/spanien/barcelona/forum/26365.aspx/spanien/barcelona/forum/26365.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Viktor Munoz
2005-12-25 14:40
Ja Etoo löper mer men inte lika mycket i djupet. Gio ÄR bättre defensivt. Sylvinho HAR bättre teknik och ÄR bättre offensivt. I och med samarbetet så är han ju bättre.
Det är klart att man skulle ta Zambrotta före men båda två är bra nog för oss.
God jul alla barcafans. Glömdesäga det,sorry.
Barcelona Messi
2005-12-25 14:26
Viktor Munoz

Silvinho är klart bättre offensivt men defensivt sämre.

Håller inte med. Både Sylvinho och Gio är ungefär likvärdiga offensivt. Skillnaden i mina ögon är att Sylvinhos samarbete med Ronaldinho är snäppet vassare än Gios samarbete med El Mago. Defensivt är Sylvinho mycket bättre enligt mig. Han är starkare, lite snabbare och bättre i man-man spelet.

Det ska dock sägas att varken Sylvinho eller Gio håller världsklass, men de duger än så länge. I alla fall den förstnämnda.
Barcelona Kharles
2005-12-25 14:17
Visst får Gio oerhört mycket oförtjänt med skit men bättre i positionspelet? Har jag inte märkt av..
Barcelona AlexC
2005-12-25 14:09
Dessutom målfarlig.

Öööhh?? Du måste skämta, Giuly är väl minst målfarlig av alla Barcelonas anfallare.

Han har dessutom sämst teknik av dem alla. Att han löper mycket håller jag med om, men Eto'o löper mer och Henke löper smartare så det är väl ingen egenskap som fransmannen sticker ut med direkt.
Barcelona Barca_Dinho
2005-12-25 14:05
God Jul alla Barca fans;)
Barcelona Viktor Munoz
2005-12-25 13:37
En underhållande välskriven krönika av Sonde. Dessutom skriven mitt i julstressen. Dock inte utan en del barnfel som alltid finns bland de lite fotbollsokunniga men ack så engagerade fans skribenterna.
Gio är klart bättre i positionsspelet och förtjänar inte i närheten av den skit han emellan raderna får av Claes. Det är inte svart eller vitt. Silvinho är klart bättre offensivt men defensivt sämre. Därför startade säkert Gio mot Real trots att Silv. spelat klart bra matcherna innan). Att sedan Giuly får så mycket skit är också obegripligt. Han är en fantastisk rollspelare. Löper otroligt mycket. Dessutom målfarlig. Självklart är han inte lika bra som Messi men återigen så är det inte svart eller vitt. Messi ska självklart spela men Giuly är mycket bra alternativ.
Det verkar alltid som om fans letar de felande länkarna i sitt lag. Även när laget går bra jagas det nya spelare och man letar efter de dåliga prestationerna istället för att fokusera på vilka som spelar bra. En anledning till att tex Deco spelar bra kan ju vara att en annan spelare tar löpningar i djupet eller inrättar sig i en roll som gör laget bredare. Alla elva kan ju inte vara kreatörer. Vad jag menar är att när ett lag går bra är det ofta för att den då rådande balansen är rätt. Genom att ta in en otvivelaktigt bättre spelare ändras balansen och det kan, trots att den individuella skickligheten är bättre, göra laget som helhet sämre. Titta bara på Real Madrid.
Slutligen vill ju tillstå att man självklart alltid ska kolla på att göra laget bättre även om man är bäst.
Barcelona AlexC
2005-12-25 12:43
Més que en club

Håller med dig om att FCB är speciellt för sina traditioner och att man skall hålla på dessa. Men jag kan inte hitta i ditt inlägg hur du vill rikta kritik mot Laporta, du säger bara att han är för mycket affärsman och att du räknar dagarna tills han avgår/avsetts. Om vi skall få en diskussion måste du lägga fram dina argument som du säkert har.
Barcelona Més que un club, una manera de viure
2005-12-25 12:11
Den unge rike advokaten Joan Laporta, står verkligen för något nytt. Sen han tagit kontroll över klubben ser det utåt sett minst sagt bra ut. Klockrena värvningar, kontroll över ekonomin o Barca är en segarmaskin på plan.
Men inom den högre ledningen har de inte vart lika harmoniskt o Laporta har då inte vart den populäraste slippsknuten.

Jag är den supportern som hellre ser att traditioner inom klubben, man älskat o följt sen barnsben, består. En av de största anledningen till varför FCB är så speciellt är ju dess historia o välkända värdernigar utanför plan. Dessa faktorer är för mig mycket viktigare än om vi kommer på 1:a eller 2:a plats i La Liga.

Gaspart är för mycket supporter o Laporta är för mycket affärsman o jag har, sen Laporta tagit över klubben, räknat dagarna tills dess att han avgår/avsetts(föredras).
Barcelona henke-best
2005-12-25 11:54
Hörde att Eto har valt att spela för Kamerun...
Den börjar jo den 20:januari..
men jag undrar om ska vara med i matchen 9/1
Barcelona Lucho
2005-12-25 02:29
Més que un club: Klockrent ;-)

Men varför denna inställning mot Laporta? Den klubb han tog över mådde allt annat än bra och idag rankas Barça i omvärlden som ett av världens absolut bästa lag samtidigt som man lokalt pratar om en reinkarnation av Dream Team. Dessutom pekar det uppåt ekonomiskt. Hur man än vrider och vänder på det så har ju Laporta en viktig del i denna positiva omvandling. Även om jag vid presidentvalet hoppades att Bassat som verkade ha så sunda åsikter skulle vinna så ångrar jag inte en sekund att det blev Laporta. Denne sades ju stå för något nytt och kanske måste man som president för en stor fotbollsklubb vara mer affärsman idag än förr för att vara framgångsrik? Problemet med Gaspart var ju att han var allt annat än en affärsman utan snarare betedde sig som en supporter som gjorde saker utan att tänka närmare på konsekvenserna..
Villarreal Totti per me
2005-12-25 01:32
Ciao a Tutti!

Gjord en totti film som jag vill att folk ska ta del utav.

Njut så mycket det går

p.s: säsongstart till uppehåll.

http://www.mytempdir.com/341155
Spanien Sir. Smokealot
2005-12-25 01:20
Stam Ford

Vem har sagt att Barcelona är mitt lag ? Jag tycker bara att de här är ett väldigt bra forum med hög nivå, men då finns de ju såna som du också då. Men men vad ska man göra ?

Och som Ordem e Progresso säger, lite dubbel moral kanske eller saknar du bara argument ? Skulle gärna se att vi fortsatte med diskussionen annars ?

53 åringen..
Barcelona Més que un club, una manera de viure
2005-12-25 00:00
Ämne: Glöm inte grabbar, i....
För mig är Ronnie Gud och Méssi(as), guds son. Vi som upptäckt Barca och "religionen" runt klubben kan kanske nämnas under kategorin "Fotbollens Vittnen" (Vi ser hur fotboll egentligen ska spelas). Mirakel uppenbaras för oss varje helg när vi slår på tv4+:en och Ronaldinho mättar ett fullsatt Camp Nou, med endast ett par fotbollsskor o en boll. Sen som han tar hand om Méssi, kan det ju inte vara annat än far o son....

Synd bara att Joan "el diablo" Laporta sitter på läktaren o ser sedelbuntar springa runt på plan istället för att värna om vår "religions" framtid.
Barcelona Ordem e Progresso
2005-12-24 23:05
Stam Ford

Om du nu lever i nuet, varför skriver du då "reminder...1-2...4-2" ? Luktar lite dubbelmoral kanske? Eller du kanske bara saknade argument och skrev det i stridens hetta.
Barcelona HLKINHO
2005-12-24 23:03
LA LIGA MÄSTARE 05/06 FC BARCELONA
CHAMPIONS LEAGUE MÄSTARE 05/06 FC BARCELONA
SPANSKA CUP MÅSTARE 05/06 FC BARCELONA

Detta ÄR 95% säkert enligt mig..
FORÇA BARÇA
Barcelona baarca
2005-12-24 22:37
hahha fan vad sköna ni är med julklapparna till barcas fotbollspelare vem skrev de?..iniesta behöver verkligen ett solarium
Espanyol Stam Ford
2005-12-24 22:25
Sir. Smokealot//
Läs gärna Dina historieböcker....
Vi lever i nuet.....Muskler i Chelsea FC mot "käftar" I Ditt lag.
reminder ...1-2...4-2
Spanien Sir. Smokealot
2005-12-24 21:54
Ok, får väll lov att tro du är 53 år då. Men hursom borde en man i din ålder kunna argumentera bättre än att "Chelsea har Terry & mer fysik muskler m.m." Jag ser allt från en väldigt objektiv synvinkel, jag beundrar Chelsea för deras effektivitet och enormt duktiga försvars spel & Barcelona för deras eleganta offensiv med världens bästa fotbolls spelare i spetsen.

Men för det går jag inte in i The Shed eller Les Rambles och försöker provicera fram diskutioner eller kommer med helt meningslösa inlägg som "Chelsea vinner för dom har ett så bra försvar vi har Lampard Terry (Ohhh vi är bäst i världen ingen kan slå oss) Barcelona fansen (dom flesta iallafall) har då fötterna på jorden och tycker det blir en intressant match där bästa laget vinner där dom är otroligt revanch sugna. Jag förstår att dom vill vinna, men varför komma in och kaxxa och säga att matchen blir si och så, det är helt omöjligt att veta ?! Bollen är rund och om den stutsar rätt så ;-)

Men om dom skulle mötas idag skulle jag faktiskt hålla Barcelona som favorit eftersom deras form är helt enastående, dom krossar allt i deras väg just nu. Men vem vet om 2 månader ? + Barcelona vann en match med 1-2 och Chelsea backade hem med 9-10 man då, allt handlar inte om fysik som du påstår. Om man kollar historie böckerna vilka lag rankas som dom största (?) Vad jag vet så har Chelsea aldrig vunnit en CL titel och dom har säkert haft hur stora och feta öl drickande Engelskmän i truppen i alla generationer, Man U vann 1968, Liverpool Aston Villa & Nottingham Forrest hade väll sin tid på 70-80 talet. Och Liverpool som vann iår består halva startelvan av syd europeer ?! Hur förklarar du det då ?

Är inte brottning som Kharles säger ;-)

PS Jag är 18 år och jag står för det också DS
Espanyol Stam Ford
2005-12-24 21:37
INGEN reklam i forumet, tack! Du har redan brytit mot reglerna en gång tidigare och nu får du en varning. Nästa gång du bryter mot reglerna åker du på en avstängning.//Redaktionen
Espanyol Stam Ford
2005-12-24 21:31
Sir. Smokealot//
Min första Chelsea-match såg jag i början av 70-talet. 4-0 faktiskt mot Leeds ( de var bäst då )

"provicerande" Jo, Du, de tar bort en del när det inte passar..men va fan, på´t igen !!!

Tack för Din tro på ungdomen, jag fyllde just 53...
Spanien Sir. Smokealot
2005-12-24 21:00
Stam Ford

Har en enkel fråga, har du varit Chelsea fan sen du va 35 år eller har du varit det i 35 år ?

Tänkte bara ifall du varit det i 35 år så borde du iallafall vara lite mer mogen eller vad tycker du ? Läste längre ner att Redaktionen tagit bort ett av dina inlägg pga du hade ett väldigt provicerande inlägg. Har faktiskt märkt en liten trend här på SF att folk tror dom får mera respekt för dom "hållit" på laget ett visst antal år, YEAH vad coolt igentligen.. (Patetiskt) Folk babblar på att dom hållit på laget si och så länge, vem bryr sig igentligen. Så länge man vet själv att man gillar sitt lag in och ut i alla väder.

Men Stam Ford är cool iallafall, tror inte du är en dag över 20 iallafall. Men det är vad jag tror ?!
Barcelona BatiGoal_!
2005-12-24 20:47
Stam Ford//

Jag tror vi spöar er med vår offensiva kraft inte med kontringar utan spelövertag :D

God jul
Barcelona Kharles
2005-12-24 20:47
Ja det var då synd att vi skulle mötas i fotboll och inte brottning.

Bon nadal.
Espanyol Stam Ford
2005-12-24 20:28
Cheers ED DA´ MAN//
Jag tackar för Ditt biljett-tips.
Kan Ni andra här med erfarenhet av biljetter säga...
är det verkligen möjligt att köpa en biljett på matchdagen(eller dagen före) till ett "hyggligt" pris ??
Please tell me.........
PS! Jag tror fortfarande att vi spöar Er fysiskt....hemma som borta :-)
Terry for Nr 10
Glömde önska GOD JUL
Barcelona BatiGoal_!
2005-12-24 20:23
Lucho//

Jag är supernöjd med Barcas trupp, jag sa inget om engelska backar till Barca. Menade bara ifall man ska köpa nåt från eng ligan så är det försvars messigt då jag anser deras offensiva kraft inget har att göra i spanska ligan.

Jag vill bara se en back och han heter Daniel.Alvez,Belletti är bra men för havsig och för många fel från hans sida.

Feliz navidad
Barcelona Lucho
2005-12-24 17:29
BatiGoal_!: Men skulle klassiska engelska backar / defenisva mittfältare passa in i Barças spel? Jag tror inte det. Då föredrar jag Marquez, Edmilson och Motta som även vet hur man spelar fotboll..

(catalonia barca): Jag tycker att det är vettigt för detta forum i fortsättnigen att försöka reda ut vad man bör och inte bör ha med i diskussionerna kring Barça. Religion är enligt min mening ett sådant exempel. Även om jag själv gled in i själva reiligions-frågan så var mina inlägg främst tänkt som kritik av religiones inblandning.

Over and out.. nu är det julbord som gäller. Trevlig kväll!
Barcelona BatiGoal_!
2005-12-24 17:14
Lucho

Håller med att offensiva spelare från den engelska ligan inte gjort nån jätte succe i den spanska ligan precis (undantag för petit som var en deff mittfältare som ändå blev en halv fiasko :/


Det är deffensiven som är deras största egenskap därav bör man ge sig an deras deff/försv spelare då de nåra av de bästa försvarare i världen spelar i den där ligan för tillfället.
Barcelona (catalonia barca)
2005-12-24 17:13
garbbar jag inser att idag ser vår kära forum
som en SO-RELIGION lektion.
grabbar inse fakta.
det här är en forum.
inte ett religöst ställe där några från varje relgion disskuterar julen och hur det blev till och var namnet kommer.
Barcelona Lucho
2005-12-24 16:54
Marcos: "Du ska respektera julen och dess egentliga betydelse"

Japp, det var det jag gjorde. Därav diskussionen. Jag har respekt för folks tro i den mån dom håller den för sig själv och inte beblandar den med mina intressen.

Angående Henry så var MD inne på samma linje igår. Henry är en potentiell sommarvärvning men Messis framfart förändrar det hela. Problemet (jag ser det så i alla fall) är att Henry är en av Laportas favoriter.

Vad jag inte fattar är varför det är ett sådant fokus på den engelska ligan. Varför handlar det så ofta nuförtiden om att värva därifrån? Hallå, den spanska ligan är ju den bästa. Här finns spelare som med all säkerhet går att anpassa till Barcelonas spel. När gjordes det senast en bra värvning från England till Spanien? Beckham, Owen, Petit, Overmars, Gio, Kluivert (till Valencia) är ju exempel på motsatsen..
Barcelona AlexC
2005-12-24 16:31
Oavsett vilken betydelse Jesus nu har så lägg ner snacket för det har inte på detta forum att göra.
Annons: