/spanien/barcelona/forum/2472.aspx/spanien/barcelona/forum/2472.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona neymar JR
2016-02-03 12:18
Rivaldo är en legendar som tyvärr har glömts bort allt för snabbt. Började väl med filmningen mot Turkiet 02 och hans beef med dåren LVG Men en fantastiskt spelare, bland dom mesta kompletta spelarna jag har sett. Han och puyol är anledningen till att jag började älska klubben. Men kärleken till rivaldo sträcker sig än längre Jag var högerfotad som knatte, men gjorde allt för att efterlikna honom. Tränade, tränade och tränade och nu lan jag bara använda vänstern haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-02-03 12:15
Lennyromario Minns jag rätt så är det andra målet ett långskott i rivaldo manér. Dem känslorna, det trycket från läktaren och det allra finaste matchstället tillsammans 05/06 edition
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-02-03 12:11
@neymar JR:

Helt jävla sjukt hattrick det där. Måste vara både ett av de snyggaste och viktigaste någonsin.
Barcelona neymar JR
2016-02-03 12:06
Lennyromario Frisparksmålet innan det är inte dåligt heller ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-02-03 12:02
@Barcelonistas:
Haha. Nej, det får vara nog nu :) MEN det är ju alltid en anledning till att länka Rivaldos mål mot Valencia. Så säkrar man CL på vackraste vis.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-03 11:47
Låt mig då starta en ny diskussion. Vem var bäst mellan Rivaldo och den riktiga Ronaldo?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-02-03 11:43
Jag måste bara snabbt ge ett svar till att Ronaldo inte kunde "bära" ett lag på samma sätt som Suarez gjorde. Nu var jag visserligen väldigt ung då jag blrjade följa Barcelona, vilket också var Ronaldos första och enda säsong med Barcelona men jag minns fortfarande hur dominant den där spinkiga och rakade brassen var med oss. Det pratades ju tom om en "Ronaldopendiencia" under den säsongen som ungefär betyder "Ronaldo-beroende" (det användes liknande termer om Messi när vi var väldigt beroende av argentinaren). Utan brassens mål, teknik, och explosivitet hade Barça den säsongen inte varit ens hälften det lag som man var med honom. Nu vann Barcelona förvisso inte ligan den säsongen men det gjorde inte heller Liverpool med Suarez - båda lagen föll på målsnöret. Nu gick förvisso Barcelona och vann ligan 2 år i rad efter Ronaldos försäljning medans Liverpool totalt kollapsade när de sålde Suarez, men Barcelona köpte in Rivaldo efter det att man sålde Ronaldo - det fanns ingen ung Rivaldo som Liverpool kunde köpa in för att ersätta Suarez med. That's just my two cents om en annars rätt så onödig diskussion. Båda spelarna är världsklass.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-02-03 11:42
@LennyRomario:


Nej, han instämde att Ronaldo är bättre än Suarez. Han ifrågasatte på riktigt dina argument, vilket jag tycker är lite komiskt, dels för att han på detta sätt väljare att "pick a fight" för sakens skull, men även att det kommer just från honom :)
Barcelona LennyRomario
2016-02-03 11:26
Barcelonistas

Har inte så mycket med saken att göra, men det var nog inte faktan du tyckte var felaktigt, utan slutsatserna jag drog utifrån faktan.
Flavia
2016-02-03 10:53
Onekligen en väldigt imponerande sekvens från Leicester där laget passar sig igenom Liverpools försvar på 1-2 tillslag. Väldigt synd dock att Okazaki bestämde sig för att vilja avsluta själv istället att passa bollen till en fristående Vardy, annars hade målet varit en favorit till Puskas utmärkelsen. Det får en att tänka på Pep-eran.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-03 10:43
Ingen som har sagt att Suarez ens är bättre än den riktiga Ronaldo. Jag reagerade bara på LennyRomarios felaktiga fakta.
Postat via SvenskaFans-appen
Flavia
2016-02-03 10:36
@DM1982:


Tänka sig, en gång i tiden var faktiskt bättre än självaste Carvajal men det var för många år sedan...
Barcelona neymar JR
2016-02-03 10:27
Schalke attacker Leroy Sane (20), who is followed by several Europen top clubs, would prefer to join Barcelona in the summer. [bild] Dem brukar vara rätt så pålitliga, speciellt när det gäller tyska spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mxm Ciilow
2016-02-03 10:24
MTG Sverige presenterar en ny dedikerad sportkanal med namnet TV3 Sport. Kanalen lanseras i april och kommer att erbjuda sport i världsklass med direktsändningar från starka rättigheter som Serie A, La Liga, NHL och Speedway GP. TV3 Sport blir även ny hemvist för amerikanska fotbollsserien NFL och handbollens Champions League. – Det är med stolthet vi nu breddar vårt kanalutbud och med TV3 Sport adderar vi ytterligare en byggsten till vår ambition att leverera sport i världsklass på tvärs av plattformar, säger Anders Jensen, VD för MTG Sverige.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Standar___
2016-02-03 09:49
Någon som vet om man kommer kunna se matchen ikväll på D play ? Har det endast för spanska cupen men förra omgången missades pga att celta matchen prioriterades....visas inte matchen ikväll känns det som ett stort misstag å ha skaffat det.....
Barcelona ElRaval
2016-02-03 09:45
450 milj för jackson martinez.

bara att bocka och buga för atletico..
Barcelona Coach Pep.
2016-02-03 09:19
neymar JR Jag överskattar inte, jag förklarar hur det ligger till. Dvs, ungefär såhär: Ronaldo R9 +bollkontroll +teknik +explosivitet +snabbhet Suarez +passningar +frisparkar +arbetskapacitet +lagspel Oavgjort: Avslut, skotteknik, farlighet Alltså, två olika spelare och två av tidernas bästa anfallare som är ungefär lika farliga på sitt sätt. Medan Ronaldo var en spelare som var extrem i aspekter med bollen (snabbast genom tiderna med boll) så är Suarez förmodligen den mest farliga kompletta anfallaren i modern tid. Och jag försöker inte idolisera kring Suarez här, utan jag tycker också att Ronaldo var bättre (det är för fan el fenomeno), men inte så jävla mycket bättre. Ronaldo kunde inte bära upp ett lag som Suarez gjorde med Pool. Det är töntigt att inte erkänna Suarez storhet bara för att man inte vill såra sina känslor kring gamla idoler.
Barcelona El Tridente
2016-02-03 09:14

Neymar's father has said in court appearance today that a club offered to pay 190M buyout fee, but that player only wants to renew. [catr]

Vet inte om detta varit uppe redan men man förstår att det är Perez som lånat upp alla banker i Spanien för att försöka ordna detta.
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2016-02-03 08:53
Diskussionen Suarez kontra Ronaldo, är lika intressant som den (i mina ögon) är onödig. Ronaldo var ett fenomen, stack ut från mängden och gjorde saker som fick medspelare, motståndare och publiken att skrika av glädje och förvåning. Han var en anfallare som inte bara var snabb och effektiv framför mål, utan han var spektakulär och påhittig likt Ronaldinho. Jag fick nöjet att växa upp till Ronaldos magi och briljans. Jag kan ha romantiserat Ronaldo väldigt mycket, men det gör jag med glädje. Det finns i mina ögon ingen anfallare på hans nivå.

Suarez ska ha all cred i världen, han är en av de absolut bästa anfallarna just nu (om inte den bästa) men jag håller honom inte lika högt som självaste el fenomeno. Spekulationer kring om han vunnit guldbollen på den tiden eller inte kan inte bli mer än spekulationer så därmed känns dem onödiga och överflödiga.
Barcelona oocbgb
2016-02-03 07:56
[QUOTE=Lion24]Måste ge cred till Rubens senaste inför-artikel mot Valencia. Väl informerad och skönt att han har med kommentarer från tränarna. Keep it up Rub! [/QUOTE] Verkligen, tycker nivån höjts avsevärt på artiklarna senaste månaderna. Samma med forumet. Det är en fröjd för ögat. Obs, forumet undantaget under match när vi ligger under.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-02-03 07:23
Coach Pep Om vi underskattar suarez så överskattar du honom en aning. Återigen så var det Ronaldo vi jämförde honom med, den matchen vinner Ronaldo på KO i första ronden utan att ta ut sig Ronaldo är en av tidernas bästa spelare därav den simpla anledningen till varför suarez inte är i närheten av honom Nej orka försvara en av tidernas bästa mer
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2016-02-03 06:47
Jackson Martinez till kinesisk klubb för 35 milj euro. Kineserna skojar inte. Barça borde också utnyttja penga flödet där.

Dom kan få Mathieu, Vermaelen, Bartra, Adriano på paket pris 70 milj euro för alla 4, Fin affär. Sen kan Barça köpa ett par riktigt fina backar...
Barcelona Lion24
2016-02-03 04:20
Måste ge cred till Rubens senaste inför-artikel mot Valencia. Väl informerad och skönt att han har med kommentarer från tränarna. Keep it up Rub!
Barcelona Lion24
2016-02-03 04:15
För att gå in på annat så har jag fortfarande väldigt svårt för att man sålde Grimaldo. Jag förstår inte, Adriano kommer säkerligen att lämna nu i sommar, Mathieu håller inte måttet och man måste dra ner på lönekostnaderna. Vad hade varit bättre än en helt gratis spelare från ungdomsleden som knappt drar lön (med Barcas mått) och som ändå har potential? Alltså, det går inte ihop. Möjligtvis att Lucho inte ser potential i honom men det känns som att Lucho tänker för mycket kortsiktigt. All denna succé som vi har haft de senaste 10 åren har varit frukten av ett långsiktigt tänk. Man ser att dom spelare Lucho har velat ha och fått har varit etablerade spelare (alltså i en bra ålder). Med Lucho så känns det inte som om vi har en långsiktig tänk och det är ruskigt farligt.

Nu blir det så att man istället blir tvugna att leta en vänsterback till sommaren (enligt rykten). Då måste man slösa onödiga pengar och förmodligen ge spelaren en lön som ligger på Adrianos nivå. Jag kan tänka mig att Adriano tjänar 2-3M per år och Grimaldo har väl inte ens hälften av det. Inte så jätte mycket pengar men ändå, det är ju ändå cash. Väldigt synd tycker jag då jag såg stor potential i Grimaldo och han fick ändå aldrig chansen att bevisa sig på riktigt om han duger för A-laget. Man måste leta efter en vänsterback i sommar, betala övergångssuman och en lön som förmodligen ligger runt Adrianos lön när man hade en fullt duglig vänsterback med potential som kunde utvecklas ännu mer. Går inte ihop... Antar att det har väldigt mycket och göra med att Lucho roterar som en galning (bokstavligen) och han vill ha färdigt utvecklade och etablerade spelare som ska in och prestera direkt.
Barcelona Coach Pep.
2016-02-03 03:51
När Suarez kom till Barca skrev jag ett inlägg om hur han riskerar att inte få det erkännande han förtjänar. Man kan lugnt säga att mina farhågor blivit besannade nu när halva forumet underskattar och skrattar åt honom (så kallade Barca-fans). Jag måste helt enkelt kliva in och försvara Suarez här. Har ni glömt att han under sin senaste säsong i Liverpool lyckades trycka dit över 30 mål utan några straffar och många missade matcher. Förstår ni att om han hade fått spela hela säsongen så kunde han nått upp till helt omatchade siffror? Hade han fortsatt i Liverpool så hade han säkerligen blivit ansedd som en av de bästa forwardsen genom tiderna eftersom han redan då var ostoppbar av alla lag. Suarez är lika bra som vilken forward som helst senaste 15 åren. Van Nistelrooy, Vieri, Trezeguet, Shevchenko, Crespo.. Ingen av dessa spelare var ens i närheten lika allround, lika versatila och dynamiska som Suarez är. Suarez kan skada ett lag på så många sätt och det är därför han är världens farligaste forward (jag exkluderar Messi som inte är en forward). Suarez är inte bara en målgörare, han är playmaker och har ett spelsinne som når högre dimensioner än de flesta offensiva mittfältare. Han skapade t.o.m. fler chanser för Liverpool än han gjorde mål och hans passningsspel är av mycket, mycket hög kaliber (mycket högre än Ronaldo R9). Jag minns att Suarez under en period i Barca snittade lika många nyckelpass som Messi (!), med hälften så få passningar vilket är värt att notera. Utöver det har du hans totalt oförutsägbara dribblingar. Han må inte vara den mest silkeslena dribblern, men han ör jävligt effektiv (åtminstone i Pool) där han gjorde 8or runt försvar gång på gång. Han var helt enkelt oantastlig, och en centerforward som är en så bra målgörare, passningsspelare, dribbler, understödsspelare, frisparkare etc. hör man inte om i dessa dagar. Hans rörelsemönster och uthållighet för att leta efter ytor och springa som en hund hela matchen är beundrandsvärt och gör honom till den idealiska spelaren att ha bredvid två latare spelare i form av Messi och Neymar (lika bra som dessa är med boll är Suarez utan den). Skilladen mellan Suarez i Pool och Barca är hans vikt. Precis som med Tevez förandrade hans tid borta från fotbollen hans fysik. Tevez vände på detta och kom upp i bättre form än någonsin i Juve, så vi får se om Suarez kan göra samma sak, men för tillfället segar det ner Suarez väldigt mycket (vilket inte diskrediterar hur bra han varit och är). Han är så långsam nu att det eliminerar forna aspekter i hans spel vilket gör att han släpper bollen mycket snabbare än han brukade. Det är inte p.g.a. Barca utan för att han har problem att vinna mark och bibehålla fördel i spelet när han måste röra sig mer än några meter. Han använder fortfarande små ryck och sina oförutsägbara vändningar men gör inte så mycket efter det utan släpper nästan alltid bollen genom att passa eller skjuta. Det mesta har att göra med att han är hämmad p.g.a. sin vikt, men annars är ju hans skills intakta. Han kan ju göra mål på vad som helst och är helt komplett så jag förstår inte vad ni baserar att han inte skulle vara i närheten av Ronaldo R9 på. Fart med boll? No shit! Förklara er bättre eller sluta med underskattandet!
Barcelona B-Guden
2016-02-03 02:33
@messimal19:


Ibras ego tar hellre än karriär utan CL än ett CL där han inte är ordinarie, och att han ska komma tillbaks till Barca efter all skit han sagt, glöm det.
Sen kan vi aldrig ha, 4 av fotbollen bäst betalda.
Barcelona A good coach is everything!
2016-02-03 01:43
LennyRomario // Word Första gången Suarez ens är nära guldbollen och han är inte topp 3. Å vissa vill jämföra han med el fenemeno inte konstigt att andra forum tycker att Barca oxh Real fans är galet en ögda!! Suarez spelar nu tid punkt slut. Att han skulle prenumera på guldbollen trots Zidane, Henry, Ronaldo, Figo osv låter vi vara osagt!! Isåfall kan vi säga så om inte minst Ibra där har vi en spelare med ett brett register men som spelar i fel era!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona messimal19
2016-02-03 01:34
Tjena, med tanke på att Ibra har ett utgående kontrakt tror ni det skulle finnas någon möjlighet att hämta in honom som back up à la Henke om man tänker kortsiktigt... Vet dock inte vad han skulle kräva i lön för en sådan övergång men vad jag vet är att han är jävligt sugen på Champions league titeln och enda chansen han har och vinna den är typ med oss med MSN i deras prime så är vi otroligt jobbiga och slå...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-02-03 00:54
@Flavia:
Nej, tänk om inte Suarez hade haft Messi att konkurrera med! Då hade han kommit fyra i år! Sicken grej! Men om man ska vara riktigt ärlig så gör väl MSN otroligt mycket mål på omställningar? Och som vissa redan har nämnt tidigare, så kan man inte direkt säga att Suarez ens konkurrerar om guldbollen. Neymar kom trea och hade mer än dubelt så många röster som Suarez. Men ändå, hade varit kul om han kommit fyra. Synd att Messi är med.
Barcelona LennyRomario
2016-02-03 00:44
@Barcelonito / Lucho Enrique 21:
Du är väldigt felunderrättad där. Cruyff fick sparken av president Nunez och de hade en allt annat än god relation. Det är exakt 0% att Cruyff hade någonting med försäljningen av Ronaldo att göra. I stort sett var det så att Ronaldo inte var nöjd med degen och Inter betalade utköpsklausulen.
Annons: