/spanien/barcelona/forum/26715.aspx/spanien/barcelona/forum/26715.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona La Rambla
2006-05-29 12:27
Haha! Det finns två kandidater till Reals presidentpost som säger sig vara beredda att betala Messis klausul på 150M euro. Marca försöker få det till att Messis familj är förbannade på Rijkaard för att denne inte tog med Messi på bänken i CL-finalen. Vi vet alla nu i efterhand att det var ett riktigt beslut. Enligt alla rapporter från Argentinas VM-uppladdning är Messi ännu inte ifatt tempomässigt. Dessutom så har Messi gång på gång klargjort att han inte vill annat än att fortsätta i Barcelona. Snacka om att skämma ut sig när de tror sig kunna värva Messi.


Carl McCoy:

Visst står det att Lampard tycker det skulle vara en dröm att spela i Barcelona. Mest är det dock av vänlighet, möjligtvis att kan han tänka sig det i framtiden. Han är samtidigt ganska tydlig med att han vill fortsätta i Chelsea, nu när de förstärker sin trupp i jakten på CL-titeln. Sen att han var i Barcelona under denna weekend med familjen fört att bla kolla på hus betyder ingenting i sammanhanget. Hans flickvän är ju som sagt katalanska och Lampard själv verkar trivas med Barcelona som stad.

Mourinho släpper inga spelare till Barcelona. Men att själv jaga var och varannan spelare där ifrån går tydligen fint. :-)~
Barcelona Carl McCoy
2006-05-29 11:51
Inte bara C Ronaldo drömmer om Barcelona...även mr. Lampard (kolla länk). På sport.es står också att läsa att killen söker hus i Katalonien...

jaja, vem vill inte spela här?! ;)

Som vanligt finns det 3 möjligheter:
1. Bara ett rykte
2. Spelaren vill trissa upp sin lön med "hot" om att lämna (ex. Lampard sägs erbjudas en lön på 200000 Euro/vecka)
3. Spelaren vill verkligen hit.
Barcelona Carl McCoy
2006-05-29 11:51
Inte bara C Ronaldo drömmer om Barcelona...även mr. Lampard (kolla länk).

jaja, vem vill inte spela här?! ;)
Barcelona Henk Ten Cate - El Mister
2006-05-29 10:34
Civello//
Japp! Kan hålla med kolla på sportexpressen 23.05 varje kväll fram till 3:e juni då dom visar Brazil team tränar. Dessutom visar dom Brasiliens båda träning matcher.

Jaja! Visca Barca!
Barcelona La Rambla
2006-05-29 10:19
Men Barças Veterans krossade Chelseas dito med hela 14-1 i en turnering under helgen utanför Barcelona, Sitges. :D


Schubert:

Ok. C.Ronaldo kanske inte hade varit en så dum värvning, han är trots allt bara 21 år och kan utvecklas än mer. Tydligen är hans agent, Jorge Mendes, god vän med Laporta. Mendes är även representant för Deco, Márquez och Motta. Laporta har bett Mendes att ta kontakt med honom innan det beslutas om C.Ronaldos framtid, så Laporta kan tänka över om något intresse finns för en övergång.

Vill vi ha C.Ronaldo, så kan vi få honom redan i morgon. Tror dock inte att Rijkaard och Txiki tänkt tanken ens.
Pelada
2006-05-29 08:06
Tung förlust för Barça B i kvalet till Segunda..
Barcelona Civello
2006-05-29 05:05
Såg att några ville se gårdagens reportage ifrån Brasiliens träningsläger med TV4-Sporten. Var själv nyfiken, så jag klickade runt lite på tv4.se och hittade klippet. Hoppas länken fungerar.

Kan för övrigt starkt rekommendera "Dagsaktuellt Magasin: Brasilien VM-laddar" på Sport-Expressen.
Såg det för första gången i förrgår och blev väldigt positivt överraskad. Bland annat så fick man se spelarna köra träningsmatch, träna frisparkar och en hel del lek, tricks och bus med en viss Ronaldinho i spetsen ;) Kom och tänka på detta då många av Ronaldinhos konster i inslaget på TV4 gick att ses i programmet. Hur som helst så sänds det runt 23-tiden varje kväll och håller på en halvtimme. Skulle man missa det går det alltid en repris dagen efter :)
Barcelona Carl McCoy
2006-05-29 01:01
Schubert/
Oliveira vore en bättre värvning än Fórlan (tycker jag). Han är född 1980 och kan stanna i flera år, spela i olika postioner där framme och utmana sin back (vilket Giuly, Ezquerro har problem med).
Helt ok, bara han kan komma upp i samma nivå som tidigare efter sin allvarliga skada.
Barcelona Schubert
2006-05-29 00:28
Vad tror ni om Oliveira? Föredrar honom framför Forlan iaf. Han är snabb och spelar ordentligt; fokuserat. Negativt dock att han misslyckades i Valencia. Men han borde trivas i Barca med alla brassar. Borde kunna spela både centralt och på kanten med sin snabbhet.
Barcelona Schubert
2006-05-29 00:19
La Rambla/ Ja, om man har 30 m Euro så har man ju inte råd. Synd i så fall för Ronaldo är en riktigt bra spelare. Tur att man inte fick Henry i så fall, hade blivit totalstopp på övriga värvningar om han kommit.

Hur blir det med Marquez pass? Det kan ju bli guld värt om han får EU-pass. T ex skulle jag inte ha nåt emot att snuva Chelsea på den unge talangen S. Kalou, som kan spela både till höger och som center. Han reas ut till endast 3 m £ och är bara 20 år och som jag ser det mycket bättre än t ex Forlan. Men han har inget EU-pass och kan inte spela samtidigt som Dinho, Marquez och Eto'o.

Finns många bra sydamerikanska och afrikanska spelare som kunde bli aktuella om en icke-Eu-plats öppnades.
Barcelona II Barça II - Rijkaard
2006-05-28 23:52
En intressant artikel, handlar om Ronaldinho.

(Länktips)
Barcelona Carl McCoy
2006-05-28 23:36
Herregud...Bayern München drömmer om van Bommel som ersättare för Ballack.
Folk här nämner honom knappt när vi pratar om mittfältet..haha...vi har det ganska bra.
Barcelona Carl McCoy
2006-05-28 23:25
Samy/
Välkommen. Att säga att han ryktas vara på väg hit är en stark överdrift: han drömmer om att komma hit.
Barcelona Gabriel
2006-05-28 23:24
Samy!

Ingen har sagt att han ryktas vara på väg till Barcelona. Cristiano Ronaldo har sagt att han vill till Spanien och spela för antingen oss eller Real Madrid, det är allt.
Real Madrid Samy!
2006-05-28 23:19
öhm ? inte för att ja bryr mej men när ryktades C.Ronaldo till barcelona ? :S

P.S är ny hhär på svenskafans så ja ville bara säga grattisis för ligaguldet och cl vinsten ! :P
Barcelona Carl McCoy
2006-05-28 22:44
Camparn på Nou mfl./

Tycker absolut Gudjohnsen är den bästa back-upen om man är ute efter en "Henketyp", vilket man är.

Zambrotta och Alves är också de mest spännande ytterbackarna. Vänsterbackspositionen tror jag dock Rijkaard är ganska nöjd med, han verkar gilla Gio och Sylvinho.

Det sägs att besked ska ges vad gäller anfallare innan nästa vecka är slut: spännande...hoppas Barcelona fortsätter med sina nordiska inslag ;)
Barcelona Camparn på nou
2006-05-28 22:38
Håller med om att Ronaldo inte borde köpas pga en massa anledningar. Visst skulle det vara ögongodis att kunna kasta in en sådan spelare men knappast ekonomiskt bra för Barca och onödigt sportsligt. När vi som sagt redan har förlängt med Giuly, har Maxi och söker att köpa in en helt annan anfallstyp.

Lägg krut på Alvés och en mittback/högerback Chivu, Zambrotta, Milito. Och en anfallare som kan spela överallt i anfallet jag anser att Gudjohnsen är det klart bästa alternativet av de som ryktas vara på ingång. Han är en oerhört skicklig spelare bra på huvudet, bra passningsspelare och mycket intelligent besitter en hel del av Henkes kvalitéer. Är också en trevlig person som skulle inte skulle gnälla av att sitta på bänken.
Barcelona La Rambla
2006-05-28 22:20
Schubert:

Det bör väl vara en av anledningarna till att han vill bort från Man U? Visserligen har du en poäng i att han kan spela på bägge kanterna, precis som Robben ofta gör, det är bra med sådana alternati. Jag tror ändå att det blir en alltför dyr historia. Verkar som om max transferbudget ligger på 30M euro den här säsongen. Ungefär 10M euro på en anfallare, är åtminstone det man vill lägga på Forlán plus eventuellt en spelare från Barça också. Det är defensiven som behöver förstärkas först och främst. Ni minns hur det var när både Edmilson och Marquez var skadade och när sen Puyol blev avstängd i CL så fick man ju lite panik.
Barcelona Schubert
2006-05-28 22:14
Quaresma var väldigt ung och är dessutom sämre. Ronaldo är en av de bästa spelarna i ett av Europas bästa landslag, Portugal. Han har dessutom varit väldigt bra i svåra matcher i PL, t ex mot Chelsea. Han har en fantastisk högstanivå (men också en rätt låg lägstanivå, det medges).

Dinho har ju spelat en del centralt nu på slutet. Inte heller Messi skulle göra bort sig där tror jag. Med dessa omflyttningar kan Ronaldo spela på en av kanterna. Han kan lika gärna spela på vänsterkanten; har ofta spelat där i United.

Jag förstår inte vad detta om att Ronaldo skulle klaga över att sitta på bänken kommer ifrån. Han har som sagt suttit en hel del på bänken i United, och jag har aldrig hört nåt om några klagomål. Har ni?
Barcelona Gabriel
2006-05-28 22:03
Schubert

Det mesta jag ville ha sagt om saken sa jag i föregående inlägg. Jag tror inte att han skulle accepterat bänken så mycket som det skulle blivit möjligt för honom att göra när Messi är skadefri. För när Messi ska spela, då ska han också göra det 7 dagar i veckan före C.Ronaldo.

Jag vill inte heller ha Forlan. Och visst ska man förstärka anfallet så ska de vara en bättre spelare än vad vi redan har på bänken. Men Ronaldo tror jag blir alltför dyr. Dessutom tycker jag inte han behövs eftersom vi har Messi. Då finns det faktiskt bättre alternativ. Han är ingen striker. Köp hellre Crespo då!
Barcelona La Rambla
2006-05-28 22:01
C.Ronaldo kan ni slå ur hågen direkt. Guily har fått förlängt kontrakt och är redan tänkt som andrahandsalternativ på högerkanten efter Messi. Ska Rijkaard då skaffa ännu en kantspringare? Knappast troligt. Enligt all rapporter vill man ha en spelare som påminner om Henkes karaktär. En spelare som kan spela på flera platser och inte klagar på över att sitta på bänken. Tycker ni att C.Ronaldo uppfyller de kriterierna? Skulle inte tro det va. Sen så har vi redan haft en liknande spelartyp i Barcelona, Quaresma. Han blev inte långvarig, vilket inte C.Ronaldo heller hade hade blivit i Barcelona.
Barcelona Schubert
2006-05-28 21:47
Gabriel/ För det första; kommer han, så kommer han att vara försteavbytare. Så mycket bänk tror jag inte att det skulle bli. Henke, t ex, har ju fått spela mycket, liksom våra mittfältare som inte varit förstaval. Dessutom har han varit bänkad tidvis även i United och jag har inte hört nåt gnäll därifrån.

Låt mig göra klart att jag anser att han är klart sämre än Messi. Han kommer aldrig att peta honom. Men som sagt, man behöver bra ersättare.

Jag vet inte hur mycket pengar det finns, och visst är det viktigt att förstärka backlinjen. Däremot tycker jag att det är dumt att köpa en anfallare som är ungefär lika bra som de anfallsavbytare vi redan har - i så fall kan man lika gärna strunta i det. Ska man köpa en anfallare, ska det vara en som verkligen förstärker laget. Därför är jag tveksam inför en sån som Forlan, t ex. Men visst, har man inte råd men Ronaldo har man inte; huruvida det är sant eller inte kan inte jag bedöma.
Sevilla Riquelme - el mago
2006-05-28 21:43
Ämne: Om någon missade tv4....
Finns det något ställe man kan se klippet från sporten?
Barcelona Gabriel
2006-05-28 21:38
Schubert

Och du tror att Cristiano Ronaldo hade respekterat ett eventuelt beslut att sitta på bänken? Han är fortfarande väldigt ung (21 år) och vill givetvis utvecklas till den ultimata världsspelaren som många anser att han har potencial till. Som jag sa, vi har redan Messi. En annan sak att tänka på är att Manchester United knappast kommer sälja honom för billiga pengar. Det kommer minst kosta runt 25-30 miljoner Euro, om inte mer för honom. Det har vi inte pengar till. Priovärvningar är ytterbacksplatserna. Hur mycket pengar tror du att det finns egentligen?
Barcelona Schubert
2006-05-28 21:31
Vadå onödigt med C Ronaldo? Ett lag behöver bra avbytare. Barca har åtminstone fyra fantastiska spelare på mittfältet (Xavi, Iniesta, Edmilson, Deco) och även de övriga två är helt OK men i anfallet är avbytarn ärligt talat inte i nivå med våra konkurrenters avbytare. Tänk om vi får längtidsskador på Eto'o och Dinho, ska vi då behöva förlita oss på såna som Giuly och Ezquerro? Nej, vi behöver åtminstone en ny klassanfallare. C. Ronaldo är en sån, och som sagt skulle han passa perfekt i vårt 4-3-3.

Såg också Dinhos uppvisning, härligt. Men är det verkligen den bästa uppladdningen att ha massa folk omkring sig jämt? Känns som förbundets girighet kan bli brassarnas fall. Vore verkligen synd i så dall.
Barcelona Gabriel
2006-05-28 21:29
Cristiano Ronaldo kan gärna fortsätta att dromma om att få spela i Barcelona, för det är just som en dröm det kommer att stanna vid. En dröm som aldrig kommer att bli till verklighet. Vi har redan Messi som är yngre och bättre. Till skillnad från C.Ronaldo så är Messi både ödmjuk och effektiv när han utmanar. Cristiano Ronaldo är en spelare som skulle passa in bra hos los mierdas - divornas lag. Samma med Zlatan. Jag vill aldrig ha honom i Barcelona då han aldrig förtjänar att bära våra fina färger.

Jag instämmer med andra. In med Alves och Zambrotta så är jag nöjd. Sen kan alltid en ersättare till Larsson vara välkommen. Behöver inte vara en "supervärvning" bara han är tillräckligt bra.
Barcelona Ride_The_big_one
2006-05-28 21:17
La Rambla

Han har iof blivit mer effektiv på senare år men som sagt en spelare som är ineffektiv är det sista vi behöver och show har vi nog med :D

Bring on Alves,Zambrotta to much to ask? :D:D:D
Barcelona La Rambla
2006-05-28 21:14
Självklart vill han spela i ett anfallsglatt lag som Barcelona som går bra, hellre det än i ett halvtaskigt Real. När hela fotbollseuropa känner till att Barça jagar en ersättare för Henke så hör ju spelare och dess agenter av sig till klubben och erbjuder sina tjänster.

Han har dock enligt mig inte något att göra i dagens Barcelona. Mycket show och liten verkstad. Alldeles för ineffektiv tycker jag.
Barcelona Ride_The_big_one
2006-05-28 21:13
Onekligen så skulle Cristiano Ronaldo sitta som gjuten i Rijkaards 4-3-3 system som en hand skulle göra i en handske då han är gjord för en 4-3-3 uppställning.

Vi får inte bli alltför giriga och bortskämda vi har bra med offensiva spelare en sak i taget förvaret som behövs rustas upp sen kan vi börja snacka om offensiva spelare.

Men jag förstår alla ni som börjar snacka om dessa offensiva spelare så fort de länkas med Barca man kan bara inte motstå :D

Gábinho!

Svårt på vilket sätt?

Om han vill bort från old trafford och Barca är intresserade så är jag 100 % säker på att han joinar frågan är bara vill han bort från benbrytar ligan och till den eleganta ligan?
Barcelona Messínho
2006-05-28 21:11
Vi har Ronaldinho och Messi! Vad ska vi med C. ronaldo? Visst hade han passat in men en helt onödig värvning!

Hoppas på Zambrotta och Alves!

força barça
Annons: