/spanien/barcelona/forum/273.aspx/spanien/barcelona/forum/273.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelonistas
2018-11-07 21:22
Andreas - hur kan du kolla på Real matchen när det finns Juve - Man United?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas FCB
2018-11-07 21:16
Inte ens gult för Ramos? Vad är det frågan om?!
Barcelona Barcadinho.
2018-11-07 21:05
Xavi#6.

Busqi o crossbollar klickar inte ihop. Det vet du säkert.
Då finns det två alternativ.
Han vet att han inte är så bra på det men han kan chansa o ta en risk.
Eller.
Kör som han brukar, låta andra göra det, han är uppfostrad av att behålla bollen inom laget.
Han väljer alt 2.
Busqi som tur är har tillräckligt många andra tunga positiva egenskaper så att hans crossbollbrist väger mindre :-)

Nu fotboll på tv. Ciao.
Barcelona Passa_Bollen
2018-11-07 21:00
Cliff. Aa FIFA hotar med att spelarna inte kommer få medverka i VM ifall dem lagen dem spelar i går till superligan som antagligen kommer hända. Men kan du tänka dig att dem 11 bästa lagen just nu. Men det skulle bli 16 totalt har jag för mig att dem bästa spelarna inte spelar VM kommer göra så hela den turneringen ihop med cl kommer alls högt isåfall så FIFA kommer endå få den hårdaste örfilen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2018-11-07 20:50
Visar dom dagens cl matcher på någon vanlig kanal?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2018-11-07 20:45
Laget spelade bra igår, det kan man bevisa med matchens statstik om man så vill. 63% bollinnehav och överlägsen statsisk på skott o hörnor. Jag skrev redan i pausen bara om Suarez men det gällde hela laget. Vi var lite för ivriga i sista fasen, några extra sekunder kyla i huvud så får man bättre utdelning (alltså mål). Jag gillade också den allmänna energin laget visade i matchen. Mycket vilja, mycket spring, mycket kamp, bra press. Xavi#6, Lion24, och många flera (tom folk som sitter i studion). Folk har en tendens att över analysera en specifik situation och föra det till HELA matchen. Jag förstår så klart att vissa situationer är match avgöranden, men det blir lite sned analys att plocka fram några enstaka händelser och dra för stora slutsatser. Ja typ, en back som missar en markering på en hörna som leder till ett mål. Backen tar ett uselt beslut sägs det. Hur många sådana beslut sker under matchen utan att leda till ett mål och då ignorerar vi dem. Misstag sker alltid men långt ifrån alla är matchavgöranden. Roberto slarviga agerande i straffområdet är faktsikt rätt ok. Kom ihåg att räkna med Icardi, han försöker lura honom, och mer allmänt så lyckas anfallare lura backar rätt ofta. Det leder dock sällan till ett mål. Visst, återkommande slarv börjar betyda nåt, men inte enstaka här och där. Lion24. Du har en tendens att trampa rejält på vissa spelare, Pique, Rakitic och nu Dembele. Snart har du inte en startelva kvar...Spelare har olika egenskaper och tränarens uppgift är att pussla ihop på rätt sätt och i rätt tillfälle. Demb erbjuds en del snabba löpningar o utmaningar igår och han var en bidragare till vårt goda anfallsspel. Men passningspel brister. Håller med att han behöver lära sig läsa spelet bättre och jag egentilgen inte så säker på att han kommer lyckas. Men då får man avgöra om hans fördelaktiga egenskaper väger tillräckligt. Vi supportar bör se det så här: Det är den truppen vi har, hur kan vi få det bästa av den, slänga bort spelare och checka in nya kan vi snacka om på sommaren. Samma sak om domarbeslut. Jag tror att alla domare idag är usla för alla har gjort misstag. Över analys i studion mm för varenda mm felbeslut som om det är så lätt. Hur kan han missa si eller så. Återigen också här, ser man för många fel så fattar man att en viss domare inte passar i nivån. Men att överanalysera ett offside beslut och därmed dra alldeles för stora slutsatser är inte så smart. Vi kommer ha zero domare att välja till slut. Malcolms inhopp var kul. Men dra inte heller stora slutsatser av hans korta inhopp. Han har en lång väg kvar, klart alla hoppas att han lyckas. Att reagera med hjärtat under matchens gång är kanske ok för man vill få ut sina känslor. Men flera fagar efter är inte ok tycker jag.
Barcelona Criff
2018-11-07 20:34
@Passa_Bollen:
Hur han ens vågar hota spelare att de inte kommer få vara med i VM, hur intressant är VM utan de 11 största klubbarnas spelare? Vem kommer titta på VM? Det är säkert sådana fasoner som förssigår bakom kulisserna med lite allt möjligt, någon maffia mentalitet där dem hotar klubbarna med det ena och det andra, därav att storklubbarna känner att de har mer pondus själva och slipper sådana fasoner.
Barcelona Xavi #6
2018-11-07 20:32
Xaviesta

Dimensioner säger du, låter snarare som ursäkter. Busquets ser Albas löpning men väljer istället att lägga den i sidled. Ser du den snabbaste spelaren på plan dra i väg på djupet med 30-40 meter framför sig då lägger man den bollen för att det är den mest hotande bollen och då skiter man i om Coutinho behöver andas och nej det här är ingen engångsföreteelse utan de hände flera ggr under El Clasico.

Meningslös situation säger du, själv tycker jag att en sådan situation kan vara matchavgörande fråga bara Messi. För att vara en nästintill perfekt fotbollsspelare så brister han något enormt i sitt långpassninspel och kanske blir dessa brister tydligare när man inte har Messi som droppar ner och gör allt jobb.
Barcelona A good coach is everything!
2018-11-07 20:30
Fattar inte er som grovt klagar på Dembele är ni seriösa så vi samma match ? Visst han var inte briljant men snälla!Det enda jag kunde önska var väl att löpningarna inte blev timade som jag hade önskat. Men det berodde inte bara på Demb utan mittfältet la ibland bollar på Demb när han inte var i farten och kunde så ledes avväpnas snabbt !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2018-11-07 20:16
Suarez
Rakitic
Busquets
Arthur och
Umtiti har alla ett kort var i årets CL.. Är det två kort eller tre som gäller för att bli avstängd? Om två då kan vara bra tillfälle att få ett par taktiska i nästa match mot PSV och missa sedan Tottenham ...
Barcelona Kröjjffar´n
2018-11-07 20:05
Xaviesta Sådan klass på den djupledspassningen, att den kan vara svår att uppfatta eller ta emot för den som inte är riktigt på tårna. Ytterligare ett bolltapp efter försök till en utmaning.
Barcelona DonAndres09
2018-11-07 20:05
Någon som är insatt i Valencias situation i år? Dom ligger 2 poäng över nedflyttningsstrecket och har 1 vinst på 11 matcher i La Liga i år. Dom hade en jättebra säsong förra året och tog väl CL-plats rätt komfortabelt. Så vad har hänt över sommaren?
Barcelona Passa_Bollen
2018-11-07 18:44
Koeman92 Jag glömde länka artikeln i mitt första inlägg om det. Här är den.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-11-07 18:41
Ennu ett inlägg om det, Jag kommer ihåg att det pratades om att Barca och Bayern var ett av lagen som smide planer om det när lag som Psg snodde Neymar och dem köpte mbappe samtidigt och city ochså hade köpt för för stora pengar utan att dem blev straffade. Här en en annan artikel om Psg och city som fick hjälp sv FIFA att inte bli straffade. https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/Xw1kvx
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2018-11-07 18:37
@Passa_Bollen:


Jag förstår inte... varför?
Barcelona Passa_Bollen
2018-11-07 18:33
Det har läkt ut att 11 lag har smidigt planer på att bryta sig loss från Champions leage och göra sin egen turnering där prispengarna ska vara enorma.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2018-11-07 18:25
Xavi #6 Det finns fler dimensioner än du verkar vara medveten om i situationer där en medspelare är på väg att löpa sig fri, annars hade jag inte behövt svara på ditt inlägg. Kanske såg Busquets att Coutinho behövde andas i 45 sekunder innan även han kan löpa med Alba för att eventuellt väggspela med honom vid behov eller för att vara redo på en eventuell Alba-patenterad snett-inåt-bakåt passning som han kan ta ett avslut på. Kanske såg Busi att målvakten var vaken och såg hela situationen och att det enda sättet att frispela honom korrekt hade varit att slå passningen perfekt på foten till Alba annars hade målvakten tjurrusat direkt. Kanske var det passningsalternativet svårt med en och annan Interspelare i vägen just då. Kanske hade spelet varit böljande fram och tillbaka ett tag innan momentet och han istället gav hela mittfältet chansen att andas iom övriga inte orkar hålla samma tempo uppe som Alba och hans hästlungor? Det kan också ha varit så att du satt hemma skönt i soffan med just chipssmulorna jag nämnde igår och ser allt som sker på plan ifrån din helikopter-vy och Busi helt enkelt inte såg det du såg och valde att säkra sidleds för att inte riskera ett bolltapp eftersom han såg att motståndarna var på väg framåt i banan? Han kanske smygläser här i vårt forum och ser hur vi behandlar spelare som står för bolltapp och ville inte riskera att säljas eller att få sin mamma förödmjukad här på SF? Ja du, jävligt många dimensioner som sagt. Kan det vara så att du stör dig på mig och mina inlägg i allmänhet och var tvungen att dra upp en helt meningslös situation där Busi för en gångs skull inte la den friställande passningen? Måste jag länka upp en video på alla gånger han lagt djupledspassningar som fått oss att komma i brallan och friställt lagkamrater genom årens lopp? Nej. Jag nöjer mig med att konstatera att sådan är fotbollen och ingen spelare är perfekt samtidigt som jag sticker ut hakan och påstår att Busquets är nästintill den perfekta fotbollspelaren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-11-07 18:08
Dembélé created more chances (4) and more crosses (3) than anyone else on the pitch during Inter vs Barça. He also had 3 shots on target. [md] Säger inte att dembele var grym men att folk kallar hans insats den sämsta någonsin i en Barca tröja etc är patetiskt. Han är en spelare som ska ta risker och vi är Barca, där spelarna ska ta risker. Inte Burnley.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xavi #6
2018-11-07 17:41
@ Xaviesta:

Förlår men det finns ingen tanke eller logik i att sätta en sidledspassning på två meter till Rakitic efter hundra passningar laget emellan när han kunde friställt Alba med en enkel djupledsboll. Det är ju väl det som är vitsen med bollinnehav att luckra upp motståndet och hitta dödsstöten när tillfället ges. Eller tycker du att Rakitic borde passat till Busquets istället för en löpande Alba när den sistnämnde assisterade mot Real respektive Rayo?

Han må ha haft lärare och medspelare i form av Pep, Xavi, Iniesta och Messi men Busquets långpassningar och djupledsbollar är ju dåliga för att vara en Barca mittfältare.
Barcelona Cule4Life
2018-11-07 17:39
Florenzi är en skön lirare.
Barcelona Infinit8Don
2018-11-07 17:20
Kimmich är min dröm på hb platsen. Dock känner jag att Roberto/semedo håller för tillfället.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2018-11-07 15:42
Jag gillar både Semedo och Roberto men de ger oss huvudbry på högerbackpositioner .. Båda har fina offensiva kvaliteter men brister defensivt något kostar oss gång på gång. Så en stark högerback hade varit önskvärt ..Frågan är var hitta den ?
Barcelona Davids3
2018-11-07 14:56
Lenglet: "Jag ska göra det svårt för tränaren ifall han inte har bestämt sig för vem som ska ha platsen".

Gillar hans inställning!
Barcelona Infinit8Don
2018-11-07 13:20
Enligt uppgifter tränar messi idag på egen hand TROTS att truppen har ledigt. Underbart, han kommer tillbaka hungrigare än någonsin.
Barcelona J.Gamper
2018-11-07 13:05
Firade som om vi gjorde mål i CL final när Malcom gjorde 1-0 mot Inter och vad såg ut som vinst målet för Barca. Stabila och ett bättre val än Dembele tycker jag. Problemet är att han är bäst på Messis position på högerkanten...
Barcelona Xaviesta
2018-11-07 13:02
Lion24

Håller med dig i en hel del här men har samtidigt inte samma kravbild som du har. Det mesta du stör dig på gällande Dembele är i spelet utan boll och dom saker du kräver av honom ur den aspekten i din kritik är samma saker jag förväntar mig av en La Masia-skolad världsstjärna, Pique, Busquets, Xavi, Iniesta och Messi. Dessa herrar har fått spelet utan boll the Barca way installerad i väldigt ung ålder och blivit stöpta genom åren. Jag har inte dom kraven på Dembele för att dels har killen bara varit här 1,5 säsong varav nästan 1/3 av den varit skadefylld och dels för att jag inte tror att han blir långvarig hos oss, precis som Villa, Henry, Alexis, Neymar, Zlatan, Halilovic osv. Det är ju tradition hos oss sedan länge och det vet du ju själv, stjärnor och upptrissade talanger är ur katalaners ögon bara här på "besök". Ett par säsonger max innan dom skeppas iväg eller alternativt självmant söker nya äventyr. Tillfälliga njutningar för dom med försmak av en snabb "fix".

Det var alltså spelet utan boll, om jag nu får lov att använda Lion24-språk. I spelet MED boll så kan jag inte se många fel förutom 5-6 bolltapp som dessutom allihop var i ditt favoritområde framför motståndarens backlinje vilket egentligen inte ledde till några enorma farligheter. Extremt hög fart på regntung plan med blöt boll. Klicka gärna på länken om du har 4 minuter för alla hans touch under matchen och du hittar egentligen inget att klaga på nämnvärt förutom några enstaka misslyckade försök i genombrott/dribblingar. Ingen fantastisk insats av fransmannen men heller ingen katastrofal som du fick det att verka som if you ask me.
Barcelona Kröjjffar´n
2018-11-07 12:16
Andreas FCB Nu var min kritik inte riktat mot någon enskild "åsna", utan tyvärr mer allmänt hållen än så. Överdrifterna fortsätter flöda över vårt forum, som om syndafloden vore nära förestående. Ignorans ska inte ignoneras. Tvärtom så ska den lyftas fram till allas beskådan tills nå´n kommer på bättre tankar, än att göra sig själv till allmänt åtlöje.
Barcelona Soda Popinski
2018-11-07 12:10
Malcom! Så otroligt vackert att se hans förlösande mål, firandet ska vi inte ens prata om! Kändes hela vägen in i hjärtat. Den killen verkar ha en fantastiskt inställning. Jag tror verkligen på Malcom! Grattis grabben!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas FCB
2018-11-07 11:43
@Kröjjffar´n:
Det kommer alltid finnas "plast". Bara ignorera. En riktig supporter kallar inte sina spelare för korkade åsnor. Säger sig självt.
Barcelona Kröjjffar´n
2018-11-07 11:41
@Dreamteam09:


Man kan bara hoppas att de som skriver liknande inlägg, någon gång i en alltför avlägsen framtid, inser att det säger så mycket mer om dem själva än om någon annan.
Annons: