/spanien/barcelona/forum/2627.aspx/spanien/barcelona/forum/2627.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Lionel12
2016-01-19 00:15
man måste ju dra på smilbanden när vic111 får foten. han ser inte sergi robertos flexibilitet i spel och han tar alla possitioner med storm och levererar. känner ett lugn när han har bollen listig o rörelser och vet när jan ska släppa boll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2016-01-19 00:04
Tycker att vissa är lite väl snabba med att glömma vad Alves faktiskt har presterat i vår klubb.
Han må va på väg neråt men han var den överlägset bästa högerbacken i världen ett par år. I sitt prime var defensiven minst lika stark som offensiven.
Barcelona El Tridente
2016-01-18 23:55
@Barcelonistas:


Eller att Bale är bättre än Neymar har man hört men det vågar dom inte säga längre.
Barcelona Cule4life
2016-01-18 23:39
Efter vårt trippel möte mot Athletic så kmr det visa sig ifall Laporte är något att ha! Kan han hävda sig mot Barça så kan man snacka Laporte.

Veratti te.x visade mot Barça att han kan dominera, han känns som en naturlig ersätter till Xavi.
Barcelona Lionel "Rey" Messi
2016-01-18 22:47
@Stright outa Barca:


Det sjuka var ju att dom åkte ner förra året men fick en andra chans och som dom har tagit den.
Barcelona Stright outa Barca
2016-01-18 22:06
Eibar leder 5-1 mot Granada just nu och ligger sexa i tabellen med 33 poäng jävligt bra gjort av lilla Eibar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2016-01-18 21:29
Neymar didn't train with the group today. According to the club, he had a recovery session indoors. [tv3] Även Neymar hade behövt vila. Han måste vara fräsch inför februari-maj.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona [Carles Puyol 5]
2016-01-18 21:18
Vad händer med Messis skada?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CRset
2016-01-18 20:37
@neymar JR:Självklart att det är viktigt att ha bra defensiva egenskaper också som ytterback. Men som jag minns det så hade väl Alves tre lungor en gång i tiden? va de inte han som ronaldo hade enorma problem med -09? i united -08? eftersom Alves så rörlig, ivrig och kvick som aldrig gav så i man -mot-man situationer. Så jag tycker inte han hade så dålig defensiv när han va lite yngre och hade fart i bena. Men nu idag när han har kommit upp i åren och har inte samma fart på kanten så har han svårare att hänga med hem och försvara och har svårare i man-mot-man situationer. Därför så kanske spelare som exempelvis Zabaleta håller en "stabilare" nivå som en defensiv ytterback när man är +30 mot en spelare av Alves kaliber. Dock är det väldigt svårt att argumentera angående backar/ytterbackar för att det inte skiljer så mycket och dem har inga assist,mål o liknande att jämföra mellan varandra som exempelvis, när det gäller anfallare.. Alves kommer räknas som en av de bästa när han lägger av ( ja säger inte att han är det) men en av dem kommer han definitivt att vara.
Barcelona neymar JR
2016-01-18 20:07
Blir lite så när hela fotbollsvärlden övergloriferar ramos för sitt offensiva spel och antal mål samtidigt rankar man han som en av dom bästa mittbackarna Så stirrar man sig blint och förtränger hans mediokra defensiva spel
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-01-18 20:04
Crset Jo men nu är det frågan om en högerBACK då ska den defensiva aspekten vara minst lika viktigt som den offensiva Offensivt sätt är Alves än av dom bästa om inte den bäste. Men när radar upp namn som cafu, thuram, lahm, zambrotta osv så får man ta ett litet större avstånd från bilden för att se hela
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CRset
2016-01-18 19:58
@Kröjff:


Jag håller med dig om att man inte ska glömma spelare som Thuram, Cafu och grabbarna. Men samtidigt enligt mitt sätt och se på fotboll och vad jag har lärt mig genom åren på en fotbollsplan. Så är och har det alltid varit svårare att ha spelförståelse, teknik, touch, och det offensiva spelet än de defensiva egenskaperna som att stå rätt, nicka, tackla, rensa upp på läktare och spela enkelt. Me de sagt så menar jag att det är som försvarare i form av exempelvis Terry i Chelsea betydligt lättare och vara en försvarare och kunna utföra sina defensiva uppgifter under en match, än vad det är för en Pique som försvarare i barca. Terry försvarar alltid tätt med sina kollegor bredvid sig, oftast i eller runt sitt straffområde (där det inte krävs några längre löpningar till sin motståndare). Det är lättare för Terry att gå igenom en fläckfri match genom att så rätt, nicka undan några inlägg och sträcka ut en fot för bryta en chans i form utav ett skott mot mål.

Pique/Boateng mm.. ska agera spelskickliga backar, i ett dominerade lag som spelar med backlinjen väldigt högt upp där chansen till att sälja sig i omställningar är mycket större. Där varje meter är avgörande ifall man står felplacerad eller inte, ifall man hinner bryta en genomskärare innan bollen når fram till en anfallare som har en hel planhalva att löpa igenom mot målet. Där det samtidigt krävs enorm koncentration och kyla kring varje varje nytt anfall som startar från sin egen målvakt. Då Pique ska passa sig ur situationen bara några meter från sitt eget mål.

Det jag vill säga är att dessa spelskickliga försvarare bör rankas högre än vad dem i själva verket anses att vara just nu. Samma sak med dessa offensiva ytterbackar i form utav Alves, Marcelo, Alaba, där det krävs sååå mycket mer utav en försvarare än att bara försvara och täcka rätt.Dessa ytterbackar ska ha liknande speluppfattning, bollkontroll, teknik, rörelse som vilka andra offensiva mittfältare och anfallare ska ha.

Då är frågan, vad för slags egenskaper krävdes det att ha som en försvarare i ett Italien på 90 talet? Då Italien va kända för sin organiserade fotboll med att ligga rätt och kunna stänga matcher. Självklart va dem bara fotbollspelare och lydde sin tränares order. Men det är väldigt svårt att jämföra dåtidens fotboll och deras sätt att se på spelare, spelstilar och egenskaper jämfört med vad dagens spelare har för krav, spelstilar, egenskaper.
Barcelona Barcelonistas
2016-01-18 19:45
Flavia - sa aldrig att Atletico hade kassa spelare. Visst dom spelare som du nämner hos Atletico är bra men fortfarande inte i närheten av den individuella kvalitén som finns hos Barca o Real osv. Som jag tidigare påpekade så är Benzema en av världens bästa anfallare ja men han är inte lika bra som Suarez. Benzema * för ojämn kan göra grymma matcher ett tag för att sen göra en drös men mediokra prestationer. * levererar bara när laget går bra. Det är väldigt sällan som Benzema avgör matcher där laget är ur form samt där laget behöver honom som mest. * det är en spelare som är rätt så lat. Suarez pressar som ett djur, bar pool på sina axlar samma sak kan man inte säga om Benzema.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelunatic
2016-01-18 19:44
Jag har varit medlem här i många år. Jag har uppskattat att läsa vad ni skriver, nu vill jag bidra, en gång med mina känslor för Barca.
Det var Beckham som lockade mig till Barca. Ja faktiskt! Jag hade länge slötittat på engelsk fotboll utan att fastna för något lag, ville se hur Beckham klarade sig i Spanien och såg en match med Real Madrid 2003. Kände inget.
Tvn stod på och en match med Barca startade. Jag fattade inte vad som hände framför mig, det var rörelse fantasi artister, det var den vackraste idrottsupplevelse jag sett!
Jag kunde inte sluta titta.
När de gjorde mål stod de och hoppade som skolbarn. Ja som de skolbarn Zlatan senare föraktfullt kallade dem för, bara för att de inte imponerades när han sa buh.
En sån glädje. Plötsligt hade jag för första gången i livet ett favoritlag.
Jag ringde en vän som höll på Valencia för att få veta mer om spansk fotboll. Han berättade allt om Madrids koppling till francos fascism och hur real fortfarande stöttades av diktatorns efterföljare, det tar generationer att städa bort alla maktmän en diktator satt dit. Han berättade om hur de ekonomiska maktmedlen i real kompletterade den politiska makten.
Han höll på Valencia men accepterade att jag hade förförts av Barca så länge jag lovade att inte falla för Madrids köpta lag.
Och så blev det. Jag var ju förförd av Barcas skönhet, spelidé, ungdomsarbetet, spelarna. Det var så underbart att ha ett lag att njuta av, matcher att längta till.
Egentligen är jag inte så road av classico-mötena. Eller de senaste derbyna mot Espanyol. Det är så mycket tjafs som stör dem. Så mycket fult spel, frustration och hat. Jag vill se Barcas fotboll. Helst mot lag som står upp och möter oss med fotboll.
Jag kan känna detsamma här i forumet. Jag uppskattar fotbollskunskapen, teorier, länkar, ja allt som gör upplevelsen av Barca större.
Jag skulle gärna slippa hat mot Madrid, vi vet ju att de är sämre sedan tolv år tillbaka, slippa sågningar av Madrids spelare, vi vet redan att de är ok spelare, fast de sålt sig till något vi inte gillar och fastnat i ett lag där de flesta, inte alla, men de flesta blir sämre. Kanske för att real är ett lag man går till för pengarna. Det är knappast för att vinna titlar, eller för att de har ett spelsystem man gillar, det är ju svårt att hitta ett system efter typ 21 tränare på 23 år.
Vi vet att spelare som kommer till oss växer och lockas av spelet medspelarna och titlar,
Vi kanske kan tona ner jämförelserna med de vita spelarna. Det känns ibland som vi smickrar dem genom att nämna dem i samma mening som Messi.
Låt oss ta förolämpning från de vita som Messi. Med vårt spel vår stolthet och utan aggression. Aggression är nog det enda de slår oss i,
Jag tycker det är vackert när Messi tar smällar med upphöjt lugn. Vilken människa.
Det är vackert när vi tror på vårt ungdomsarbete och slussar in egna produkter i laget. Jag hoppas det arbetet fortgår i junior-lagen och kan blomma igen när nu b-laget raserats.
Jag har genom åren uppskattat att Barca inte sålt spelare hur som helst utan ibland gjort ekonomiskt dåliga affärer för att ge spelare en bra nästa klubb. Jag hoppas vi fortsätter att vårda de som utrangeras så deras Barca-hjärta tickar vidare.
Jag har sett i Madrids forum hur det mesta handlar om vilka andra spelare man vill ha. Forumet speglar hur ledningen tänker. Allt ska lösas med nya köp.
Jag är stolt när vi löser våra utmaningar med de spelare vi har och få inköp.
Jag är glad att vårt forum handlar mer om hur vi bäst använder våra spelare och mindre om alla andra vi skulle kunna köpa.
Jag är tacksam för allt ni skriver och lär mig om Barca. Min passion är djup och har hittills alltid besvarats av laget, det är en otrolig tid vi får leva i som Barca-supportrar.
De ger oss så många år, så många matcher, så många vackra samspel och segrar.
Njut Barca-vänner, vi lever i den bästa av fotbollstider och jag törs säga upplever det vackraste spelet från vårt lag, om man älskar passningar rörelse dribblingar samspel och fantasifulla lösningar. Jag kan bara le och säga tack. Tack Beckham för att du visade mig vägen till Barca.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Barca4life98
2016-01-18 19:37
Topp 5 forwards i världen; 1. Suarez 2. Lewandowski 3. Muller 4. Aguero 5. Benzema/Zlatan Benzema är en smart spelare men har en tendens att vara ojämn. Gillar honom som spelare annars faktiskt. Ibland så kan han missa solklara lägen för att göra svåra mål.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca3# BIGPUN
2016-01-18 19:33
@Flavía:


lol överdriv inte. Visst det du sa ovan stämmer mycket med hans spelintelligens och teknik. Benzema är utanför top 5 anfallare en bra höst bevisar inget.. Zlatan, Aguero, Lewa, Suarez, som kan avgöra matcher på egen hand. Muller och Griezman är till o med bättre
Flavía
2016-01-18 18:58
Barcelonistas


Nja... Atlético må ha sämre ekonomi än både Madrid och Barcelona men det betyder verkligen inte att deras spelare är kassa. Dom hade/har trots allt erkänt grymma lirare som Arda, Filipe Luis, Godín, Griezmann o.s.v.


Att Benz är världens bäste 9:a (tillsammans med Suárez) är något som jag fortfarande står för. Fransmannen är vansinnigt spelintelligent, en egenskap som är den absolut viktigaste egenskapen hos en fotbollsspelare. Dessutom är Benz fruktansvärt teknisk och är grym på små ytor, Självaste Carlo Ancelotti har själv sagt rakt ut att Cristianos målskörd är tack vare just Benz.


Du klagar på att han gör för lite mål, vilket stämmer inte alls då Benz ligger 2:a i skytteligan och är bara 2 mål från att vara topp 10 bland Real Madrids meste målskytt genom tiderna. Du förbiser faktumet att fransmannen har haft världens största egoist till fotbollsspelare under alla sina år i den spanska huvudstaden och måste ägna en hel del åt att servera chanser åt Cristiano på ett silverfat.


Så nej, Benz är inte överskattad.
Barcelona 100% AntiMadridista
2016-01-18 18:49
Märkte att länken inte funkade, men så här säger han iaf... "Fifa must intervene. The friendship between Leo, Neymar and Suarez is the worst thing that has happened to football," Sampaoli joked in an interview with El Pais. "Leo alone can win a game. If, in addition, he empowers Suarez and Neymar, that is invaluable. They should ban it. "The difference with Madrid is that Bale, Ronaldo and Benzema, their trident, do not enhance each other but are neutralised. "If Ronaldo starts a move it ends with him, if Bale does it's the same. Benzema grabs what he can but does not create anything."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 100% AntiMadridista
2016-01-18 18:47
Chiles tränare, Jorge Sampaoli, tycker att FIFA borde stänga av MSN. Han menar att MSN är det värsta som har hänt fotbollen :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-01-18 18:31
Det är lite det jag sagt innan också. Man överdriver och överskattat allt. Benzema världens bästa 9a, tillåt mig skratta. Suarez,Zlatan,Lewandowski där har vi 3 anfallare som är bättre. Sen kmr spelare som Aguero,Benzema osv. Återigen låt mig gå in på hela den här biten om överskattad. Zidane även där grovt överskattad i ett historiskt perspektiv då. Han tillhörde en av världens bästa spelare när han va aktiv, och är 10 top mittfältare genom tiderna kanske lite bättre än 10. Men att han ska va historiens bästa mittfältare? Seriöst det är bara löjligt med en sån överdrift. Även Raul. Han är tydligen Spaniens bästa och största spelare. Wtf samma Raul som inte vann jack shit med Spanien? Hans meriter med klubblaget imponerar men även där har spelare som Xavi och Iniesta gjort det bättre. " men, men, med den logiken så är lord doglas väst i världen för han vann trippeln" Sen dyker de upp där något att något liknande. Ja men nu var ju både Xavi och Iniesta den största bidragande faktorn till Spaniens titlar och även i Barca tillsammans med Messi. Som sagt saker och ting överskattas något enormt får den andra sidan. Robinho är bättre än Messi.... Robben är bättre än Messi.... Ronaldo är bättre än Messi.... Benzema är bättre än Suarez.... Lägg ner drogerna och kolla fotbollen och vad som presteras på plan med era ögon.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Stright outa Barca
2016-01-18 18:30
Nu hyllas Zidane för att han argumentera med en James som surar på bänken. men när Benitez bänka honom då var Benitez en idiot och borde sparkas omedelbar dubbelmoral
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-01-18 18:25
Inget Barca-relaterat inlägg detta.

Det kan dock vara intressant för vissa att se hur ett övergångsavtal ser ut. I länktips finns Martials övergång till United där Monaco tydligen lyckats mjölka ur väldigt mycket pengar. Summan betalas visserligen under olika tidsperioder, men totalt kan Martial komma att kosta €80M.

Intressant läsning!
Barcelona Heisenberg
2016-01-18 18:21
Detta är varför Abidal är så älskad - 100% hjärta hela tiden. Har man hjärta likt Puyol och sprider glädje likt Alves så är det svårt att inte bli omtyckt. Finns det ens någon som inte gillar Abidal?
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2016-01-18 18:12
Barca slog Madrid med 4-0 på bortaplan precis, utan Messi, med Suarez i spetsen. Alla jämförelser är därmed skrattretande och löjliga. Barca hade också en period för ett par år sen då vi bara krossade mindre lagen och hade problem mot de större. Skillnaden är att Madrid jagar dessa stora vinster mot mindre lagen för att häva sig, de flesta spelarna iaf. Vad som händer i stormatcher har och lär märkas. Btw, blir genuint ledsen i hela själen när jag läser Suarez - Benz jämförelsen. Har nämnt det innan, Suarez har burit alla sina lag på axlarna i snart 10 år, det gör han för Barca med i små och stora matcher konstant. Barca borde ha värvat Suarezito innan Liverpool, han har varit världens bästa 9:a sen han satte sin fot i England. Benzemas kommer och går, inte ens madridistas vet hur han kommer prestera om 3-4 matcher. Suarez kör bara. som sagt, de flesta jämförelser just nu med Madrid är löjligt, de hänger efter i det sportsliga, kollektivt och på individuell nivå. Barca ska jämföra sig med sig själv, det är också klubbens policy.
Barcelona Kröjff
2016-01-18 18:10
Jag tycker nog att man inte bör glömma bort Lilian Thuram, när man nu diskuterar världens bäste högerback genom tiderna. Visserligen gjorde han lika lite som Zambrotta, nån större succé Barca. Men då får man heller inte glömma bort att fransosen var två år äldre än Alves är idag, då han skrev på för vår klubb. Har svårt att se Alves få någon speltid alls i Barca när han hunnit fylla 34 år.Inte minst som han från skillnad till Thuram står och faller med sin vilja och intensitet, samt långt ifrån har ett lika utvecklat spelsinne som den glimrande galante fransmannen. Vilken fungerade precis lika bra som mittback i sin prime och om så behövdes. För övrigt i viss likhet med en i mångt och mycket fullt jämförbar vänsterback och landsman vid det ärorika namnet Eric Abidal. Dessutom måste man kunna begära bra mycket bättre inlägg från en så pass offensivt lagd ytterback som Dani Alves, för att denne ska kunna räknas som herre på den täppan sett ur historiskt perspektiv. Karisma är inte allt (se på Messi). Detta är dock skrivet med fullaste respekt för Alves faktiska kunnande och kapacitet, eftersom jag själv ibland tillhört brassens försvarare härinne. Men som synes inte alltid.
Barcelona Barcelonistas
2016-01-18 18:04
Flavia - just det jag menar. Atletico som har en så dålig ekonomi samt saknar individuell kvalité har vunnit lika mänga ligatitlar som Perez Real som våldtagit marknaden sedan 09, samt använt alla medel för att vinna titlar. Tom via media, sätta press på domare osv. Otroligt starkt av Atletico trots den ekonomiska skillnaden mellan klubbarna! Benzema världens bästa anfallare med Suarez? Suarez ja. Benzema nej. Benzema är alldeles för ojämn, presterar inte heller över en längre period, det är uppenbart att han gjort för lite mål för Real. Suarez levererar mer, under en längre period gör mer mål och viktigare mål, presterar när laget behöver det som mest.
Postat via SvenskaFans-appen
Flavía
2016-01-18 17:56
Barcelonistas


Om våra framgångar under de senaste 7-8 åren är extremt överskattade, vad fan i helvetet ska man säga om Real Madrid? Precis som du själv säger, så glad dem på en bananskal och vann CL-titeln 2014 och dom vann ligatiteln enbart p.g.a. domarhjälp.


Angående Atleti så stämmer det att dom har vunnit ligan en endaste gång under samma period, dock måste man komma ihåg att Atleti hade ekonomiska problem under flera år. Real Madrid spenderade däremot flera miljarder kr för att försöka hävda sig med oss. Helt olika saker är det.


Avslutningsvis är Karim Benzema INTE överskattad, han är världens bästa 9:a i jämte med Suárez.
Barcelona Barcelonistas
2016-01-18 17:50
*En annan sak. Den här upplagan av Real Madrid med Penaldo i spetsen kmr alltid stå i Messis och Barcelonas skugga. * Alves, Iniesta,Xavi tillhör alla en av historiens bästa spelare framför allt den mittfälts duon. * Benzena är otroligt överskattad. Killen kmr och gör 1 bra säsong och vips så är han bäst i världen på sin position. Vart var Benzema säsongerna 09/10,10/11, 12/13, 14/15? Detta är Benzemas 7de säsong. Killen har gjort 1 bra säsong Max två i sin höjd... Fullständigt överskattad!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-01-18 17:47
Neymar - Munir - Arda Det hade varit min spets mot Athletic. Det är den uppställning som innebär minst ändringar positionsmässigt. Munir gjorde två mål senast och bör belönas med en start och svara på frågan om det var en tillfällighet att han satte två bollar i nät. När man har en central forward från egna leden som man åtminstone har lite tillit till så bör han starta, trots att han kanske inte levt upp till förväntningarna, än. Med Messi och Suárez otillgängliga så ser jag hellre Munir centralt än Neymar. Utan tillit så kommer man som spelare aldrig att utvecklas. Inhopp mot Betis när man leder med 5-0 är inget som gör dig till en bättre fotbollsspelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2016-01-18 17:46
Abidal är nog min favorit VB. Så otroligt elegant och kylig i sitt spel och ett fantastiskt föredöme både som spelare och person. Det sättet han blev behandlad av klubben är det jag har haft svårast att smälta av det den har jävla juntan har lyckats med.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: