/spanien/barcelona/forum/246.aspx/spanien/barcelona/forum/246.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Zyzz
2018-11-30 13:00
Messi är så överlägsen så det är pinsamt. Man förstår vilket skönt ballon d’or är när man ser detta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-11-30 12:22
Deulofeu Ja! Den som jag syftade på. Helt sjuk så överlägen han är. Inom alla kategorier. Att folk har mage att jämföra honom med någon är en skam. När han slutat kommer alla inse att han är tidernas bästa utan konkurrens.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2018-11-30 12:11
Infinit8Don

Såg du detta?

Barcelona Infinit8Don
2018-11-30 11:23
Messi är så överlägsen att det inte finns.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2018-11-30 11:07
Rekommenderar en titt på länktips. Den är bara en och en halv minut men det intressanta är 0:58 in i videon. Man får se och förstå Pedros position och varför han står där han står, långt mot kanten. Även om den är korg och inte så avancerad att förstå så är det en av grejerna jag saknar med dagens Barca. Att yttrarna breddar, speciellt i uppspelsfasen, för att öppna upp spelet i mitten. Och i mitten har man tillräckligt skickliga spelare för att hålla i bollen, skydda bollen. När man håller i och skyddar bollen så kan man ha tålamod i spelet också. Man väntar och väntar tills en yta blivit frigjord, samtidigt som man också försvarar!!! Hur kunde det gå så här fel?
Barcelona astrid
2018-11-30 10:36
om vem som borde vinna det där priset...
Barcelona Presas Oleguer
2018-11-30 10:12
@Andresito:

Släppte in mål för 12 matchen i rad också...
Barcelona Andresito
2018-11-30 10:08
@Soda Popinski:


12:e gången. 2006 kom vi tvåa bakom Chelsea.
Barcelona Mess1
2018-11-30 09:44
@Soda Popinski:


Bra men betyder inget! Vi ska vinna CL inte vinna gruppen!
Barcelona lionelmessi.se
2018-11-29 18:39
Nä ingen match att skriva hem till mamma om..
Som sagt så var det sista kvarten saker började hända i matchen, som matchen sedan utvecklade sig så får vi vara nöjda med en pinne. Mest imponerande från just denna match var annars SB:s matchjubileum.
Länktips: lionelmessi.se/
Barcelona Barca4life98
2018-11-29 18:11
[QUOTE=|| #5 sergiobusquets]Du glömmer bort att iniesta var nästan lika bra ute på kanten :). Coutinho har all frihet för att dra sig inåt i banan och vara magisk. En bra spelare ska man förvänta sig något av i en annorlunda men en spelare för 1,5 miljarder ska kunna briljera även på en kant. Det vill sig inte för brassen bara, ingen krut i kroppen och känns tvekande hela tiden med boll. Visst han har kvar skottet men ack vad lite han får ut. Coutinho ska ju ändå vara i sin prime då förväntar åtminstone jag mycket mer ifrån honom. [/QUOTE] Iniesta var bra på kanten absolut men hans främsta styrkor kom inte till sin rätt på samma sätt. Jag menar bara på att vi inte är kvar i Pep-eran där vi var dominanta och kunde spela Cesc som nr.9 eller Iniesta som ytter etc. Vårt grundspel är inte på den nivån idag. Kom ihåg att när Iniesta spelade ytter hade han alltid spelare framför sig, t.ex. Pedro/Eto'o som drog i djupet. Han kunde kombinera med mittfältet på små ytor etc, taktiken gick inte ut på att alla passningar ska gå till Messi 97 % av gångerna. Håller med dig att man förväntar sig mer av honom men han har fått Neymar-rollen trots att han inte är i närheten av att vara samma spelare. Coutinho ska inte vara spelaren som springer långa sträckor med bollen eller dra iväg i djupled. Vet inte hur många gångar man har sett att Coutinho är spelaren som ska kontra när det vi får kontringsmöjligheter i matcherna. Vår taktik är beroende av att ha spelare som är 1. Kvicka och tekniska 2. Kan göra sin gubbe. Kolla på Bayern, Man City, Juventus etc. de har snabba yttrar i sina lag som är väldigt bra 1 vs 1. I dagens fotboll tycker inte jag att man kan ha Messi på ena kanten och Coutinho på andra kanten samt ha en långsam version av Suarez på topp. Om man kollar på David & Bernardo Silva i Man City, Eriksen i Tottenham, Isco i Real, James i Bayern, Özil i Arsenal etc. Alla de spelarna kan spela på kanten men de får inte ut 60 % av sin förmåga när de spelar på kanten. De har en sak gemensamt, likt Coutinho, tekniska spelare som är bra playmakers längre fram i banan. Problemet som alla de spelarna har är att de saknar snabbheten att kunna spela ytter i ett topplag, alla vill ha bollen på fötterna. Spelare som Sane, Neymar, Douglas Costa, Dembele, Malcom, Mané etc. kan möta boll men även sticka i djupled med deras speed. De hotar på ett annat helt annat sätt. Köper man en spelare för 1,5 miljarder anser jag att man ska spela honom på sin bästa position. Agree to disagree :). Väl mött!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soda Popinski
2018-11-29 17:57
Barcelona vann sin CL-grupp igår för 20:e gången i rad. Vad jag förstår så är det rekord!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-11-29 17:27
Du glömmer bort att iniesta var nästan lika bra ute på kanten :). Coutinho har all frihet för att dra sig inåt i banan och vara magisk. En bra spelare ska man förvänta sig något av i en annorlunda men en spelare för 1,5 miljarder ska kunna briljera även på en kant. Det vill sig inte för brassen bara, ingen krut i kroppen och känns tvekande hela tiden med boll. Visst han har kvar skottet men ack vad lite han får ut. Coutinho ska ju ändå vara i sin prime då förväntar åtminstone jag mycket mer ifrån honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2018-11-29 17:06
Jag har märkt att många är kritiska till Coutinho den här säsongen och jag kan hålla med till viss del. Det många glömmer bort är att han INTE är ytter. Han är likt Iniesta en offensiv innermittfältare i ett vanligt 4-3-3. Kolla på hur det såg ut i VM, han var Brasiliens bästa spelare. Bara för att Klopp inte ansåg att han klarade av att spela innermittfältare betyder det inte att Coutinho inte kan spela mittfältare i Barca. Liverpool spelar förbi sitt mittfält hela tiden och mittfältarna ska vara löpstarka (Milner, Henderson och Wijnaldum). Vi spelar inte så i Barca under normala omständigheter. Undrar hur Coutinho hade spelat i Man City t.ex.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjffar´n
2018-11-29 16:50
@Infinit8Don:
Vad som är "bullshit" i sammanhanget blir ju helt uppebart, eftersom du i sak verkar hålla med mig om att Messi de senaste två matcherna har levererat ett antal förutsägbara pass, som motståndare med lätthet läst av och tagit hand om. Att skadefrånvaron och/eller andra för oss okända faktorer kan spelat in, har jag inget att invända emot. Men att jag skulle ha påstått att Messi ur ett vidare perspektiv skulle ha tappat i kvalitet, är DIN slutsats av vad jag skrev. Varför jag sakligt sett, ser mig föranledd att returnera det engelska ordet för tjurskit; utan att behöva be om förlåtelse.
Barcelona Messi-Alba-Messiiiiii
2018-11-29 16:44
Är toaletterna renoverade? ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Oaner
2018-11-29 15:52
Andra matchen mellan Boca och River kmr spelas på BernaLeo, roligt :)
Barcelona Infinit8Don
2018-11-29 15:48
så fin han är Lenglet. Speciellt i uppbyggnadsspelet. Litar fullt på honom nu när Umtiti är borta. Kan bli en stor mittback i framtiden.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-11-29 15:37
Nu kommer paniken efter en mittback då umtiti blir borta. Tänk om vi redan hade haft en ung talangfull mittback likt marlon... Valvarde är nog ta mig fan den girigaste jäveln.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Alltid min legend , Puyol .
2018-11-29 15:27
Samtidigt som man oroar sig otroligt mycket under Valverde så finns det en fantastik kvalité i denna trupp och en ljus framtid om vi gör ett fåtal rätta val nästa sommar.

Dembele behöver mer hjälp från ledningen som måste pusha honom och få han fokusera på rätt saker. Vi alla har sätt hans otroliga talang och vad han kan göra med en fotboll, utvecklas han kan han definitivt skapa historia här.

Vårt mittfält har varit en gryta i ett par år , men med Arthur verkar vi för första gången vara på rätt väg, just nu dock har vi ett problem med alldeles för många mediokra spelare som klubben satsat på. Rakitic , Rafinha och D.Suarez måste tyvärr lämna för att göra plats åt andra.Tänk er vad vi skulle kunna åstadkomma med detta mittfält under en tränare som Xavi eller Setién. Här har vi ett otroligt bra mittfält som bjuder in till en ljus framtid, bra rotationsmöjligheter med både rutin och unga förhoppningar.

Mittfältare : Coutinho-Busquets-Arthur
Bänk : De Jong , Vidal , Puig , Alena.

Gårdagens match visade att Arthur är en nyckel denna säsong ( och även i framtiden) , Raktic håller inte och Valverdes inkompetens har aldrig varit tydligare. Men vi ska inte deppa allt för mycket för kvalitén finns och med ett par smarta beslut kan vi vara på rätt väg.
Barcelona Erik Satie
2018-11-29 14:54
@Damon2022:

Det blir ingen semifinal med Valverde vid rodret.
Barcelona Ronald1nh0
2018-11-29 14:41
@astrid:

Yes Vermaelen är skadad. 19-åringarna Chumi och Jorge Cuenca är dem bästa B-lagsbackarna. Helt okej spelare, men inga anmärkningsvärda stortalanger.
Barcelona astrid
2018-11-29 13:46
kan vi snälla undvika ordet "våldtog" i sådana här sammanhang. det är nedvärderande mot alla riktiga offer.


är vermaelen skadad? har vi nån mittback om en till blir skadad? hur bra är b-lagsspelarna där?
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-11-29 13:38
Japp och valvarde kände sig illa tvungen att starta honom med atletico. Lite kul är det eftersom det kvittar vart man börjar samtalsämnet slutar alltid med att det är valverdes FEL!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Damon2022
2018-11-29 13:19
Barcelona want Samuel Umtiti to undergo surgery for his knee. The player, at this moment, is reluctant to this idea because it would mean he will be out for 5 months. [tv3] Så han blir nog borta ett tag. tbx i slutet av aprill lagom till semi final. Om han var smart skulle han ha tagit surgery redan i sep/oktober så skulle han vara tbx i mars tills kvartfinal. Men nu kan han bli fit för semi final. 30 april är första matchen sen andra 8 maj. så vi har 2 mittbackar tills maj nice, för vermalen kan man inte räkna med. Så de blir köpa 1 mb i januari haha. SÅ mer pengar ska spenderas. Sen en till mb i sommar.
Barcelona A good coach is everything!
2018-11-29 13:19
Messi gör solo mål Dembele gör en bra match ! Men känner fan ingen glädje. Så fort jag ser fotbollsdödaren VV på bänken, så vet jag att dessa solo prestationer är bara en fasad som lär spricka. Precis som den gjorde förra året när Roma fullständigt våldtog oss samt att vi missa den historiska genom att förlora den sista matchen på Camp Nou.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Oaner
2018-11-29 13:14
Borde spela med Vidal-Busi-Arthur framöver i mittfältet
Barcelona Infinit8Don
2018-11-29 12:53
Kröjjfarn Förlåt men det där är ren bullshit i mina ögon. Visst, messis passningar har inte varit lika 100 procentiga sedan comeback efter skadan men det beror endast på just skadan. Inte tillräckligt match fit etc, det syns tydligt. Beror knappast på tapp i kvalitet. Eller knappast, snarare absolut inte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-11-29 12:24
Har Malcom mer fart än dembele? Really? Fransosen joggar ifrån Malcom
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Damon2022
2018-11-29 11:35
I år kommer kvartsfinal o semi final lottas samma dag. Väldigt intressant. Vi måste spela in dembele o Malcolm på kanterna tsm med messi. De kan bli en dödlig combination i cl där det oftast öppna matcher. I går psg spela 4-2-4 med marquinos i mitten som är mb tror jag. De är så vi ska spela 4-3-1-2 typ för att producera mål framåt speciellt borta i cl. Man såg igår Malcolm har en mer fart än dembele men inte match fit. När dem spela i går såg ut vi som city, Liverpool anfall. Hela dynamiken ändrades, om man jämför de med messi suarez cotuinho.
Annons: