/spanien/barcelona/forum/2666.aspx/spanien/barcelona/forum/2666.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Bosketts
2016-01-13 15:12
Personligen är jag väldigt glad över att klubben valde Nolito. Jag kommer ihåg när han huserade nere i B-laget och sprutade in mål. Han var alltid farlig och blixtsnabb på vänsterkanten när han fick spela i A-laget. Tyckte det alltid var märkligt att han inte kallades upp till A-laget redan då. Men då hade vi förvisso rätt bra täckning i anfallet.

Och ni som klagar på att han gammal. Klubbens strategi kring en till anfallare har ALLTID varit att få hit en "ny Larsson". Någon som kan agera andrafiol, hoppa in och använda sin rutin för att göra mål och assist. Det är precis vad Nolito är.

Tänk er vad skönt att slänga in honom i en match där Neymar inte uträttat något. Eller när laget leder med 3-0 och vill spara någon av anfallarna.

Ta matchen ikväll exempelvis när Suarez är avstängd. Hur mycket bättre känns det inte att ha Nolito som alternativ istället för Sandro eller Munir?

Nej, jag är mycket nöjd.
Barcelona Junta Dimision
2016-01-13 15:01
Katalano Stort tack Katalano! Själv håller jag inte Zidane heller högre än Xavi och Iniesta, men att på det absoluta slutet av sin karriär vara såpass dominerande i den största turneringen i världen är en otrolig bedrift som inte går att snacka bort och är i mitt tycke något som endast förtjänas att hyllas.
Barcelona Katalano
2016-01-13 14:48
@Junta Dimision:


Att du orkar föra denna diskussion med honom. Jag tänkte följa upp den inledningen med exempel på varför men jag nöjer mig med " när du vet hur Barcelonistas är". I vilket fall så uppskattar jag själv dina fakta och argument och instämmer med dig fullt ut angående Zidane. Själv är jag 30 år och har förmodligen lite tydligare minne av honom än Barcelonistas. Med detta sagt så ser jag honom inte som bättre än Iniesta och Xavi, men det är ingen tvekan om att Zidane var en fenomenal spelare som under just detta VM, där Barcelonistas argumenterar för att Zidane inte glänste, förtjänade priset som VMs bäste spelare vilket åtminstone borde ge honom en hint om att han är fel ute.
Barcelona oocbgb
2016-01-13 14:45
[QUOTE=Barclasico]Barcelona have informed Celta winger Noltio (29) today that the clubs have started transfer talks and that a deal is close. [md] [/QUOTE] Getting closer, hoppas dom tar både Munir och sandro på lån. Iaf Munir, känns som han fått spela mest och visat minst..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona oocbgb
2016-01-13 14:45
[QUOTE=L.A.M Nr 10]Någon som läst något om hur stark startelvan väntas bli ikväll? [/QUOTE] Det känns som att Espanyol kommer fortsätta i samma manér med UFC-anda. Så jag hoppas vi vilar ett antal spelare av den anledningen, även en elva av spelare som inte normalt ingår i vår gala-elva borde klara av att inte förlora med mer än 1-3..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2016-01-13 14:39
Barcelona have informed Celta winger Noltio (29) today that the clubs have started transfer talks and that a deal is close. [md]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2016-01-13 14:34
Barcelonistas

Ja i VM 2006 så sög Frankrike i gruppspelet och det med råge. Men i slutspelsfasen så spelade de upp sig rejält och i mitt tycke var Zizou den bärande faktorn som kapten. Zidane gjorde mål i åttondelsfinalen mot Spanien, hade en assist och en alldeles fenomenal match mot Brasilien, avgjorde mot Portugal i semifinalen och gjorde även mål i finalen. Zidane valdes även som VM 2006 bästa fotbollsspelare med all rätt, notera även att han var 34 ÅR.
Barcelona LennyRomario
2016-01-13 14:19
Prenumererat på Four Four Two i typ 10 års tid. I varje nummer får en gammal fotbollsspelare ta ut sin drömelva. Ofta är kriterierna i stil med "Bästa du spelat mot", "bästa du spelat med". Jag och flickvännen gör så att hon berättar vem som tagit ut laget och sedan gissar jag vilka spelare som är med i laget (Det är fan ett under att jag inte är singel). Är det någon som spelat sent 90-tal/tidigt 2000-tal så chansar jag ALLTID på Roberto Carlos på vänsterbacken. Och enda gången man har fel, det är när någon har Maldini som vänsterback. Många är dock taktiska och flyttar in Maldini som mittback och har Carlos till vänster. Nu undrar man ju såklart vad det är den 5-10 årige Barcelonistas visste som inte dessa vuxna män som spelat på världsnivå vet. Det är väldigt intressant faktiskt. Barcelonistas - är det seriöst att du var fem år 1998 och avfärdar spelares insatser ifrån dina minnen av den turneringen? Edit: Ser nu att du inte sågade Zidane redan som 5-åring.
Barcelona Deulofeu
2016-01-13 14:17
Vi ser numera riktigt bra rustade ut inför slutspurten av la liga samt copa del Rey och champions!

Jag personligen har väldigt svårt för värvningar likt denna och Mathieau då de är för gamla och kostar för mycket!

Nolito är grym och man unnar honom att avsluta sin karriär hos oss trots att han äventyrar sin vm plats lite då han inte kommer få spela massor.

Vad man minns av Nolito så är han bäst till vänster och nästan oduglig till höger fråga är ju hur Barca tänker där Ney är ung och spelar alltid...

Men bänken som sagt om vi har bästa laget på plan

Ter Stegen
Mathieau
Turan
S.Roberto
A.Vidal
Nolito
Rafinha när han är tillbaka.

Snacka om att ha täckning precis överallt och kunna förändra en matchbild!

Helt rätt att ge Enrique det han kräver då han precis gett oss en trippel och även bäddat för ytterligare en och skapat sjukt bra stämning i truppen!

Nu luftar vi reserverna ikväll Vidal,Turan plus 9 krigare till ; )
Barcelona Barcaholic
2016-01-13 14:14
Josep "Pep" Guardiola Sala

Kan du nämna någon anfallare som skulle kosta under 18 miljoner som är bättre spelare än Nolito?

Deulofeu är inte ens hälften av den spelare Nolito är samtidigt som hans attityd verkligen inte tillhör i en klubb som Barcelona. Denis Suarez är en mittfältare, Arda Turan är mittfältare, Iniesta är mittfältare, Roberto är mittfältare, Rafinha är mittfältare, Aleix Vidal är meningen han ska spela högerback. All det här snack om "KAN spela där också" tycker jag är så irriterande för på det sättet kommer aldrig spelaren in i den positionen han skall spela på.

Låna/sälj både Munir & Sandro så finns det gott om plats för Nolito i laget. Knappast så man vill ta in Munir/Sandro när man jagar mål för det blir 9/10 gånger bara värre. Åtminstone Nolito kan ge en lite hopp.
Denis Suarez borde lånas ut antingen till sommaren eller en säsong till. Halilovic minst till nästa sommar igen, när spelare som Iniesta, Rakitic, Turan osv börjar bli äldre och inte orkar lika många matcher.
Barcelona Liatzo
2016-01-13 14:14
MD rapporterar att Nolitoaffären snart är i hamn. Hur går era tankar kring detta? Jag vet att det tidigare rådde lite tudelade åsikter i forumet kring en eventuell värvning av Nolito. Jag personligen anser att Nolito är en alldeles strålande fotbollsspelare, men jag var inte särskilt säker på om det var ett nödvändigt köp. Efter en tids grubblande så har jag dock kommit fram till att det här på många sätt är ett mycket positivt köp. Till att börja med så kan väl vi (nästan) alla vara överens om att vi vid det här laget har stort förtroende för Lucho. Om vi exkluderar det tragiska Grimaldodebaclet så har han under de senaste tolv månaderna skött alla sina kort på ett korrekt sätt. Jag tror att han har en tydlig plan för hur han skall använda sin gamla adept och anser nog att köpet av Nolito är nödvändigt då Sandro och Munir trots åtskilliga chanser inte levererat och nu har förbrukat hans förtroende. En annan fördel med ett Nolitoköp är att vi för första gången på länge har en bra bredd på anfallspositionen. Vi skulle kunna vila två spelare åt gången, då Nolito kan sköta vänster- och Aleix högerkanten. Då kan Leo, Ney eller Luis ta den centrala positionen. Och ja, Nolito fyller 30 senare i år men det anser jag vara positivt då han inte står i vägen för de fantastiska talanger som för närvarande spelar i Juvenil A eller B och har ett par år kvar tills de till blir aktuella för A-laget. För att rekapitulera: Ja, prislappen är förmodligen en aningen för högt och han har inte alltför många år kvar av sin karriär - men Nolito kommer bredda truppen och minska den skillnaden i kvalitet som föreligger mellan vår stjärntrio och dess ersättare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-01-13 14:12
Junta Dimision - jag sa aldrig att jag som 5 åring satt där och tyckte att Zizou va överskattad då tyckte ja faktiskt han va bra. Låt oss säga att jag ljuger om att jag minns VM 1998, saken är den att det spelar i slutändan igen roll ( nu ljuger jag inte heller) då jag har en stor poäng oavsett hur ung jag va 98. Även hans prestation 2006 va överskattat. " Zidane bar Frankrike 06"... Lögn. Frankrike spelade inte ens bra i gruppspelet 2006 i VM. Det var kollektivet som höjde sig snarare än att det var Zizou som gjorde något. Hans övriga prestationer 06 va knappast något utöver det vanliga som många vill få det till. Tycker du Zidane va bättre än Xavi och Iniesta? Frankrike var knappast något brölag och det var ingen spelare som stack ut. Henry,Malouda,Ribery,Viera, är bara några spelare som Frankrike hade i sitt lag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-01-13 14:08
Josep "Pep" Guardiola Sala

Fast vi har ingen aning om hur Arda och Vidal skulle klara av att spela på en anfallsposition i Barcelona. Dels hur de klarar av presspelet som vi använder oss av, men även den kreativa delen att skapa och avsluta anfall. Rollen kanske inte passar dem alls. Nolito känns därför som ett säkert kort då han är anfallare i grunden och dessutom har erfarenhet från vår klubb sedan tidigare.
Barcelona Blaugrana91
2016-01-13 14:05
[QUOTE=Junta Dimision]Ge de båda två :). [/QUOTE] Haha inte mig emot. ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2016-01-13 14:04
@Blaugrana91:

Ge de båda två :).
Barcelona Blaugrana91
2016-01-13 14:04
MD rapporterar att Nolito är klar samtidigt som Sport skriver att det rör sig om timmar. TV3 rapporterar samtidigt att någon av Munir eller Sandro kan ingå i dealen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2016-01-13 14:04
Josep

Jag förstår fullständigt hur du tänker, men det finns en sak jag gillar med Luchos sätt och det är att ingenting i livet kommer gratis. Det är just det som är problemet med Deulofeus attityd och så fort den ändras så kommer han kunna bli en världsstjärna.
Barcelona Blaugrana91
2016-01-13 14:02
[QUOTE=Z_Z]Personligen ser jag det tvärtom. Förhoppningsvis så stämmer det inte för jag tycker inte det är befogat att lägga de pengarna på en backup som (om MSN är frisk) kommer få extremt lite speltid. Med såväl Vidal som Arda nu med så tycker jag personligen vi kan få till klart konkurrenskraftiga lag även om någon i topptrion behöver vilas. Vi kommer inte längre att stå där med Sandro eller Munir som enda alternativ vid en sådan situation. Att därför köpa in Nolita känns lite som inköpet av Mathieu på nytt. Visst, Nolito håller en klart högre nivå än fransmannen men likväl är det ett felköp. Hur blir det till sommaren när vi har Rafinha tillbaka, Halilovic kanske tillbaka i truppen. Hur ska dessa då få speltid när vår backup i anfallet, som egentligen är bra nog att starta i princip i vilket lag som helst, inte får det. [/QUOTE] Visst blir konkurrensen hårdare då vi har spelare som kan lira på olika positioner, men jag personligen har länge efterfrågat en bredare trupp så ser inte problemet. En bredare trupp gör också att det blir tuffare att ta plats, därav måste alla spelare prestera på topp. Pique har höjt sig något otroligt sedan vi värvat Mathieu och Vermaelen exempelvis.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-01-13 14:00
@Katalano:


jag är inte emot spelaren nolito tycker han är duktig. men är orolig för han han floppade i benfica o han var inte ung heller. o nu närmar han sig 30 o vi betalar 20 mille. o tro mig man kan få bättre spelare för det priset. men men men, vrf köpa när arda o vidal kan lira på kanterna fram tills på sommaren? deulofeu borde plockas hem i sommar. vad tror du det sänder för signaler för våra talanger som accepterar bänk o va första inhoppare? jag är säker på att deulofeu accepterar vara första inhoppare. han roterar i everton så vrf inte acceptera bänk i världens bästa lag. jag har märkt att LE är en amatör på att hantera såna situationer. vilket är riktigt tråkigt för framtiden. men men vi kanske tycker olika. och det är ju det som är så fantastiskt med fotbollen hehe=)
Barcelona Junta Dimision
2016-01-13 13:58
@Josep "Pep" Guardiola Sala:
Jag tror nog att det är tänkt att Denis ska spela mittfältare i Barca och han verkar vara i Luchos planer. Hur det är med Deulofeu har jag ingen aning om, men tyvärr verkar hans tid vara över i Barca. Måste dock tillägga att jag tycker om värvningen av Nolito som ersättare för Pedro och La Masia vill jag inte ens uttala mig om efter gårdagens agerande av Bartomeu. Barcelonistas No offence, men det finns ingen pålitlighet i dina minnen som 5-åring när du kollade på VM 1998, hade du kollat om alla matcher nyligen så hade det varit en annan sak men om du endast baserar ditt minne av Zidane från 1998 och kunde redan då säga att han va överskattad (eller ens veta vad ordet överskattad innebar) så finns det absolut ingen trovärdighet i det hela. Zidane är i mitt tycke en av de främsta mittfältarna genom tiderna och hur han bar sitt Frankrike till en VM final 2006 som 34-åring är något jag aldrig kommer glömma. Visserligen var han ojämn i Real Madrid, men det berodde nog mer på hur klubbens struktur var under den tiden än hur han själv presterade, för i Juventus så var han med och tog laget till 2 raka Champions League finaler samt avgjort en med Real med ett av de vackraste målen som någonsin skådats i Champions League sammanhang.
Barcelona L.A.M Nr 10
2016-01-13 13:54
Någon som läst något om hur stark startelvan väntas bli ikväll?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-01-13 13:53
@Josep "Pep" Guardiola Sala:


Nu överdriver du väldigt mycket. Dels så spelade Nolito i vårt egna b-lag för bara några säsonger sedan. Han fick möjlighet att mogna på sig och lära sig vårt spelsätt. Därefter har han fått visa vad han går för i en annan klubb. Får vi en skada på någon av våra nyckelspelare där fram så behöver vi en backup denna säsong då Sandro och Munir helt enkelt inte håller måttet. Sen är det desutom ett lån det handlar om. Vill vi så kan vi avsluta lånet i sommar och istället ta hem Denis och/eller Alen. Deulofeu tror jag behöver ytterligare speltid i någon annan klubb för att mogna på sig lite mer.
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-01-13 13:47
med nolito när nu, så kan vi säga, hejdå till deulofeu och denis nästa säsong. well done! LE o Barto. vrf itne häva sampers kontrakt också när vi ändå är igång o ta in trashorras från rayo?

pinsamt äckligt sätt våra talanger behandlas på. mitt råd till alla i la masia. STICK o rädda era karriärer för vi är nya madrid.
Barcelona Xavi#6
2016-01-13 13:42
Nolito verkar vara klar på lån vilken timme som helst. Helt sjukt hur bänken ser ut nu jämfört med i höstas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-01-13 13:39
Junta Dimision - 1998 baserat på minnen givetvis. Men även efter 1998 och framåt. Zidane la skorna på hyllan 06. Han var mega ojämn i Real. Juninho? Nu tog jag exempel. De namnet kom upp kunde valt Pirlo elr nån annan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2016-01-13 13:33
Barcelonistas

Okej, det var inte ens det jag hakade upp mig på, hakade upp mig på att du skrev att Juninho var en bättre fotbollsspelare än Zidane och när du skriver sånt så ökar det inte riktigt din trovärdighet i dina inlägg. Undrar även om du har kollat om samtliga av Frankrikes matcher i VM 1998, eller baserar du endast det på dina minnen av det VM:et när du var 5 år?
Barcelona Barcelonistas
2016-01-13 13:32
Junta Dimision och ni andra som diskuterar med mig. Jag utmanar er. Kom med argument vrf mitt påstående angående Zidane är felaktigt. ( Xaviesta du kan skriva av den eventuella comebacken " du såg aldrig Zidane"). Det finns spelare som förtjänar att bli ihåg komma för det dom gjorde på plan. Spelare ska inte bli stora tack vare lögner och krydd osv.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-01-13 13:26
Junta Dimision - när jag säger att Zidane var överskattad så betyder det inte att jag menar att han var en dålig spelare. Zidane när han va aktiv samt under sin prime tillhörde en av världens bästa spelare. Så med överskattad menar jag snarare hur folk har målat upp Zidane som Mona Lisa, där folk hävdar stt han är historiens bästa spelare, elr den bästa mittfältaren genom tiderna. Precis allt överdrivs när det kmr till Zidane. Ja menar allt de Zidane gjorde på plan de gjorde och gör båda Xavi och Iniesta fast bättre. Xavi och Iniesta dominerade vecka in och vecka ut dör man höll en väldigt hög nivå säsongen igenom. Medan Zidane var en ojämn spelare, han var lite som kanonen på Liseberg. Upp och ner. Den bild som folk delar ut idag om Zidane är en stor myt. Dom kommande generationerna kmr nu bara lyssna på dessa myt historier om Zidane och få en helt felaktig bild där dom kmr kolla på lite klipp och tänka wooow zizou är historiens bästa. Ett praktiskt exempel på det jag pratar om är ju VM 1998 där folk väldigt många tror att Zizou dominerade ett helt mästerskap tack vare sina två mål mot Brasilien.. Man går in på youtube och kollar på Zidane vs Brazil 1998 och vips så tror dom att han va bäst. Xavi och Iniesta dominerade sina mästerskap med Spanien. Det rörde sig inte om en enstaka match utan precis alla matcher. EMs bästa spelare 2008 Xavi, 2012 EMs bästa spelare Iniesta. Iniesta låg bakom varenda mål som Spanien gjorde i VM 2010 förutom Puyols 0-1 mot Tyskland i semifinalen. Folk menar att Iniesta inte ens är nära Zizou nivå och det är tack vare den hör felaktiga bilden som många individer har fått om Zidane. För sanningen är den att Iniesta är bättre och det med marginal.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2016-01-13 13:18
@Barcelonistas:


Att komma med påståenden kring att du, "och ingen annan", är en större supporter än alla andra är ingenting som höjer nivån här inne. Eller tycker du det på allvar?

Och, så bra att du varit supporter sedan 2004. Själv började jag följa Barcelona 1996, men det är inget som gör mig till en större supporter än någon annan.

Höj nivån. Var ödmjuk, diskutera Barcelona och var glad att vi har historiens bästa spelare i truppen. Hur svårt kan det vara?
Barcelona Smogen
2016-01-13 13:17
[QUOTE=Junta Dimision]Juninho, really? Snälla sluta förminska en legend som Zidane bara för att han spelade i huvudstaden. Sen förstår jag inte varför du måste hålla dig som en större supporter än någon annan i forumet, vi alla hejar på Barca i slutändan och du säger det som om det vore fakta. [/QUOTE] Fast nu var ju Barcelonistas vettig och ödmjuk och skrev att Andresito är en större supporter än vad han själv är. "Du och ingen annan här är en större supporter än mig". ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: