/spanien/barcelona/forum/2565.aspx/spanien/barcelona/forum/2565.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Thierry Henry
2016-01-29 15:19
@Flavia:


Han va dock en beprövad spelare och är en idag en av dom 4 bästa playmakers i världen. När vi även hade sålt Thiago och Xavi såg ut att lämna så va det ett djärvt beslut. Rakitic hade gjort någon enstaka bra säsong i Sevilla och det hade vart ett byte som kritiserats kraftigt om det gått snett. Speciellt med tanke på att Cesc gjorde succé direkt i chelsea.

Många andra ledningar hade nog kollat på Cesc namn och cv samt hur han värvades och betydelsen han hade i omklädningsrummet etc och ej gjort det bytet. Lucho hade dock en klar idé redan från början när han tillträdde och vår ledning har varit klok nog att bistå honom i alla hans önskningar oavsett om det vart tuffa beslut.

.
Barcelona Barca3# BIGPUN
2016-01-29 15:16
@Katalano:


Individuellt är Mascherano vår sämsta mittback. Pique räddar honom gång på gång. Mathieu/ Bartra ska gå gå före. Vermaelen duger bara mot Smålag på Camp Nou
Barcelona Katalano
2016-01-29 14:56
Liunil Masse & Flavia

Flavia, du citerade fel inlägg från mig mig jag förstår vad du svarar på :)

Jag ser också att Masken gör en del chansbrytningar men ofta så lyckas han med dessa och då vänder vi spelet väldigt snabbt. Som komplement till Pique som är mer av en fallande mittback så tycker jag att de är en bra kombination som täcker upp bra efter varandra.

Maskens längd i kombination med en medelmåtting spänst är självklart ett problem vid höga bollar däremot, det håller jag med om.

Jag ser gärna en värvning av en bättre mittback men för min del så håller jag ändå Masken hästlängder högre än både Mathieu och Vermaelen för tillfället. Vermaelen har haft ett par bra matcher men senaste matcherna har han varit dålig och han är dessutom skadad alltjämt.
Flavia
2016-01-29 14:49
@Katalano:
Tyvärr så blir man livrädd när Mascherano ställs mot långa och fysiskt starka huvudspelare när motståndarlaget har offensiv frispark eller hörna med sig. Sedan ska man förstås inte heller glömma bort att argentinaren är faktiskt benägen av sig att göra tacklingar på måfå och lämnar stora ytor bakom sig när han stöter fram alltför vårdslöst.
Barcelona Liunil Masse
2016-01-29 14:46
[QUOTE=Katalano]Jag tycker faktiskt att Mascherano också får oförtjänt mycket kritik här inne. Jag tycker inte alls att han gör så mycket misstag som de flesta andra här inne. För egen del så känner jag mig faktiskt trygg när vi har Alves, Pique-Mascherano- Alba på planen tillsammans. Det är när någon av dessa byt ut som det uppstår missförstånd här och där. Just Masken och Pique kompletterar varandra bra enligt min åsikt. [/QUOTE] Mascheranos längd är en av grejerna jag ogillar. ta t ex mot Bilbao borta förra veckan. Aduriz går på Mascherano och vinner ALLA nickdueller och det blir farligt. Inte nog med hans längd som inte alls är optimalt för en mittback, han stöter hela tiden som en mittfältare och lämnar ett stort hål där bak. Sist så gör han väldigt många onödiga fouls för han chansbryter istället för att avvakta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-01-29 14:40
Ja och vi minns när du ville ha BIG Sam som tränare, lika underbar tider. Gör matheiu 2 bra matcher så är du hans största fanboy tills han gör en dålig :)
Postat via SvenskaFans-appen
Flavia
2016-01-29 14:40
@Thierry Henry:


Skulle nog faktiskt vilja säga att det var snarare ett väntat beslut. Visst gjorde Fabregas poäng men dessa kom mot sämre lagen, däremot så var han bland de allra första att gå ner sig totalt när denne ställdes mot betydligt bättre lag. Fabregas var heller inget vidare spelmässigt.
Barcelona Barcelonistas
2016-01-29 14:39
Komiskt hur folk helt plötsligt börjar hylla Mathieu... Minns hur alla var emot den värvningen nu helt plötsligt är det nya bullar.
Flavia
2016-01-29 14:35
Idag fyller Romário 50 år gammal!


Stort grattis till honom!
Barcelona Barcelonistas
2016-01-29 14:35
Flavia - du har fel. Mathieu köptes in för att bilda ett ordinarie mb lås med Pique. Innan Matjö ens kom på tal så snackades det om mb som Mangala, Benatia, ja tom ledningen erbjöd Lucho Mats Hummels men Lucho var mer intresserad utav Matjö. Att han gjort mål mot Celta Vigo och Real Madrid gör honom knappast till en grym mb. Lord Bendtner gjorde mål mot Pep Guardiolas Barcelona 2010 gör det honom till en bra spelare?
Flavia
2016-01-29 14:35
Katalano Både jag och "Thierry Henry" påpekade att personen ifråga ville få det till att de nämnda spelarna var mindre kända eller för delen att klubbarna var inget att hänga upp i granen, något som var helt och hållet fel! Det var lite utav min poäng faktiskt.
Barcelona neymar JR
2016-01-29 14:34
Det största problemet är lucho ändå, när han roterar så roterar han för mycket på en och samma lagdel. Då blir det kalabalik i laget, matheiu är ju en rotationsspelare som får spela i oftast en totalt annorlunda komponerande backlinje Sist hade vi ett helt nytt mittfält Mot Malaga 3/4 nya i försvaret
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Skurhink
2016-01-29 14:19
Ser att ni snackar Mathieu, tycker han är en bättre mittback än väntat! Däremot så tycker jag Mascerano tappat det helt! Mache va en personlig favorit ett tag då jag såg honom som en riktigt nyttig spelare för laget, nu är han ju bara bolltittare! mathieu däremot gör det riktigt bra som mittback ju! Däremot så behöver vi ju förstärka vänsterbacken! Alba tycker jag tappat en hel del åxå! Han behöver någon som utmanar honom lite åtminstone! Min fundering är om Gayá skulle vara ett alternativ där? Han känns tom så teknisk så han även skulle kunna användas på vingarna? Vad tycker ni?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-01-29 14:19
[QUOTE=Flavia]Har Arda kommit tillbaka? [/QUOTE] Yes, börja träna med laget igår.
Postat via SvenskaFans-appen
Flavia
2016-01-29 14:17
Har Arda kommit tillbaka?
Barcelona Vampíro
2016-01-29 14:14
Ämnet Matjö är en het potatis och det finns många white knights där ute som känner sig skyldiga till att försvara honom då han, med all rätt, är en hackkyckling för culés världen över. Personligen har jag svårt att ta någon på allvar när de försvarar honom, det är utan tvekan en av de sämre spelarna jag sett i Barcelona. Men det är bara jag, vill ni tycka att han är bra eller att jorden är platt så go ahead, inte mig emot. Tyckte han var horribel redan förra säsongen men han fick en hallpass efter ett par viktiga mål och jag tror många tyckte att det kändes "fel" att kritisera honom. Som sagt tycker det var en usel värvning på förhand med tanke på pris, ålder samt kvalitet och med facit i hand så var det precis lika dåligt som man kunde ana, om inte värre. Det är en smått oprofessionell spelare med en loj attityd, tränarna har t.o.m. behövt säga åt honom att vara mer fokuserad under matcherna, ja en 32 åring i FC Barcelona ska behöva bli tillsagd att vara vaken på en fotbollsplan. Sen verkar vissa tro att han endast har ett bad rep på detta forum vilket är långt ifrån sanningen. Hans namn har fan trendat på twitter efter ett antal av hans ruskigt kassa insatser under säsongen så missnöjet är stort världen över. Känslan är dock att även den envisa Luis Enriqué börjat inse vilket fiasko denna värvningen var och han har fått allt mindre speltid under senare tid. Han är en säkerhetsrisk som förhoppningsvis blir utskickad under sommaren. Punkt, prick. Det var mina tankar om ämnet, tillbaka till den riktiga världen nu. Orkar inte svara på några inlägg om det mer då min åsikt är fastare än en sektmedlem i Riverside County. Vampíro out!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-01-29 14:13
Flavia

Diskussionen Gabriel och Henry har handlar inte om huruvida en spelare är grym eller inte när de värvas, utan om huruvida de är testade i ett topplag eller inte innan de värvas till Barca och ur den aspekten så håller jag med Gabriel i att vi går för spelare i ett för sent läge då vi väntar tills de köpts upp av storlag redan och bevisat sig på den nivån och samtidigt fått en högre prislapp. Gabriel ger mängder av exempel redan så jag tänker inte gå in på det området.
Flavia
2016-01-29 14:05
Barcelonistas Att Mathieu egentligen blev tilltänkt som startspelare stämmer inte riktigt, snarare blev denne värvad som mittbacksreserv. Det fanns vissa som var skeptiska mot honom, men fransmannen visade sig vara en grym mittbacksalternativ såhär i efterhand. Sen att Mathieus två avgörande nickmål mot Celta Vigo och Real Madrid gör ej saken sämre direkt. Skulle inte ha något emot om Mathieu var startspelare på bekostnad av Mascherano, jag har tappat räkningarna över hur många gånger som argentinaren har gjort misstag... Visst har han gjort sämre insatser, men då måste du komma ihåg att Mathieu tvingats spela som vänsterback och bör därmed inte få bära hundhuvudet för det. Lucho ska få kritik som låter Mathieu spela där. Att klubben betalade €20M kan man förstås ifrågasätta, men ändrar å andra sidan inte faktumet att Mathieu har visat sig vara en god investering.l
Barcelona Barca3# BIGPUN
2016-01-29 13:59
Mathieu ska spela som mittback det är där hans styrkor kommer till användning. Nämligen huvudspelet och fysiken. Visst är han snabb men han är alldeles för sen i situationerna och klumpig i vänsterkanten. Alla hans stabila insatser har kommit som mittback
Barcelona Katalano
2016-01-29 13:58
@Liunil Masse:


Jag tycker faktiskt att Mascherano också får oförtjänt mycket kritik här inne. Jag tycker inte alls att han gör så mycket misstag som de flesta andra här inne. För egen del så känner jag mig faktiskt trygg när vi har Alves, Pique-Mascherano- Alba på planen tillsammans. Det är när någon av dessa byt ut som det uppstår missförstånd här och där.

Just Masken och Pique kompletterar varandra bra enligt min åsikt.
Flavia
2016-01-29 13:57
Gabriel

Att använda majoritetsargumentet för att lyfta fram vad andra tyckte om Mathieu är inget vidare enligt mig. Om ledningen gjorde faktiskt som anonyma culés sade på Internet, så hade Sergi Roberto slängts ut med huvudet med före från klubben för flera säsonger sedan. Eller att Lucho borde ha fått sparken efter höstsäsongen. Eller att Suárez inte skulle ha värvats p.g.a. sina skandaler och inte minst sitt dåliga rykte. Det är väl bara några exempel vad "alla andra" tyckte på Les Rambles eller på andra sajter. Men tydligen passar majoritetsargumentet finfint när det passar för ens egen agenda mot Mathieu?

De nämnda spelarna som vi värvade från 90-talet var onekligen etablerade och var grymma spelare, något som personen bakom signaturen "Thierry Henry" redan har påpekat och väljer inte att gå in på det.

Vad gällande Rafael Marquez så var mexikanen onekligen eftertraktad efter sin succésäsong med Monaco och som slutade bara 2:a i Ligue 1 med bara 1 ynka poäng bakom Lyon (som senare skulle ytterligare x antal ligatitlar i rad). Abidal var heller ingen mindre känd spelare, han var faktiskt Frankrikes bästa vänsterback och var fundamental som startspelare för både Lyon och sitt landslag. Möjligtvis ger jag dig rätt för Yaya Toure, men det är bara han.

Förstår inte riktigt varför du hånar Robert, vad vill du egentligen uppnå med det liksom? Han har genomfört minst två träningspass per dag för att kunna vara tillräckligt fit nog för B-laget. Jag ser framemot att se honom spela matcher INNAN man dömer honom.

Det stämmer att B-laget är bedrövliga, men den största anledningen är helt enkelt att våra talanger i de flesta fallen inte håller måttet för A-laget tyvärr.

Senaste gångerna som anständiga backarna blev uppflyttade till A-laget var Bartra och Montoya, två spelare som inte ens duger som truppspelare. Vad säger det då om nivån bland försvararna i B-laget och kanske längre ner? Visserliegn var Grimaldo vår ende försvarstalang värd namnet, men det är väl allt. Vi har inga mittbackar eller ytterbackar som är bra nog att platsa i A-laget

Senaste gångerna som anständiga mittfältarna blev uppflyttade till A-laget var Roberto och Rafinha, två spelare som är duktiga truppspelare och framförallt den förstnämnde är en fantastisk sådan. Men dessa har varit i A-laget under en handfulla år och inga andra mittfältare har varit i närheten av att nosa en plats i A-laget sedan dess, men undantag för Samper då kanske.

Senaste gången som en anständig forward blev uppflyttad till A-laget var Deulofeu, en spelare som sågs som B-lagets mest lovande talang sedan Thiago. Men katalanen behövde tre års utlåning för att utvecklas, något som han ej hade kunnat göra hos Barcelona B

B-laget fyller helt enkelt inte sitt syfte för stunden.
Barcelona Liunil Masse
2016-01-29 13:49
När ni ska bedöma Mathieu så gör det efter hur han spelar som mittback, inte vänsterback som inte är hans bästa position. Lucho ska få en känga som spelar honom som VB trots att det visat sig otaliga gånger att det inte funkar. Där är Lucho för envis, det var uppenbart redan i El Clasico för 1,5 år sen att Mathieu inte kan spela VB för Barca, ändå gör han det än idag och får hatare på sig. Inte hans fel. Av alla mittbackar vi har så är det Mascherano som gör bort sig mest.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-01-29 13:38
Matheiu köptes in som komplement och plåster på såret för alla misslyckade värvningsförsök av laporte/marq Visst ser han stundtals hög ut på plan, men likt förbannad så är det han som gör en klockren tackling/räddning när det behövs Det enda idiotiska var priset vi köpte in honom för
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-01-29 13:24
Flavia - hur har Mathieu varit en nyttig spelare på vilket sätt? Han har varit högst medioker sedan hans ankomst till Barca. Matheiu köptes in för att bilda en stabil backlinje med Pique rökmannen har ju misslyckats fatalt i och med att Masken fortfarande ( som är en DM) fortfarande lyckats bänka honom.


Mathieu kanske är en nyttig truppspelare men även då är jag högst kritisk. Tycker han inte alls håller. Så mycket som vi betalade för Matheiu kunde vi fan fått in en bättre yngre mb/truppspelare.
Barcelona Barca3# BIGPUN
2016-01-29 12:50
@Thierry Henry:



Dom är inte så lika varandra i spelsätt. Visst båda är passningsgenier. Men Özil är fysiskt starkare och snabbare med bollen vid fötterna och rör sig ofta ut mot kanterna . Cesc stannar centralt oftast mycket djupare i banan än Özil och tillskillnad från Özil så har han en tråkig vana att bara prestera en halv säsong sen dör han andra halvan. Özils utveklingskurvan pekar spikrakt upp dessutom medan Cescs pekar neråt.

Att få Özil till barca hade vart en våt dröm. Med honom på mittfältet så hade Messi blivit frigjord från sina playmaker uppgifter och kunnat koncentrera sig fullt ut på att göra mål. Messi Suarez och Neymar i fria roller längst fram löpande som vinthundar efter Özils smörpassa. Man får ribba av bara tanken [/QUOTE

När jag sa "likheter" menade jag just "osynlig bitäten;) håller helt med dig resten. I grunden är dem samma spelartyp. Assistkungar

Flavia
2016-01-29 12:47
Barcelonistas Även Mathieu har varit onekligen en nyttig spelare i Luchos bygge, iallafall som mittback med tanke på vad personen bakom signaturen "Thierry Henry" om fransmannen... Att han kallas för det smeknamnet, säger egentligen mer om er ignorans och/eller är en hater snarare än att Mathieu skulle vara kass...
Barcelona enkos
2016-01-29 12:45
jag är alltid positiv när. vi börjar första mat hem hemma
. .. Då det är lättare att göra ett bra resultat och spela med fördel borta då motståndare måste framåt och inte parkera bussen
Flavia
2016-01-29 12:45
Att förlora mot ett Valencia som har varit fullständigt bedrövliga under Gary Nevilles ledning är inget annat än ett enorm skandal!
Barcelona Barcelonistas
2016-01-29 12:44
Flavia - Rakitic är långt ifrån en favorit hos mig men jag erkänner att han är en nyttig spelare i Luchos bygge. Vad gäller Mathieu så är det inte bara jag som kallar han för Lord Marlboro utan nästan hela forumet gör det.



Matheiu var långt ifrån en bra värvning och har inte visat ett piss sedan han anlände. Rakitic kan jag hålla med om men Mathieu?
Barcelona Mido
2016-01-29 12:43
Messis advokat kommer att anmäla ARA tidningen som kom ut med uppgifter om messis nya utökade lön. Han säger att summan är orimligt för vilken klubb som helst,, det kommer att öka 2 milj € bara och inte 40 milj som tidningen påstod. Källa: Cedena Cope
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: