/spanien/barcelona/forum/25143.aspx/spanien/barcelona/forum/25143.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Tompa
2007-03-09 22:27
Bara ett dygn kvar nu till El Clasicó. Nu när säsongen inte utvecklat sig till den dundersuccé man hoppadres på i somras (kanske var mina förhoppningar för stora) gäller det att grabbarna ser till att besegra Real Madrid i morgon, något annat finns inte.

OK, marängernas situation är egentligen mer prekär än Barcas men efter sortin i C.L och tappad serieledning förra helgen behövs verkligen en seger i morgon. Utöver behovet av poäng för att försvara ligatiteln har vi ju dessitom revansch att utkräva efter förlusten i höstas. Real ska bara inte få slå Barca både hemma och borta.
Barcelona Tompa
2007-03-09 22:19
SteveGJr!:
Bara att instämma. Lycka till i kvartsfinalen mot PSV Eindhoven!
Barcelona Ghazza
2007-03-09 21:49
SteveGJr!,

Jag håller med dig. I stunder som dessa blir man oerhört stolt av att vara culé. Det är detta Barcelonismon står för. Jag kan inte hjälpa att finna glädje då jag ser era fans. De måste vara några av de härligaste i världen. Jag önskar att jag skulle få upplevt matchen där, då stämningen måste ha vart magisk. Men oroa dig inte för oss. Vi kommer tillbaka nästa år, starkare än någonsin.

Lycka till mot PSV, det blir en munsbit på Anfield.
SteveGJr!
2007-03-09 21:22
Hejsan mina vänner! Jag vill börja med att tacka för två underbara matcher mot er. Det var en ära att få spela på Camp Nou. Men den rikitgta orsaken till varför jag valde att komma hit och skriva var att jag säger till er alla barcleona ung som stor att ni borde håller era huvuden högt och vara stolta! Ni är äro rika män och kvinnor! Jag vet inte vart dagens fotboll är på väg (syftar på valencia-inter matchen) men en sak är säker, det finns fortfarande fotbolls lag och dess supportrar som älskar på fotboll på ett ömsesidigt sätt och behandlar sina motståndare med stor respekt! Och sådana saker är rellativt sällsynta i dagens fotboll där hat och bråk speglar vardagen. Ni kanske undrar vafan den är mannen snckar om?! Varför kommer han in hit och berömmer oss på ett sådant sätt?! Jo det ska ni veta, jag berömmer er för att ni innan och efter matchen på Anfield ställde upp och sjung med i YOU`LL NEVER WALK ALONE som män istället för att bus vissla som många andra lags fans gör när de kommer och besöker oss!

Här är en länk som jag tycker alla Barcelona fans borde läsa med stolthet:

http://www.liverpoolfc.tv/news/drilldown/NG155243070309-1019.htm

Och inte nog med det, den som vill ha en tår rinande ner för kinden kan även kika på den här länken där man ser när ni sjunger med i världens vackraste fotbolls hymn. Tack för mig och Gud välsigna er alla.

Länken till filmen:

http://www.youtube.com/watch?v=FHKtuzD4Odk

Glöm ALDRIG:

When you walk through a storm,
Hold your head up high,
And don´t be afraid of the dark.

At the end of a storm,
There´s a golden sky,
And the sweet silver song of a lark.

Walk on through the wind,
Walk on through the rain,
Though your dreams be tossed and blown..

Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you´ll never walk alone

Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you´ll never walk alone
You´ll never walk alone
Spinbad
2007-03-09 21:19
Jag kommer tyvärr inte kunna se El Classico imorgon, någon som koll på en bra torrent-sida som troligtvis får upp matchen utan några spoilers? Tack på förhand!
Barcelona Captian Fabuloso Cave Of Hair.
2007-03-09 21:18
Här är något för alla Barca och Madrid fans.

Det verkar som att TV4 även de publierat extra artiklar inför el clasico. Denna har de tagit från offside år 2000. Handlar om Judas.

Läs den om ni har tid över, den är som sagt från offside, och som de flesta vet så skriver de jävligt långa artiklar.

Ha det bra allesammans
Spanien Del Piero
2007-03-09 21:15
grabbar ,ska ronaldinho kungen va med imorn? svar tack


VISCA EL BARCA./// skriver från kompisens
Real Madrid R.Carlos #3
2007-03-09 21:07
hahaha på guidad tur i madrid den var rolig : )
Barcelona Lundello
2007-03-09 20:55
Holländarn.
HAr du varit hemma hela dagen och skrivit en uppsats:D
Barcelona Ghazza
2007-03-09 20:52
Själv så gillade jag Kims krönika. Jag tycker att han tar upp intressanta tankar om Rijkaard bl a. Visst har den gode Mister prövat sig fram med olika (och ibland konstiga) byten och spelsätt. Men kan inte det vara positivt då?

Förra året var iallafall jag en av de som klagade över att spelet ibland låste sig och Rijkaard inte hade någon "Backup-plan". Missförstå mig inte nu, jag är för ett lag som spelar med en grundprincip som aldrig ändras. Men det kan vara bra att ha en plan som sagt.

Rijkaard kanske helt enkelt valt att testa sina spelidéer i fel matcher? För säg så här, skulle det istället funka med en gång och ge bra resultat skulle ingen klaga, eller hur? Ge det lite tid bara. Men just nu är det dags att hitta tillbaka till vårt grundspel och därifrån kan vi arbeta vidare. Ligan är viktig och vi måste göra allt för att stå som segrare i slutet.
Real Madrid King_raul
2007-03-09 20:50
Simon,
kul artikel med hjärtat på rätt ställe!
Rivalitet med humor slår alltid högst!

Barcelona Gabbe5000
2007-03-09 20:22
Jag tycker det är sjukt små marginaler som har fällt Barca hittils. Vinnare måste ha marginaler på sin sida, o jag tror det löser sej.
Barcelona Holländaren
2007-03-09 20:18
Ämne: "På guidad tur ....Naeh, jag la den i ert forum... vilket jag verkar blivit bannad för.
Barcelona Holländaren
2007-03-09 20:17
Btw - fan vad bra vi är på att diskutera i jämförelse med Real-fansen.
Barcelona Holländaren
2007-03-09 20:11
Man har kanske tagit bort all möjlighet till bredd i backlinjen men samtidigt fick man en tät och svårgenomtränglig centrallinje. Vad var problemet i första matchen? Att vi blev uppätna på mitten. Rijkaard försökte göra någonting åt det genom att tvinga Liverpool ut på kanterna där de har betydligt sämre spelare egentligen. Det funkade inte, men det fanns en tanke och det borde du rimligtvis förstå själv. När du säger att det inte verkar finnas någon logik bakom hans agerande låter du bara dum - det finns logik bakom alla tränares beslut. För Rijkaard är det logiskt att försöka stoppa Liverpools dominans på mitten, medan andra ser det som logiskt att lägga mer fokus på kanterna. Det är svårt att avgöra hur matchen hade slutat med två ytterbackar, om det hade blivit bättre eller sämre, men att säga att det inte finns någon logik bakom 3-4-3 är bara löjligt. Möjligtvis är det så att Rijkaard saknar DIN logik och det är jag rätt glad för i så fall. Jag betvivlar att Xavi, Deco eller Iniesta tilldelades några kantroller egentligen. De skulle sannolikt dra sig in i mitten eftersom de, som du säger, inte är naturliga kantspelare. Anledningen till anfallarnas misslyckanden tror jag inte är bristen på understöd utan att de är rostiga och därmed inte riktigt ser alla luckorna än mot de lag som är bra i positionsspelet. Trots allt var Oleguer lika mycket högerback som alltid och ändå presterade inte Messi något av värde. När vi spelade hederliga gamla 4-3-3 mot Sevilla var Messi inte bättre än mot Liverpool.

Det är inte tränarens skyldighet att förändra men det är hans skyldighet att agera precis som det är alla spelares skyldighet att stå för bra insatser i nästan varje match. Om Rijkaard förändrat eller inte utöver systembytet kan ingen av oss svara på eftersom vi inte varit med på träningarna.

Kommer du ihåg senast Barcelona ändrade spelsätt? Mm, det var vintern 2003. Sure, det var på vintern som du säger, men det fanns inget längre uppehåll att tala om där.

Att du har någonting emot holländare och tycker att det är viktigare vilken nationalitet en spelare har än vilka kvaliteér han har har vi bland annat fått se när du skrev

"Hoppas bara att vi slipper se fler holländare komma in i truppen nu, det räcker definitivt som det är."

"Óscar López är canteraspelaren som imponerat stort under försäsongen, tyvärr räckte det inte för att slå sig in i laget som ska spela ligan. Istället valde ledningen att ta in (kan jag få en trumvirvel någon?) en holländare. Välkommen herr Bronckhorst. Ingen dålig spelare, men ändå en holländare."

"Men vem vågar sätta sig upp mot maffian från tulpanernas förlovade land?"

Skulle inte svackan hösten 03 varit djup? Då var Henk ten Cate i klubben.
Det finns en tränare i den holländska ligan som bytt mellan 4-3-3, 3-5-2 och 3-4-3 i den holländska ligan i år. Han heter Henk ten Cate. Samma kille vars lag varit en stor besvikelse i den holländska ligan och som sett tveksamma ut på just den taktiska fronten.

Henk ten Cate är en ekvilibrist av yppersta världsklass men det är den av Guus Hiddink skolade Johan Neeskens också. Det är möjligt att ten Cate är bättre rent taktiskt och framför allt är det så att assisterande managers ofta leder träningar. Neeskens är en ganska oerfaren tränare och främst en motivator. Neeskens är nog sannolikt mer av landslagstypen faktiskt. Hans år i NEC Nijmegen var inte vidare lyckade och det är ju hans enda sejour som klubblagstränare på någon högre nivå. Henk ten Cate var mer välmeriterade och erfaren.

Det är möjligt att något bör förändras i staben. Jag har inte sett några träningar med Barcelona men det verkar ganska rimligt att Neeskens har mindre erfarenhet av att sköta träningar än Rijkaard. Dessutom kan faktumet att Rijkaard fixat tre pokaler göra att den ganska genomgode Neeskens håller sig för att komma med sina taktiska ideér.

Det är intressant. Just det taktiska tror jag fortfarande inte Rijkaard har några problem med, han är upplärd i
Barcelona el Flaco
2007-03-09 19:57
Kim//

Okey, nu förstår jag lite bättre. Men vad jag menade med min "anekdot" var att jag personligen hade valt Iniesta före Van Bommel, med all respekt för holländaren och Ten Cate. Vad hade du valt?
Barcelona Kim
2007-03-09 19:54
Jag kanske förklarade mina tankar lite otydligt.

Saviola är bättre än Maradona idag. Jämför man båda två vid sina bästa perioder, så är Maradona självklart en skickligare spelare. I dagsläget är dock Saviola bättre. Jag hade kunnat ta Raúl också, eller Ronaldo, eller Kaká, eller Di Vaio. Det är oväsentligt. Vad jag menade var, att Van Bommel för ett år sen mycket väl kan ha varit mer lämpad för spel än vad Iniesta var. Ska vi jämföra dagens form, så är Iniesta klart bättre än holländaren.
Barcelona el Flaco
2007-03-09 19:50
Kim//

Jag förstår inte, menar du att Saviola är bättre än Maradona? Oavsett om det var 15 år sedan, idag eller 15 år in i framtiden, Maradona är, var och kommer alltid att vara bättre spelare än Saviola (och 99.9% än alla andra spelare för den delen). Menar du att bara för att Maradona inte längre spelar så är Saviola bättre? I så fall är Raúl bättre än Maradona.
Barcelona Kim
2007-03-09 19:42
Förresten, en kort anekdot. Jag läste i tidningarna (tror det var Mundo Deportivo) dagarna efter cupsegern över Zaragoza att det var Ten Cate som föreslog att Van Bommel skulle starta Champions League finalen, medan Eusebio föreslog Iniesta. Vilka här hade valt Van Bommel före Iniesta.

Vem är den bäste fotbollsspelaren? Maradona eller Saviola? I dagsläget utan tvekan Saviola. För 15 år sen hade svaret varit det omvända. Mot Arsenal för ett år sen kanske Van Bommel hade varit det bättre alternativet att starta. Idag, knappt ett år senare, hade Iniesta varit ett självklart val.
Barcelona el Flaco
2007-03-09 19:28
Jag uppskattar Ten Cates arbete i FC Barcelona minst lika mycket som alla culé, men i mina ögon kan en andretränare inte spela större roll än förstetränaren, som i detta fallet är Rijkaard. När Cruyff, Lippi & Capello vann titlar hörde jag ingen berömma deras assisterandetränare. Jag förstår inte detta hatet eller brist på förtroende för Rijkaard. Jag ser honom som odiskutabel i Barcelonas framtid.

Förresten, en kort anekdot. Jag läste i tidningarna (tror det var Mundo Deportivo) dagarna efter cupsegern över Zaragoza att det var Ten Cate som föreslog att Van Bommel skulle starta Champions League finalen, medan Eusebio föreslog Iniesta. Vilka här hade valt Van Bommel före Iniesta.
Barcelona Kim
2007-03-09 19:05
All förändring är inte av godo. En förändring där man vänder på allt och spelar 2-4-4 behöver inte vara positiv, utan den har endast en negativ effekt i dagens spel. På samma sätt så har förändring kommit de senaste matcherna, men utan att det verkar finnas någon logik bakom dessa. Vad man har gjort, är att man har tagit bort all möjlighet till bredd i backlinjen, genom att dra ner den till en trebackslinje. Vad som händer, är att tre mittbackar, och ytterligare en fjärde, dock på mittfältet, som står centralt och försöker styra spelet ut på kanterna, utan att någon finns där ute. Istället placeras centrala spelare, som Iniesta, Xavi och Deco på mer eller mindre yttermittfältsplatser. Problemet ligger i att dessa spelare är vana vid centrala positioner, och därför drar sig inåt mer än vad en naturlig kantspelare gör. Konsekvenserna för detta är förödande för våra ytterforward, som inte får något som helst understöd, annat än centralt i planen. Det motståndarna har behövt göra, är endast att se till att bomma igen i mitten, och därefter stå på rätt sida om bollen. Kontentan blir att ingen kommer fram, det blir trångt i mitten, och kanterna utnyttjas inte.

Som sagt, all förändring är inte av godo.

Jag har inte krävt återgång annat än att Barcelona bör spela det spel som har fungerat. Men när något klickar, i detta fall spelet, så är det tränarens skyldighet att förändra. Att ändra ett helt spelsätt kan vara rätt, men att göra det mitt under den mest kritiska perioden av en säsong, är inte rätt modell. Sånt ska skötas under längre uppehåll, antingen sommaren eller vintern.

Jag begriper inte dina insinueringar om att jag skulle ha något emot holländare. Det är att ta till argument från din sida, som totalt saknar substans, och som inte tillför något som helst av vikt till en diskussion. Att jag hyllar Ten Cate, är väl ett bevis nog för detta.

Självklart har jag inte sett Henks anteckningar, men under tidigare säsonger, när svackorna har kommit, så har de inte blivit djupa. Uppställnigsexperiment och byten av denna kaliber förekom inte under hans tid i klubben. Det är först denna säsong, när han lämnat, och Neeskens istället har kommit in, som detta har börjat inträffa. Det är alltså inte helt långsökt, att göra antagandet, att Ten Cate var den taktiskt drivna personen i tränarduon, och att det var Rijkaard som styrde ihop gruppen och dess sammansvetsning. Det sistnämnda är något som jag verkligen beundrar Frank för. Han är expert på att låta gruppen hantera mentala smällar utifrån. Det betyder inte att han är helt lämpad att driva laget framåt längre. Kanske är det inte Franks avgång som krävs. Det kanske lika gärna kan vara så, att det är ett byte av person bakom Rijkaard som är rätt väg att vandra denna gång. Eller vad tror du själv om Neeskens roll i det hela? Har han någon uppgift, att komplettera Franks roll i det hela, eller sitter han bara där för att se rolig ut? Vad tror du själv att Henk Ten Cate hade för roll i laget?
Barcelona Evička
2007-03-09 19:03
Holländaren
Du närmar dig faktiskt med stormsteg jag-vet-bättre-än-alla -andra-attityden. Och vad du har emot Kim vet inte jag, men han har väl samma rätt som alla andra att skriva sina åsikter utan att bli påhoppad som person. Visst kan man diskutera varandras åsikter, men när det börjar närma sig personangrepp går du för långt.

Sedan kan man ju fråga sig vad du anser dig ha för kompetens att bedöma Claes Sondes språkliga genialitet. Besserwissergränsen är snubblande nära.
Barcelona Holländaren
2007-03-09 18:42
"På vilket sätt, herr Simon, anser du att min införrapport går stick i stäv med tidigare skrivna krönika?"

Du kräver förändring. Förändring får du. Resultaten blir inte vad du önskar och du kräver återgång. Men det är möjligt att det inte är taktiskt förändring du är intresserad av, utan snarare att tränaren ska ha någon annan nationalitet än holländsk. Jag tror faktiskt att du gått de två senaste säsongerna och surat över Barcelonas framgångar och att du hade extremt fel när du framställde Rijkaard som något nationalist-liknande.

"Ska jag dessutom komma med mer poänglöst klagande? Varför önskar du mer ointressant gnällande?"

Jag vill inte ha mer poänglöst klagande.

"Undrar dessutom vem här inne som är av jag-vet-bättre-än-alla-andra-mentaliteten? Det var något om sten och glashus, har jag för mig."

Oh yeah. När har jag sagt något som indikerar att jag skulle tro mig veta bättre än alla andra här inne? Jag respekterar allas åsikter om de lägger fram dem med någonslags tanke och tyngd. Jag vet att jag tycker att det var vettigt att inte spela med Eto'o från start i den första Liverpool-matchen. Det är något jag kan lägga tyngd bakom; jag kan berätta för dig om hur rostig jag tyckte han såg ut i matchen innan och att han visade upp ett ganska rostigt rörelseschema. Dessutom är jag lite orolig för stackaren. Jag såg hans comeback från start och kan därmed lägga tyngd bakom min åsikt. Jag vet vad det handlar om.

Såg du Henk ten Cates anteckningar? Hörde du vad han sa till Rijkaard?
Barcelona Kim
2007-03-09 18:30
På vilket sätt, herr Simon, anser du att min införrapport går stick i stäv med tidigare skrivna krönika?

Ska jag dessutom komma med mer poänglöst klagande? Varför önskar du mer ointressant gnällande?

Undrar dessutom vem här inne som är av jag-vet-bättre-än-alla-andra-mentaliteten? Det var något om sten och glashus, har jag för mig.
Barcelona Holländaren
2007-03-09 18:13
Kul att ni gillar krönikan!

Njae, det förstår inte jag heller Kapten11. Det är mycket sällan jag håller med Kim har jag märkt - han verkar vända kappan efter vinden lite. I det här fallet vill jag noga säga att även jag skulle se Eto'o från start jag med, men given är inget särskilt bra ord. Det skulle vara fullt förståeligt om Gudjohnsen fick starta istället.

Jag tycker Halderots nya alster står i stark kontrast med hans tidigare krönika där han efterfrågade förändringar medan han såg just förändringarna som pest och pina nu senast.

För mig är det trist att Kim tycks vara av samma skrot och korn som kvällsblaskorna och Real-redaktörerna. "Jag vet bättre än alla andra"-mentaliteten, otålmodigheten och bristen på gråskalor är något av det mest dryga som finns. Bristen på logik och kunskap om hur ett fotbollslag fungerar är inte heller någonting som hjälper mig att gilla Kims texter.

Följande citat förklarar tankegångarna ovan noggrannare:
"Spelare har sprungit runt varandra, utan att någon riktigt vet vem som ska vara var, och vem som ska ta löpningar i vilka riktningar."

"Alla spelare vet någorlunda vad de ska göra, men var de än rör sig, så finns det andra myror i vägen."

"Snarare är det så, att när problemen rättades till under förra säsongens formdal, då var det Ten Cates förtjänst."

"Ty så länge laget har kunnat liknas vid ett självspelande piano, ja då har Rijkaard suttit säkert."

" Frank Rijkaard har uppenbarligen inte de taktiska kunskaper som han skulle behöva i detta fall."

"Allting kommer inte ordna sig, det krävs förändring."

"En seger krävs, i alla fall av oss supportrar."

"En ordinarie startelva har funnits under hans tidigare två säsonger, men nu börjar det experimenteras. Backar flyttas upp på offensivare positioner, det inkörda spelsystemet 4-3-3 har oförklarligt bytts ut mot ett, i mina ögon, faktiskt defensivare spelsystem med en trebackslinje, bestående av tre mittbackar, och dessutom en riktigt defensiv pivote på mittfältet."

Dina texter hade varit mer intressanta om du kommit med mer poänglöst klagande och fler mer resonerande kring vad man skulle kunna göra och mer vad som blivit fel än vem som gjort fel.

Förra året kritiserade jag själv Claes Sonde för ungefär samma saker som jag nu kritiserar Kim för. Jag tycker dock Claes ryckt upp sig en hel del trots att han knappast är något språkligt geni. Hans rapport inför matchen mot Liverpool var t.ex. det jag eftersöker mer av. Han berättar där inte bara att det ska bli intressant att se Eto'o utan också varför han tycker det. "Framförallt ska det bli intressant att se hur Liverpoolförsvaret kommer att hantera Eto’os löpningar längst fram." Betydligt intressantare än t.ex. "i anfallet bör Eto’o vara självklar".
Real Madrid king_robinhoo
2007-03-09 18:13
Johe// Jag har faktist också läst den innan.
Barcelona Der Afro
2007-03-09 18:09
Skön krönika av Simon.

Matchen i morgon känns otroligt avgörande. Det kommer bli nästan för spännande ...
Real Madrid Johe
2007-03-09 17:55
"På guidad tur i Madrid". Var det in vår redaktion som la upp den på sidan för första gången?
Real Madrid Fusion
2007-03-09 17:45
Hoppas på en trevlig & underhållande match imorgon.

Lycka till!
Barcelona Kapten11
2007-03-09 17:25
Jag förstår inte Kims uttalande om att Eto'o borde vara given imorgon. Han är inte i matchform! Han har väl aldrig haft någon fantastisk teknik, men hans bollbehandling i samtliga matcher sen skadeuppehållet har varit under all kritik.
Visst, jag börjar också dregla när jag hör att möjligheten att REM startar matchen är stor, precis som jag kände förväntan mot Pool.
Men ge killen lite tid att komma tillbaka från sin allvarliga skada, och ställ inte orimliga krav. Kanske är det bättre att han spelar sista 30 än första 60.

O andra sidan, en sån autobahn som det fanns mellan Reals mittbackar mot Bayern, kan vi nog starta med Oleguer som striker.
Annons: