/spanien/barcelona/forum/24877.aspx/spanien/barcelona/forum/24877.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Mes Que Un Club!!!
2007-08-23 12:32
till alla som säger att barca har en lag med många sjärnor och jemför barca som madrids galacticos, ni fattar inget!!
det är real som har alla sjärnor kolla bara på spelarna de köpte!
så om real inte vinner ligan så är de största flopparna , och jag vet att de inte vinner det!
så här skulle jag tippa ligans "top 4" :

1.Barcelona
2.Valencia
3.Real madrid
4.Sevilla

det kommer inte bli enkelt e real blir tredje för att de har gjort för många panik köp och jag ska inte ens tänka om pengarna, och vad har hänt med barca? jo de har köpt 4 nya spelar men ingen är en galactico eller någon sånt, milito vet alla att han behövdes, abidal fyllde gios plats och han är jätte snabb och super stark, Yaya toure behövdes så att lagen blir stabil och henry köpte man så att man kan rotera lite, och för cirka 24 mil euros kan ingen säga nått om...
och eftersom belletti blev sold så kommer barca säkert att satsa på angel lopez och han blir en bra back up! bra jobb laporta och co, ni har gjort en MVG jobb :D
Valencia Red. Rickard
2007-08-23 12:32
Ämne: Red. Rickard:
Intre....
Jag tycker nog allt att vi fick igång en ganska bra diskussion. Blev en smula trött på att läsa tanklösa sågningar som inte hade med argumenten att göra.

Vad gäller kvalitén på sidan tycker jag den är god. Givetvis produceras en del strunt ibland men det hör till vanligheten i den journalistiska vardagen också. Men i huvudsak tycker jag det.

Sedan tror jag inte att folks fotbollskunskaper är värda att diskuteras på detta sätt. Men du får gärna tro vad du vill om mina. Slår vad om att du inte hade haft något att klaga på om jag satt Barcelona som etta.

Vad gäller glimten i ögat så missar du den i sådant fall. Då kan jag inte hjälpa dig. Personligen har jag kommit undan flera gånger på universitetet med att skriva med "glimten i ögat". Sist fick jag t.o.m. högsta betyg på en C-uppsats mycket tack vare att jag undvek att skriva akademiskt och hade en mer humoristisk infallsvinkel. Men det passar ju givetvis inte alla.

Sevilla-tipset kan man bara skratta åt. Hade ju ganska fett med oflyt att plats 6 sammanföll med dagen efter Supercopan och Sevillas utskåpning av Real. =)
Delarocha
2007-08-23 12:25
Jag tar det som en förolämpning när man inte kan få fram vettigare ursäkter än att det är med "glimten i ögat" eller "skapa debatt". Då känns det bara som att de hittar på dessa ursäkter nu för att komma undan lite billigt...
Barcelona Rambla
2007-08-23 12:22
Jag förstår överhuvudtaget varför ni culés ens blir irriterade över hur någon tippat utgången av ligan och att de inte har lika stor tilltro på laget som ni själva? Det är väl inget att hänga upp sig på? Visst kan ni ställa frågor till de ansvariga, om hur de resonerar, utan att för den skull överreagera och bli förnärmade. Ta det inte som en förolämpning.
Delarocha
2007-08-23 12:17
Varför inte stå för sin tippning? Uppenbarligen är ni inte helt opartiska i eran tippning då det knappast går att undgå någon att Barcelona har ganska överlägset bäst trupp i årets La Liga. Varför då försöka hitta på bortförklaring som inte håller som något annat än dåliga undanflykter? Stå för att ni tippar opartiskt istället för att ni hävdar att ni vill skapa debatt. Det håller inte...
Real Madrid chrisespaña
2007-08-23 12:16
Ramla/

Självklart.
Barcelona Barca 666
2007-08-23 12:15
Som Da_Silva säger vi har ju blivit tippade 3:a efter Real & Valencia så därav måste vi vara underdogz eftersom Valencia & real måste ha bättre lag, tränare samt lagkänsla dvs alla kommer överens o låter laget komma först. Men eftersom vi ligger efter Real & Valencia i dessa punkter e vi underdogz!

Ofta så e favoriter de som hadlat mest & Ronladinho, Messi & Eto'o har bara visat klubb känsla & tackad nej till drömm erbjudande från topp klubbar som Inter, Milan, Chelsea under åren samt att Iniesta valde & stanna även om Real ville ha honom. Den enda stjärnan vi har köpt e Henry sedan värvat bra spelare som Milito & Abidal men vem hade koll på Yaya Toure innan han kom??? Om de var sådan ovänner i laget tex Eto'o & Ronaldinho skulle inte då tex Eto'o tagit sina saker accepterad Milans super bud med högre lön o stuckit??? Emerson gjorde precis samma sak & han säger inte mycket bra om Madrid men det kan vi blunda för!

Eftersom alla andra tippar oss som Underdogz så säger jag inget o håller med MEN UNDERDOGZ KOMMER SLUTA PÅ TOPP!

Forza Barca
Barcelona Klint
2007-08-23 12:13
Tänk vad en tippning kan dra igång. Så här mycket vettiga inlägg som finns för närvarande på vårat forum hör inte till vanligheterna. Kanske ska uppmana fler redaktioner att skriva artiklar som inte kan anses vara positiva ur ett Barcelona perspektiv.
Barcelona Rambla
2007-08-23 12:12
Ämne: Rambla/

Intressan....
Fel!
Ja inte att din huvudräkning inte fungerar, det må vara möjligt. Utan du ändrade efter det att andra tidigare resultat inte gick som du tippat och därför var du tvungen att ändra matchen mot Zaragoza, för att din tippning överhuvudtaget skulle ha Madrid som seriesegrare. :P

Har man lämnat ett tips, så får man väl stå kvar vid det, eller?
Barcelona Messi_CE_Iniesta
2007-08-23 12:09
La Cibeles

Tydligen när vi blir tippad 3:a
Barcelona Woods
2007-08-23 12:08
La Cibeles//

Nja, nu när vi blev tippade först som trea så börjar åtminstone jag se det som mer realistiskt med en topp-4 placering, och en plats i nästa års Champions Leauge. Har inte så stora förväntningar på laget nu längre.. ;)

Nej skämt åsido, självklart så kommer det nog bli en del press på laget. Men kom ihåg att om inte laget vinner ligan så finns ju alltid Champions Leauge. Tvåa i serien och seger i CL, skulle nog kunna förlåtas.. =)

Även om jag hellre vinner ligan än CL.
Barcelona da_silva
2007-08-23 12:02
Då blev vi tippade trea i ligan..
VI har ju ett mcyket bra lag, men real har ju satsat och värvat flitigt: Heinze, robben, sneijder, pepe, metzelder. Men trior inte alls att Real komemr lyckas då dem valde att sparka Capello, som fick dem att vinan ligaguld. Blir väl som senast för Real, sparkade Bosque (?) och sedan tog det fyra år innan de vann igen. Blir det en repris?
Real Madrid chrisespaña
2007-08-23 12:01
Rambla/

Intressant då det bara var en gång, och det berodde på att min huvudräkning inte stämde.
Barcelona Rambla
2007-08-23 11:54
Kviborg:

I all din ödmjukhet så glömde du nämna en väsentlig detalj när du tippade utgången av ligan. Hur du flera gånger i förväg ändrade utgången i Real Madrids matcher i slutskedet, bla Zaragoza. Just för att det skulle stämma bättre överens med utgången i din "Så slutar ligan".

Vilken tur då att vi culés finns här och kan påminna dig om blundern du nyss gjorde. ;)


Red. Rickard:

Jag vill minnas att det började uppstå en viss osämja även i Valencia förra säsongen. Morientes och Villa för att nämna några, hade väl en och annan skärmytsling med tränare Quique Florens vill jag minnas. Den truppen han nu förfogar över ser ganska bred ut, många mittfältare och många forwards. Hur ska han klara av att få reserverna att sitta med breda leenden på bänken anser du? Jag menar, det är ju lite av huvudargumentet du pekar på för att Barcelona inte ska klara av det.
Barcelona Klint
2007-08-23 11:53
Spinbad

Haha ett underbart förslag. Det ska jag bara köra med när jag har skrivit en värdelös tenta. "Men det var ju bara med glimten i ögat". Sen ska jag hålla mina tummar riktigt riktigt hårt för att vederbörande lärare ska ändra betygsättningen.
Barcelona Barca 666
2007-08-23 11:49
What up Barca,

Fan vad bra att vi hamnade på tredje plats & med tanke på att Real & Valencia har handlat som fan så måste de vara favoriter. Menar kolla bara på Real de har handlat för ungefär 80 miljoner pund så de måste vara favoriter.

Men det passar oss perfekt & vara underdogs menar klubbar som har störst press på sig i år e Real, L'Pool, Man Utd, Bayern, Juve & inter etc alla har spenderat mer än Barca kanske inte Inter men visst har de oxå värvat. Barca har däremot värvat exceptionellt i Henry & behållt stommen i sitt lag så därav blir vi oxå en av favortierna men när man köper Robben 36 miljoner, Ribery 26 miljoner etc & vi får Henry 22 miljoner I rest my case. We r da underdogz.

Grattis Real ni har köpt den bästa skådespelaren i fotbollen för 36 miljoner samt betalad 30 miljoner för en back som ska kosta 8 miljoner lr nåt sånt....U r da favourites!!!!

Men lita på detta eftersom till o med WESTCOAST KUNGEN SNOOP DOGG vet, fan va han passar i våran tröja:

Da Underdogz will finisih on top!!!!

Var lugna o se bara fram emot El Clasico o alla topp matcher för vi har ett lag med en stom som går ettb par säsonger tillbaka alla känner alla samt vi gör av oss med spelare som inte behövs tex Belleti till Chelski under dagen tror jag så vi bantar truppen & alla stjärnor kommer spela ingen spelare kan spela alla 60 matcher roterar man får de väl 40 matcher st samt att kung ETO'O försvinner 6veckor under säsongen till Afrika o sen har vi skador.

som THE GAME säger:

UNDERDOGZ ON TOP NOW BABY!!!!!

Forza Barca
Barcelona Messi_CE_Iniesta
2007-08-23 11:48
"Det fyller dessutom ingen funktion redaktionellt då jag och Christopher inte ger våra egna lag några fördelar i det redaktionella arbetet."

Jasså?
Spinbad
2007-08-23 11:47
Red. Rickard:
Intressant debatteknik. Att skriva "fjuniga sågningar" och kalla alla som reagerat för "omogna". Det skapar garanterat ett bättre debattklimat!

Argumenten för de något oortodoxa tippningarna som ett bevis för "glimten i ögat" och "att skapa debatt" är ungefär lika troligt som om jag skulle skriva några kassa tentor och sedan hävda att jag svarade "med glimten i ögat". Att tippa Sevilla som 6:a kanske är det absolut roligaste, speciellt efter den totala utklassningen av Real Madrid som laget stod för precis innan publiceringen.

Om jag ska vara lite allvarlig så bekräftar sista tidens artiklar mest den negativa trend vad gäller kvalité och substans som spanienredaktionen haft sista halvåret. Den ende som klarar sig undan är Rodrigo som faktiskt både kan skriva och kan en hel del om fotboll.

Handen på hjärtat, hur mycket av det som publiceras här är överhuvudtaget läsvärt?
Real Madrid Ro-Binho
2007-08-23 11:47
Skulle jag ranka topp fyra i la liga så skulle det se ut såhär:

1. Barcelona
2. Real Madrid
3. Valencia
4. Sevilla

Då utgår jag från att Real Madrid kommer att spela bättre än vad dem gör nu. Barcelona har starkaste laget på papper och då kan man inget annat än att ranka dem som första plats.
Real Madrid Ro-Binho
2007-08-23 11:44
Golazo de Messi!,

Det hade Real Madrid också, hur gick det för oss under Galactico eran?

Nu säger jag inte att ni kommer att hamna i samma fälla men det finns risk för det. Tiden kommer att avgöra.
Barcelona Suñol_
2007-08-23 11:39
Red. Rickard: Fair enough. Jag måste dock påstå att jag har en annan "magkänsla" inför den här säsongen och jag undrar varför ;)
Barcelona Golazo de Messi!
2007-08-23 11:38
Okej...nu ska jag komma med ett argument till varför vi kommer hamna bättre än 3e plats:

Vi har det mest kompletta laget i ligan och vi har dom bästa spelarna på varje position.

Är inte det tillräckligt för er grabbar?
Valencia Red. Rickard
2007-08-23 11:32
Det finns inget objektivt plan här. =)
Det finns inga objektiva skribenter, varken på SvenskaFans eller Aftonbladet.

Man kan däremot sträva emot att vara det och det vill jag ändå påstå att jag gjort. Det gör jag alltid i min roll som Spanienredaktör.

Argumenten är i vissa fall ganska platta. Det håller jag med om. Huvudpoängen med hela altet är som sagt bara att skapa debatt och tipset utgår även ifrån den beryktade "magkänslan" som inte alltid kräver välutgrundade argument. Men det kan ju ändå tålas att diskutera, eller hur?

Suñol_:

Jag tyckte precis som du i våras och därför såg vi till att plocka in La Rambla till vår panel; Fuera de Juego. Fler som jobbar som redaktörer kan vi inte vara eller vill inte jag att vi är. Då blir det inget över att jobba med. Det fyller dessutom ingen funktion redaktionellt då jag och Christopher inte ger våra egna lag några fördelar i det redaktionella arbetet.
Barcelona Ghazza
2007-08-23 11:31
Äsch culés, vad spelar det för roll hur spanienredaktionen tippar vår placering? Tänk så här istället, det blir fler näsor att knäppa på efter säsongen ;)

Som JAG ser det så är Valencia vårt största hot, inget snack om den saken. Laget är riktigt samspelt och effektivt, tillskillnad från Madrid.

Nej, lita på mig. Vi vinner ligan =)
Barcelona Messi_CE_Iniesta
2007-08-23 11:29
Barça for gold!! :D
Barcelona Klint
2007-08-23 11:24
Red. Rickard

Givetvis ser vi olika på saken. Det skulle vara ganska konstigt annars i mitt tycke. Men om jag ska försöka att vara objektiv så är faktiskt argumenten som du stödjer Barcas tredje plats med relativt platta. Dvs jag känner inte riktigt att det finns fog för dem.

På tal om svart eller vitt. Det finns ett lag som i mitten av landet som spelar på Bernabeu. Där är allt svart eller vitt. Kolla på betygsättningen efter vinst kontra förlust här på svenskafans så ska du få se vad jag menar.

Paranoida tycker jag är fel ord att kalla mina åsikter. Kanske subjektiva, men ej paranoida.

Rijkaards fördel är att han själv har varit en spelare av yppersta världsklass och han vet då förhoppningsvis hur storstjärnor som Ronaldinho m.fl. tänker och känner i olika situationer. Det som är hans negativa sidor är hans brist på disciplin i vissa tillfällen. Men det ska bli bättre om man får tro spansk media.

Valencia kommer absolut inte att spela roligast fotboll. Måhända effektivast. Valencia vinner en titel i år och det gör Zigic genom att bli årets Pichichi.

Visst är det Svenskafans och visst är det vinklat. Men när en Spanienredaktion ger sig på att tippa La Liga så anser åtminstone jag att det borde ligga mer på det objektiva planet.
Barcelona Suñol_
2007-08-23 11:23
Red. Rickard: Jag kan förstå att ni tippar Valencia som vinnare för det är relativt troligt men att Real skulle komma före Barca när dom bytt från demontränare till "jag har coachat två lag i La liga Schuster" plus en hel del nyförvärv i sista minuten...Tycker redaktionen borde ha någon cule också så alla dom stora lagen är representerade för det är inte paranoia att bli irriterad på en redaktion som underskattar ens favorit lag om och om igen...
Valencia Red. Rickard
2007-08-23 11:17
Klint:

Äntligen, nu börjar vi komma någon vart.

Som DU ser det ja. Men alla här i världen är inte cúles som du säkert vet och varken jag eller Christopher har utgett oss för att vara objektiva. Snarare är det ju ytterst explicit i mina genomgångar av lagen att jag håller på Valencia.

Jag håller inte med om att det bara finns dina två perspektiv. Varför skall alltid cúles måla allt i svart och vitt? Sådana paranoia. Finns nog inget annat lag med anhängare som tror så lite om sina motståndarsupportrar runtom.

Jag önskar inte Barcelona några motgångar bara för att jag hellre ser Valencia vinna ligan. Jag hoppas inte på inre konflikter för laget före att se mitt eget Valencia glänsa i ligaspelet. Det är väl mig egalt hur Barcelona spelar och mår. Det är paranoidt att tro att folk sitter och önskar ert lag motgångar.

Mina argument handlar inte heller om att det bara skulle bero på att man har för många stjärnor. Jag såg brister i Rijkaards ledarskap förra säsongen. Brister som inte synts tidigare och brister som faktiskt är ganska stora om man skall lyckas leda och få samman ett lag som Barcelona. Dels handlade det om konflikthanteringen och sedan nämnde jag också det osäkra bollandet med formeringen av laget.

Rättar allt till sig i år håller jag med om att vi kan se fram emot riktigt rolig fotboll. Världens roligaste kommer dock Valencia att spela som jag ser det. ;)

Skämt åsido. Det här är ju SvenskaFans, vad vore sidan utan lite vinklingar och subjektivitet? Objektivitet är tråkigt! =)


Edit: Stavfel =)
Delarocha
2007-08-23 11:12
Hahah oväntat tippat när Kviborg är i farten.
Barcelona Woods
2007-08-23 11:08
Red. Rickard//
Jag kan mycket väl förstå att ni är intresserade att ifrågasätta Barças lagbygge, det har varit populärt en längre tid och det p.g.a. att Barcelona har en trupp som helt enkelt är bättre än alla andra lags, namn för namn.

Naturligt att kritiker väljer att fokusera på osämja i spelartruppen, för många stjärnor eller whatever..finns liksom inget annat att kritisera.. ;)

Desto roligare ska det bli när Rijkaard och hans mannar bevisar motsatsen och tar hem ligan med en sisådär 15 poäng.. ;)

Det är mitt tips, mina arguemnt är att vi har den bästa truppen. Och med en lagsvetsare som Frank Rijkaard så kommer stjärnorna mer än väl trivas ihop.

Väl mött i La liga 07/08
Annons: