lion24
2015-12-24 10:52
neymar JR

Alltså jag förstår inte riktigt det där med Pep-Bayern. När jag läser kommentarer angående Peps sejour i Bayern så låter det som att han har total floppat. På skala 1-5 så ligger Pep på 4, kanske 4.5. För att få en 5:a krävs CL men i stort sett alla kräver CL av Pep, varje år. Det är ingen tränare som har lika mycket press på sig som Pep att vinna CL, jag fattar inte. Pep har gjort Bayern till en välfungerande maskin där dom vinner även om dom inte spelar bra. Säg inte att Bundesliga inte håller hög kvalité för det gör den. Den mest moderna fotbollen spelas i Bundesliga med en extremt hög tempo, presspel och där man varje år får fram unga talanger och även unga tränare.

Peps filosofi är extremt avancerad. Det är en extremt stor skillnad på spelarna han hade i Barca och har i Bayern. Pep har/hade Muller, Schweinsteiger, Rafinha och några spelare till som är långt ifrån anpassade till Peps filosofi. I Barca så ligger Peps filosofi i märgen på spelarna men Pep har på så kort tid fått fram sina idéer och gjort spelarna så extremt skickliga med boll att det nästan är löjligt i mina ögon. Som sagt, Bayern kan spela rent ut sagt bedrövligt men vinner ändå, tack vare Pep. Tidigare kunde man förlora med typ 5-3.

Det enda misstaget han gjorde enligt mig var mot Madrid men alla gör fel. Tvärtom skulle jag vilja ge cred till Madrid som ville avancera mer än Bayern. Bayern hade vunnit CL året innan medans Madrid väntade på sin decima och man hade perfekt utgångsläge nu. Mot oss så var han helt maktlös för dom spelade ganska jämnbördigt mot oss i första matchen, även om jag tycker att vi var bättre men när Messi blir Messi så kan man inte göra nånting. Hela Tyskland tjänar på att Pep var där så att man kan tänka fotboll på andra sätt än det ''vanliga''. Han har gett Tyskland fler atlernativ att tänka fotboll, det har varit en bra erfarenhet för den tyska fotbollen, för att inte tala om hans egen klubb Bayern Munchen.
Barcelona Lion24
2015-12-24 10:36
Sorry för OT men tänkte bara fråga om någon spelar klassiska Championship Manager 01/02 med upptaderade trupper? PM:a mig i såna fall, gäller även maränger på grannforumet.
Barcelona neymar JR
2015-12-24 10:33
Pep är en kontrollfreak på både gott och ont Han hade kunnat göra det enkelt genom att förenkla sitt egna spelsätt samt anpassa sig efter motståndare. Men han vill ha det på sitt sätt och när det stämmer så är det den finaste fotbollen som har upplevts Pep är ingen gloryhunter som jagar titlar till varje pris, han älskar sporten så mycket att han vill utveckla den till varje pris. Det är hans strävan, att ta fotbollen till en annan nivå Tyvärr så är Barcelona hans enda chans att verkligen lyfta fotbollen, men med den här ledningen gick det inte för våran perfektionist Tyvärr så har han tappat bort sig själv i Bayern och börjat bli för arrogant.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2015-12-24 10:02
Deal on transfer of B player Alex Grimaldo to Benfica was closed during meeting between clubs last weekend. Will sign until 2021. [o jogo] Snart blir det officiellt också på klubbens hemsida.
Postat via SvenskaFans-appen
Fuerza
2015-12-24 09:01
@A good coach is everything!:


Pep är entusiastisk men det innebär per se inte att resultat följer med. Hans entusiasm passar inte alla fotbollsspelare dessutom och att överarbeta allt man gör garanterar aldrig framgång. Det kan tvärtom få motsatt effekt. I synnerhet är det bortkastad energi när det vankas stormatcher. Så jag håller med dig. Pep är en fantastisk tränare men han är fortfarande en människa.

Lyckas han ta över ett City eller United för att sedan göra det till en lagmaskin med liknande egenskaper som hans Barcelona eller Bayern hade ... då är jag övertygad. I Barcelona har den tekniska kvaliteten alltid funnits ... i Bayern hade han en fantastisk trupp att tillgå. I City och United finns det hyfsade spelare men de saknar både laganda och spel. Jag ser fram emot Pep i Premier League. Kanske de kan börja spela riktig fotboll för första gången. Senaste laget som kunde visa Europeisk toppnivå var Sir Alex's Manchester United.
Barcelona 100% AntiMadridista
2015-12-24 08:09
Jag älskade både Enrique och Guardiola som spelare. De var båda mina favoriter i Barca, men jag måste säga att Guardiolas lag var bättre än Enriques. Vi kontrollerade matcher mycket bättre än nu. Ledde vi med 2-0 så visste man att det var kört för motståndarna, men idag måste vi leda med 3-0 för att man ska känna sig trygg. Men som sagt jag vill ha kvar Enrique tills vi inte vinner titlar eller tills han känner att han inte kan motivera spelarna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2015-12-24 07:31
jag är lite orolig att pep ska sno åt sig någon av våra spelare... förövrigt känns det som.att vi har större chans att få hem thiago
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-12-24 01:20
Håller med en kombination av Luchos fotboll och Peps fotboll är det bästa du kan spela. Känns som Lucho försöker med just det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2015-12-24 00:55
Dagligen jämförs 2 legendarer inom klubben, 2 gamla kaptener och de 2 som gett oss tripplar. 2 väldigt bra vänner dessutom.

Tänk om ni hade mer utrymme för olika personer i hjärnan och hjärtat. För det båda har gjort i klubben som tränare och spelare är helt overkligt. Finns inga andra lag där gamla kaptener kommer och vinner trippel på trippel som tränare. Då har vi Xavi, Puyol och många andra kvar.

En blandning av Lucho och Peps fotboll hade varit drömmen. Det är den enda slutsatsen jag har kommit fram till efter allt tjafs jag läser om ämnet, utan att ha tagit ställning pga jag älskar båda för jävla mycket.
Barcelona messiooooxavii
2015-12-24 00:19
Vill bara passa på att tacka Cameroooonians för all information han förser oss med som annars inte hade nått fram till mig iaf trotts att jag har twitter alla spanska tidningar och massa engelska tidningar jag läser genom var dag.

Han kommer med fantastisk information och även en hel del bra argument ..

Tack igen
Barcelona neymar JR
2015-12-23 23:22
Glöm inte att det var Rijkaard som la grunden till Peps succé Men glöm inte att det var Cruijff som la grunden till all succé "morden" tid
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ali G
2015-12-23 23:15
@Barca4life98:

Dumheter! Glöm inte att det var Pep som utvecklade dessa tre spelare och där är Pep överlägsen Lucho. Pep revolutionerade fotbollen med sin tiki taka och kräver perfektion, Lucho är bara resultat inriktad och hans taktik går ut på att ge bollen till MSN så fort som möjligt.

Lucho sa för några veckor sedan att Busquets är världens bästa mittfältare, men vem var det som gav honom chansen och utvecklade honom? Självklart var det Pep. Det är högst osannolikt att Lucho gjort samma sak med en ung Busquets, han hade tagit det säkra före de osäkra och fortsatt med Yaya.

Glöm inte att det var Pep som la grunden till Luchos Succé.
Barcelona DM1982
2015-12-23 22:27
Rafinha says the plan is for him to be back with the team in March. https://t.co/3kwLkwxKZR Kul.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-12-23 22:24
Fan vad tråkigt det är utan någon Barcelona match på ett bra tag, MSN i all ära men just nu saknar jag att få se iniesta spela Han är i sån underbar form och gör allt rätt, både han och busken har hittat rätt nu under lucho och verkligen glänser igen. Kan det va att han känner konkurrens pga arda?!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-12-23 22:17
Angående det eviga tjatet om Pep vs Lucho;

Först måste vi någonstans definiera vad som utmärker en "bra" tränare.

Antar att de flesta utgår från antalet titlar och segrar.

Emellertid finns det ju andra faktorer som i min värld är minst lika essentiella och som speglar själva arbetsrollen. Vissa är ledartyper med förmåga att äga ett omklädningsrum. Andra är strukturerade och kan införa ett tryggt försvarsspel. Någon är innovatör och kan ge klubben en helt ny image.

Och någonstans handlar det ju också om vad de som anställer tränaren vill ha ut. Ge ungdomar chansen, införa en ny taktik eller bara bryta ny mark i allmänhet?
Mourinho anställdes ju t ex mer för att stoppa Barcelona än att göra Real Madrid till världens bästa.
Pep anställdes som jag ser det för att föra in klubben på rätt spår igen och ta tillbaka omklädningsrummet - och därefter vinna titlar. Han gjorde allt på en och samma säsong.

Det är för tidigt att jämföra Lucho med Pep, den sistnämnde höll ut i fyra säsonger och Enrique är trots allt ännu bara inne på sin andra. Och sen, varför över huvud taget jämföra? Alla tränare har sina för- och nackdelar. Pep var rätt för Barcelona 2008. Lucho är rätt för Barcelona 2015. Olika situationer, olika behov. Olika tränare. Räcker väl så?
Barcelona Barca4life98
2015-12-23 22:09
Ronaldinho10 Jag håller med dig men man ska inte säga att Enrique tog trippeln bara på grund va MSN. Det är bara skitsnack. Det där med Pep var överdrivet men poängen är att alla lag bärs utav dom spelarna man bygger laget kring. Nyckeln är att få det bästa ur dessa men samtidigt att resten utav laget ska fungera. The cameroonians Okej, då förstår jag. Tack så mycket!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: