/spanien/barcelona/forum/267.aspx/spanien/barcelona/forum/267.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Passa_Bollen
2018-11-15 12:52
Sist Messi vann guldbollen Så var han tvungen att vara VM:s bästa spelare och spela till 118 minuten i finalen, vinna ligan, cl, cupen, bomba in mål och assist.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-11-15 12:47
Undrar hur många cl titlar vi hade haft sen 2005 ifall vi hade skippat ligan och cupen varje säsong. Att real aldrig vunnit trippeln sen 100 år tillbaka med all makt dem haft i historien är en gåta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zibarca
2018-11-15 12:23
[QUOTE=astrid]lite väl vinklade doku. ok den försöker förklara varför barca var bäst. men den säger inget om andra storlag, varför/på vilket sätt de inte var lika bra. (den nämner t ex inte att real madrid vunnit 4 CL-turneringar av 5 under en viss tid. En turnering som de flesta tycker är den svåraste att vinna) canaletes: fy satan vilken ful tröja! gör om , gör rätt! PS. kroatien - spanien ikväll!!! [/QUOTE] Eeeh va? Vad har real med denna dokumentären att göra? Ja och hade domarna gjort sitt jobb och VAR funnits så hade dom haft max 2 CL vinster. att Real inte är tillräckligt bra för att fajtas om alla titlar under en säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2018-11-15 10:03
Jag har inte sett dokumentären än, men den ligger högst upp på listan så fort man får tid över. Men jag kan anta vad den handlar om och har en ganska klar bild av den.

Men minnet är kort hos oss människor, speciellt inom fotbollsvärlden. Modric sa det bara för nån dag sen i en artikel jag läste: fotbollsminnet är kort. Och det är inget undantag för oss Barca supportrar. Vi har glömt hur en spelare ska bete sig på sin fritid. Vi har accepterat att en spelare åker jorden runt och medvetet missa matcher för att fira ens systers födelsedag. Att vi hade spelare som rökte var ingen big deal, "nån cigg skadar inte". Att vi har spelare som allmänt är lika koncentrerad på sina intressen som fotbollen gör han till en framtida president.

Dokumentären heter som jag förstått det "Pass the ball, take the ball". Men allting handlar inte om passningar och trianglar. Utan disciplin och professionalism kunde vi inte ha fått det vi fick uppleva. Messi slutade med att sitta sent uppe på nätterna för att titta på matcher från Argentina. Spelare levde och andades fotboll. Hur många gånger fick vi inte nedvärderande kommentarer från Madrid hållet? Som att vi var dopade? Ingen svarade. Vi pratade på planen. Vi hade en annan disciplin som Pep införde vilket möjliggjorde att den här dokumentären har kommit till.

Vi har också glömt hur spelare ska spela på planen. Hur viktig vilken är, att aldrig tappa den, erövra den fort om vi nu ändå tappar den. Vi har glömt mittfältaren roll i spelet. Hur han ska röra sig, bemöta bollen och skydda den. Idag tappas det bollar hejvilt och det här blivit en normal grej. "Han försöker" brukar det låta. Förut var bollen alltid i centrum, idag vågar inte vissa försvarare passa vissa mittfältare när vi ska bygga upp spelet när vi är på egen planhalva. Tror du Inte? Kolla själv.

Vi har glömt. Men jag tänker inte glömma. Och jag tänker inte acceptera mediokerhet. Jag ska alltid vilja ha perfektionism. Pique, av alla, så för nån dag sen i en artikel att fotboll är en 24-timmars grej när han kommenterade Dembele. Men vi har glömt sånt. Fotbollsminnet är sannerligen kort. Visst, vi har en rutten ledning som inte kan fotboll eller "Barca-DNA" men vi fans påstår att vi kan det ju, hur kan man då glömma så lätt?
Barcelona Passa_Bollen
2018-11-15 09:30
Astrid. Att ens lägga med real i dokumentären hade vart respektlöst mot true greatness! Det räcker med gå in i youtube och skriva real cl så kan du hitta hur många klipp som helst om orättvisan. Fusket om vilka det ska möta, alla orättvisa röda kort motståndarna fått, alla röda/gula kort real sluppit. Till och med tillägsmin som real fått så att dem vann till slut på grund av ramos offside mål och allt annat.Finns för mycket skit för det ska respekteras. Att ens lägga med real i filmen hade inte bara vart orättvist det hade vart respektlöst. Astrid är du en man eller kvinna? För om du är en man så är det väl vinklat eftersom det är ett tjej namn??????
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2018-11-15 08:55
För vad Mashup tröjan representerar så gillar jag den. Den r inte snygg, men den är kul och läcker. Synd bara på de vågräta linjerna över magen som aldrig borde fått vara på våra tröjor.


astrid

Vaknat på fel sida? Ta en kaffe/energidryck och lätta på trycket i smilbanden. Har du nånsin sett en dokumentär om ett lag person eller någonting alls som skapar känslor som inte är vinklad på något sätt? Tror inte att jag gjort det.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-11-15 08:38
Japp en dokumentär om peps Barcelona bör innehålla Madrid och deras nyligen vunna cl titlar för att det ska se ut ”opartiskt”. Nike hedrar samarbetet med Barcelona med en mash-up tröja där samtliga 20 tröjor görs till 1 möts bara av ”hat”.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona astrid
2018-11-15 08:25
lite väl vinklade doku. ok den försöker förklara varför barca var bäst. men den säger inget om andra storlag, varför/på vilket sätt de inte var lika bra. (den nämner t ex inte att real madrid vunnit 4 CL-turneringar av 5 under en viss tid. En turnering som de flesta tycker är den svåraste att vinna)

canaletes: fy satan vilken ful tröja! gör om , gör rätt!

PS. kroatien - spanien ikväll!!!
Barcelona Azulgrana!
2018-11-15 07:49
Infinit8don Vart kan man se den?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-11-15 07:19
Alltså denna dokumentären. Magisk rakt igenom. Finns så mkt att säga. Gåshuden är enorm. Enda jag säger nu är att jag är så oerhört tacksam att ha fått uppleva den eran. Tidernas bästa lag utan diskussion. Och sen slutet när dem hypar upp inför xavis era som coach.... Ojojoj vad jag längtar. Och pep.... trodde inte jag kunde avguda honom mer än tidigare men det gör jag fanimej. Vilken coach, vilken människa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2018-11-15 03:30
Vad tycks?
"Nike have released a limited edition 20th anniversary mash up Barcelona shirt.
The new limited edition jersey is comprised of the Spanish club's kits over the last two decades, from the 1998-99 season to 2017-18"
Barcelona Carles Puyol. 1993
2018-11-15 00:38
@Ronaldinho10yElfenomeno9:

Jag trodde också det min vän. Men när jag upplevde Barca live, Camp Nou, deras unika supportrar och hur Barca är religion för folket där nere. Det var unikt och det påminnde mig hur mycket jag älskar den här klubben! Mot ljusare tider förhoppningvis, Abidal har kommit in som sportchef, Xavi kommer förhoppningsvis in igen och kanske en vacker dag får vi se Iniesta med flera återvända för positioner i ledningen. Pep Guardiola har förklarat att han återvänder i framtiden, kanske som president, ansvarig för La masia eller någon annan position. Vi har fått lida och jag tror att vi kommee få lida några år till men jag tror att an vacker dag får vi se vackra Barca igen.
Barcelona II Barça II
2018-11-15 00:25
Herregud vilket lag vi hade! Vår nuvarande trupp är inte ens i närheten! Inget illa menat, men de flesta i dagens trupp hade inte ens platsat på bänken under Guardiola. De enda (utöver Messi, Busi och Pique såklart) som jag tror hade passat in är Alba och Ter Stegen. Kanske även Arthur?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Erik Satie
2018-11-14 23:39
Otroligt fin dokumentär. Och bra musik från Pinto.
Barcelona Erik Satie
2018-11-14 23:33
Xavi alltså... man vet inte vad man har förrän man förlorat det. Ord kan inte beskriva denna spelare.
Barcelona Ronaldinho10yElfenomeno9
2018-11-14 23:24
[QUOTE=Carles Puyol. 1993]Herregud vilken dokumentär det där! Vilket lag och jag vill från botten av mitt hjärta tacka Guardiola! Tänk att man har fått uppleva som supporter till den här klubben Guardiola som tränare, helt sinnessjukt! Cruyffs son beskriver hela Guardiolas tid som Barca tränare alldelles utmärkt. Efter matchen mot Numancia tvekade väldigt många på Guardiola när vi förlorade men Cruyff menade att det var en av de bästa matcherna han har sett på år. Sonen förklarar att Cruyff såg aldrig en slugiltig produkt av 90 minuter utan han såg en slutgiltig produkt av många år framöver. Cruyff var ett geni! Henry har enbart pratat gott om Barca och Guardiola varje gång. Jag beundrar Henry! Väldigt synd att vi saknar sådana typer i vårt lag numera . Ingen Cruyff, ingen Guardiola och ingen Laporta! Klubben sköts av idioter, från tränaren till ledningen! Men!! Efter regn kommer solsken! Slutet av dokumentären ger oss hopp! Xavi vi väntar! Jag avslutar med några fina ord från Henry. "När vi spelade matcher, det första folk pratade om var hur fint vi spelade och sedan påpekades om vi vann eller inte" Tänk att vi var en gång i tiden unika! Godnatt på er och se på dokumentären! Skriver från mobilen, texten är inte helt klockren! [/QUOTE] Tiden då min kärlek för Barca var på topp. Nu har den försvunnit nästan helt och hållet.. och det är tack vare Bartomeu. Anledningen till jag fortfarande kollar på barcas matcher stavas Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Carles Puyol. 1993
2018-11-14 23:18
Herregud vilken dokumentär det där! Vilket lag och jag vill från botten av mitt hjärta tacka Guardiola! Tänk att man har fått uppleva som supporter till den här klubben Guardiola som tränare, helt sinnessjukt! Cruyffs son beskriver hela Guardiolas tid som Barca tränare alldelles utmärkt.
Efter matchen mot Numancia tvekade väldigt många på Guardiola när vi förlorade men Cruyff menade att det var en av de bästa matcherna han har sett på år. Sonen förklarar att Cruyff såg aldrig en slugiltig produkt av 90 minuter utan han såg en slutgiltig produkt av många år framöver. Cruyff var ett geni!

Henry har enbart pratat gott om Barca och Guardiola varje gång. Jag beundrar Henry! Väldigt synd att vi saknar sådana typer i vårt lag numera . Ingen Cruyff, ingen Guardiola och ingen Laporta! Klubben sköts av idioter, från tränaren till ledningen!

Men!! Efter regn kommer solsken! Slutet av dokumentären ger oss hopp! Xavi vi väntar!

Jag avslutar med några fina ord från Henry.
"När vi spelade matcher, det första folk pratade om var hur fint vi spelade och sedan påpekades om vi vann eller inte"
Tänk att vi var en gång i tiden unika! Godnatt på er och se på dokumentären! Skriver från mobilen, texten är inte helt klockren!
Barcelona LennyRomario
2018-11-14 22:37
@Passa_Bollen:

Jag kan ha missförstått, och då tar jag tillbaka allt. Men den här filmen ska jag köpa. Det tycker jag fan alla andra också borde göra. Något så fint och vackert ska man betala för. Upphovsmännen bakom en dokumentär om tidernas bästa lag förtjänar att få betalt för sitt slit.
Barcelona Rivaldo=Gud
2018-11-14 22:28
@Passa_Bollen:Gehorge Hagi spelade i real madrid sen gick han via Brascia till Barca
Barcelona Kubala.
2018-11-14 22:05
@Messi-Alba-Messiiiiii:


Albert Celades.
Barcelona Ribohn Fan
2018-11-14 21:56
Barcelona Infinit8Don
2018-11-14 20:10
Håller på att kolla dokumentären nu. Fan vad klockren han är när han förklarar xavi. Sa något i stil med ”i Barca behöver en försvarare kunna ta hand om bollen, hitta rätt passning etc, i premier league och i real Madrid behöver man bara kunna rensa den”. Klockrent maestro. Älskar dig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-11-14 19:52
@Passa_Bollen:
Barcelona Passa_Bollen
2018-11-14 19:50
Glöm inte xavi#6 inlägg om filmen take the ball, pass the ball för er som viöl se filmen gratis via nätet.

@ Xavi #6:

Barcelona Passa_Bollen
2018-11-14 19:46
Tack!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messi-Alba-Messiiiiii
2018-11-14 19:31
Annars finns det laudrop och Saviola som har spelat i bägge klubbarna. Även reals gamla tränare schuster som även spelat i Atletico.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messi-Alba-Messiiiiii
2018-11-14 19:29
Etoo, Lopetegui och Enrique är de jag kommer på som har gått från real till Barcelona. Enrique är även den enda (?) som gått Direkt från Real till oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-11-14 19:23
Nån som vet hur många personer härstammar från Barca och gått till real och vise värsa? Rent spontant kommer jag på di stefanio, den riktiga Ronaldo, figo, till och med mourinho men kommer inte på nån som gått från real till Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mess1
2018-11-14 19:06
@Passa_Bollen:


Vann Real inget 2013 ?? Sjukt att han kunde vinna det året om Messi nu vann ligan, skytteligan och assist haha sjukt. Messi vann 2012 men då gjorde han typ 94 mål och 30+ assist det har ronaldo aldrig varit nära.

2013 största rånet!
Barcelona Passa_Bollen
2018-11-14 16:42
Ja men bevisligen är att FIFA som högre makt förlängde omröstningen med 2 veckor 2013 och han vann med minsta marginal i historien. Oavsett om agenten hade en del i det hela så var det FIFA i slutändan som klubbade igenom förlängningen. Jag tycker att det är viktigare att prata om FIFA eftersom det är dem som har ansvaret i slutändan. Förstår verkligen din poäng men jag tycker att det också ska pratas lika mycket om FIFA eftersom FIFA är pappan i situation då dem kontrollerar allt i slutändan. Speciellt efter att fifas president med hans junta åkte dit för koruttion.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: