/spanien/barcelona/forum/2724.aspx/spanien/barcelona/forum/2724.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Shanghai
2016-10-21 08:45
Måste ställa mig i leden och dela ut några ord om den gigantiska och suveräna Umtiti. Sen han spelade sin första match har han varit solid. Hans passningar, ultra fantastiska och smarta försvarsspel, kvickheten, drivet, inställningen, passionen och tapperheten allt detta i en och samma försvararspelare. Där har vi en guldklimp som kommer bli den bästa mittbacken. Han stärkte bara sina aktier ännu mera efter den fenomenala insatsen i CL och därav är det ingen tillfällighet att han presterade så otroligt som han gjorde. Lucas Digne har också visat sig vara en nyttig ersättare som inte behövde några säsonger för å acklimatisera sig. Han tar för sig och hänger med i offensiva räder. Hans höga anfalls- och försvarsintensitet är bara bra för laget. Hoppas det fortsätter så med den inslagna vägen. Måste även lovorda våran tysk. Han var absolut en av de bästa i matchen. Må hända att han hamnar i skuggan efter utklassningen. Men innan det blev ketchupeffekt så stod han för vitala räddningar som räddade matchbilden. Sen ska man naturligtvis inte glömma Messi. Utomjordingen var inte 100% återställd men ändå ger han bort straffen när han kunde göra 4 mål. Under matchens gång skrev jag att han inte längre ska rankas som bästa fotbollsspelaren i historien, nej utan han är bästa sportsmannen någonsin större legendar får man leta efter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2016-10-21 08:44
Gabriel

När vi ändå är i farten...

"sånna" stavas såna/sådana.
"jätte intressant" ska inte särskrivas.

:-)
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Blaugrana91
2016-10-21 07:45
[QUOTE=LennyRomario]Men vem skulle vilja kritisera Pep i förmån för Mundo Deportivo? En offensiv själ som vill spela vacker fotboll vs någon som vill få billiga klick. Varför skulle någon, någonsin, sätta sin tillit på Mundo framför Pep? Det är ju absurt. Du måste tro! Hur kan du tro gott om Mundo före Pep? [/QUOTE] Vet du ens vad det handlar om? Pep anklagade MD för att ljuga om att han var intresserad av att värva Messi. Trots det säger han på presskonferensen inför matchen, att om Messi vill lämna och känner att han vill lära sina barn engelska är han välkommen till City... Samtidigt sa han för några månader sen att han absolut inte vill värva Messi... Som sagt nu låter det annorlunda och var bland annat det MD tog upp i sitt svar mot Pep, vilket jag tycker är helt rätt. Pep sitter för det första öppet och diskuterar en annan klubbs spelare och välkomnar denne till sin klubb, samma spelare som han för ett tag sen alltså helt uteslutit att vilja värva. Är dessutom inte första gången Pep gör så här, minns när vi ryktades vara nära att värva Cesc då fick han frågan och sa klart ut att han vill värva honom... Det är respektlöst mot den andra klubben. Jämför med Lucho när han fick frågor om Paco, stor skillnad. Jag har stor respekt för Pep tro inget annat, men i det här fallet är det han som ljuger och därför tror jag på MD.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-10-21 07:39
Blir bara mer och mer kär i Umtiti för varje dag som går. Om alla nya spelare hade kommit med samma inställning hade de haft en mycket större chans att lyckas. Killen twittrar redan på spanska och har även sett några få på katalanska. Skillnad på honom och exempelvis Hleb som aldrig brydde sig om att lära sig spanska. Grande Samuel!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MrKnowledge
2016-10-21 05:24
[QUOTE=El Pistolero #9]HAHAHA! Ni måste kolla länktips. Carles Umtiti? [/QUOTE] hahahah så jävla ball!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-10-21 02:30
@Blaugrana91:

Men vem skulle vilja kritisera Pep i förmån för Mundo Deportivo? En offensiv själ som vill spela vacker fotboll vs någon som vill få billiga klick. Varför skulle någon, någonsin, sätta sin tillit på Mundo framför Pep? Det är ju absurt. Du måste tro! Hur kan du tro gott om Mundo före Pep?
Barcelona Pep - El Míster
2016-10-21 01:27
Barcelonito etc. / Jag har också noterat Barcas korta uppvärmningar tidigare. Senast mot Liverpool i sommras. Och i den matchen var Barca fruktansvärt dåliga. Jag tror att Barca värmer upp kortare tid än de flest andra lag men jag kan va fel. Varför det skulle vara så vet jag dock inte! Har däremot mycket svårt att tro att uppvärmningen innan match inte är noggrant framtagen i symbios av fysterapeuterna, spelarna och diverse inblandade. Jag upplever ändå att vi varit rätt skonade från skador(tidigt i matchen och i övrigt) de senaste åren för att uppvärmningen innan match skulle kunna vara något problem. Roligt minne också var att under Ronaldinhos tid i klubben så handlade hans uppvärmningar om att "bli vän med bollen". Likaså i matchupptakten då han skulle hitta "feeling" och fick testa lite oväntade saker utan att få skit för det. Nå, han var vän med bollen i sömnen den liraren. För att avsluta - jag tror inte uppvärmnigen är något problem men något säger mig ändå att Barcas uppvärmningar säkert skiljer sig en del från andra lag. Precis som många andra saker i vår älskade klubb. Det är ju därför den är unik och man älskar den!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-21 00:44
Samuel Umtiti: "Yes, it's true. What a pleasure! I am living through my first European feelings... they're strong!" [SPORT] Umtiti: "I am happy and with players from this place, these team-mates, you can only enjoy it." Umtiti: "Mamma mia! It's obvious I'm happy! How could I not be? This is a dream, I am living in a dream." Umtiti: "Enjoying every moment, every second. In my day to day life too. The city, the quality of life in Barcelona..." Umtiti: "I'm happy, happy, happy! I can't complain about anything! All my life right now is beautiful." Umtiti on Lionel Messi: "This guy is phenomenal, phenomenal.... it's clear he's the best player in the world." Umtiti: "Messi can do everything well, score, pass perfectly, I'm delighted to see him play Umtiti: "I've seen so many Barcelona games so I know them very well. I see that you have to be prepared." Umtiti: "Here I will not have the same life as in Lyon. I will be prepared." Umtiti has his own set up at home where he goes through the fixtures & plans the necessary videos he'll need to study his opponents. [SPORT]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-21 00:37
HAHAHA! Ni måste kolla länktips. Carles Umtiti?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2016-10-20 23:26
Två tidiga skador. Någon som vet anledningen?

Jag är ingen läkare, men börjar man värma upp 10 minuter en intensiv CL-match ökar nog chansen för ev skador.

Har varit på Camp Nou några ggr, varje gång är det en kvart innan match som de börjar värma upp, undantag El Clasico. Och uppvärmningen går i princip ut på att slå några passningar, lite långbollar och småjogga...

Ibland blir man inte klok på vissa föreningskulturer. Kan det också vara en anledning till att vi nästan alltid börjar matcherna segt och lojt.
Barcelona Gabriel
2016-10-20 22:33
Bara för att ge dig Iniesta70 lite ros också, så tycker jag att det du skriver oftast är väldigt bra och intressant att läsa. Det är därför det blir lite synd att det tillkommer sånna små fel som egentligen inte är något att haka upp sig nämnvärt på, men för någon som mig som kan störa sig på sånna småsaker blir hela inlägget lite jobbigt att läsa. Men du skriver jätte intressant med bra åsikter och du argumenterar också bra för din sak, av det jag läst. Så ta verkligen inte illa upp, gillar det du skriver, och det tror jag andra här inne också gör.

För övrigt så gick jag in på Puertan en stund tidigare idag och såg att de hade en diskussion om Neymar. De flesta där inne har inget annat än bara bra saker att säga om honom, väldigt uppskattad fotbollsspelare verkar han vara hos dem. Konstigt egentligen att det låter så annorlunda här inne (där även jag själv varit en av kritikerna). Något värt att ta upp bara tänkte jag.
Barcelona Culés
2016-10-20 22:26
Iniesta70 Nu kommer jag verka som den andra bitterfittan som attackerar dig men jag hoppas du kan ta det bra och inte som en diss. Jag kommer ihåg att "Gabriel" sa till dig att kommatecken skrivs med mellanrum, vilket du innan inte gjorde. Nu ser jag att du verkar ha missuppfattat honom och istället skriver med två mellanrum. Det skrivs alltså direkt efter ordet och SEN ett mellanrum. Jag ger dig ett exempel nedan: Messi dominerade matchen igår samtidigt som han, på något sätt, inte var planens bästa. Hoppas inte du tar illa upp!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Duda
2016-10-20 22:18
Nån som har koll på om Lucho har sagt att han själv vill stanna så länge han får? Jag tänker på hur Pep ofta markerade att han inte skulle vara coach för evigt hos oss, att han hade andra ambitioner och att han ville träna andra klubbar i framtiden
Barcelona Barcadinho.
2016-10-20 20:26
Jag hoppas att Luis Enrique o Joan Unzue kommer träna FCB i många år framöver. De två funkar väldigt bra ihop o de är mycket engagerade. Jag hoppas på kontinuitet på den fronten. De är bäst för oss.

Jag gillar den kombinationen där huvudtränaren är föredetta offensiv spelare och assisterande mer defensiv karriär ( Joan var en målvakt)

Publiken ger enormt stöd till Lucho väldigt ofta. Jag älskar det. Der är faktiskt rätt unikt att en publik skanderar tränarens namn så här ofta.
Enrique o Unzue på tränarbänken, en aktiv stå plats, det börjar kännas aom rikitgt fotboll. Jag får mer lust att åka dit.
Barcelona Iniesta70
2016-10-20 20:01
Spelar vi som igår så är det med för små marginaler , det kan gå som mot Celta .vill inte byta ut Lucho men vill att han kan ge oss ett alternativ när tex Busken blir låst.
För det kommer han att bli.
Jag gillar också MSN , och vill att de behåller både fart , och ett rakt spår mot mål , men det får inte bllinför långt till mittfältet.
Andra bollen kommer bli svår att vinna om MSN får spela själva på motståndarens planhalva , och laget blir långt.
Missar MSN en passning eller fastnar i en dribbling så har våra mittfältare svårt att hinna dit i en andra våg , jag personligen har alltid älskat vårt sätt att vinna tillbaka bollen fort , och bara mata på.

Hade inte Bravo blivit utvisad så vet man inte hur matchen slutat ...ja , jag vet nu blev han ju utvisad och det är lite synd på sätt och vis.

Personligen har alltid sättet Barca vunnit varit viktigt för mig , det eleganta mittfältsspelet , trianglar , tiki taka , och nog tycker jag det finns en hel del tiki taka i MSN.
Jag vill vinna titlar fast med stil....och att det kan gå rakare med mer chansspel ,
Fast nu känns det som chansspelet är mest på fel tredjedel av plan...
Vill helt enkelt ha med Iniesta mer i spelet och att Messi får mer bollkontakt , utan att vi behöver vänta på ett nytt rött kort .
Uppskattar Lucho , för att vi spelar rakare men just nu så har det gått stiltje i framåttänket och snarare gått ett steg bak i utvecklingen , både spelmässigt och resultatmässigt ( inte i Champions) men vi brukar inte ha nåt större problem att vinna gruppen.

Men spelar vi så här 11-11 i en åttondel eller kvart , så kan det blli en kort turnering , vi har haft marginalerna med oss i de två senaste Champions matcherna .
Men jag vill inte byta ut Lucho , tanken har inte slagit mig .....än...
Barcelona Ribohn Fan
2016-10-20 19:25
Frågan är hur lagen tänker nu. Ska vi pressa Barca högt på så sätt störa/föra matchen. Så som Man.City gjorde, men strunta i att bjuda på mål och utvisningar. Eller backa ala Athletico Madrid och gå på kontringar. Tror nog på det sista, dem flesta är för rädda för MSN. Synd! för vi behöver träna på att spela upp bollen från backlinjen. Vi har tappat det helt och hållet. Saknaden av Alves är stor. Ett stort problem är att bollen ofta hamnar hos Ter Stegen, det innebär minskade ytor att spela upp bollen på och en sämre passfot än resten av laget. Därför minimera bakåt spel till målvakt. Alla lag spelar nu mer man mot man mot oss. Två spelare på våra mittbackar och punkt på Busquets. Istället ska vi i uppspels fasen ha en spelare centralt(Busquets/Pique)med mer djup. Och mittbackarna med mycket bredd. Om motståndaren fortfarande spelar markering på mittbackarna. Kommer den centrala spelaren då att få fler uppspels alternativ då ytorna är större. Han kan också kliva fram med bollen själv som Pique gjorde när han blev skadad. Ytterbackarnas involvering i både uppspel och offensiva spelet är obefintlig. I defensiven känns som att Lucho struntar att ha laget kompakt, som det var tidigare. Istället vill han ha laget långt så vi inte åker på kontring. Ligger kvar med MSN offensivt, som ett ständigt hot och lågt med fyrbacken. Det här gillar Lagerbäck, tror aldrig han har plussat så mycket för Barca som igår. Fastän vi spelade sämre än någonsin.
Barcelona Culés
2016-10-20 18:37
60 % av sina straffar har Neymar satt under sin tid i Barca. Näst sämst i alla top-5 ligor. Det är bedrövligt men jag hade ändå accepterat det om killen kunde vara seriös när han ska ta en STRAFF och inte showa så som han gör. Jag vet att det är en del av hans karaktär men om han inte är beredd att sluta med detta så får faktiskt hans dagar som straffskytt vara räknade. En straff ska bara dunkas in, punkt slut.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-10-20 18:20
messiooooxavii Blaugrana91 Självklart ska Lucho ha beröm för vad han uträttat. Problemet är att vissa inte instämmer i hans spelstil och då finns det alltid något att vara kritisk till oavsett om man vinner eller inte. Speciellt när man inte har spelat övertygande. Det handlar mer om att vinna med bra spel än att vinna med mycket mål. Här inne har jag inte upplevt att det finns någon enig kår som är emot Lucho, däremot är det definitivt tabu att anse att ledningen gör ett bra jobb (sportdirektören Robert borträknad). Skriver man om detta kan man absolut räkna med att man får en hel del mothugg. Edit: Ser att mitt andra stycke kan uppfattas som att jag själv anser att det är tabu. Så är inte fallet utan det är min uppfattning om normerna här inne jag skriver om.
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-20 18:08
Tydligen så spela Busquets matchen igår med feber.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-10-20 17:32
messiooooxavii Jag tycker personligen att Lucho får alldeles för lite beröm för vad han gjort med laget sedan han tog över, så jag håller delvis med dig. Vissa menar att han endast lever på MSN och det resonemanget är lika tramsigt som när man påstod att Pep endast vann titlar pga. av Messi, Xavi och Iniesta... Men du måste förstå att här inne får man inte berömma Lucho, allt är hans fel oavsett vad, man får inte heller anse att ledningen gör ett bra jobb och slutligen får man absolut inte kritisera Pep i förmån för exempelvis Mundo Deportivo..... Det blev jag varse om igår... Hur som helst, sett till matchen igår så gjorde vi en ok insats, vi kan spela betydligt bättre. Men samtidigt var vi för en gångs skull otroligt effektiva och tog tillvara på våra chanser. Sedan ska man komma ihåg att vi spelade med ett reservbetonat försvar och trots detta vinner vi komfortabelt mot Englands bästa lag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona messiooooxavii
2016-10-20 16:53
2 / 2 La LIGA titlar

2 / 2 Copa Del Rey Titlar

1 / 2 Champions League Titlar

5 / 6 Major titlar på 2 säsonger .

Det är fan skandal att man ska behöva komma in här efter en fucking 4 0 seger mot PEP GUARDIOLA och hans City som leder PL och där PEP skapade en taktik för att störa oss så mycket som det bara går. Pep har med sina insider kunskaper och sin rutin skräddarsytt en taktik som skulle skaka oss till den grad att vi inte fick ut något av vårat spel.

Det är inte IFK Göteborg vi spelade emot igår. Det är en av titelkandidaterna till att vinna CL och PL vi spelade mot och vann med 4 0

VART FAN ÄR HYLLNINGARNA till tränaren som återigen fört oss till absoluta världstoppen när vi var på väg i en mycket mörk period. Han kom och förde upp oss igen.

En sådan prestation som igår borde fan hyllas till skyarna och inte sågas och längtas efter en ny tränare som kommer återigen införa att vi till varje pris dominerar ett mittfält om vi så fan ska slopa att spela med MSN och slänga in 7 mittfältare likt Spanien under Vicente senaste 2 mästerskapen och rulla fram och tillbaka.

Vi vinner trots allt bollinehavet i första halvlek mot ett lag som kom ut på plan som hade bollinehav som prio nr 1 och inget annat.

Neymar Messi och Suarez är inga spelare som kommer rulla tiki taka lir utan det är full fart framåt mot mål som gäller och jag älskar det.

ARG ÄR JAG
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-20 16:34
Ja vill man se ett förbättrat spel mellan backlinje och mittfält så får man vänta tills en ny tränare kommer. Så här har det sett ut under Lucho hela tiden, knappast något nytt? Jag tycker även att vårt presspel kan bli mycket bättre, men det är också upp till spelarna. Även om Messi gjorde en strålande match poängmässigt igår så var hans presspel obefintligt. Om en spelare inte är 100% så han kan pressa som resten så ska han inte spela. Pressar man o en inte gör jobbet så lämnas det hål och det blir för lätt för motståndaren att spela förbi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-10-20 15:40
Ett exempel ifall statistisk från matchen stämde så hade iniesta endast 31 passningar, 31 jävla passningar. En utav tiderna bästa passningsspelare/tekniker det är så fel det bara kan bli. Laget ska formas efter honom i uppspelnings fasen!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-10-20 15:35
Det handlar inte om att tjonga iväg bollen, för det just det vi tvingas till varje gång nuförtiden. Det måste gå fortare för försvaret + Mats med bollen, det är inte the Barcelona way när målvakten har bollen längre och fler touch än anfallarna/mittfältet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-20 15:32
Folk som skriver att vi ska tjonga upp bollen när vi blir pressade kan byta lag, seriöst. Är det något som kännetecknar Barças spel så är det att vi spelar VÅRT spel no matter what. Vi ska inte anpassa oss till motståndaren, vi har vårt spelsätt. Ja motståndarna vet om att vi kommer försöka spela oss förbi deras press, men so? Hur kul är det för motståndarna att möta någon som aldrig viker sig. Som att möta en boxare som duckar alla slag o när den andra är helt slutkörd så knockar han honom. Så vi gör.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-20 15:16
Suárez : "Sometimes I score difficult goals and miss the easiest ones. My teammates laugh at me." Yupp haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2016-10-20 14:10
Flest hattricks i UCL historia:

1. Real Madrid - 9
2. Messi - 7
3. Bayern - 7
4. United - 5
Barcelona Pep - El Míster
2016-10-20 13:50
Absolut. Suarez är underbar! Så ödmjuk att ta den centrala anfallsrollen på det sättet. Överlåter all typ av kreativitet till Neymi o Messi. Han sliter som en varg och bjuder på både assist och mål trots allt. Hans fysik är helt sjuk. Och sinne för mål. Och folk kritiserar honom... för vad? Uteblivna dribblingar och en och annan dålig mottagning. Ney och Messi hade aldrig varit så bra utan hans ödmjuka roll emellan dom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2016-10-20 13:43
Lite orättvist också att ingen nämner Suarez. Inga mål igår men han tillförde sjukt mycket till spelet och störde deras backar mer än både Messi och Neymar skulle jag säga. Helt otrolig är han.
Barcelona Bosketts
2016-10-20 13:42
Vad ska man säga om Umtiti, egentligen? Skulle vilja sticka ut hakan här och påstå att Umtiti inom loppet av ett säsonger kommer att vara ansedd som världens främsta mittback (om han får hålla sig skadefri).

Det var länge sedan jag blev så imponerad av en back, faktiskt. Han har allt, och är ett utmärkt exempel på någon som anammat både den nya och gamla mittbackstraditionen. Han står rätt i så gott som varenda situation igår, han är felfri i uppspelningsfasen och nickar trots sin relativt låga längd bort hörna efter hörna och inlägg efter inlägg. Och detta med ett lugn som bara kan mätas av Thiago Silva i sina glansdagar. Och bäst av allt - han är bara 22 år gammal!!

Nej, jag har fått mig en ny favorit!
Annons: