/spanien/barcelona/forum/2765.aspx/spanien/barcelona/forum/2765.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Frodo
2015-12-24 21:23
A good coach is everything!

Att sälja Ibra var inte fel, att köpa honom var det. Det visar snarare på styrka att erkänna sitt fel och försöka rätta till misstaget så snabbt som möjligt istället för att fortsätta spela "sitt" nyförvärv. På samma sätt var det helt rätt att sälja Chygrinski efter ett år då det var tydligt att han inte höll Barcaklass. Jag föredrar hellre det tillvägagångssättet än att dras med lirare som Douglas i flera säsonger där det är uppenbart att han inte duger men där någon, sportchef eller ledning, är för stolta för att erkänna sitt misstag.

Återigen drar du upp priset, som sagt är det aldrig tränaren som förhandlar om sånt i Barcelona och Spanien. I England finns det managers som kan ha den rollen men även där har man börjat tillsätta sportchefer/sportsliga direktörer som sköter sånt. Pep hade Villa som förstaval men då Valencia inte ville sälja gick man vidare till Ibra. Man korrigerade misstaget ett år senare genom att köpa Villa och spela ett bättre spel med CL-titeln och massakern av Real som följd.

Löjligt att påstå att Pep inte kan hantera karaktärer. Killen var lagkapten under en era med Stoichkov och Romario där de skördade stora framgångar för att sedan åka på en rejäl smäll mot Milan. Han har nog lärt sig ett och annat om att inget varar för evigt, särskilt med "karaktärer" som tror att de är större än laget. Att Ibra blev bänkad berodde på hans prestationer på plan, inte enbart att han var en "karaktär" vilket verkar vara något som folk i Sverige använder som anledning. Pep bänkade Puyol i CL-finalen, en spelare han var god vän med, för Mascherano. Bara det tyder på att han vågar ta sina egna beslut som han baserar på fotbollsmässiga grunder istället för personliga.

En tränares uppgift är inte att gulla med spelare. Då slutar man upp som Real där hela klubben med president, tränare, spelare och fans r*vslickar Ronaldo istället för att ta tuffa beslut som gagnar klubben. På den punkten tycker jag att Pep och Lucho visat stor styrka genom att demonstrera att lagets sportsliga mål är det viktigaste.

Så nej, jag höll inte med dig på någon punkt alls. Tänkte bara att det var onödigt att diskutera angående Pep då han har en stor skara hardcore-hatare i Sverige som aldrig ska ge honom cred för hans arbete.
Barcelona LennyRomario
2015-12-24 19:18
Klubben förlorade inte på att Zlatan lämnade, de förlorade på att han kom dit. Tycker snarare det tyder på stor insikt att inse att man värvat totalt fel och försöka korrigera det snarast möjligt. Zlatan passade inte in i ett lag med "skolpojkar", som Zlatan själv uttryckt det. Med tanke på att Messi frodades centralt och Barca vann ligan och CL efter Zlatan lämnade har jag svårt att se hur det skulle varit fel. Ibland är man beredd att köpa en spelare till vilket pris som helst, ibland är man redo att göra sig av med en spelare till vilket pris som helst. Zlatan såg båda sidorna av det myntet inom loppet av ett år.
Barcelona enkos
2015-12-24 18:44
Rafinha säger att han kommer börja springa i januari och bli spelklar i mars månad. Han drömmer om OS och hoppas få mer speltid i Barca så att bli uttagen för OS
Barcelona A good coach is everything!
2015-12-24 18:05
Frodo Att Pep ville bli av med Zlatan i slutet av försäsongen är en stor anledning till priset. Konstigt tycker jag eftersom Ibra enligt mig var bäst under försäsongen. Va ska sportchefen göra när klubbarna vet att Barca är desperata i att bli av med Ibra och lägger skam bud eftersom dom inte förlorar på det! Kan lova att med tålamod från Pep så hade Barca utan stress kunna förhandla upp priset! Men Pep var tyvärr som en Messias tror faktist inte många våga säga emot honom då. Chygrinski ska vi inte ens tala om det var bara skam ! Frågan är varför man ens ska sälja en världsspelare som Ibra första året. Trots Ibras fina form under försäsongen så väljer Pep att inte ens ge han en chans! Vad beror det på? Ganska enkelt att lista ut,Peps ego gick före klubbens bästa i detta läge. Att Ibra är en karaktär störde Pep och han ville bli av med honom till vilket pris som helst för att göra en poäng, om att han bestämmer! Det är för mig inget bra coachande du kan visa att du bestämmer på andra sätt, utan att låta klubben förlora på det. Pep är en bra tränare men långt ifrån så bra som folk vill ha honom till. Det som störde mig mest med Pep är hur han lämna Barca. Han lämna Barca i en disharmoni och fick Valdes med sig i det hela. Visst du får gärna hata den nya presidenten men tänk på den klubb du älskar före ditt ego !! Frågan är om Pep kan hantera spelare som Neymar, eller Suarez inga gulle grisar direkt men vi älskar dem. Peps svaghet var att se att olika fotbollspelare har olika karaktärer!!! Intressant att du bara haka upp dig på den punkten när jag skrev så mycket. Alltså höll du med det mesta i mitt tidigare inlägg :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-12-24 17:11
Pep gjorde det helt okej i Bayern. Han gjorde en sak med laget som är värt mer än Cl titlar och ligatitlar, nämligen ge Bayern en tydlig spelide. Den speliden kmr bära frukt kanske inte nu men senare.Det som man kan kritisera Pep för är semifinalen mot Real. Vad i helvete höll han och laget på med?
Barcelona enkos
2015-12-24 17:08
Tyska Bild hävdar att Pep är klar för City och kommer att tjäna 25 miljoner euro per år något är mer än vad Messi tjänar
Barcelona LegendenN10
2015-12-24 17:03
Pep Guardiola är världens bästa tränare!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ali G
2015-12-24 16:29
Lion24

Peps främsta uppgift i Bayern var att vinna Champions League och där har han misslyckats grovt. Bundesliga eller Bayernliga som den nu kallas är redan i bagaget inför säsongen samma sak med tyska cupen. Den här tyska generationen är förmodligen deras bästa någonsin och Pep har inte fått ut de bästa av dem, tyvärr.

Men han kan fortfarande vinna CL då Heyneckes lyckades vinna trippeln på sin sista säsong, så nog kan Pep också göra det.
Barcelona Junta Dimision
2015-12-24 14:57
Oscar Garcia väntas ta över Red Bull Salzburg, hoppas han gör bra ifrån sig och lycka till Mister!
Barcelona Xaviesta
2015-12-24 14:30
DM1982 Där ser man. Ville minnas att Dona kom till oss 1984, får ta och uppdatera mig där. Själv är jag 33 år gammal och föddes således -82 så minns inte mycket av hans flytt till oss ;) Tack för belysningen!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2015-12-24 14:22
Xaviesta Du har helt rätt i att det är Maradona som mitt nick syftar på. Årtalet är året han kom till Barcelona, då var jag sju år och världens bästa spelare gick till det lag som jag sedan dess fastnade för. Jag är således 40 och säkert äldst här. Kanske är Barcadinho runt samma ålder. God jul till dig med. : )
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Frodo
2015-12-24 14:12
A good coach is everything!

Pep var en coach i Barcelona, inte en sportchef vilket somliga inte verkar förstå. Vad Ibra köps och säljs för har Pep väldigt lite med att göra. Tror du att han sitter och förhandlar med Milan om avbetalningsplaner? På samma sätt hade inte Tata Martino något att göra med Neymars transfersumma. Det är inte så att han förhandlade med Santos, investmentbolagen samt Neymars farsa om hur hur mycket och när man ska betala.
Barcelona Xaviesta
2015-12-24 14:04
DM1982 Det är mig veterligen riktigt underligt hur pass svaga spanjorer är med det engelska språket som verktyg. Hur är det möjligt 2015? Självklart förstår jag att det är en kulturell orsak som är bakomliggande men då får man väl ta och modernisera den biten tycker jag. Ramos engelska suger ju så pass att man får pussla sig fram till vad det är han försöker säga och han är långt ifrån ensam om det som spansk fotbollsspelare, som dessutom måste ge presskonferenser och tala med journalister på engelska i sitt yrke emellanåt. Pinsamt. Förresten måste jag fråga dig, vad står ditt nick för? Har alltid varit nyfiken. måste väl än vara Diego Maradona? Nu satte ju geniet sin prägel på VM 1986, speciellt mot England, så årtalet kan inte ha med argentinaren att göra. Jag gissar på Diego Maradona och 1982 är din egen ålder på dryga 33 år i dagsläget. God jul på dig och alla andra i forumet och tack för ett, överlag, givande år!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-12-24 13:46
God Jul allihopa!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2015-12-24 13:26
FUERZA Håller med till punkt och pricka. Visst gjorde Pep bra när han hade fealingen att släppa Dhinho och satsa på Iniesta Xavi osv. Men hans så kallad fealingen var långt ifrån perfekt Chygrinski för 25m är nog fotbollsvärldens dummaste köp. På den tiden kunde man få klass försvarare för dem pengarna. Vi har Eto'o, Zlatan affären som kom från klar himmel eftersom Eto'o hade spruta in mål. Det som gjorde mig mest frustrerad med den affären är hur man senare hanterar Ibra! Vi betala med Eto'os värde ca 80 mille för Zlatan. Hur kan man då slänga bort honom för 24 m året efter till Milan med en avbetalnings plan ???? Minns mycket väl hur jävla bra försäsong Zlatan visa innan han blev såld. Zlatan var faktist vår bästa spelare under för säsongen och blev ändå såld. Pep hantera det hela skit dåligt ! Pep har sina svagheter definitivt och dem lär synas ganska klart när han inte är i en klubb som Barca eller Bayern!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-12-24 13:24
Lion24 Ser inget klubblag värdiga Pep, eller för den delen kunna ta till sig Peps filosofi. Ska han till England så kommer han behöva minst 5 år och ändligt många värvningar/talanger från akademier Annars så har Italien en uppåtgående kurva på homegrown spelare. Där hade han fått tiden på sig att revolutionera italiensk fotboll med sin filosofi
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-12-24 13:18
neymar JR

Jag förstår det där med expirementen men det är Pep. Han har gett Bayern ett grundspel att falla på, spelar man dåligt så vinner man ändå. Med Heynckes kunde det går hur dåligt som helst om man hade en dålig dag. Missförstå mig inte, Heynckes gjorde ett magnifikt jobb med Bayern. Annars tycker jag att han har gjort ett mycket bra jobb i Bayern men där expirementen varit något överdrivna men det är som sagt Pep, alla stora tränare köra sitt eget race. Personligen vill jag inte se Pep träna något landslag ännu för jag vill se och lära mig från hans arbete varje vecka :).
Barcelona Junta Dimision
2015-12-24 13:14
@Federer:

Hade för mig att det var 31 troféer han har vunnit!
Barcelona DM1982
2015-12-24 12:57
Från mig och Ramos till er alla, morri christmas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Erik Satie
2015-12-24 12:38
God jul alla Barca-fans \_/_/_/
Barcelona Federer
2015-12-24 12:15
Alves is the defender (all teams) who has won most trophies (29) in history.

Vilken king Alves är.
Barcelona neymar JR
2015-12-24 12:13
Frodo Ledning och fotbollsexperter är överlyckliga med Pep, fans inte så värst. Då jag har halva släkten nere i Bayern
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Frodo
2015-12-24 12:02
neymar JR

Varför säger du att han är missförstådd i Tyskland? Bayernsfansen på svenskafans representerar inte övriga Bayernfans i Tyskland och runtom i världen. Pep är snarare väldigt omtyckt och respekterad i Tyskland, både av fans och klubbledning. Varför tror du annars att de ville förlänga med honom?

Det finns en anledning till att de största klubbarna i Europa vill ha honom och inte Mou som är ansedd som ett geni här i Sverige för att han är "rolig" på presskonferenser.
Barcelona Gabriel
2015-12-24 11:56
God jul mis hermanos culés!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2015-12-24 11:21
GOD JUL O GOTT NYTT BARCA PÅ ER BRÖDER O SYSTRAR!
Barcelona neymar JR
2015-12-24 11:00
Lion24 Absolut inget misslyckande sejour, men i Tyskland så är han missförstod. Att bara kunna få robben att passa bollen borde ge honom genistämpeln Mitt största problem med han i Tyskland var att han experimenterade bara för att göra det. 100 olika uppställningar och spelare som spelade hej vilt, så jag förstår ändå att Bayern fansen blev griniga. Dem vill ju ta den lätta vägen till mål varje gång Det är jävligt svårt att få tyskar att spela den fotbollen han vill då dom är vana med motsatsen. 3 år är brutalt för kort tid, att han ens har lyckats få ihop så mycket på den tiden är briljant Pep är "ingen" tränare utan en fotbolls teoretiker med en enorm strävan att fullända spelet Jag själv hoppas att han inte tar över city utan tar över det spanska landslaget. Där kan han sätta sin teorier i praktiken
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 100% AntiMadridista
2015-12-24 10:57
Mch Glömde att motivera.. Brukar säga, det lag som har bästa mittfältarna vinner alltid. Ett bra exempel är när Spanien vann EM utan anfallare. Spelade med mittfältare som anfallare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 100% AntiMadridista
2015-12-24 10:55
Mch Messi Iniesta Xavi
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mch
2015-12-24 10:54
En random fråga som jag kom att tänka på när jag kollade på Barca Dreams:
Vilken trio hade ni helst haft i laget; Messi, Iniesta och Xavi under deras peak eller MSN?

Det är svårt att välja tycker jag men Jag hade nog valt den förstnämnda pga att sådana spelaretyper med Xavi och Iniestas kvalitéer finns det få av medan det är lättare att hitta en duktig dribblar på kanten och en målgörare av rang. Messi är den gemensamma faktorn.

Motivera gärna ert val.
Barcelona Lion24
2015-12-24 10:52
neymar JR

Alltså jag förstår inte riktigt det där med Pep-Bayern. När jag läser kommentarer angående Peps sejour i Bayern så låter det som att han har total floppat. På skala 1-5 så ligger Pep på 4, kanske 4.5. För att få en 5:a krävs CL men i stort sett alla kräver CL av Pep, varje år. Det är ingen tränare som har lika mycket press på sig som Pep att vinna CL, jag fattar inte. Pep har gjort Bayern till en välfungerande maskin där dom vinner även om dom inte spelar bra. Säg inte att Bundesliga inte håller hög kvalité för det gör den. Den mest moderna fotbollen spelas i Bundesliga med en extremt hög tempo, presspel och där man varje år får fram unga talanger och även unga tränare.

Peps filosofi är extremt avancerad. Det är en extremt stor skillnad på spelarna han hade i Barca och har i Bayern. Pep har/hade Muller, Schweinsteiger, Rafinha och några spelare till som är långt ifrån anpassade till Peps filosofi. I Barca så ligger Peps filosofi i märgen på spelarna men Pep har på så kort tid fått fram sina idéer och gjort spelarna så extremt skickliga med boll att det nästan är löjligt i mina ögon. Som sagt, Bayern kan spela rent ut sagt bedrövligt men vinner ändå, tack vare Pep. Tidigare kunde man förlora med typ 5-3.

Det enda misstaget han gjorde enligt mig var mot Madrid men alla gör fel. Tvärtom skulle jag vilja ge cred till Madrid som ville avancera mer än Bayern. Bayern hade vunnit CL året innan medans Madrid väntade på sin decima och man hade perfekt utgångsläge nu. Mot oss så var han helt maktlös för dom spelade ganska jämnbördigt mot oss i första matchen, även om jag tycker att vi var bättre men när Messi blir Messi så kan man inte göra nånting. Hela Tyskland tjänar på att Pep var där så att man kan tänka fotboll på andra sätt än det ''vanliga''. Han har gett Tyskland fler atlernativ att tänka fotboll, det har varit en bra erfarenhet för den tyska fotbollen, för att inte tala om hans egen klubb Bayern Munchen.
Annons: