/spanien/barcelona/forum/26484.aspx/spanien/barcelona/forum/26484.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2005-12-01 23:37
Frank Rijkaard riskerar att missa matchen mot Villareal. Ja, ni hörde rätt. Våran tränare har blivit sjuk. Risken finns att han blev smittad av Ronaldinho faktiskt som även han var sjuk precis innan Santander matchen. Rijkaard blev sjuk precis efter den matchen och kunde inte vara med i träningsmatchen i tisdags. Han var inte heller med i Paris för att gratulera Ronaldinhos vinst i guldbollen.

Ifall det är så (vilket chanserna är stora till) så kommer det att vara Ten Cate och Eusebio som är ansvariga tränare i matchen mot Villareal. Tror inte detta kommer att påverka laget speciellt mycket dock.

Barcelona Gabriel
2005-12-01 23:29
Kharles

Att Belletti är nonchalant tänker jag inte argumentera emot då jag håller med. Det jag reagerade på var när han sa "Han går alltid in 100% i närkamperna och viker aldrig ner sig, till skillnad från Belletti som kan vara väldigt loj ibland."

Han viker aldrig ner sig, till skillnad från Belletti ?

Aja, det kanske inte var så han menade men om det var det så håller jag inte med.

Daniel Alves till oss ? Som jag sa, gärna !
Barcelona Kharles
2005-12-01 23:23
ronnie10

Bra obeservation. Har också tänkt på det. Om backarna slår passningar i sidled hela tiden blir motståndarna rastlösa och vill sätta högre press än vad som var tänkt från början.

Sen ska man också säga att det egentligen är svårt att jämföra backar, då de oftas präglas av de system lagens taktiker använder. Men helt klart är att Terry, Nesta/Maldini och Cannavaro gynnas av deras lags defensiva filosofi. Ärligt talat är det en mittbacks dröm att spela i ett lag som Chelsea.

Gabriel

Jag tror han menade att Belletti ofta är för nonchalant. Man märker lätt detta när vi försvarar oss vid fasta situationer. Belletti brukar ha svårt att stå på benen emellanåt. Alves är yngre och mer talangfull. Han gör även mål, något som Belletti inte gjort än i tävlingssammanhang..
Barcelona Gabriel
2005-12-01 23:14
Messi

Trams alltså. Belletti går alltid in i närkamperna och tom ger till lite extra efteråt bara för att reta motståndaren. Jag har aldrig lagt märke till några "mestendenser" från Bellettis sida, felaktig anklagelse från din sida defenitivt !

Däremot är hans markeringsspel vid fasta situationer ibland lite riskabla, dessutom är han inte hundra på lagets offside fälla. Daniel Alves ser jag mer än gärna som en förstärkning, desto snabbare han kan komma, desto bättre.

Det kan vara tidigt sagt, men om vi köper Daniel Alves kan det mycket väl vara så att vi har hittat våran framtida högerback i många år framöver i honom.

ronnie10

Puyol kanske var underskattad av många för några år sen, inte längre dock. Det som däremot händer är att många andra försvarare överskattas en hel del så som framför allt John Terry i Chelsea. Med detta menar jag inte att Terry är en dålig mittback, för det vore helt idiotiskt att påstå någont sådant. Däremot hyllas han överdrivet mycket i medier och detta gör att många tar åt sig det tidningar skriver och helt plötsligt tror att han är världens bästa mittback. Man ska inte glömma att Terry har en otrolig backup i Chelsea vilket man inte kan säga att Puyol har i Barcelona. Det samma gäller Cannavaro i Juventus eller Nesta i Milan. Hade dom kunnat klara av att axla Barças hela försvar på egen hand med ett sånt fritt och anfallsinriktad spel som vi har ? Inte en chans ! Däremot klarar Puyol det, men som sagt. Våran "Tarzan" isnt human.
Att dessa mittbackar hyllas så enormt som dom gör kan automatiskt göra så att det verkas som att Puyol underskattas däremot.

el Flaco

"Grattis Dinho, sos el mejor, sin duda"

SOS ??
Barcelona ronnie10
2005-12-01 22:57
Ämne: Saforcada//
Tycker ....
La_Rambla

Jag tycker kommentatorerna hade fel fel fel. De ägnade inte ens en tanke åt att fundera på om det kan vara så att Rijkaard gett direktiv till våra mittbackar att spela bollen i sidled. Varför? Jo, för att locka upp racings lag så vi skulle få mer ytor bakom deras backlinje, mellan deras forwards och mittfält och mellan mittfält och backlinje. Jag tror starkt på att Rijkaard ger sådana direktiv då vi möter lag som Racing, som bara är ute efter att försvara. Funkar det? Tja, 4-1 borde ju bevisa det så gott som någon annan statistik.

För övrigt: Att Puyol inte skulle klara av en stark forwardstyp som Zlatan eller Drogba är bara trams. Styrkan sitter inte bara i musklerna (men muskler lovar jag att Puyol har så det räcker) utan i hjärtat, och det finns inte en spelare med ett så stort hjärta för sin klubb som Puyol.

Mycket av styrkan i alla idrotter sitter i inställningen. Och inställning, själ och hjärta finns det ingen som har så mycket av som Puyol. Inte ens då Real gav honom ett kontraktsförslag med dubbel(!) lönesumma jämfört med vad han hade i Barça (detta var dessutom då vi hade vår 4 års svacka) lämnade han klubben. Varje gång det ska diskuteras kontrakt med Puyol väntar han in i det sista med att skriva på, eftersom nya kontrakt alltid genererar mer pengar än det gamla, för alla stjärnor. Pengar och sånt nonsens är inget Puyol är ute efter, herregud klubben är ju skuldsatt! Klart han vill bespara klubben en och annan krona.

Puyol, världens bästa försvarare, världens största hjärta och världens kanske mest underskattade fotbollspelare alla kategorier.
Barcelona jawa
2005-12-01 22:53
gubbar alla ära åt alla tidiagre fotbolls filmer men i mina ögone den bästa ronaldinho vs cronaldo kolla den
Barcelona HARE BRA
2005-12-01 22:44
Aha okej så han kommer bli erbjuden ett år till om han vill? aja du behöver inte svara på mina "frågor" ;O
Barcelona el Flaco
2005-12-01 22:43
Har någon en länk där man kan se alla vinnarna av Guldbollen genom åren?
Grattis Dinho, sos el mejor, sin duda.
Barcelona AlexC
2005-12-01 22:39
Efter denna säsong om jag inte missminner mig. Tror även att han option på ett år till. Det blev förlängt när han blev skadad mot Madrid november 2004.
Barcelona HARE BRA
2005-12-01 22:37
Men när går hans kontrakt ut då?
Barcelona AlexC
2005-12-01 22:36
Tror inte att Henke lägger av efter VM. Han har ju redan gjort så en gång :)

Henke är i så pass gott skick för sin ålder att endast ett halvår till i toppskiktet vore alldeles för lite. Henke spelar i ett av världens bästa lag och har goda chanser att vinna titlar här de kommande åren. Han kan att göra det som reserv, och nöjd med det.

Barça är för bra för att lämna helt enkelt. Han trivs ju förträffligt där så du behöver inte vara orolig.
Barcelona HARE BRA
2005-12-01 22:29
ere hundra att henke lägger av efter vm?
Barcelona Messi
2005-12-01 21:53
Señor Cúle

Hoppas på det jag med. Saviola kommer nog aldrig återvända till Barcelona, även om Henke lägger skorna på hyllan i sommar. Daniel Alves är ung (22 år) bra defensivt och offensivt. Han går alltid in 100% i närkamperna och viker aldrig ner sig, till skillnad från Belletti som kan vara väldigt loj ibland.

Daniel Alves är min favorit som ny högerback i Barça.
Barcelona Señor Cúle
2005-12-01 21:32
Byt Saviola+ pengar mot Daniel Alves, det är väl det som är meningen?

Iaf så är det ett kap för oss, om priset är bra.
Jag lovar, har sett Alves många matchen, han e riktigt bra asso!
Barcelona Nr 10
2005-12-01 21:15
Messi du är kung ;)BARÇA
Barcelona Maxi Lopez
2005-12-01 21:14
Saviola målskytt igen för Sevilla verkar som att han är i gång.
Barcelona Ordem e Progresso
2005-12-01 20:45
Äntligen ! Tack så mkt Messi för att du tog dig tid ;). BARÇA ! :D
Barcelona Messi
2005-12-01 20:41
Ämne: Alltså nu måste jag ....
Saxat från informationssidan här på Barçasektionen:

Cedilj är ett diakritiskt tecken, dvs ett skrivtecken som förändrar uttalet av en bokstav, och används i flera språk, framförallt i turkiska, franska, portugisiska och katalanska. Det ovanliga ç:et uttalas med ett s-ljud och kan hittas i t.ex. Barça och força.

För att skriva ett litet ç trycker du: ALT + 0231

För att skriva ett stort Ç trycker du: ALT + 0199
Barcelona Ordem e Progresso
2005-12-01 20:18
Alltså nu måste jag fråga, hur gör man ett riktigt barca c på datorn ?!
Real Madrid stora_4
2005-12-01 19:59
Ingen reklam i forumet, tack!//Redaktionen


Barcelona La Rambla
2005-12-01 19:57
Ronaldo___R9

Det snackas dagligen skit om Barça på ert forum, ser du mig där inne och beklaga mig?

Detta är ett Barça-forum, vi diskuterar och säger vad vi vill om andra lag. Det är inget vi behöver be om ursäkt för, passar det inte så kan man välja att ignorera det och strunta i att kommentera det.

Peace..
Real Madrid Ronaldo___R9
2005-12-01 19:51
Ämne: Ronaldo___R9//
Vi k....
hahahaha...OK...Men tona ner det lite...skulle uppskatta det...

Barcelona La Rambla
2005-12-01 19:38
Ganska komiskt att jaga hela 11 spelare under ett januarifönster. Vad händer om tränaren får gå sen, vill den nya tränare ha nyförvärven?
Barcelona AlexC
2005-12-01 19:37
Ronaldo

Ja, för inte är det väl några klara övergångar än?

Då är det rykten, ni verkar ju enligt er redaktion rycka i väldigt många för tillfället.
Barcelona La Rambla
2005-12-01 19:36
Ronaldo___R9//
Vi kan inte snacka om hur bra Barça är hela tiden, det blir för tjatigt i längden. Dessutom så vet alla det redan. :)

Därför blir det lite marängskvaller emellanåt. :P
Real Madrid Ronaldo___R9
2005-12-01 19:31
La Rambla

ni snackar ju en massa real e si real e så...dessutom så e det rykten att "alla" spelarna ska köpas in...
Barcelona La Rambla
2005-12-01 19:25
Vem har snackat om Real och hur bra eller dåliga de är? Finns inget intressant att diskutera om marängerna i dessa tider.

Som vanligt handlar det om vilka spelare ni ska köpa. Bara att läsa era transfers in-artiklar. Det är ju en hel elva som ska köpas in tydligen, 11 spelare. :)
Real Madrid Ronaldo___R9
2005-12-01 19:16
fan vad ni underskattar real...sheetttt....visst spelar vi riktigt dåligt men ni behöver fan inte överdriva...

:S
Barcelona La Rambla
2005-12-01 19:03
Menar Real på fullaste allvar att signa Keane? Ska de bygga ett lag för framtiden med honom?
Barcelona Saforcada
2005-12-01 18:59
Kharles

Ojdå, hehe jag förtsotd inte riktig vad du menade... Ja misstag gör vi alla.
Annons: