/spanien/barcelona/forum/2528.aspx/spanien/barcelona/forum/2528.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Flavia
2016-02-03 10:53
Onekligen en väldigt imponerande sekvens från Leicester där laget passar sig igenom Liverpools försvar på 1-2 tillslag. Väldigt synd dock att Okazaki bestämde sig för att vilja avsluta själv istället att passa bollen till en fristående Vardy, annars hade målet varit en favorit till Puskas utmärkelsen. Det får en att tänka på Pep-eran.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-03 10:43
Ingen som har sagt att Suarez ens är bättre än den riktiga Ronaldo. Jag reagerade bara på LennyRomarios felaktiga fakta.
Postat via SvenskaFans-appen
Flavia
2016-02-03 10:36
@DM1982:


Tänka sig, en gång i tiden var faktiskt bättre än självaste Carvajal men det var för många år sedan...
Barcelona neymar JR
2016-02-03 10:27
Schalke attacker Leroy Sane (20), who is followed by several Europen top clubs, would prefer to join Barcelona in the summer. [bild] Dem brukar vara rätt så pålitliga, speciellt när det gäller tyska spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mxm Ciilow
2016-02-03 10:24
MTG Sverige presenterar en ny dedikerad sportkanal med namnet TV3 Sport. Kanalen lanseras i april och kommer att erbjuda sport i världsklass med direktsändningar från starka rättigheter som Serie A, La Liga, NHL och Speedway GP. TV3 Sport blir även ny hemvist för amerikanska fotbollsserien NFL och handbollens Champions League. – Det är med stolthet vi nu breddar vårt kanalutbud och med TV3 Sport adderar vi ytterligare en byggsten till vår ambition att leverera sport i världsklass på tvärs av plattformar, säger Anders Jensen, VD för MTG Sverige.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Standar___
2016-02-03 09:49
Någon som vet om man kommer kunna se matchen ikväll på D play ? Har det endast för spanska cupen men förra omgången missades pga att celta matchen prioriterades....visas inte matchen ikväll känns det som ett stort misstag å ha skaffat det.....
Barcelona ElRaval
2016-02-03 09:45
450 milj för jackson martinez.

bara att bocka och buga för atletico..
Barcelona Coach Pep.
2016-02-03 09:19
neymar JR Jag överskattar inte, jag förklarar hur det ligger till. Dvs, ungefär såhär: Ronaldo R9 +bollkontroll +teknik +explosivitet +snabbhet Suarez +passningar +frisparkar +arbetskapacitet +lagspel Oavgjort: Avslut, skotteknik, farlighet Alltså, två olika spelare och två av tidernas bästa anfallare som är ungefär lika farliga på sitt sätt. Medan Ronaldo var en spelare som var extrem i aspekter med bollen (snabbast genom tiderna med boll) så är Suarez förmodligen den mest farliga kompletta anfallaren i modern tid. Och jag försöker inte idolisera kring Suarez här, utan jag tycker också att Ronaldo var bättre (det är för fan el fenomeno), men inte så jävla mycket bättre. Ronaldo kunde inte bära upp ett lag som Suarez gjorde med Pool. Det är töntigt att inte erkänna Suarez storhet bara för att man inte vill såra sina känslor kring gamla idoler.
Barcelona El Tridente
2016-02-03 09:14

Neymar's father has said in court appearance today that a club offered to pay 190M buyout fee, but that player only wants to renew. [catr]

Vet inte om detta varit uppe redan men man förstår att det är Perez som lånat upp alla banker i Spanien för att försöka ordna detta.
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2016-02-03 08:53
Diskussionen Suarez kontra Ronaldo, är lika intressant som den (i mina ögon) är onödig. Ronaldo var ett fenomen, stack ut från mängden och gjorde saker som fick medspelare, motståndare och publiken att skrika av glädje och förvåning. Han var en anfallare som inte bara var snabb och effektiv framför mål, utan han var spektakulär och påhittig likt Ronaldinho. Jag fick nöjet att växa upp till Ronaldos magi och briljans. Jag kan ha romantiserat Ronaldo väldigt mycket, men det gör jag med glädje. Det finns i mina ögon ingen anfallare på hans nivå.

Suarez ska ha all cred i världen, han är en av de absolut bästa anfallarna just nu (om inte den bästa) men jag håller honom inte lika högt som självaste el fenomeno. Spekulationer kring om han vunnit guldbollen på den tiden eller inte kan inte bli mer än spekulationer så därmed känns dem onödiga och överflödiga.
Barcelona oocbgb
2016-02-03 07:56
[QUOTE=Lion24]Måste ge cred till Rubens senaste inför-artikel mot Valencia. Väl informerad och skönt att han har med kommentarer från tränarna. Keep it up Rub! [/QUOTE] Verkligen, tycker nivån höjts avsevärt på artiklarna senaste månaderna. Samma med forumet. Det är en fröjd för ögat. Obs, forumet undantaget under match när vi ligger under.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-02-03 07:23
Coach Pep Om vi underskattar suarez så överskattar du honom en aning. Återigen så var det Ronaldo vi jämförde honom med, den matchen vinner Ronaldo på KO i första ronden utan att ta ut sig Ronaldo är en av tidernas bästa spelare därav den simpla anledningen till varför suarez inte är i närheten av honom Nej orka försvara en av tidernas bästa mer
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2016-02-03 06:47
Jackson Martinez till kinesisk klubb för 35 milj euro. Kineserna skojar inte. Barça borde också utnyttja penga flödet där.

Dom kan få Mathieu, Vermaelen, Bartra, Adriano på paket pris 70 milj euro för alla 4, Fin affär. Sen kan Barça köpa ett par riktigt fina backar...
Barcelona Lion24
2016-02-03 04:20
Måste ge cred till Rubens senaste inför-artikel mot Valencia. Väl informerad och skönt att han har med kommentarer från tränarna. Keep it up Rub!
Barcelona Lion24
2016-02-03 04:15
För att gå in på annat så har jag fortfarande väldigt svårt för att man sålde Grimaldo. Jag förstår inte, Adriano kommer säkerligen att lämna nu i sommar, Mathieu håller inte måttet och man måste dra ner på lönekostnaderna. Vad hade varit bättre än en helt gratis spelare från ungdomsleden som knappt drar lön (med Barcas mått) och som ändå har potential? Alltså, det går inte ihop. Möjligtvis att Lucho inte ser potential i honom men det känns som att Lucho tänker för mycket kortsiktigt. All denna succé som vi har haft de senaste 10 åren har varit frukten av ett långsiktigt tänk. Man ser att dom spelare Lucho har velat ha och fått har varit etablerade spelare (alltså i en bra ålder). Med Lucho så känns det inte som om vi har en långsiktig tänk och det är ruskigt farligt.

Nu blir det så att man istället blir tvugna att leta en vänsterback till sommaren (enligt rykten). Då måste man slösa onödiga pengar och förmodligen ge spelaren en lön som ligger på Adrianos nivå. Jag kan tänka mig att Adriano tjänar 2-3M per år och Grimaldo har väl inte ens hälften av det. Inte så jätte mycket pengar men ändå, det är ju ändå cash. Väldigt synd tycker jag då jag såg stor potential i Grimaldo och han fick ändå aldrig chansen att bevisa sig på riktigt om han duger för A-laget. Man måste leta efter en vänsterback i sommar, betala övergångssuman och en lön som förmodligen ligger runt Adrianos lön när man hade en fullt duglig vänsterback med potential som kunde utvecklas ännu mer. Går inte ihop... Antar att det har väldigt mycket och göra med att Lucho roterar som en galning (bokstavligen) och han vill ha färdigt utvecklade och etablerade spelare som ska in och prestera direkt.
Barcelona Coach Pep.
2016-02-03 03:51
När Suarez kom till Barca skrev jag ett inlägg om hur han riskerar att inte få det erkännande han förtjänar. Man kan lugnt säga att mina farhågor blivit besannade nu när halva forumet underskattar och skrattar åt honom (så kallade Barca-fans). Jag måste helt enkelt kliva in och försvara Suarez här. Har ni glömt att han under sin senaste säsong i Liverpool lyckades trycka dit över 30 mål utan några straffar och många missade matcher. Förstår ni att om han hade fått spela hela säsongen så kunde han nått upp till helt omatchade siffror? Hade han fortsatt i Liverpool så hade han säkerligen blivit ansedd som en av de bästa forwardsen genom tiderna eftersom han redan då var ostoppbar av alla lag. Suarez är lika bra som vilken forward som helst senaste 15 åren. Van Nistelrooy, Vieri, Trezeguet, Shevchenko, Crespo.. Ingen av dessa spelare var ens i närheten lika allround, lika versatila och dynamiska som Suarez är. Suarez kan skada ett lag på så många sätt och det är därför han är världens farligaste forward (jag exkluderar Messi som inte är en forward). Suarez är inte bara en målgörare, han är playmaker och har ett spelsinne som når högre dimensioner än de flesta offensiva mittfältare. Han skapade t.o.m. fler chanser för Liverpool än han gjorde mål och hans passningsspel är av mycket, mycket hög kaliber (mycket högre än Ronaldo R9). Jag minns att Suarez under en period i Barca snittade lika många nyckelpass som Messi (!), med hälften så få passningar vilket är värt att notera. Utöver det har du hans totalt oförutsägbara dribblingar. Han må inte vara den mest silkeslena dribblern, men han ör jävligt effektiv (åtminstone i Pool) där han gjorde 8or runt försvar gång på gång. Han var helt enkelt oantastlig, och en centerforward som är en så bra målgörare, passningsspelare, dribbler, understödsspelare, frisparkare etc. hör man inte om i dessa dagar. Hans rörelsemönster och uthållighet för att leta efter ytor och springa som en hund hela matchen är beundrandsvärt och gör honom till den idealiska spelaren att ha bredvid två latare spelare i form av Messi och Neymar (lika bra som dessa är med boll är Suarez utan den). Skilladen mellan Suarez i Pool och Barca är hans vikt. Precis som med Tevez förandrade hans tid borta från fotbollen hans fysik. Tevez vände på detta och kom upp i bättre form än någonsin i Juve, så vi får se om Suarez kan göra samma sak, men för tillfället segar det ner Suarez väldigt mycket (vilket inte diskrediterar hur bra han varit och är). Han är så långsam nu att det eliminerar forna aspekter i hans spel vilket gör att han släpper bollen mycket snabbare än han brukade. Det är inte p.g.a. Barca utan för att han har problem att vinna mark och bibehålla fördel i spelet när han måste röra sig mer än några meter. Han använder fortfarande små ryck och sina oförutsägbara vändningar men gör inte så mycket efter det utan släpper nästan alltid bollen genom att passa eller skjuta. Det mesta har att göra med att han är hämmad p.g.a. sin vikt, men annars är ju hans skills intakta. Han kan ju göra mål på vad som helst och är helt komplett så jag förstår inte vad ni baserar att han inte skulle vara i närheten av Ronaldo R9 på. Fart med boll? No shit! Förklara er bättre eller sluta med underskattandet!
Barcelona B-Guden
2016-02-03 02:33
@messimal19:


Ibras ego tar hellre än karriär utan CL än ett CL där han inte är ordinarie, och att han ska komma tillbaks till Barca efter all skit han sagt, glöm det.
Sen kan vi aldrig ha, 4 av fotbollen bäst betalda.
Barcelona A good coach is everything!
2016-02-03 01:43
LennyRomario // Word Första gången Suarez ens är nära guldbollen och han är inte topp 3. Å vissa vill jämföra han med el fenemeno inte konstigt att andra forum tycker att Barca oxh Real fans är galet en ögda!! Suarez spelar nu tid punkt slut. Att han skulle prenumera på guldbollen trots Zidane, Henry, Ronaldo, Figo osv låter vi vara osagt!! Isåfall kan vi säga så om inte minst Ibra där har vi en spelare med ett brett register men som spelar i fel era!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona messimal19
2016-02-03 01:34
Tjena, med tanke på att Ibra har ett utgående kontrakt tror ni det skulle finnas någon möjlighet att hämta in honom som back up à la Henke om man tänker kortsiktigt... Vet dock inte vad han skulle kräva i lön för en sådan övergång men vad jag vet är att han är jävligt sugen på Champions league titeln och enda chansen han har och vinna den är typ med oss med MSN i deras prime så är vi otroligt jobbiga och slå...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-02-03 00:54
@Flavia:
Nej, tänk om inte Suarez hade haft Messi att konkurrera med! Då hade han kommit fyra i år! Sicken grej! Men om man ska vara riktigt ärlig så gör väl MSN otroligt mycket mål på omställningar? Och som vissa redan har nämnt tidigare, så kan man inte direkt säga att Suarez ens konkurrerar om guldbollen. Neymar kom trea och hade mer än dubelt så många röster som Suarez. Men ändå, hade varit kul om han kommit fyra. Synd att Messi är med.
Barcelona LennyRomario
2016-02-03 00:44
@Barcelonito / Lucho Enrique 21:
Du är väldigt felunderrättad där. Cruyff fick sparken av president Nunez och de hade en allt annat än god relation. Det är exakt 0% att Cruyff hade någonting med försäljningen av Ronaldo att göra. I stort sett var det så att Ronaldo inte var nöjd med degen och Inter betalade utköpsklausulen.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2016-02-03 00:34
@LennyRomario:


Beslutet var tyvärr Cruyffs. Inte mycket i Barca som hände under den perioden utan gudfaderns godkännande. Jag har gått runt och ältat i 20 år om han gjorde det för att Ronaldo inte skulle bli större i klubben. Men han verkar överlycklig över Messi, dock är han en produkt av hans verk i Barcelona. :)
Flavia
2016-02-03 00:29
@Barcelonito / Lucho Enrique 21:


Vad trevligt för dig att du faktiskt fick se Ronaldos mål live och ja, jag menar det verkligen. Och som jag tidigare har sagt, så var brassen faktiskt en riktigt bra fotbollsspelare när han var aktiv. Men om man ska vara riktigt ärlig, så hade brassen lyxen att parkerade bussar inte var särskilt vanligt från den tiden. Suárez måste borra sig igenom försvar där 10 man ställer upp ett handbollsförsvar. Och som vissa redan har nämnt tidigare, så kan man inte direkt säga att Ronaldo hade direkt någon Messi att konkurrera med i kampen om guldbollen.
Barcelona Barclasico
2016-02-03 00:29
@Tiki-Taka:


Haha förlåt, trodde du menade CR7, så dum jag känner mig, jag tar tillbaka det jag skrev. Jag hyser stor respekt för Ronaldo (R9).
Barcelona Davids3
2016-02-03 00:21
@Barcelonito / Lucho Enrique 21:
Hurvida han höll Messiklass eller inte låter jag vara osagt. Men en sak är säkert och det är att sådana spelare som redan vid 19-20års årsåldern är matchernas stora namn (och som sedan lyckas i karriären) är oerhört sällsynta. Kommer ett fåtal st som du kan räkna på handen/händerna varje 20 år.
Flavia
2016-02-03 00:19
@Barcelonistas:
Tack så mycket för den listan. Jag är jävligt säker på att Suárez hade promenerat guldbollen under flera år ifall om han var spelade och upprätthöll denna löjligt höga nivå från och med 2000 talet. Att uruguayanen inte har vunnit guldbollen under de senaste åren är knappast för att han är dåligt utan framförallt att Messi är överjävligt bra, något som du själv redan har påpekat.
Barcelona LennyRomario
2016-02-03 00:18
Barcelonito

Du vet väl att Cruyff är vår gud och att han har aldrig gjort fel! ;)
Det var faktiskt Bobby Robson som var tränare när Ronaldo var där.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-03 00:15
Tiki Taka - du överdriver grovt ju? Brasse Ronaldo topp 5 genom tiderna det kan jag köpa men bättre än Messi? Nu tar vi de lugnt här. Folk här tror att ja sagt att Suarez är bättre än Brasse Ronaldo. Nej det är han inte men att komma med falska saker det gör mig förbannad. När man börjar snacka guldbollen som en faktor till vrf Brasse Ronaldo e bättre de håller inte. Suarez hade garanterat vunnit 1 guldboll på den tiden. Shevchenko, Michael Owen vann, vrf skulle inte Suarez kunna vinna den på den tiden? Idag är de givetvis omöjligt att vinna guldbollen när den domineras av två spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2016-02-03 00:10
Mål nr 1 på den här listan är första Barcamatchen jag såg. Den som säger att den här 19 åringen inte håller Messiklass säger nog inte hela sanningen. Största problemet med skadorna han fick i Italien kunde undvikas om inte Cruyff hade sålt honom från början. Ett mysterium varför den som alltid gjort vad som är bäst för Barca begick ett så stort misstag att sälja Ronaldo. Han hade nog haft 5 guldbollar han med om han hade stannat i Barca. Vi hade honom, ibland får vi skylla oss själva och inte hata spelaren för att han senare gick till Madrid, hur svårt det än känns, åtminstone för mig.

Flavia
2016-02-03 00:03
@Rambla~:


Ganska lätt val för mediokra fotbollsspelare som Gervinho, Guarin och nu Martínez packa sina väskor och dra iväg till Kina och få betydligt mer deg. Spelarnas respektive klubb har trots allt fått erbjudanden som var på tok för bra att inte tacka nej.


Men absolut, man blir ju jävligt förvånad över att kinesiska klubbar helt plötsligt gör sådana värvningar och i synnerligen under de senaste veckorna.


Hade givetvis varit en dröm att dumpa Lord Adriano och Lord Douglas, jävligt synd att dessa är inga direkt profilspelare likt de nämna trion ovanför...
Annons: