/spanien/barcelona/forum/2544.aspx/spanien/barcelona/forum/2544.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona DM1982
2016-02-01 13:36
Messi didn't train with the group this morning. Worked out in the gym after knock against Atletico. Expected to play on Wednesday [catradio]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-02-01 13:22
Ja, att Messi är ett geni råder det inga tvivel om. Fantastisk. Han och Maradona... det är så likt varandra (se länktips). Tycker det är ganska många som har den där utvecklingen bland spelare som lägger på sig massa kilo. Jag minns Rooney i hans första EM, då var han ju faktiskt en fröjd att se på. Nu är han bara stor, tung och osmidig.
Barcelona neymar JR
2016-02-01 13:10
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-02-01 13:08
Smått fantastiskt*
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-02-01 13:07
Lennyromario Huvudingrediensen i dribblingar i mitt tycke är kroppsrörelserna, med så mycket muskler så blir kroppen stelare och rörelserna mer uppenbara. Dem bägge är fantastiskt förutsägbara när som ska försöka på sig en dribbling Går man över nu till neymar men framför allt Messi och kollar in hur dem förbereder sina dribblingar med kroppsrörelser så ser det smått faktiskt ut i slow-motion. Då det nakna ögat kan ha svårt att lägga märke till det i realtid Nästa stycke Både Ronaldo och Zlatan har haft enormt massa redan inövade dribblingar och skedde aldrig naturligt/effektivt. Utan gjordes mer eller mindre enbart för showen Här kommer väl messis mest fantastiska egenskap, naturligheten och hur kvickt han kan lösa problem. Han är ta mig fan ett geni som gör exakt det som måste göras för att ta sig förbi i trängda utrymme. Allt detta sker på sekunder Målet mot Bilbao i finalen visar prov på det
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-02-01 12:59
Efter att ha läst Lions inlägg så fastnade jag lite för det här med Ronaldo och dribblingar. Om man ser tillbaka till när han var i United så dribblade han ju en hel del, snarare för mycket. Allt han gjorde skulle ju vara ett publikfrieri. Sju onödiga överstegare för att sedan slå en pass han lika gärna kunde ha slagit på en gång. Och han kom förbi sin motståndare väldigt ofta. Nu utmanar han aldrig. Det är en utveckling ganska lik Zlatans tycker jag. Han har också effektiviserat sitt spel oerhört jämfört med när han kom fram. En annan likhet mellan dessa två är att de sedan sina värsta dribblingsdagar lagt på sig MINST 10 kg muskler, och jag undrar om en del av förklaringen finns i det? Att de egentligen har en helt annat kropp än när de kom fram. En kropp som inte längre är lika mjuk, rörlig och explosiv. Kolla tillbaka på Ronaldo i United och Zlatan i Ajax. Det är ju två spinkiga pojkar som springer omkring. Ronaldo ser ju snarare ut som en bodybuilder numera. Det är såklart inte hela förklaringen, men det i kombination med "effektivisering" på order av tränaren? Det är intressant hur som helst. För att både Ronaldo och Zlatan HAR kunnat dribbla råder det ju absolut inga tvivel om.
Barcelona neymar JR
2016-02-01 12:48
Man får nästan intrycket att han skäms över hur jävla bra han är
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-02-01 12:42
[QUOTE=neymar JR]Det är fan helt sjukt, det är lionel Messi och han är nästan blyg inför knattarna. Han är inte arrogant, han gör sig inte till utan känns helt genuint ödmjuk [/QUOTE] Det bästa med Messi är att han inte inser att han är MESSI. Noll arrogans och alltid ödmjuk trots att han är tidernas bästa fotbollspelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-02-01 12:39
Det är fan helt sjukt, det är lionel Messi och han är nästan blyg inför knattarna. Han är inte arrogant, han gör sig inte till utan känns helt genuint ödmjuk
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Tridente
2016-02-01 12:17

Råder er alla barcafans att ta en titt på intervjun med La Masia spelare som intervjuar Messi.
Barcelona neymar JR
2016-02-01 10:09
Tårtan arda fick var rätt så maffig, snacka om att komma in rätt i laget Publikens vrålande när han byts in med var magnifikt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-02-01 07:22
Lion24

Angående högsta växeln;

Transfer-banen påverkade oss under hösten när även skadorna tvingade Lucho att konstant spela nyckelspelarna.
Nu är truppen bredare och i princip alla spelare har fått vila någon match, endera pga känningar eller att det roterats.
Saken är dock den att Barcelona normalt tränar något hårdare i januari för att nå en formtopp senare under våren.

Med tanke på detta är det förståeligt att spelarna drar ner på tempot när möjlighet uppstår, men precis som du säger är det ett spel som är något våghalsigt. Vi vilar ju under Lucho inte lika mycket med boll som t ex under Pep, vilket gör att det blir än mer våghalsigt.

Med Xavi borta anser jag att det är Messi som dikterar tempot i laget. Sett flera matcher där de andra anpassar sig till Leos tempo och där intensiteten ofta gått ner. Än farligare med tanke på att Messi kanske är den spelare som kommer ta längst tid på sig för att komma ikapp sig själv efter skadan. Hade gärna sett att mittfältet haft förmågan att diktera mer, men så är inte verkligheten och därmed får vi köpa hur det ser ut. Förhoppningsvis går det vägen även i år.
Fuerza
2016-02-01 04:18
Vi har spelat 10 matcher på 32 dagar. Härnäst väntar 10 matcher på 36 dagar.
Då har vi spelat 20 matcher på 68 dagar vilket ger en match per 3,4 dagar (brutalt spelschema).

Spelarna får sin första veckovila efter den 6:e mars.

Behåller vi ligaledningen med åtminstone samma poängförsprång, är vidare till CdR-final och plockar med oss en vinst från Emirates så ska spelarna samt Lucho banne mig ha eloge!
Barcelona Lion24
2016-02-01 02:06
Återigen drog vi ner på tempot mot Atlético i andra halvlek för att ''vila'' oss. Vi har levt extremt farligt de senaste 3 matcherna (Malaga, Athletic och Atlético). I alla dessa matcher så har det varit individuella prestationer som har räddat oss. Mot Malaga så gjorde vi en riktigt dålig match där Messi rädda oss. Mot Athletic så borde vi kanske inte ens ha gått vidare, vi levde fortfarande riktigt farligt när det stod 1-1 och mot Atlético så hade Griezmann ett super läge att göra 2-2 + att dom faktiskt kontrollerade matchen tills Godin blev utvisad. Det Barca som vi ser idag, jag tror att vi skulle se samma lag förra året vid den här tidpunkten. Men Lucho och övriga tränarstaben påskyndade processen eftersom man var rejält pressade av fans, spelare och styrelsen efter förlusten mot Sociedad så då var man tvungen att lägga in den högsta växeln i ett tidigt läge.

Jag väntar fortfarande på att Lucho och spelarna ska lägga in högsta växeln och jag såg fram emot andra halvlek mot Atlético för då visste jag vart jag hade Barca. Skulle man fortsätta mala på så hade det visat att den matchen skulle vara höjdpunkten, skulle man dra ner på tempo så ''väntar'' man fortfarande. Det är exremt riskabelt att dra ner på tempo, rytm, energi och intensitet mot lag som Athletic och Atlético, vars grundspel går ut på att vara intensiva och allt det där. Men vi har kommit undan dom här matcherna. Förra året vid den här tidpunkten kommer jag ihåg hur vi rivstartade matcherna. Så fort domaren hade blåst igång matchen jagade vi mål som djur. När första målet kom så jagade vi det andra också, för att sedan slappna av och ''vila''. Det är den taktiken och det spel som jag fortfarande väntar på.

Det verkar som om Lucho och tränarna vill lägga den högsta växeln runt mars eller slutet av februari för jag vet att det här laget har ännu en växel att lägga till. Jag tänkte att det skulle bli mot Atlético så att det blir så ''lik'' förra säsongen som möjligt, dvs att man vaknar mot just Atlético men det var andra omständigheter förra året. Är mycket oroad över att vi med jämna mellanrum blir tillbakatryckta och att vi vilar med boll vid backlinjen (det gör vi i och för sig för att dra ner på tempot) men det är extremt farligt. Hellre att vi vilar med boll på moståndarens planhalva då dom får längre ifrån mål om vi gör ett misstag.

Jag såg Madrid-Espanyol 12-15 minuer innan jag växlade till Milan-Inter och jag måste bara säga att det saknas ord hur ett lag (Espanyol) kan vara så extremt intensiva mot oss medans man spelar en kamratmatch mot Madrid. Mot oss så var det ''uppdraget slutförd'' av Espanyol spelare på sociala medier. Jag växlade till Madrid-Espanyol då och då för att kolla resultatet och hur spelet såg ut och det förbluffade mig, helt otroligt vilken skillnad det kan vara. Jag ogillar den supporterklubben riktigt mycket. Sen tycker jag personligen att det är riktigt pinsamt att säga ''och dom säger att Cristiano inte kan dribbla''. För mig, så ska det inte ens vara nån snack om det.

Man ska inte ens behöva försvara det när en spelare har vunnit lika många Balon D'Or som Cruyff, Ronaldo (brassen) och Zidane. Det ska vara en fullständig självklarhet för alla att en spelare med den statusen ska ha god teknik, god passningsförmåga, god spelförståelse MED boll. Sen att man behöver skriva ''och dom säger att han inte kan dribbla'' en gång på två år säger ganska mycket. Vart var dribblingarna dom alla andra 50-60 matcherna då?

Kul att Gijon vann mot Valencia idag. Valencia ser extremt odisciplinerade och svaga ut. Mycket vilset lag. Blir ett rejält fiasko om vi inte tar oss vidare över två matcher, med all respekt för Valencia men deras form för tillfället är katastrofal. Är glad för Abelardo och Halilovics skull, hoppas dom klarar kontraktet. Såg också Napoli idag och dom imponerar väldigt mycket. Ganska oitalienskt där man spelar med ett högt tempo och har ett högt presspel. Hamsik är en riktigt underskattad spelare, hoppas dom tar ligan. Milan-Inter har blivit en sorglig match. Precis som flera skribenter är inne på så håller tifot och fansen fortfarande hög nivå men spelarna? Själv tycker jag att det är extremt sorgligt då jag vill ha båda lagen där uppe bland de bästa.
Barcelona LeoMessi
2016-02-01 01:11
Ber om ursäkt för stavfel och knepiga meningsuppbyggnader. Har stora jävla problem med att undvika grammatiska fel när jag skriver från telefonen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2016-02-01 01:09
Idag när jag var på väg till jobbet så läste jag lite i detta forum och njöt av alla härliga diskussioner. Även om jag tyckte att diskussionen Lucho VS Pep är onödiga så var dom ändå underhållande eftersom alla hade sina argument om varför dom tyckte som dom gjorde. Sen tänkte jag "Passa på att njuta nu för real har match ikväll och då spårar det ur igen". Det är tråkigt att vettiga diskussioner är ett undantag istället för en norm. Jag låter extremt jävla gnällig nu men vi håller på den vackraste klubben i världen så jag tycker att vi bör göra laget rättvisa och håll en hög nivå och visa andra att vi inte är ett gäng bortskämda och gnälliga fans.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-02-01 00:26
Cristiano: "We need to work more. The preseason was not good for us, We traveled a lot"

fan också, säkert därför vi leder ligan o slaktade real på bernaLeo. dom reste en hel del i sommar.

hahaha kommer från en snubbe som åker till sin pojkvän i Marocko varje helg.

snubben är inte bara sämst nu för tiden, han är hjärndöd! vad gjorde Barca i sommar? reste inte Barca? spelade vi inte VM för klubbar? fortsätt skyll ifrån er madridistas. ska bli nice o borra real på camp nou IGEN!

visca Barca!
Barcelona [Carles Puyol 5]
2016-02-01 00:11
Som Mourinho sa en gång i tiden.. "När jag var tränare för real så visste jag att jag skulle vinna mina matcher undantag Barca hahahaha. Espanyol ja de rätt onödigt av dem att resa så långt ända till Bernabeu och göra en så kallad läggmatch så att real vinner överlägset och lilla Penaldo får göra sitt hattrick. Jag vet innerligt att Espanyol gjorde detta för göra livet surt för oss men vi leder ändå så bajs på er jävla Espanyol. Ronaldo kan ta sin kåtaskytteliga och vi vill endast ha La Liga titeln och UCL och spanska cupen. Messi sa, är bara ute efter titlar. Zidane har sån äcklig tur att han lyckades ha sån enkel resa så här långt med spelscheman. Om nu Real är så bra som putan säger så varför vann dem inte över Lilla Betis. Om Real lyckas vinna alla sina tuffa matcher nu i februari så kommer jag köpa en Ronaldo tröja eller inte hahahaha. Är trött på spansk fotboll ärligt talat, lag som kommer till Bernabeu och öppnar röven för Real så enkelt. Hur svårt kan det vara att ge lite motstånd för fan. Skiter i Real nu. Skulle vilja skicka en liten hälsning till Alla kära fotbolls älskare, Vilket lag leder La Liga, FC Barcelona Tack för mig
Postat via SvenskaFans-appen
Flavia
2016-02-01 00:06
@Liunil Masse:


Real Madrid har gjort 359 mål och vunnit 96 matcher mot Asspanyol för tydlighetens skull.
Barcelona Santiago Cazorla
2016-01-31 23:33
@Andresito:


Förvånad över Atléticos statistik. Känns ändå som att de fortfarande saknar Diego Costa lite, Griezmann har varit väldigt bra men presterar inte riktigt mot topplagen medans Mandzukic och Jackson Martinez inte blev särskilt lyckade. De får hoppas på Correa och Viettos utveckling.
Barcelona Liunil Masse
2016-01-31 23:28
Espanyol is the club against which Madrid has the most wins and the most goals scored in the history of La Liga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2016-01-31 23:24
Någon som har närmare koll på Sporting. Halilovic har startar på bänken senaste två-tre matcherna och börjar få mindre och mindre tid.
Är det andra spelare som kommit tillbaka från skada eller kör tränaren en annan taktik nu ?
Barcelona Andresito
2016-01-31 23:22
@enkos:
Du blir förbannad på det att vi inte kör över motståndare som Real Madrid. Real Madrid avslutar ofta säsongerna med fler mål än Barca, trots det så är det slutligen Barca som plockar titlarna. Kan du dra en slutsats till varför man inte ska springa benen av sig när man leder mot skitlag? -------------------- Annat: Bild på inbördes möten mellan La Ligas topp 4 i länktips. Barca har gått rent medan Real Madrid har 0 vinster på 3 matcher.
Barcelona Davids3
2016-01-31 23:21
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:


Det var visst Malaga, my bad!
Barcelona enkos
2016-01-31 23:20
Flavia

Det är klart att det spelar roll.. vill helst att Messi Suarez eller Neymar vinner skytteligan än överskattade Penaldo som lever på små matcher och där Real som inte kan vinna titlar gör istället allt att göra honom till skyttekung. .
Flavia
2016-01-31 23:07
@enkos:


Vad spelar det egentligen för roll? Guldskon tar inte hänsyn när man gör betydelselösa mål mot skitlag, Cristiano har begripit det mycket väl.


:)
Barcelona enkos
2016-01-31 22:58
37 omgång alltså näst sista har vi Espanyol hemma. . Eh om det vore en viktig match så dem kan åka ur och att det blir vi som skickar skiten ut och där dem hör hemma men men vi får se.. Sen blir jag förbannad på varför vi inte ser till att förnedra skiten när vi möter dem utan låter dem stressa emot.. visst tillåter maffia domarna det men ändå kunde vi lag en växel till .. men nej vi är Barca och ska bara tänka på nästa match och inte köra för fullt
Flavia
2016-01-31 22:53
Asspanyol är bara två poäng från nedflyttningszonen.

Hade varit underbart ifall om dom blev klara för nedflyttning till Segunda efter att vi kör över Asspanyol på Camp Nou längre fram i våren.
Barcelona enkos
2016-01-31 22:53
PSG leder med 1-0 och kontrar med Zlatan med bollen som ser en fri Cavani men Zlatan stannar och stoppar spelet utan att vilja passa Cavani. . så mycket om egon
Barcelona enkos
2016-01-31 22:51
@Liunil Masse:

Det hade varit mångas dröm men korrupta förbundet i Madrid skulle aldrig tillåta att skiter åker ur..
Annons: