/spanien/barcelona/forum/2511.aspx/spanien/barcelona/forum/2511.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona DM1982
2016-02-06 17:00
1-0 Eibar mot Atletico. Deras utvisningar och skador mot oss ställde till det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-02-06 17:00
Otroligt jätte misstag av Saul gav Eibar 1-0 borta mot Atletico
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 17:00
Snubben själv behöver en reality check. I hans drömvärld är det barbecue mat, fest, Tata Martinos bollinnehav på 70% utan 1 skapad målchans, en Messi som lunkar på planen, osv. Snubben behöver också vakna till och inse att fotbollen inte börjades spela 08-12. Frank Rijkaards Barcelona på inne betydligt mycket mer de spel vi spelar idag än de spel vi hade under Pep. Men Pep älskaren tror ju att vi alltid spelat propaganda fotboll ( som spelades under Pep) i vår historia. Unika saker är sällsynta. Peps Barca var just det. Hade vi alltid spelat som vidgjorde under Pep P hade Peps Barca inte varit unikt på något sätt. Tiki Takan är inte död nej och man kan förnya samt förbättra den det håller jag med om. Men är det inte just det Lucho håller på med? Idag ser vi laget spela ett rakt spel med mycket bollinnehav. Jag tror också att spelet bara kmr bli bättre och bättre bara vi har tålamod. Ett tålamod och långsiktigt tänkt som är anledningen till att allt bär frukt idag där vi vinner mycket titlar. Coach Pep är precis sådana individer som klubben ska akta sig för. Dessa är virus, som inte har något långsiktigt tänk elr tålamod. Jag är glad att klubben inte styra av Coach Pep och hans mästare Kröjff.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 16:56
@Junta Dimision:
Tack! Jag blir trött på att läsa propagandistisk brödtext ibland. Det räcker att se det i media, inte vill jag få syn på det i detta älskade forum också.
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 16:54
@berisha:
När jag besökte Barcelona för ett par år sedan så bodde jag på Ally´s Guest House som har Bed & Breakfast för ett rimligt pris om jag inte minns fel. Samt att detta hotel endast befinner sig några hundra meter från Rambles längan vilket tyder på att det är ganska centralt. En plats som jag rekommenderar att ni besöker är ett område som heter Park Guell. Man får en otrolig sikt över hela Barcelona därifrån!
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 16:52
När man sitter och säger att Lucho inte ändrat på ett skit ja då undrar jag om man är frisk i huvudet överhuvudtaget? Under Tata Martino var jag orolig att vi aldrig skulle se den dominanta Messi igen. Att Barca med detta eviga boll runk aldrig skulle hitta sig själva igen. För det dom presterade gjorde ont och se. Sen kom Lucho fick en tuff start men han väckte liv i spelarna. Laget idag är i samma position spm den var när Pep lämnade den och det för mig är ett stort jävla jobb med tanke på hur det såg ut under Tata Martino. Är det något som gjort Barca så framgångsrikt så är det att tänka långsiktigt. Luchos Barca föra säsongen kanske inte alltid spelade underhållande men det fanns många matcher som man faktiskt gjorde det. Framför allt i Cl där vi fick se ett riktigt härligt spel stundtals. Det på hans första säsong där Barca haft värvningsförbud den vändningen vi gjort under Lucho är enorm. För mig är det en fucking disgrace att Coach Pep kmr in hit och smutskastar allt jobb Lucho lagt ner. Jag är på gränsen till att skriva saker av ren frustration men väljer att inte falla för den Kröjff liknande fällan! Rom byggdes inte på en dag och man ser tydligt att Luchos Barca fortfarande är i en process där dom bara kan bli bättre. Jag njuter av det mer rakar spelet kryddat med kombinationer och bollinnehav spel. Mourinho hade gjort ett lika bra jobb? Ja då kan man inte vara frisk i huvudet. Mourinhos Chelsea kollapsade den här säsongen, hans Inter körde ett defensivt spel + omställningar det är långt ifrån den fotboll som Lucho spelar. Var vår match mot Real Mourinho fotboll? Haha...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 16:47
Jag kommer nog få massa inlägg riktade mot mig som säger att jag "hatar pep" och "inte är cule". Allt detta förmodligen på grund av att jag förstår att nostalgin är stark och att time-travel inte för stunden är möjligt. En som kräver andra att komma söka en "Reality-check" borde själv inrikta sig i hur verkligheten är för oss. Här får ni en till sak på engelska "the pot calling the kettle black".
Barcelona Junta Dimision
2016-02-06 16:43
Maestro Xavi

Bra skrivet!
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 16:37
Varför tycker folk om att hela tiden jämföra två olika stilar i form av Pep och Lucho, genom att spotta på den ena och hylla den andra. Det känns lite fanatiskt och väldigt värklighetsfråndraget.

Den enda som mår dåligt av det "hatet" ni vill spy ut är er själva. Njut av det vi har och klaga på det som FAKTIST finns att klaga på vilket är ledningen.

Det är så pinsamt att läsa sådana påhopp på en människa som faktiskt försöker göra några positiva saker i barca (Lucho). Ni kommer aldrig någonsin vara nöjda om han är ert största problem.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 16:37
Coach Pep - klart du har en hatkärlek för Lucho, allt pekar på att han kmr vinna fler titlar än din filosof. Du satt säkert och grät när Messi fick Pep och tappa ännu mer hår i semin föra säsongen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
2016-02-06 16:35
Santiago Cazorla

Jag som trodde att jag var snäll. Nej men, jag har en slags hatkärlek till Lucho helt enkelt eftersom han är mer av en individualist än den slags kollektivist jag trodde han var. Han gjorde sig ovän med Totti i Roma och Messi hos oss, och jag kan inte minnas att Messi sagt något bra om honom heller. Däremot har jag samtidigt stor respekt för hans kompromisslösa arbetsmoral och skoningslöshet.
Barcelona berisha
2016-02-06 16:34
Heej alla barca fans!!
Jag och 2 andra polare planerar att åka till Barcelona o se el clasico den 3e april .
Hur får vi tag i biljetter smidigast? Med tanke på att det är en viktig match, och vilka hotell skulle ni rekommendera? Helst mitt i stan.
Hoppas ni krossar dom igen som sist !
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-02-06 16:31
Coach Pep.

Jag säger bara en sak, WOW! jag applåderar. Bästa jag läst på väldigt länge.

Härligt!
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 16:31
@Coach Pep.:

En reality-check behövs för oss Barcafans för att vi vet hur snabbt fel kan gå, speciellt på ledningssidan. Jag förstår inte varför fler gör det. Antigen är det frid och fröjd, eller så är det domedag.

Dock förstår jag inte varför en skribent med namnet Coach Pep som forumnamn skall smäda Lucho på ett ganska hänsysnlöst sätt med genom argument som är enbart subjektiva. Allt detta för att sedan hävda att lovord inte kan tilldelas till Lucho för att spelare som Messi, Suarez och Neymar finns. Om jag inte minns fel så hade även Pep Leo Messi och till och med Iniesta och Xavi på den absoluta högsta nivån, en trio som jag anser som den största genom tiderna. Detta är en trio som gör det möjligt att dominera spelet som dem gjorde. Det är den största skillnaden mellan Peps barca och Luchos barca.

Inte tycker jag att Luchos barca är på nivån av Peps barca, men jag skäms att läsa denna smutskastning och bara för att du skrev en uppsats om DIN subjektiva åsikt så betyder det inte att det är en objektiv sanning. Jag håller med om poängen du vill få fram, men inte sättet du gör det.
Barcelona DM1982
2016-02-06 16:30
[QUOTE=Barcelonistas]Pl är en liga som jag kommer följa väldigt mycket nästa säsong i och med att Pep kmr dra till Man City. Förresten är det bara jag som hoppas på att Mourinho drar till United? Vore ju en ren dröm att se dom hat mötena emellan. Pep vs Mou, United va City vore ju helt sjukt. [/QUOTE] Skulle vara sjukt kul om Mourinho tar över United. Kommer vara grymt heta derbyn som eldas upp av tränarna. Skönt att inte vara emotionellt involverad i lagen då.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 16:30
Coach Pep - jag tror det är du som behöver en reality check då du verkar leva i din egna fantasivärld. Herregud ta ut huvudet ur Peps röv. Sättet som du nedvärderar Lucho visar bara hur lite du vet om fotboll. Ditt nick seriöst? Du har drivit en hatkampanj mot Lucho sedan dag ett. Det stämmer att Pep Guardiolas fotboll var fullkomligt magiskt. Vi spelade propaganda fotboll och Pep Guardiolas Barcelona är historiens bästa lag. Men vad ni så kallade förödare till Cules glömmer av att tänka på är att fotbollen faktiskt inte startade 08/09. Den fotboll som spelades under Pep har klubben knappast alltid spelat det är en stor myt som bara du tror på. Låt oss gå tillbaka till Frank Rijkaards lag som spelade en otroligt snabb och rak fotboll det var knappast någon 08-12 fotboll som spelades under den eran. Du sitter och jämför Luchos Barca med Mourinhos fotboll? Din pajas menar du att Lucho ställer upp med 10 man bakom backlinjen? Lucho spelar en hybrid fotboll av Peps Barca samt det något rakare spelet. Lucho åkte med laget till Madrid och spelade en fullkomligt magisk fotboll, man demolerade även allt i sin väg med fantastisk fotboll under den perioden. Peps fotboll blev demolerad av Lucho Enriques fotboll du satt säkert och grät floder hemma då din älskling blev ägd av Den store Lucho.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2016-02-06 16:24
Coach Pep Väldigt bra inlägg även om du är lite väl hård mot Lucho. Men tycker också att Peps upplaga var mer speciell och ett galet fantastiskt kollektiv medans Luchos lag handlar mer om individuell briljans. Lucho förtjänar mycket cred ändå eftersom denna upplagan är så svår att stoppa och laget kan vinna på många olika sätt.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 16:04
Pl är en liga som jag kommer följa väldigt mycket nästa säsong i och med att Pep kmr dra till Man City. Förresten är det bara jag som hoppas på att Mourinho drar till United? Vore ju en ren dröm att se dom hat mötena emellan. Pep vs Mou, United va City vore ju helt sjukt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
2016-02-06 16:04
Det är nog dags för en reality-check igen, eftersom svansviftarligan är mer underhållande än någonsin med sina myter om att ledningen är bra och att Peps fotboll bara var en ”slit-och-släng”-produkt som nu är förbrukad och hör hemma på historiens soptipp (utan någon återvinningsstation). Enligt vederbörande ska Barca svepas med i tidervarvets riktning, lämna den ideologiska kompassen därhän, stå barbyxade utan ett mål och lämna kejsaren utan kläder. Vilket framgångsrecept!

Totalfotbollen som varit Barcas signum i flera decennier är alltså värd att offras på trendighetens altare, enligt detta progressiva synsätt. Vi kan alltså härmed korrekt avskriva vederbörandes legitimitet som cules, eftersom samma personer med den logiken även hade dregglat över Mourinhos fotboll. Så länge de får vad de vill ha i form av titlar, så krälar de gärna i smutsen. Detta är slutsatsen vi kan dra av dagens genomsnittliga Barca-supporter.

Hittills har en Barcelona-tränares uppgift har varit att förvalta, återupprätta och förbättra den katedral som Cruyff en gång byggde. Att påstå att tiki-takan var en engångsföreteelse som nu bör glömmas är således subversiv verksamhet och något som endast en fiende till Barca kan påstå.

Pep fortsätter att spela totalfotboll med Bayern, och kommer göra det med City. Barca fans kommer alltså få bevittna ett engelsk lag i ett slaskigt Manchester spela den fotboll som Barcelona övergivit, medan våra nyttiga idioter till cules kommer applådera Enriques ”briljans” i att kunna anpassa sig och spela kontringsfotboll. Som man säger: En katedral tar ett århundrade att bygga, men brinner ner över en natt.

Det andra argumentet som Barcas nyttiga idioter vill göra gällande är att våra egna produkter senaste åren var en gyllene generation som inte kommer igen, för att rättfärdiga att B-laget varken producerar något eller promotar spelare till A-laget. Det stämmer halvvägs, men Spanien har en konstant hög talangpool (sydeuropeer har fotbollsgener) vilket är enkelt att observera då det kommer upp intressanta talanger hela tiden, och det gäller att fånga in sin beskärda del av dessa. Tyvärr förfaller La Masia som det ser ut nu, och det är inte konstigt, för hur ska skurkar kunna upprätthålla en fotbollsskola?

Klubben ruttnar inifrån medan våra nyttiga idioter tror att andra ”ser upp” till oss. Det är bara applådera ”cameroonians” som ständigt avslöjar att kejsaren är naken, men som tyvärr får ta en hel del skit för detta av kejsarens trogna trälar.

Samma trälar vill också höja Lucho till Peps nivå, trots att Lucho har inte tillfört Barca något speciellt och har heller inte gjort något för att bevara något. Han är en simpel förvaltare; en individualist som gjort saker ingen annan tidigare gjort så som att spela kontringsfotboll. Även som spelare var hann mer aggressiv än estetisk. Man ska komma ihåg att Barcas spel förra säsongen inte var bra generellt sett. Denna säsong är det bättre, men det är inget speciellt jämfört med Peps Barca. Det som är speciellt är tidernas anfallstrio.

Luchos Barca är ett stabilt lag toppat med en historisk och galaktisk frontlinje, men det finns inget romantiskt med laget i sig eller spelstilen. Vad finns det för lektioner att lära av Luchos Barca annat än att köpa världens bästa anfallare och sätta upp en stabil defensiv grund? Vad finns att beundra förutom Messis genialitet, Suarez jävlar annamma och Neymars oppurtunism? Barcelona förra säsongen var världens bästa kontringslag men Real Madrid spelade bättre fotboll.

Problemet med Lucho för oss riktiga Barca-fans är således att han är progressiv vilket går emot vår traditionsenliga och puristiska natur. Det har inte så mycket att göra med att vi ogillar honom (vi kan njuta av Barca fortfarande) som med att han är en bricka i en större utsugning av klubben som inte märks ännu eftersom vi lever på lånad tid. Där Pep lämnade ett skepp på kollisionskurs kom Lucho in för att sola på aktern så länge det går.

Jag säger inte att han var fel man för jobbet och jag kan hålla med om att Lucho må ha solidifierat skeppet, och att dagens Barca må vara starkare än Peps (vilket bara gör Peps åstadkommanden mer imponerande), men vi är ändock på kollisionskurs. Om vi hade Mourinho som tränare så hade han mer eller mindre levererat samma grej som Lucho, men tolken kunde adlrig levererat det som Pep gjorde.

Sådär, nere på jorden igen.
Barcelona Blaugrana91
2016-02-06 16:04
*då det måste värvas in andra spelare
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-02-06 16:03
[QUOTE=enkos]City kan köpa vem som helst.. De har ju pengar att bada i.. Hur hade de krafter att värva Pep ? [/QUOTE] City som klubb skulle inte ens ha råd att köpa Messis ben, däremot har dem en rik ägare. Och även om Uefa har lättat på FFP så kan dem inte värva för hur mycket som helst om du tror det. Vidare vill Messi inte lämna och Barca inte sälja, alltså gäller hans utköpsklausul på €250M, vilken City inte har råd med då det måste värvas inte andra spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 15:57
@enkos:
Då måste Messi givetvis vilja flytta från Barcelona, något som han explicit har avslagit gång på gång. Jag tycker att det är lustigt att någon vill göra en verklighet av en avlägsen osannolikhet som du, förmodligen för att driva din egna tes. Detta är sorgligt, för inte trodde jag att Les Rambles har förvandlats till The Sun 2.0. Om pengar kan hämta vem som helst så skulle Messi spela i Kina. Skäm inte ut forumet.
Barcelona enkos
2016-02-06 15:57
@Barca3# BIGPUN:

Jag tycker inte om United och Chelsea och inte heller Arsenal så varför inte City som kommer att tränas av en Barca legendar
Barcelona Barca3# BIGPUN
2016-02-06 15:56
@enkos:


Hur kan du sympatisera med en hel plast klubb bara för en person? Luktar troll
Barcelona enkos
2016-02-06 15:52
@Blaugrana91:

Jag har aldrig varit ett City fan. . Men jag kommer att sympatisera med dem pga Pep
Barcelona enkos
2016-02-06 15:51
@Maestro Xavi - Tito Etern:

City kan köpa vem som helst.. De har ju pengar att bada i.. Hur hade de krafter att värva Pep ?
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 15:43
Att City har krafter att värva Messi är nog det dummaste jag har läst på länge. Jag är inte förvånad att det sades dock...
Barcelona Blaugrana91
2016-02-06 15:40
[QUOTE=Blaugrana91]Ja fortsätt tro det, som sagt ni Cityfans kan ju alltid få drömma.... [/QUOTE] Och för att fortsätta så är City ett överskattat skitlag sett till dem summor man spenderat. Har inte bevisat ett dugg i Europa och att man vunnit PL säger inget då PL-lagen inte håller måttet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-02-06 15:36
[QUOTE=enkos]Nej city är inte ett skitlag.. De är ju liga tvåa, vidare i CL, ska spela liga cup final och är vidare i fa cupen. . Att man torskar en match betyder inte att man är ett skitlag. . Och ja City har krafter att värva Messi speciellt nu när Pep är tränare från sommaren [/QUOTE] Ja fortsätt tro det, som sagt ni Cityfans kan ju alltid få drömma....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2016-02-06 15:27
@Rambla~:

Visserligen, men många experter som jag har läst om syftade på att han tog den enkla vägen baserat på den truppen de besitter, vilket jag tycker är helt fel. Argumentet de använde var att han borde tagit över United istället om han ville ha en riktig utmaning. Tycker United och City är i lika stort behov av en ombyggnad även om det finns bra mycket mer spets i dagens Manchester City gentemot Manchester United.
Annons: