/spanien/barcelona/forum/25682.aspx/spanien/barcelona/forum/25682.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Schubert
2006-05-21 14:36
Ämne: Schubert:

Kan hål....
Visst, han är tillsammans med Trez den bäste avslutaren i världen. Skulle älskas av publiken. Min kritik är att han inte, som t ex Eto'o, bidrar särskilt mycket till spelet. Det är inte direkt Barcastil att han såna spelare.

Fjärdeanfallaren kommer inte bara att göra inhopp utan också många matcher från start, och då tycker jag att denne måste bidra med mer till spelet än Crespo. Men om Chelsea rear ut honom till ett tillräckligt lågt pris kan det vara aktuellt. Han har en hög lägstanivå; du vet alltid vad du får av Crespo.
Barcelona Schubert
2006-05-21 14:31
Ämne: Schubert:

Ezquerr....
Sorry, missade matchen pga att TV:n var ockuperad av den här jädra Lordi...:)

Maxi tror jag inte alls på, han är för oteknisk och orörlig för Barca. Men visst, jag skulle inte gråta om man släppte Ezquerro också. Jag tycker bara att det är konstigt att en spelare med så bra record kan underprestera så hos oss, och försöker finna en förklaring; samt se om det finns en lösning för honom inom Barca (dvs en annan position). Men det kanske det inte finns.
Barcelona Suñol_
2006-05-21 14:30
det var någon som tyckte att Morientes skulle vara ett bra alternativ för henke, och det tycker jag är en ypperlig ide frågan är ju bara om han skulle vilja sätta på sig en Röd-blå tröja?
Barcelona La Rambla
2006-05-21 14:30
Schubert:

Kan hålla med om att Crespo kan verka för trög för Barca som startman, men nu handlar det om en backup-anfallare med rutin och känsla för målet. Bra spelare att sätta in boxen när man tex byter ut en defensiv pjäs i slutet av någon match när man jagar mål. Som med Heneks inhopp i finalen senast.

Farfan har inget eu-pass så han lär gå bort.
Barcelona Schubert
2006-05-21 14:27
Det är alltid bättre att värva från klubbar utanför Spanien, och från mindre klubbar, om det går. Priserna blir lägre då. Farfan har varit bra när jag sett honom och kanske kan vara något, faktiskt. Vi har ju en bra historia av ex-PSV spelare också...Crespo - nej tack. Sympatisk, visst, men för trög för Barca.

C Ronaldo tycker jag fortfarande är ett alternativ med sin snabbhet. Han kan spela både höger- och vänsterytter. Han är lite av en humörspelare som inte gillar en smäll men i den lite snällare La Liga och med en underbar omgivning skulle han hitta spelglädjen.
Barcelona Suñol_
2006-05-21 14:27
Angående Ezquerro så gillar jag honom skarpt frågan är om han är en spelare för oss. Jag tror iför sig att han är rätt nöjd över att få vara med om att vinna CL och La Liga!
Barcelona La Rambla
2006-05-21 14:26
Schubert:

Ezquerro spelade först som mittfältare igår. Han var allt för stillastående för den rollen. Som sagt, har inget emot honom men personligen tycker jag att man lämnar tillbaka honom till Bilbao. Tycker hellre att man satsar på Maxi som har kvalitéer. Tydligen ska man eventuellt låna ut honom till nästa säsong, ryktas igen om Betis.
Barcelona Suñol_
2006-05-21 14:24
Riquelme - el mago// rent kvaitetsmässigt så finns det ett par Chelsea spelare som skulle platsa men det var inte det som var poängen.
Barcelona La Rambla
2006-05-21 14:23
Ämne: La Rambla// Som sagt....
Det är en annan sak om fler spelare hade tagit plats, det handlade om min personliga åsikt och hur jag känner inför tanken att få hit dryga chelseaspelare. :-)

Henry hade inte raderat ut Eto'o, tror att Rijkaards idé var att ha båda på planen samtidigt.
Barcelona Suñol_
2006-05-21 14:21
La Rambla// Han borde väl ha det annars så kan det bli lite svårt...Även om Belletti alltid kommer ha en plats i våra hjärtan så hoppas jag på Alves han kan tillföra en ytterligare dimension i spelet med sina inlägg.
Barcelona Schubert
2006-05-21 14:21
Jag gillar egentligen Ezquerro, det är en smart spelare som har boll i sig. Man kan förstå att han lyckats tidigare. Men frågan är om han har vad som krävs för Barca. Ibland känns det som om han är lite för timid av sig; han tar inte för sig tillräckligt mycket. Han är inte helt olik Henke som spelartyp men skillnaden är att Henke direkt gick in och visade vad han ville. Frågan är om Ezquerro har vad som krävs mentalt för att spela i anfallslinjen i Barca.

Sen kan han inte skapa saker på egen hand, nåt som alltid är ett plus i en storklubb. Kan du inte det måste du som Henke vara aktiv på andra sätt. Anfallsspelet funkar inte som i Bilbao, där ingen räknar med att du ska kunna "göra din gubbe". I Barca räknar man alltsomoftast med det, och eftersom det inte riktigt funkar för Ezquerro går det ofta mindre bra för honom.

Kanske skulle han komma mer till sin rätt längre bak i planen? Han har som sagt god spelförståelse och är en bra passningsspelare. Är han inte vänsterfotad? Kanske kunde man använda honom som back-up som ytterback, eller som back-up på innermittfältet? Kanske kan ha bli en ny Gabri, en "potatis" som Tom Prahl uttryckte det: en spelare man kan använda till lite av varje.
Sevilla Riquelme - el mago
2006-05-21 14:19
La Rambla// Som sagt, Henry hade nog varit en spelare för startelvan då han enligt mig raderar bort Eto'o ;)

Sen förstår jag inte vad du menar med Crespo som den enda Chelsea-spelarena i som du skulle kunna tänka dig i Barcelona. Det finns mer spelare från Chelsea som skulle plats i Barca än honom, tro mig.
Barcelona La Rambla
2006-05-21 14:18
Suñol_:

Hehe, satt och läste lite spanska tidningar. Så varför inte skriva lite. :-)

Se tidigare svar om Chivu.
Barcelona Suñol_
2006-05-21 14:16
hörde att det snackas om D.Milito och Crespo som ersättare till henke är det någon som vet något?

La rambla// bra timing =)
Barcelona La Rambla
2006-05-21 14:15
Av anfallare som granskas som ska ersätta Henke, har nu även Crespo dykt upp på listan. Eftersom Mou har hintat om att argentinaren kan komma att lämna Chelsea i sommar. Men hur troligt är det att Mou vill hjälpa till med att förstärka ett redan starkt Barcelona? Föga troligt.

Nu nämns Forlan, Diego Milito, Farfan (PSV) och Crespo som intressanta namn i alla fall. Milito tror man kommer bli dyrare än de 10 miljoner euro Forlan väntas kosta. Farfan har inget EU-pass så han lär gå bort så länge Eto'o och Marquez saknar EU-pass. Crespo har dubbelt medborgarskap, italienskt-argentinskt. Tja varför inte? Nog den enda spelaren från Chelsea som åtminstone jag skulle kunna tänka mig i blaugrana. Bra inställning, ödmjuk vad det verkar av det man sett på intervjuer. Kontakter kan redan ha tagits med Crespos representanter ryktas det om.


Riquelme - el mago:

Jag vet vad jag skrev, men insåg också att det måste ha handlat om Barcelona som en av klubbarna. Men som jag nämnde tidigare, Barcelona vill inte spendera för mycket pengar på en anfallare som ska ersätta Henke. Även om man nu inte kan snacka om ersättare när det gäller en spelare av Henrys kaliber. Summor som 15 miljoner euro är nästan för mycket anser klubben.


AlexC:

Håller med om Chivu, tror att det blir svårt att knyta honom till sig, Roma vill behålla honom. Det som talar för är att en av Chivus agenter är ingen mer än den gamle barcahjälten Popescu. Nog kan han vara med och påverka lite vilket klubbval Chivu bör göra? Angående Alves, så nämns det nu att Belletti i stort sett är "untouchable" efter sitt mål i finalen. Hehe, jag hoppas inte man nöjer med endast Juliano på högerbacken.


Suñol_:

Tror att Chivu även har italienskt pass, dock inte säker.
Barcelona Suñol_
2006-05-21 14:15
Har Chivu EU-pass?
Barcelona Suñol_
2006-05-21 14:12
La Rambla// bra krönika av Paul Wilson dom kan när dom vill engelsmännen...
ja nu när henry inte kommer så kanske backsidan får sig en inventering.
Barcelona AlexC
2006-05-21 14:08
Det enda riktigt motiverade nyförvärvet vi behöver är Alvés, och kanske en anfallsreserv om Maxi inte får första reservplatsen till centerplatsen.

Chivu är givetvis en bra spelare, men först och främst tror jag inte Roma är sugna på att sälja honom då han är en grundbult i deras nysatsning.

Sedan behöver vi inte riktigt en spelare av Chivus kaliber som backup. Vi har det redan hyfsat välbeställt på mittbacksplatsen (Oleguer och ev. Edmilson vid behov) och bra täckning på vänsterbacksplatsen till nästa säsong då Gio och Sylvinho skött sig bra kan jag inte se varför man måste peta på dem (de delar ju hyfsat broderligt på matcherna).

Ni som tycker att vi skall ut och spendera för att vi "har pengarna" kan ju tänka på att inför 05/06 lade vi ut 0 Euro på nyförvärv och säsongen slutade som ni säkert vet med två underbara titlar.

Vi har ett lag som sannolikt är världens bästa, if it ain't broken - why fix it?
Barcelona La Rambla
2006-05-21 13:57
Dagens EMD. Chivu är högsta prio om man får tro dem. Kontakter ska tydligen ha tagits för flera månader. Även Gallas nämns men där tror de att han så gott som är klar för Milan.

Skulle inte förvåna mig om Chivu dyker upp.
Sevilla Riquelme - el mago
2006-05-21 13:56
La Rambla//

Det låter inte trovärdigt. Men du sa ju:

"Det innebär inte heller att Barcelona är en av klubbarna"

Menar bara att det är ganska solklart vilka klubbar Dein pratade om. Men Dein är inte att lita på, så vet inte vad man ska säga om ryktena. Ta dem med en nypa salt kanske?
saminos
2006-05-21 13:55
Precis. Just Chivu och Alves tror jag dock behövs.
Barcelona La Rambla
2006-05-21 13:54
Rossell fick väl inte sparken utan avgick självmant?

Ja visst, kasta bort det Laporta och ledningen har gjort sen de tillträde 2003. Två raka ligaguld och en CL-triumf.

Avgå Laporta. :-)~
Barcelona Saforcada
2006-05-21 13:53
Josep_Samitier

Varför ska vi värva för värvandets skull? Vi är bäst i Europa, utan två givna spelare i Xavi och Messi...
saminos
2006-05-21 13:53
Josep,
Det var inte det jag menade, men ok.. Chivu och Alves skulle hursomhelst vara två väldigt bra värvningar..
Barcelona La Rambla
2006-05-21 13:52
Äsch, nu försöker du bara rädda ansiktet och räkna in vinter-mercadon. :P

Listorna finns här under Arkiv.
Barcelona Josep_Samitier
2006-05-21 13:52
Håller med saminios. Tycker det är dags för Laporta att öppna plånboken och handla in lite spelare. Daniel alves och Chivu vore inte helt fel.

Sen så är det oroande att sen Rossel fick sparken så har inte en enda storspelare handlats in, det kan bero på att Laporta inte är så skicklig som Rosell var. I sådana fall tycker jag det är dags att rösta på Rosell i presidentvalet så vi kommer någonvart i värvningarna.
saminos
2006-05-21 13:47
Jag sa tre senaste transferfönstrerna - vinter 05 (maxi?), sommar 05 (ezquerro-van bommel båda fri transfer), vinter 06 (ingen?). Men tack för listan ;-)
Barcelona La Rambla
2006-05-21 13:45
saminos:

Inte lagt ut något de senaste säsongerna? Inför säsongen 2004/2005 så inskaffades följande spelare. De enda som var gratis var Henke och Gio (delbetalning för Cesc). Både för Eto'o och Deco fick de pynta en del för.

Samuel Eto'o
Ludovic Giuly
José Edmilson
Deco
Juliano Belletti
Sylvinho
Henrik Larsson
Gio
saminos
2006-05-21 13:42
Ajusteja, glömde helt skulderna..
Barcelona La Rambla
2006-05-21 13:40
saminos:

Du är ute och cyklar. Barcelona har skulder just pga av sådana där idiotsummor från tiden innan Laporta. När den nya ledningen tog över så var skulderna ca €150M, och de håller fortfarande på att saneras. De bjuder inte 700 miljoner för en spelare i dagsläget. Det är ren fakta!


Trevlig artikel i länktipset. Det var inte offside vid 1-1 enligt TV-repriser, och även om det är ett gränsfall som det står i artikeln så ska domaren hellre fria än fälla i sådana lägen.

Bäst är ändå slutorden. Klockrent!

Barcelona scored three legitimate goals and did not have anyone sent off. Moaning about decisions after the event is for losers. Or for winners like Chelsea. It's not very Arsenal.
Annons: