/spanien/barcelona/forum/2447.aspx/spanien/barcelona/forum/2447.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Bosketts
2017-02-02 15:25
Tycker inte alls Neymar är i någon direkt usel form. Det skulle isf vara när det kommer till avslut, men han har väldigt mycket boll under match, gör ofta sin gubbe och skapar lägen åt sig själv + Messi/Suarez.

Han behöver, och har egentligen alltid behövt, bli betydligt säkrare och mer beslutsam framför mål. Då, och först då, kommer det att lossna ordentligt för hans målproduktion.
Barcelona Soko
2017-02-02 14:53
Pep El Mister

Vet du att Neymar har varit ur form i två år nu och att vi redan för två år sedan börjat med det klassiska " hans målform kommer komma" nu till våren, sen till våren, i början av hösten, i slutet av hösten, nu till våren igen etc etc. En spelare kan vara ur form en period men 2 år hallå!!
Barcelona Barcadinho.
2017-02-02 14:34
Mycket har gått i perioder här på LR, bl a den här diskussionen om stängt forum el icke.

Det är inte precis nytt. Samma cirkel hela tiden, Redaktionen stänger, vissa gillar en del klagar. Men det har ALLTID slutat på samma sätt. Man har öppnat forumet igen.
Nu är vi på en ny omgång.

Generellt kan man säga att forumet i stort sett hela tiden varit öppet under alla dessa år. Med enstaka korta försök med stängda dörrar under matchtid. Men det har aldrig hållit i länge.

Tidigare redaktioner har alltid lyckas få en lösning på det. Jag vet inte exakt hur. Man har kanske plockat fram fler matchvärdar som hållit koll på forumet. Eller man har tagit åtgärden med spär i efter hand. Ingen kan kräva att ”vakterna” ska kolla här hela tiden. Men man kan också få spärr i efterhand. Eller om man bara accepterat att stilen på inläggen under matchtid är annorlunda. Jag vet inte. Hur som, stängt forum håller inte enligt tidigare erfarenheter.
Barcelona Pep - El Míster
2017-02-02 14:05
För att inte tala om Neymars chans att lära av den bästa genom tiderna. Det skall man inte underskatta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
2017-02-02 14:03
Det finns ingen anledning att svära och provocera, utan du kan med enkelhet få fram din poäng med ett mer moget ordspråk.

/mod
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-02 13:29
Against Atletico Madrid, Leo Messi had recovered the ball 6 times. Only Samuel Umtiti (9) and Jordi Alba (11) had more ball recoveries. [MD] Alba grym igen. Han får så mycket oförtjänt skit från culés. Har aldrig fattat varför? För att han inte är brasse o gör en massa tricks på plan likt Marcelo o Dani Alves eller vad är det?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deli.Z
2017-02-02 13:25
Jag själv tycker forumet ska vara öppet, ibland när man vill ha en bra länk till matchen , brukar man hitta den här. En av fördelarna.
Barcelona II Barça II
2017-02-02 13:07
Kan vi inte rösta om forumets öppettider? Dvs stängt under match eller öppet? Personligen tycker jag att det är tråkigt att forumet håller stängt, vet att det kan låta konstigt, men när forumet var öppet kändes det som att man såg matchen "tillsammans" haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Reporter 2.0
2017-02-02 12:33
L.A.M 10 Menar du verkligen att Neymar är den i MSN som mest påminner om Ronaldo? Ronaldo = skapar inte mycket själv, springer inte för någon annan, gör sällan sin gubbe. Ingen av MSN påminner faktiskt om Ronaldo. Rent spelmässigt skulle det väl vara Suarez? Suarez och Ronaldo gör mycket fel i spelet och kan vara dåliga men ändå få in 2 mål. Skillnaden mellan dem är väl att Suarez springer, skapar ytor och pressar tsk från Ronaldo. Neymar påminner verkligen inte om Ronaldo.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjf
2017-02-02 12:28
Problemet med öppet forum under match, är inte enkom att många saker skrivs i affekt under de dryga 90 minuter den pågår. Utan att den många gånger väl låga nivån som tvingar Mods att ingripa, ofta dröjer sig kvar långt efteråt när som det ligger i sakens natur att de efterföljande diskussionerna tar fasta på vad som blev skrivit där och då, även framgent. Somliga tar det som intäkt för att gå till angrepp, enär andra intar en rigid försvarsställning . Till ingen som helst nytta för någon och allra minst forumet i sin helhet.
Barcelona Treyh
2017-02-02 12:26
Igår hade vi en av årets största matcher och det var ändå ingen aktivitet på forumet 40 min innan matchstart. Det var längesen jag såg ett så inaktivt och lite färglös forum. Jag vill kunna läsa och höras andras känslor och kunna uttrycka mina egna under match, vid halvtid och precis efter match. Tänk om ni gick på match live men inte fick prata eller diskutera med andra? Det är lite så det känns... det är en del av fotbollen. Jag har varit registrerad här ett par år men är inte så aktiv själv. Dock så läser jag en hel del, nästan i princip varje gång vi har match. Igår så var jag inne i Real Madrids och Atleticos forum under halvlek och efter matchen för få känna lite känslor.. Dock i "fiendens" territorium. Inte kan jag skriva nått där heller, vilket känns lite tråkigt =)
Barcelona SergiSamper
2017-02-02 12:18
Mittfältet är alltid en nyckelroll i att vinna matcher och titlar. Både kortsiktigt och långsiktigt. Det är sen gammalt. Nästan i alla lag. Ännu tydligare med Barca och deras filosofi då, att kunna ha ett fungerande mittfält för att kunna spela så. Barca baserar sitt spel att ha den centralt, då måste man ha spelartyperna och kvaliteten för det också.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SergiSamper
2017-02-02 12:03
Så sjukt många uppspel igår som avslutas med en långboll från MB/YB eller att gomes,masken och Ivan misslyckas med en vändning eller ngt. Filmade snuttar av matchen igår för att just förstärka det jag just påpekade. Vi behöver VERATTI, universal spelare när det kommer till att lösa situationer genom kortpassningar och vrickningar. När vi tappar bollen så mycket i uppspelen som vi gör så ger vi energi till motståndarna att fortsätta pressa högt och få momentum. Med ett spelskickligare mittfält som kan lösa den höga pressen skulle vi få hav av ytor att attackera på.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona yeezus
2017-02-02 11:26
Någon som har skadeläge på Busquets och Don Andres?
Barcelona Thierry Henry
2017-02-02 11:20
@Cule4life:


Hur många rena chanser tror du inte Dybala får i serie a där Juve är helt överlägsna? Neymar är den i Barca som skapar flest målchanser både åt sig skälv och sina lagkamrater tillsammans med Messi och leder den interna assist ligan med 4 fler assists än Messi. Neymar har visat med all tydlighet dom 2 föregående säsongerna att han är en målskytt av rang så jag förstår inte vad problemet är? Invändningarna mot Neymar verkar mer vara byggda på önsketänkande hos folk här inne än ha förankringar i verkligheten. Killen är utan konkurrens den bästa spelaren i sin årskull och det imbecilla pratet om att byta ut honom får iaf mig att bli spyfärdig.

Det går 10 spelare som Dybala och Hazard på varje Neymar. Allt du och andra här inne kritiserar Neymar för gör dessa herrar dubbelt så dåligt. Ändå finner ni dom som lämpliga ersättare och uppgraderingar till denne? Jag får inte ihop det!
Barcelona Pep - El Míster
2017-02-02 11:19
lol Tycker forumet kan fortsätta vara stängt. Jag har inget behov av att läsa folks gnäll på vissa spelare - även om det skrivs ett par tre stycken bra inlägg under match också. Men det är verkligen sjukt tröttsamt med folks bajsande i forumet under match. + att lag spelar bättre sen vi stängde forumet under match - varför bryta denna goa streak? Haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-02-02 11:18
Edit, eftersom Bosketts svarat Smogen så tar jag bort mitt inlägg då det får diskuteras på annat håll. Skriver PM till dig Smogen.
Barcelona Bosketts
2017-02-02 11:11
Smogen

Alla funderingar, åsikter och förslag tas gärna emot av redaktionen. Men då via PM.
Barcelona Smogen
2017-02-02 10:58
@Katalano:


Nu skriver du visserligen till Soko, istället för mig, men jag svarar ändå. Jag förstår som sagt att forumet stänger, det var ett problem med allt "skrikande" och skrivande under matcherna, det måste vara skittråkigt att rensa ut och det var ibland rätt jobbigt att skrolla igenom när det kanske pågick en intressant diskusion innan match. Däremot skrev jag också en alternativ lösning på problemet som borde göra alla nöjda, går det inte att ha ett diskussionsforum (detta) och ett matchforum?
Barcelona Soko
2017-02-02 10:57
@Rambla~:
Att vi blir dubbelt bestraffade än våra motståndare ligger skulden på Lucho och publiken på Camp Nou. Var än vi spelar så är publiktrycket på domarna oerhört stark och för varje små förseelse av våra spelare bestraffas med kort . När vi å andra sidan blir nermejade och brutalt tacklade är det varken Lucho eller publiken som reagerar och protesterar. Simeone som du säger är allt sant. Han styr domarna från sidlinjen och han vet att hans alla skrik gap och gester hörs ändå till huvuddomaren , antingen genom genom den fjärde domarens headset eller så vet domarna hur han är att de darrar för honom. Lucho då ? han sitter 70 minuter på bänken med benen i kors och de resterande 20 minuter står han som en staty med händerna i kors. Han tar inte rollen som ledare och sätter ingen press på domarna. Detta handlar inte bara om kort utan även om uteblivna frisparkar och straffsparkar.
Barcelona Cule4life
2017-02-02 10:54
Men hur många rena chanser får inte Neymar framför mål? Han borde ligga på minst det dubbla med alla mackor Messi och Suarez serverar. Jag säger inte att Neymar är dålig....men men.
Barcelona Thierry Henry
2017-02-02 10:52
@Cule4life:


Neymar stats under hans sämsta säsong hitills i Barca 16/17: 11 mål 14 assists. Dybala 16/17 :8mål, 2 assists.

Ja låt oss byta! Eller inte.....
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2017-02-02 10:20
Min känsla stämde igår, iallafall under den första halvleken. Den intensiteten, aggressiviteten, viljan, motivationen har jag inte sett sedan Guardiola var tränare och det vankades stormatch. Det var så otroligt skönt att se hur bra det här laget kan vara med rätt motivation. Lucho lyckades med sin taktik i första halvlek, men misslyckades totalt i andra.

Jag vill lägga fokus på den otroliga första halvleken men har svårt att göra det med tanke på hur det såg ut i andra halvleken. Det var lojt, vi saknade intensitet, vi saknade aggressivitet. Istället fick vi se Atletico ta över och detta är jag rätt säker var en medveten taktik av Lucho. Vi såg det mot Socidad i kvartsfinalen, vi spelar extremt bra fram till 1-0 sen slappnar vi av och Socidad kommer in i matchen. Vi vinner tillslut med stora siffror i den matchen, men spelmässigt var vi fruktansvärt dåliga från matchminut 17 egentligen. I denna matchen hade Lucho samma tankesätt "gå ut och gör mål, sen backar vi hem". Min uppfattning bekräftas av Suarez efter matchen när han svarar på en reporter med meningen "vi var ute efter att göra ett mål, men vi gjorde två". Vilket innebär att målet var att göra ett mål sen hålla tätt bakåt.

När blev vi ett lag som spelade på det här sättet? Jag finner mig extremt besviken på denna attityd. Jag vill att vi ska vinna men helt ärligt tycker jag att vår identitet är minst lika viktig som det är att vinna. Att vi släpper på detta och förlorar bollinnehavet mot ett lag som Socidad är för mig oacceptabelt. För mig var Socidad matchen en förlust. Men vem vet, kanske är jag som är konservativ och inte naiv som inte accepterar denna utveckling.
Barcelona Bosketts
2017-02-02 10:14
Neymar är lite som ett barn som inte ännu lärt sig gå. Potentialen finns där, och man vet att det kan hända vilken sekund som helst, men frustrationen hos både föräldrar och barn växer för varje dag som spenderas krypande.

Han behöver bättra på både inställning och förmåga att få in bollen i mål. Allt annat sitter som smäck. Han är väldigt viktig och är oerhört skicklig på att hålla i boll. En egenskap som blir allt viktigare i Xavis frånvaro.
Barcelona Soko
2017-02-02 09:59
Bosketts
.Jag har läst forumregler och inte hittar någonstans att forumet stängs under matcherna. Inte heller att alla straffas för någon eller några enskilda .
Under själva matcher ska det vara tillåtet att uttrycka känslor.
Barcelona Cule4life
2017-02-02 09:59
Har Neymar en Hazard säsong lr ska man ersätta med Dybala? Han är en mästare på att vika in från höger och knorra den i bortre. Problemet hade vart att vi hade tappat fart på den kanten, men får vi tillbaka vårt bollinnehav så spelar det ingen roll.
Barcelona Bosketts
2017-02-02 09:55
Neymar JR

Håller med. Sådant beteende gillar jag inte heller att se. Det är för övrigt ytterligare en anledning till att hålla Messi som historiens bästa - han klagar då aldrig på någonting! Nu hade det iofs varit bättre om Mascherano passat Neymar, men gjort är gjort och Neymar borde istället applåderat för argentinarens fina soloräd.

Soko

Läs gärna forumreglerna: "Frågor angående modereringen tas genom pm.".
Barcelona neymar JR
2017-02-02 09:47
Bosketts När mascherano gör den solo prestationen och testar det skottet så möts han av en gnällande Neymar på sin sida. Och är så jävla trött på det beteendet från både Neymar & Suarez, är så galet irriterade varje gång dom klagar på en medspelare. Dom själva står för flest bolltapp och flest missade målchanser i laget. Detta beteendet sker under varje match flera gånger om, inte helt konstigt att våra nyförvärv spelar med en viss "rädsla". Det jag gillade allra mest med Barcelona under 08-12 var hur spelarna var mot varandra. Prestationer och magi åt sidan så var respekten gentemot varandra det viktigaste. Alla spelare hjälpte den som behövde hjälp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-02-02 09:44
Katalano

Jag har hållit låg profil angående forumet men efter att ha sett så många medlemar här komma med många positiva argument varför ska forumet vara öppet, men utan att mod reagerar så har jag rätt att höja min röst här .
Censur hör inte hemma i Sverige. Sverige är ett öppet samhälle med rätt att uttrycka sig oavsett om det passar alla eller inte. Yttrandefrihet är därför viktigt för alla !
Barcelona Soko
2017-02-02 09:37
Rambla

Du brukar ha bra koll gällande kort.
Riskerar Messi, Umtiti och Alba att missa finalen ifall de får kort i returen på tisdag ?
Annons: