/spanien/barcelona/forum/24521.aspx/spanien/barcelona/forum/24521.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona malique
2007-03-21 23:00
Roni
Barcelona malique
2007-03-21 22:59
Ämne: La Pulga

Ok, skri....
du är bara kass, så enkelt är det,, don´t try to be smart dude, du kan bara el diego diego bla bla, om du har internet hemma kolla på you tube, jämför själv "bollkonst" maradona och pele och ronaldihno, Pele är för maradona som batistuta för thomas brolin
Barcelona Tompa
2007-03-21 22:21
Och vad gäller "guds hand" så var det givetvis ett fuskmål och en ubota korkad kommentar av Maradona. Men vad gäller själva fuskmomentet anser jag det är lika mycket fusk när spelare slänger sig handlöst och därmed kanske filmar till sig en straff. Sådant händer mycket ofta, ändå tjatas det om Maradonas fuskmål snart 21 år senare.

Barcelona Tompa
2007-03-21 22:16
La Pulga:
"Trots det brutala spel mot honom han har slagit tidernas mål rekord"

Visst kan man med fog påstå att den brutala fotbollen gjorde sin intré under Pelés tid och det är sant att han blev söndersparkad i både VM 62 och 66. Jag tror emellertid att Maradona fick mer stryk än någon annan spelare fått, vare sig före eller efter honom och jag är övertygad om att hade Maradona varit 15 år yngre hade han nu fått klubbkontrakt som Dinho, Zizou mfl bara kunnat drömma om.

Enligt officiell statistik gjorde Pelé mer mål än någon annan spelare, men det finns faktiskt flera spelare som har ännu högre målsnitt/match i både landslaget och ligamatcher. Ungraren Sandor Kocsis vräkte t.ex på på 50-talet in 75 mål/68 landskamper och Gerd Müller gjorde 68 mål/62 landskamper. Pelé mäktade "bara" med 77 strutar/92 landskamper. Därmed inte sagt att nämnda herrar var lika bra eller bättre än Pelé men utan att nedvärdera brasiliansk ligafotboll tror jag faktiskt Pelés målsnitt varit lite lägre om han som dagens brassar spelat klubbfotboll i Europa.

Pelé var naturligtvis en magnifik spelare, en av fotbollshistoriens absolut största Även om det är en subjektiv bedömning anser jag att Maradona ska rankas före. Mitt främsta argument för det är att ingen spelare har dominerat världens största turnering så som Maradona gjorde 1986. Maradona var "guds hand till trots" helt i en klass för sig själv och då hade ändå konkurrans av de två genierna Platini och Zico. HMaradona låg bakom nästan allt som Argentina producerade i anfallsväg. Och jag tror faktiskt att Maradona i slutet av 80-talet betydde mer för Napoli än någon annan spelare någonsin gjort för ett klubblag.

Angående Pelés tre VM-titlar har Pelé själv sagt att han aldrig blivit mästare tre gånger utan Garrincha. Och det finns de som hävdar att både Garrincha och 30 och 40-tals stjärnan Leonidas Da Silva var ännu bättre än Pelé.
Barcelona La Pulga
2007-03-21 21:57
Captian Fabuloso Cave Of Hair.
att men kan inte skriva på ditt språk lika bra som du gör är inte så konstig. det konstiga är att du inte vill anstränga dig att försto.det är väldigt lite jag kan göra åt det.

vänd på det och skriv själv på grekiska då.som r så smart.hehehehe "ironi måste förklara för dig".
Barcelona Captian Fabuloso Cave Of Hair.
2007-03-21 21:47
La Pulga

Ok, skriv vad du vill om hur han dopade sig och tog droger. Men enligt mig så var Maradona bättre än Pele. Men jag kan säga att Maradona vann skytteligan i Italien då han spelade för napoli, och det som den enda mittfältaren som någosnin gjort det. Maradona spelade även fotboll 20 år senare än pele då fotbollen utvecklats mycket mer, vilket även talar i hans fördel.

"om du har det minsta fotbolls kunnande?" Nice diss. Men jag skulle villja vrida den frågan åt ditt håll, med denna twist. Om du har det minsta skriv kunnande? Jag förstår ca 50 % utav dina inlägg, något du kanske borde öva på.

PS, vad är en "dona"? Jag undrar verkligen då du referar till min "dona"? Är det en förkortning för Maradona så kanske du borde fundera på Diego, eller rättare sagt, El Diego i bästämd form, då det bara finns en ultimate Diego.
Barcelona Sürer
2007-03-21 21:31
deco och xavi kompletterar varandra väldigt bra .. xavi är han som ska starta spelet ner och hämta bollen medans deco håller i hela tempot.. det e han som bestämmer när tempot ska höjas .. för mig är iniesta en väldigt bra spelare jag älskar honom som fotbollsspelare men att peta deco tror jag blir svårt ..vi underskattar deco ...annars kan man ju alltid spela med deco-xavi-iniesta från start när vi spelar på camp nou
Barcelona La Pulga
2007-03-21 21:10
Captian Fabuloso Cave Of Hair:
Han är den som moderniserade fotbollen teknik.
Om du kolla på länken ovan och se vilken fotbollstekning Pele besitter innan "dona" var född.
Trots det brutala spel mot honom han har slagit tidernas mål rekord.
Kom inte in här och säg att din dona utveklade den modarna fotbollen.
När jag skriver att Pele har get och ger fotboll,
han visar sin tacksamhet för fotbollen.

att maradona var en bra fotbolls spelare, kan ingen ta det ifrån honom. men att han smuska ner de som gjort honom så stor, det är som att bita den handen som föder honom.
om du har det minsta fotbolls kunnande?
du skulle se på världens vackraste spel med båda ögonen.
här är mer ögongodis.
http://www.youtube.com/watch?v=KFgkzOSBA2s
Barcelona Nemo
2007-03-21 20:41
Du var 2 minuter före. FAN :-)
Barcelona Nemo
2007-03-21 20:39
Maradona hade blivit mer erkänd som en av de bästa o m han hade haft kostym och jobbat inom FIFA.
Kolla bara på Pele, Beckenbauer och Cruyff, de har mer respekt i fotbollsvärlden.

Om Barcelona kommer köpa någon som Maradona? Vi har redan Leo Messi ;-)
Barcelona r.Hyder
2007-03-21 20:37
|__HamoDi__|

1. Nej det tror jag inte under Laportas tid vid rodret då det skulle kosta enormt mycket om man köper en sk. färdig spelare iallafall.

2. Det behövs inte, vi har redan Lionel Messí!

Hehe, Visca El Barça!
Barcelona |__HamoDi__|
2007-03-21 20:28
vad tror ni? kommer barca nångång köpa en splare som Maradona?
Delarocha
2007-03-21 20:11
På tal om Maradona som tidigare diskuterats. Kolla videon och njut.

Håller med Hyder om Iniesta. Han har en jävla teknik och kan bara glida förbi spelare utan egentliga finter. Nåt magiskt över killen. Hade han blivit målfarligare hade han seriöst kunna konkurrera ut Messi o Ronaldinho på kanterna. Men tycker han är perfekt i mitten. Haha varför inte köpa Tobias Linderoth o ha på mitten. =D
T0binh0
2007-03-21 20:03
nåt jag tycker vi behöver är en sån där "pådrivare" på mitten.
jag tycker inte Edmilson eller Motta är en sån och framförallt inte Xavi eller Deco heller... men Xabi Alonso tycker jag att vi ska tillskaffa eller nån "Vieira" typ. för vi behöver en som kan plocka o samla upp bollar och spela ut den till Deco/Xavi/Iniesta som kan spela vidare upp på dne berömda "TRION" !!

Tack för mej :)
Barcelona Henk Ten Cate - El Mister
2007-03-21 19:54
Ämne:

Nemo:

"Ett lag är ett lag,....

Nej, precis, Maradona och dom hade ju inte kassa spelare bredvid sig.

Det jag menar är att VM 2006 så klagar folk på Ronaldinho mycket, att han var sämst osv. Men han hade ju faktiskt inga löpglada spelare eller formstarka spelare runt omkring sig.

Därför är det som sagt ett lag och inget annat.
Man kan inte helt bära ett lag på sina axlar ensamma.

Förstår du?
Barcelona r.Hyder
2007-03-21 18:46
Måste bara berömma Iniesta. Killen har utvecklats enormt denna sässong. Han har grymt bra spelsinne, bra både offensivt och deffensivt. Enligt mig är han en blandning av både Xavi, Deco men även Messí. Han har passningsskickligheten och den offensiva split-vision som Xavi och Deco. Men han är även bra på att ta sig förbi motstånadare med bara teknik och fart, precis som Messí. Nu säger jag inte att jag likställer dem båda, men att dem har gemensamma egenskaper. Det har tydligen Mister också lagt märke till då han lagt Iniesa på Messís plats flertalet gånger när den lilla argentinaren varit skadad.

Problemet med Iniesta och en av få svagheter är hans måleffektivitet. Killen måste förbättra sitt spel framför mål, vi vet alla att han sumpat mängder av chanser. Men man kan ändå säga att han varit bra rent målmässigt iår i ligan, 4 mål om jag inte minns fel? Vilket är helt ok för en mittfälltate av Iniestas rang (måleffektiviteten) så här långt på sässogen.

Sedan är det alltid bra och nyttigt att ha egna produkter med i laget som inte klagar på för lite speltid osv. All heder åt Iniesta säger jag!
Barcelona BARÇAAA
2007-03-21 18:14
Ämne: Något som har koll p....
TV6 sänder matchen Spanien-Danmark.FORÇA BARÇA!
Länktips: www.sporttv.nu
Barcelona Myrran
2007-03-21 18:06
Delarocha

Tror någon av 3,4,5:an sänder matchen kan vara 6:an. Har sett reklam om det på tven, kommer bara inte ihåg vilken kanal.
Delarocha
2007-03-21 18:02
Tobinho, vart är Iniesta? Bort med Deco och in med Iniesta så är jag med på den. Att inte ta med Iniesta är fel.
Delarocha
2007-03-21 17:48
Något som har koll på om det går att se Spaniens kommande match mot Danmark på tv någonstans?...

Barcelona barca_and_me
2007-03-21 17:20
jag tycker att ronaldinho är fortfarande en mycket bra spelare.. Hoppas att han inte flyttar till Milan nästa säsong.
Barcelona Captian Fabuloso Cave Of Hair.
2007-03-21 17:12
malique

Mannen enligt din profil så utsäger du dig kunna mcyket om fotboll, enligt mig så kan en tre-årig liten flicka mer. Hur in i hela världen kan du säga att Maradona bara var doping och droger. Säg mig en spelare som har/hade eller kommer någonsin att hans bolltouch. För att inte snacka om hans driv med boll, Kaka har mycket att lära sig från Maradona då det kommer till driv med boll.

Sedan så var handsmålet mot england bara ljuvligt att se. Säg mig en spelare som någonsin lurat 80000 männsikor med en rörelse, aaa förutom Houdini.

La Pulga

Hur många gånger har du sett Pele spela? Jag har sett Maradona flera gånger, träffat honom också. Och att Maradona inte gett fotbollen någonting är bara skitsnack. Han är den som moderniserade fotbollen teknik.

Plus så har ingen genom fotobllens historia, någonsin dominerat ett VM som Maradona gjorde 1986. Detta är ren fakta för er alla som tycker om att bevisa en spelares skicklighet med antal vunna VM matcher.

Allt för mig
Barcelona T#11
2007-03-21 17:07
La Pulga

nu är det så att dagens fotboll är mycket bättre än förr!!

Sürer

jag tycker faktist att ronaldinho var riktigt grym VM 2002!!
Barcelona Alex#11
2007-03-21 17:06
Barcas drömelva genom tiderna!


Målvakt: Hesp
Backar: Pyuol-Koeman-Cocu
Mittfältare: Figo-Guardiola-Maradona-Rivaldo
Off Anfallare: Ronaldinho
Anfallare: Romario-Ronaldo
Villarreal barcafillan
2007-03-21 16:54
GRATTIS RONALDINHO PÅ 27 ÅRSDAGEN. DU ÄR GUD, SÅ ÄR DET BARA.

Och så vill jag tillägga att den startelvan vi hade mot Recreativo krossar alla världens lag. Hade vi haft den startelvan mot Liverpool hade dom inte haft en suck! Tro mig
Barcelona Sürer
2007-03-21 14:53
för att ronaldinho ska jämföras med dom absolut största måste han dominera ett VM..han har redan visat tillräckligt i Barca men det måste lossna i ett VM för honom..som ronaldo tex
Barcelona La Pulga
2007-03-21 14:39
Hur många av er har sett pele spela?
Maradona,Di Stefanó, Cruyff, Garrincha, Beckenbauer,Zidane,Puchka,mm alla dom var världspelare.
man pele var en klass för sig.
yngst som vunnit Vm
Flest Vunna Vm
Mest gjorda mål
hade som spelare,han skött med höger/vänster fot.
Huved spel kanon målet vm 1970.
dribbler bättre än många av dagen spelare.
Lagspelare.
sist men inte minst han har gett fotbollen så mycket och ger fortförande för fotbollen. ett exampel som maradona borde ha lär sig av.
Barcelona Ride_The_big_one
2007-03-21 14:18
Akram

Alldeles för tidigt för en jemförelse det håller nog de flesta kunniga fotbollsfans om.
Zidane var ju wunderbar redan innan han kom till madrid så hans status är välkänt, ronnie blev ju stor i barca men visst ibland glömmer folk skillnaden med att underhålla och bidra med titlar.

Zidane leder stort men inte alls omöjligt att ronni kan mäta sig titelmässigt och då snackar ja om landslaget samt klubblaget.
Henry vs ronni känns mer som en rättvis jemförelse, bägge dessa har dominerat på klubbnivå men inte riktigt dominerat fullt ut i landslaget.

:D
Barcelona Tiago
2007-03-21 14:14
haha gubbarna i laget verkar trivas ihop iaf:) se länk:)
Barcelona João Pinto
2007-03-21 13:57
T0binh0

Jag gillar verkligen den startelvan, Alves, Alonso och Chivu är precis vad Barca behöver.
Men jag undrar om Barca verkligen kommer betala pengarna som kommer krävas från för dessa spelare. De är alla nyckelspelare i lag som är ekonomiskt stabila och därmed inte behöver sälja.

Men den elvan hade sopat banan med allt motstånd...
Annons: