/spanien/barcelona/forum/25.aspx/spanien/barcelona/forum/25.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca4life98
2019-02-13 02:06
[QUOTE=|| #5 sergiobusquets]Unicef1983 Suarez passar in perfekt med Messi, en som tar kriget för honom och skapar yta för la pulga. Enda problemet är ju hans touch och besatthet av att söka Messi varje gång. Coutinho fungerar tyvärr inte alls. Vår trio skall vara dembele-suarez- Messi då får vi lite av varje. Dembeles speed och finurlighet, suarez slit och löpningar samt allt det Messi bidrar med. Vi har tyvärr bara en mittfältare som presterar på en hög nivå match efter match och det är Arthur utan honom blir vi direkt sämre. Rakitic och busquets är riktigt dåliga för tillfället, händer ingenting offensivt eller defensivt med dessa herrar vilket skapar obalans i laget. 2/3 av mittfältet som inte presterar så blir det genast mycket svårare. [/QUOTE] Ni båda har bra argument gällande elvan. Skulle bara vilja se Arthur och Coutinho på mitten tillsammans i en match. Då kan man spela med trion som "5# Sergiobusquets" vill ha och samtidigt även ha två väldigt bollskickliga mittfältare. Coutinho kompletterar inte Messi och Suarez i anfallet, de måste spela med en snabb spelare som kan hota med sin speed. Om man flyttar ner Coutinho så kanske Messi slipper droppa ner djupt och låta Coutinho ta mer ansvar, fast från en djupare position. Han blir mer svårläst centralt, hans främsta styrkor är acceleration över korta sträckor och att slå den avgörande passningen. Det kan knappast bli sämre defensivt än vad det har varit en så länge. Hela mittfältet blir ju överspelade gång på gång trots att vi spelar med "balansspelare" som Vidal och Rakitic. Dessutom tycker jag att Arthur är underskattad defensivt. Det är värt att prova Coutinho där, funkar det inte så är det bara att försöka sälja honom. Då har man testat allt men innan han har fått chansen centralt så tror jag på fortfarande på honom. Vi behöver en kreativ och mer offensiv mittfältare bredvid Arthur och Busquets. Jag tror exempelvis inte speciellt mycket på en framtida trio med Arthur - Busquets - De Jong. Den trion erbjuder inte tillräckligt mycket framåt men de kommer kunna kontrollera tempot i stormatcher på ett jättebra sätt. Men när lag backar hem och ställer bussen framför sitt mål så behövs det en mittfältare som är offensivt lagd.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ronaldinho10yElfenomeno9
2019-02-13 01:51
Mitt enda problem med Messi är att han är extremt lat på plan, och spelar utan intensitet i dem flesta matcherna. Vad det beror på låter jag vara osagt. När han väl spelar med intensitet, (tottenham matchen) ja, då är han fullkomligt överlägsen alla.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Unicef1983
2019-02-13 01:09
#5 Sergiobusquets : Rätt roligt att jag nämnde mittfälts problematiken innan du gjorde det ;) Suarez Coutinho Raketic Busquets Semedo/Roberto. Alla blir ju sämre av att Messi spelar. Varför? Den enda som jag ser egentligen blir bättre av det är Alba. Jag tycker det är skumt, för Messi levererar och gör både poäng och mål, men ingen offensivt spelare blir bättre utan snarare sämre av honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2019-02-13 00:57
Unicef1983 Suarez passar in perfekt med Messi, en som tar kriget för honom och skapar yta för la pulga. Enda problemet är ju hans touch och besatthet av att söka Messi varje gång. Coutinho fungerar tyvärr inte alls. Vår trio skall vara dembele-suarez- Messi då får vi lite av varje. Dembeles speed och finurlighet, suarez slit och löpningar samt allt det Messi bidrar med. Vi har tyvärr bara en mittfältare som presterar på en hög nivå match efter match och det är Arthur utan honom blir vi direkt sämre. Rakitic och busquets är riktigt dåliga för tillfället, händer ingenting offensivt eller defensivt med dessa herrar vilket skapar obalans i laget. 2/3 av mittfältet som inte presterar så blir det genast mycket svårare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Unicef1983
2019-02-13 00:56
#5 Sergiobusquets: Det är ju egentligen lite lika för Arthur och Raketic, man vill att dom ska spela fler bollar i djupet och framåt, och det gör dom när löpningarna finns. Missförstå mig rätt nu, jag säger inte att Messi är roten till allt ont i laget, för det skulle ju vara rätt befängt, men det ligger tveklöst något i det. Frågan är hur ska VV få ut mer av dom spelarna han har?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Unicef1983
2019-02-13 00:49
#5sergiobusquets Det går absolut att hävda att det borde vara enkelt, men det är det ju uppenbarligen inte, då de flesta faktiskt presterar bättre utan honom. Jag hade kunnat vänt på det och skrivit att Suarez och Coutinho inte är spelarna som ska vara kring Messi. Messi hade fått ut mer av sitt spel med Dembele och tex Martial/Neymar/pedro som spelartyper. Det går ju att säga att Suarez ska vara i boxen och göra det han är bra på, men han gör det ju inte när Messi är på planen eller?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2019-02-13 00:38
Så i slutändan så är det Messi som hindrar dessa herrar från att prestera, eh bullshit. Kan du inte spela tillsammans med Messi så bör du lägga ned fotbollen. Finns absolut inget som säger att valverde vill att coutinho ska dra iväg på djupledslöpningar. Nope istället ska han ta sig in centralt för att söka boll och öppna upp ytan för Alba. Att suarez har en dålig touch och sumpar 9/10 lägen MESSI skapar åt honom är ju något man knappast ska skylla på Messi. För att summera det; suarez ska ha mindre boll och hålla sig i boxen, han gör tvärtom. Coutinho ska ha mer boll och skapa lägen men gömmer sig istället.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Unicef1983
2019-02-13 00:36
Infinit8don : Det kanske var jag som var otydlig :) Jag tror inte VV vill spela gå-fotboll och med det låga tempo som vi gör, och jag håller med dig till 100’/, att jag vill ha tillbaka intensiteten och presspelet! Frågan va lite det, hur uppnår han dom delarna i spelet? Vilka spelare ska han då sätta på planen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Artillery
2019-02-13 00:33
Verkar som att mitt jinxande gick vägen angående resultatet på Old Trafford. Å andra sidan var det en bra match där PSG imponerade, kul att se Dani Alves som var sig lik. Även Buffon, unnar verkligen den mannen en UCL-titel. Han står för fairplay och respekt, samt är älskad av alla. Mbappe har dessutom hela fotbollsvärlden framför sig. Så ung och har ändå åstadkommit såpass mycket.
Barcelona little_master
2019-02-13 00:31
Insåg nu hur långt efter vi ligger i anfallspelet när det gäller våran 9:a i. Både Rashford och Mbappe kunde hota i djupet vid de längre bollarna och samtidigt var de kapabla att hålla i bollen och vänta in laget. Det är nånting vi inte är direkt bortskämda med eftersom Suarez 9,9 av 10 tappar bollen när väl han får den. Känns som vi spelar med 10 mot 12 då Suarez är mer som en back för motståndarlaget som bryter och stör vårt anfallspel. Ska mycket till att vi når hela vägen. Med tanke på att vi har historiens bästa spelare i truppen och inte gått förbi kvartsfinal på 3 år är för jävla uselt.
Barcelona Unicef1983
2019-02-13 00:26
Taio: Coutinho ska ha en fri roll att operera i med massa fart runt sig, då skulle han leverera precis som i Brasilien och Liverpool, men hos oss ska han vara en djupleds löpare till vänster, och när han har boll på fötterna så har han en felvänd Suarez framför sig och en Messi som står mellan mittcirkeln och straffområdet och vill ha bollen på fötterna. Suarez blir totalt värdelös och inte alls den killer han är när Messi är på planen, det är ju t.o.m löjligt när han i riktigt bra avslutslägen alltid letar Messi och blint hoppar över bollar för att han vill att dom ska gå till Messi, sen är han för långsam och trög för att utgå från någon kant, vilket skulle behövas då Messi vill spela ”släpande” anfallare/10a. Så truppen är bra, men jag kan inte se oss spela så mycket bättre om inte Suarez eller Messi bänkas, och det lär inte hända.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2019-02-13 00:17
Oneliner och onödig provokation. Höj nivån/ Mod
Barcelona Infinit8Don
2019-02-13 00:11
Unicef Ok, mitt fel. Missförstod det du skrev angående truppen. Kort o gott vill jag ha ett Högre Bolltempo med intensitet, ett rent av bättre presspel (bra i perioder med vill se det kontinuerligt), dessutom vill jag gärna att rätt spelare spelar o att han kombinerar ihop rätt spelartyper med varann. Tkr bara det mesta VV gör blir flummigt, allt från rotationer till byten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Taio.
2019-02-13 00:09
UNICEF; Helt enig om Cou men Suarez har funkat med Messi tidigare, det som har hänt är tyvärr att han har tappat väldigt mycket. Det jag brukar fråga mig själv är isåfall vem som man kan hämta in som både skulle passa in samt vara ett realistiskt köp. Jag har faktiskt ingen aning. Att spela 9a i Barca är inte världens enklaste uppgift.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Unicef1983
2019-02-13 00:02
Taio: Jag menar ju det, det är förbaskat bra spelare, men det går inte att skaka fram en 11 som faktiskt är bra balanserad och samtidigt underhållande och effektiv. Vi kommer inte få ut något av varken Suarez eller Coutinhos bästa sidor så länge Messi fortafarande spelar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Unicef1983
2019-02-12 23:58
Infinit8don : Jag har aldrig klagat på truppen, den är absolut både bred och spetsig. Jag var mer nyfiken på vad du tyckte var fel med vårat spel? Vad VV kan göra annorlunda? Vill du se oss mer offensivt spelande? Rakare snabbare?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Taio.
2019-02-12 23:57
UNICEF: Coutinho, ja du den karln är ett mysterium. Jag var emot värvningen då han värvades som Iniestas arvtagare vilket han inte är pga sina kvaliter (eller brist på kvaliter...) men att han spelar i anfallet är ju Valverdes val. Coutinho ska spela som 10a, en position som vi inte har i vårt spel och därför bör killen säljas till sommaren. Gällande Suarez så får han mig att slita it de få hårstrån jag har kvar men ack så mycket han gör på plan. Han är oerhört nyttig för vårt spel. Självklart bör en anfallare inhandlas till sommaren som kan konkurrera med El Pistolera. Att spela Messi som 9a funkar tyvärr ej då Messi droppar ner alldeles för ofta och vips så saknar vi någon som stressar mittbackarna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Unicef1983
2019-02-12 23:52
Taio: Nej nej! Jag klagar inte alls på truppen, även om jag tycker att vi har fel spelare tilll anfallsplatserna, tex Coutinho och Suarez.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2019-02-12 23:49
Unicef Trupp att tillgå? Vi snackar inte om nån medioker trupp här där VV får ut maximalt... Vi sitter i mina ögon på världens absolut bästa trupp, bredden vi har är faktiskt sjuk. Bättre än vad vi haft på hur länge som helst. Mina krav är enkla, vill se oss spela det fotbollen vi ska spela. Det kommer ge resultat. Han är för pragmatisk och feg, hans rotationer är usla, ingen kontinuitet what so ever. Det är bara några av VVs ”misstag”. Är iofs inga misstag, han håller helt enkelt inte för en klubb som Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Taio.
2019-02-12 23:47
UNICEF: Av det jag förstod av ditt inlägg så klagar du vår trupp? Vi har Europas absolut bästa trupp, dock utnyttjas inte truppen på bästa sätt. Min teori är att Valverde inte har rätt filosofi för att för att få ut maximalt av vår trupp. Tycker absolut Valverde är en fin tränare, för ett lag som Chelsea kanske men tyvärr utnyttjar han inte truppens fulla kapacitet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Taio.
2019-02-12 23:47
UNICEF: Av det jag förstod av ditt inlägg så klagar du vår trupp? Vi har Europas absolut bästa trupp, dock utnyttjas inte truppen på bästa sätt. Min teori är att Valverde inte har rätt filosofi för att för att få ut maximalt av vår trupp. Tycker absolut Valverde är en fin tränare, för ett lag som Chelsea kanske men tyvärr utnyttjar han inte truppens fulla kapacitet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2019-02-12 23:46
Unicef1983 På vilket sett är valverde bakbunden? Han får bänka 1,5 miljarders värvningar hur han vill, han kommer undan med idiotiska beslut och spelar inte in la masia talanger förutom Alena på senare tid. Ledningen har alltid visat stöd och han fått rejäla förstärkningar. Messi, dembele, suarez, coutinho, Arthur, busquets, Alba, pique, umtiti, rakitic lenglet semedo Roberto vi bör spela bättre fotboll och vinna fler matcher med det här materialet. Det ska ju vara ett krav! Varje bortamatch förväntar man sig en förlust och någon gång varannan månad får vi till en bra fotbollsmatch...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Unicef1983
2019-02-12 23:39
Infinit8don : Du verkar vara på grym tränar jakt och hittar tänkbara ersättare både här och där ;) Men du preciserar inte din kritik till VV mer än att det var hans fel att vi åkte i Rom vad jag kan utläsa? Jag va tidigt ute och kallade VV cancer för klubben, och jag har visst vissa problem med honom även om jag vänt en del och vill hävda att han är rätt bakbunden i sitt jobb. Vad tror du en ny tränare skulle kunna göra för mirakel med den trupp som finns att tillgå?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2019-02-12 23:38
Bollinnehavet Våra fans har ju steppat upp rejält, borta följet har alltid varit magiskt men nu börjar även hemmafansen fixa stämningen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2019-02-12 23:37
Xavi #6 0-2 mot röda stjärnan säger annat
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2019-02-12 23:18
var verkligen en Tuchel masterclass idag. när man har en topp klass manager behöver man inte alltid sina stjärnor tillgängliga.. synd att vi inte har det.
Barcelona Xavi #6
2019-02-12 23:10
@Andresito:

Glöm inte City som är värdelösa i CL, enda engelska laget som inte skämmer ut sig är Liverpool.
Barcelona Bollinnehavet
2019-02-12 23:08
Andresito

Ja håller helt med dig i sak. Men ponera att Lyon leder med 2-0 på Camp Nou. Jag kan tänka mig ett liknande scenario på läktarna som det vi såg nu isåfall. Tyvärr hör det väl till den moderna fotbollen på något sätt, där biljettpriserna bara höjs och det är fler turister och direktörer än supportrar på läktarna.

Jag fick höra av en vän idag att 6% av biljetterna till CL-finalen fortfarande är osålda. Han blev sugen på att köpa två bredvid varandra. Jag frågade direkt, ”hur mycket ska du för den ena?” Han svarade att han aldrig köpte dom. Dom kostade tydligen 17k styck. Har väl inte så mycket med stämningen på Old Trafford ikväll att göra, men det hör ändå ihop på ett eller annat sätt tänker jag.
Barcelona Barcadinho.
2019-02-12 23:06
Andresito

Det har varit så i de stora klubbarna i Pl i några år nu. Dålig stämmning.
De har gått hårt och rensat huliganerna men tydligen har rensat lite för hårt.
Barcelona Cule4Life
2019-02-12 23:05
Man undrar varför PSG alltid ska ha creme d la creme av tränarna förutom Emery, medans Barca hämtar bottenskrapet. Barca ska profil starka namn, det hade man med Guardiola tränarna tidigare. Nu är det tatas och Valverdesar. Ibland fattar man inte vem det är som anställer tränare för denna klubben. Borde inte kravet vara högre ?
Annons: