/spanien/barcelona/forum/26084.aspx/spanien/barcelona/forum/26084.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kharles
2006-02-22 13:30
Rambla

Det är skrattretande att de tror att det dom som är tysta och fokuserade den här gången också..

För fotbollens skull om inte annat, hoppas jag moaninho aldrig får en cl buckla med chavsen.
Barcelona StREeT_STYLE
2006-02-22 13:23
Alla BARCA FANS MÅSTE titta på dett fotbolls klip.
Lyssna på kommentatorn, ååååååå vad jag skrattar.
vilken skön stämning han ger tittarna
Barcelona La Rambla
2006-02-22 13:21
Man börjar ju bli allmännt trött på Mourinhos gnäll i media. Verkar helt desperat att starta ett ordkrig i media.

He said: "They are calling us a long-ball team, but it is not true. It's not true.

Så bra då! Vad är problemet om du nu är så övetygad om att ni ej slår långbollar? Låt andra tycka vad de vill förtusan. Inget att gnälla om i pressen.

Den som gnäller mest om planen är ju fan portugisen själv. Självklart vill han få det att se ut som att han ger svar på Barcelonas kritik av planen.

And what is really stupid is people who claim that we have done this to the pitch deliberately. We have Robben, Duff and Cole, skilful players who complain about the state of the pitch in our side.

However, Barcelona coach Frank Rijkaard refused to add to the pitch debate after arriving in London.

He said: "Chelsea will be affected by the pitch just a much as ourselves. They have quality players with good technique and skill and they would prefer a better pitch.

"We are not complaining."


Skön replik av Rijkaard. Trots det ska portugisen hävda motsatsen.
Vad är det som är så svårt att fatta Mourinho? Bara för att media påstår en sak, behöver du väl inte försöka inleda ordkrig i pressen.

I Chelsealägret tycker vissa att spelarna gnäller om planen. Så här säger Puyol:

Spanish defender Puyol said: "The state of the pitch will affect us more.

"We like to move the ball quickly and play at a high tempo. We're not used to playing in these conditions."

Yet Puyol added: "If we concentrate hard and not give the ball away in midfield where Chelsea are strong we should be able to cope.

"There are no excuses. We are experienced enough to play on all kinds of surfaces."


Vad ska han säga? Om han ideligen får frågan om planen så svarar han ju så klart. Det är väl för fan inte samma sak som att skylla på att planen avsiktligt försämras? Han säger ju klart och tydligt att planen försämrar för oss men att det inte är något att skylla på. Snacka om att media försöker förvränga uttalanden i sina rubriker.

Sen kan man ju tycka att förra presidenten Gaspart kan täppa igen truten. Han ska fan inte uttala sig när han inte representerar klubben längre. Eller vad sägs om följande?

Former Barcelona president Joan Laporta, in London in his role as a senior member of the Spanish football federation, has accused Chelsea of dirty tricks.

"I don't find it normal and I don't think it is correct," he said.

"The pitch is already in a bad condition and now they are watering it.

"I don't know if they have done it to make training more difficult but it's not right. I am sure it was done with bad intentions."


Hur vore det om alla lät spelarna snacka på planen, istället för att "spela" matchen i media.
Barcelona Gabriel
2006-02-22 13:07
Rekommenaderar alla här inne att gå in på Chelsesasidan och läsa "A&Q om Barcelona". Rätt så intressant att se en chelseasupporters syn på våran klubb, dessutom tycker jag han gjorde ett bra jobb som skrev den.
Barcelona Ordem e Progresso
2006-02-22 13:05
Qno

Tror inte att Rijkaard gör det misstaget igen.
Barcelona Qno
2006-02-22 12:58
Var precis inne på Chelseas forum och kollade runt, och det som slog mig var det att många trodde att vi skulle spela 4-4-2.
Vet inte om det är dom som är ute och cyklar men det ber jag till högre makter att det är. För det gick ju fantatiskt bra mot A.Madrid när vi gjorde det (märk väl ironin nu).

Mitt tips lyder 2-1 till Barcelona, Dinho & Eto'o sätter bollarna.
Barcelona Adaminho
2006-02-22 12:58
Biljard palatset ikväll för alla från Göteborg elle finns det någon annan idé???
Real Madrid soliman
2006-02-22 12:48
Ta skiten Chelsea nu. Hoppas ni vinner, ta bort Lampard och ni har mycket vunnet. Sätt Motta på innermittfältet och att han ska gå stenhårt mot honom så han inte hinner lägga passningarna :D
Barcelona AlexC
2006-02-22 12:35
Valdés

Jag tyckte inte att han klarade uppgiften bra mot Betis utan blev ofta förbispelad (visst stämmer det att han fick undermåligt understöd och mötte Joaquin) och Marca måste ha missat brasilianarens felpassningar under matchen.

Att Marca dessutom "valde Sylvinho från Barça" istället för Ronnie eller Puyol ger dem inte större validitet.
Barcelona Kharles
2006-02-22 12:26


Nu är det inte mycket kvar...

(gjord av Master_Plan)
Barcelona Kharles
2006-02-22 12:25
Igårkväll, en timme före barcelonas träning på SB vattnade chavsen planen igen, trots att det hade varit nederbörd i form av lätt snöfall. Hmm. De hade även lagt ut "keep away"-skyltar vid målen, igen - trots att de vattnade planen.. Dessutom sa reportern för El Larguero att han aldrig har sett en förstadivions-plan i så dåligt skick. Börjar Moaninho bli desperat månne?
Real Madrid Figolina
2006-02-22 12:20
Ämne: vad e de här ? madr....
Är det mig du menar så tillhör jag en (tydligen)liten klick som gillar både Real OCH Barcelona.Även om hjärtat brinner mest för Real.Gillar även Lyon!Är av någon härinne tom utnämnd till "smygcule".Ha!
Är STOR Messifan och vill se honom i kväll!!
Barcelona -Frasse-
2006-02-22 12:17
Angående mitt förra resonemang:

För att Messi ska komma till sin rätt behöver han understöd, i form av att ytterbacken följer med upp. Messi klarar inte att hålla hela kanten själv, i varje fall inte om han ska få nåt uträttat offensivt.

Oleguer är alldeles för defensiv/långsam/oteknisk/you name it, för att ge detta understöd. Tror Beletti skulle göra det bättre.

Men detta kräver verkligen att Motta är på tårna och täcker upp när Beletti går bort sig. Kanske blir lite väl svårt med tanke på hans matchform.

Högerbackspositionen är verkligen den riktiga akilleshälen. Hur man än vänder och vrider på det känns det ändå aldrig riktigt bra.
Barcelona Jussinho
2006-02-22 12:10
Får väl hoppas att dem inte går in föra att skada våra Nyckelspelare!!
Barcelona !!BaRcA!!
2006-02-22 12:10
VB ska inte spela idag! Han har haft dålig form ett tag nu och det skulle vara dumt att inte spela med edmilson som verkligen visat att han platsar i laget. Motta är given p.g.a hans fysik.
Barcelona Nr 10
2006-02-22 12:07
Ojojoj vad jag har längtat tills den här dagen ett år har det gått sen vi blev utslagna av chelski,nu är dagen D här,och ilskan över Barca spelarna är stor gud bevare chesli ikväll för dem kommer bli krossade så att dem inte kommer kunna återhämta sig på flera år,

och Messi ska starta matchen ikväll ingen snack om saken,,Ronaldinho show ikväll faaan vad jag längtar.
Barcelona Barça-fan
2006-02-22 12:02
Barca bör enligt mig ställa upp såhär inför kvällens match mot Chelsea:
Belletti-Puyol-Marquez-Sylvinho
---Van Bommel-Motta-Deco------
---Messi---Eto'o---Dinho------

Ytterbackarna Belletti och Sylvinho bör få starta eftersom jag anser att dessa två har starkast offensiva kvalitéer av samtliga ytterbackar. Sylvinho har enligt mig visat att han kan ta ett defensivt ansvar. Belletti före oleguer eftersom han har bättre fysik och offensiv. Rijkaard måste dock ta ett snack med Belletti om att ta mer defensivt ansvar.

Deco, Van Bommel och Motta på mitten. En blandning av fysik och teknik som behövs i kvällens match. Jag tycker inte att vi ska starta med både edmilson och motta på mitten eftersom de två bara skulle ta ut varandra och att det då blir alltför defensivt. Jag anser att vi istället ska spela på det offensiva sätt vi är vana vid.

Anfallet är givet. No comments!
Atlético Andreas E
2006-02-22 11:59
Väl mött! Hoppas på en underhållande tillställning.

(Är även Chelseafan)
Barcelona Qno
2006-02-22 11:50
Har tänkt på en annan anledning till att Motta ska spela, får vi frisparkar (som vi kommer att få) i mera vänsterfots läge så har vi en bra skytt i just Motta.

Nervositeten börjar att komma smygandes nu, hoppas på ett bra resultat borta och sen att vi visar dom att vi är Europas bästa lag genom att leka bort dom på Nou Camps fina gräsmatta.

Visça Barça!
Stojkan
2006-02-22 11:45
vad e de här ? madridistas rullar in på löpande band och håller på oss . ja gillar inte chelsea . . . men enda gången ja skulle hålla på dom e mot just madrid hahaha
Stojkan
2006-02-22 11:34
Hoppas verkligen Motta får starta , hans fysik och fighterinstinkt behövs i en sån här match. om Van bommel hade varit i bra form hade även han varit nyttig tillsamans med motta o deco . . . men eftersom edmilson har en grym form så tycker även ja att edmilson o motta ska ta pivote rollerna.

näär de gäller ytterbacksplatserna e ja riktigt orolig som säkert många andra här . Ja kan aldrig förstå vad gabri gjort mot rijkaard för att vara så utfryst? . . han är ett bättre alternativ än både oleguer och beletti på högerpositionen. Han e bra defensivt ,inte långsam . och även bra offensivt . . helt all round! ska ja välja mellan sylvinho o gio , så blir de helt klart sylvino. . . Gios misstag brukar bli förödande.

Ikväll gäller de att hålla tätt bakååt o inte låta siffrorna rulla iväg . . . är med tanke på vår svaga backlinje ( undantaget puyol ) rädd för chelseas anfall . de e på hemmaplan vi kan avgöra de här , men troligtvis inte ikväll .

Lite positivt nu! henry snurra sönder madrid igår . de va kul o se , men vill ändå inte se honom i barca då ja tycker vi har tillräckligt bra offensiv redan . . . de e backlinjen som ska stärkas . . Lucio från Bay. munchen skulle va en drömvärvning , även daniel alves o milito . men lägg pengarna på försvaret! inte anfallet .

Må Gud vara med oss ikväll!
Barcelona -Frasse-
2006-02-22 11:21
Ser att många vill spela med både Edmilson och Motta på det centrala mittfältet, vilket jag inte alls tycker är en dum idé.

Spelar man med både Edmilson och Motta på mittfältet öppnar det upp för två offensiva ytterbackar, dvs Sylvinho och Beletti.
Går Beletti bort sig, vilket kommer hända, finns Motta där att täcka upp. Samma sak på andra kanten där Edmilson täcker upp för Sylvinho.
Det man förlorar i offensiven på centrala mittfältet vinner man troligtvis tillbaka på att ytterbackarna kan följa med i anfallen mer.

Visst ser det defensivt ut med två stycken pivotes, men i just denna match kan det nog vara det rätta. (aldrig annars!) Dessutom får man lite nödvändig längd på fasta situationer med dessa herrar på plan.

Uppställningen bör se ut så här då:

----Dinho---Etoó---Messi
------------Deco
-----Edmilson---Motta
Sylvinho-Márquez-Puyol-Beletti

Allt bygger ju dock på om Motta verkligen har hunnit få tillräcklig matchform.
Barcelona Kristian
2006-02-22 11:18
Omröstningen avslutad:

Vem ska starta mot Chelsea?
Messi: 61%
Larsson: 39%

Röster: 869
Real Madrid Figolina
2006-02-22 11:01
Ämne: Satt och kolla på ma....
Ja tack, bort med Hysen!Hans favorit uttryck är att den och den börjar bli gammal och "har inget klipp i stegen"Usch, han fördärvar matcherna alldeles med sina hånfulla kommentarer.
Snälla, "make my week" vinn i kväll och gör det bra!
Barcelona II Barça II
2006-02-22 10:46
Jag trodde att jag höll på alla spanska lag i CL i år. Men när Henry gjorde sitt mål, ja det var gårdagens höjdpunkt. Man kan bara inte hålla på fienden! Men jag hoppas på Villarreal.

Förövrigt så har jag inget emot Henry i Barça!

Visça Barça!
Barcelona Nemo
2006-02-22 09:59
Vidare kommentarer behövs inte.
Barcelona Tompa
2006-02-22 09:25
Förhoppnongar inför matchen:
1) Att vi vinner
2) Att försvaret INTE uppträder som yra hönor, då kan vi glömma segern...
3)Puyol gör en av sina bästa matcher någonsin.
4) Att Valdes inte gör någon tavla och visar att hatt han verkligen är en stor målvakt.

Myket fokusering på försvaret. Faktum är ändå att försvaret INTE FÅR rämna på det sättet som skedde förra gången vi spelade på Stamford Bridge. Då kan vi glömma seger, åtminstone idag

FORCA BARCA!!!!!!!!!!!!!!!!
Barcelona Valdés
2006-02-22 08:56
AlexC; jag kan hålla med om att Sylvinho gjorde sin sämsta match mot Celta (men han var ändock långt ifrån Gio-klass), mot Betis stäldes han mot en av världens bästa högeryttrar och fick så gott som inget understöd men klarade ändå uppgiften såpass bra att han av Marca togs ut i veckans lag.
Barcelona Ride_The_big_one
2006-02-22 07:43
Satt och kolla på matchen igår mellan Madrid - Arsenal, var det bara jag som tyckte Kommentatorerna överdrev en aning?


Den dära Glenn hysen gillar verkligen inte lag från den spanska ligan som inte är vana att köra grisfotboll och den dära typiska eng warrior spirit stilen, Hysen kommenterade Barca vid 2 tillfällen tidigare och det var mot milan och chelsea gissa vilket lag han hyllade hela 90 min?

Som sagt alla för en och en för alla ikväll!

Visca el Barca Visca Catalunya
Länktips: Bort med Hysen!
Barcelona AlexC
2006-02-22 02:22
Valdés

De matcher som poppar upp först hemmamatcherna mot Betis & Celta.
Annons: