/spanien/barcelona/forum/24452.aspx/spanien/barcelona/forum/24452.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Klint
2007-07-31 23:06
Det skönaste Deco ögonblicket är nog från Vm, matchen Portugal - Holland. När Heitinga vägrade slå ut bollen. Deco jagade honom i 40-50 meter bara för att få kapa honom.
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-31 23:05
Mourinho i det programmet om Deco.

Att beskriva Deco är lätt...
mágico, creativo, dinámico, tecnicista

Cruyff,
Deco es fútbol
Barcelona Captain Fantastic!
2007-07-31 23:00
Rambla/

Nej, jag måste ha missat det avsnittet. Men nog kan man se att han tar upp och försvarar sina medspelare. Det ser man solklart varenda gång en Barca spelare får rött kort. Han är den förste att klaga på dommaren, för att inte snacka om när det blir bråk på plan. FCB - Atl.Bilbao säger det mesta :D

Han och Messi är så vitt jag vet de största vinnarna i dagens Barca. Messi utvecklade något slags komplex när han var ung då hans bröder mobbade honom hårt varenda gång han förlorade mot de, så nu hatar han helt enkelt att förlora över allt annat :)
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-31 22:54
Jag tror att den största anledningen till at vissa stör sig på Deco, är att han ibland spelar med så små marginaler. Stämmer det inte för laget och man är lite ur rytm, så är det ofta hans som får skiten. Svåra passningar som inte går fram ser ut som bortkastade bollar osv.
Lukas.RP
2007-07-31 22:52
Själv anser jag att Deco kan vara skillnaden mellan vinst och förlust i vissa matcher. Han gör ett oerhört viktigt jobb på planen, och kan dessutom avgöra helt på egen hand.

Rambla

Och ja, sedan kan han dessutom hämnas på motståndare vilket inte många andra spelare i Barcelona kan. Då menar jag i våldsam väg. :D
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-31 22:52
Captain:

Nja, han kan allt försvara. Det handlar om inställning och karaktär. Om du sett avsnittet på Barça TV Online med Deco i det sk Mirror room så hade du förstått vad jag menar. De tog upp en sekvens från förra årets försäsong i Danmark. De pekade på hur barcaspelare "were kicked around all over the place". Då var det du (till Deco) som gick in och tog ansvar. De visade hur han gav tillbaka. :D

Det avsnittet avslöjar verkligen vilken vinnarskalle han besitter. Hans egna ord: Jag skulle kunna dö för laget på planen, bara vi vinner. Det säger väl allt.
Barcelona barba
2007-07-31 22:48
Deco är väl alltid bra att ha på planen, stoppar kontringar högt upp i banan och driver på laget. Dock tycker jag att han slår bort lite väl många bollar vissa matcher.
Barcelona Captain Fantastic!
2007-07-31 22:47
Rambla/

Ja, fast det tror jag mest beror på att han i regel är en offensiv spelare som tvingats ta deffensivt ansvar utan att känna till konsten att försvara, men roligt är det :D
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-31 22:44
Dessutom är Deco den som går in och sparkar ner moståndare när de har kapat Barcaspelare till höger och vänster, bara för att ge igen. Det älskar man honom för. :D
Lukas.RP
2007-07-31 22:42
Brankt

Att du säger att Deco inte har gjort något i Barçatröjan får mig att spy.
Han är den som håller i taktpinnen på vårat mittfält, lugnar ner spelet för att senare dra upp tempot och överraska motståndarna. Han är den som slår genialiska framspelningar och frisparkar mm. Och han är framför allt en spelare med riktigt kämparglöd, han river och sliter på mittfältet som få.

Att sälja Deco vore för mig riktigt sorgligt.
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-31 22:40
Brankt:

Du har fel på en väsentlig punkt. Det är inte jag som hävdar att det jag tycker är det enda rätta.

Jag som många andra med mig väljer att tro på Rijkaard som anser att Deco är hans viktigaste spelare på planen. Det kommer kanske som en överraskning för dig, men jag har faktiskt större tilltro till honom än vad jag har till dig, med all respekt.

Kanske är det du som har hybris nu som tror dig veta bättre än den som är tränare för Barcelona och inne på sin fjärde säsong?
Barcelona Captain Fantastic!
2007-07-31 22:38
Rambla/

Ja, samtidigt så ställer jag mig frågandes till om klubben kanske inte hällre säljer Edmilson, men pågrund av de dåliga omständigheterna blir illa tvungna att sälja Motta?

Val saknas väll inte för Motta, Milan och Zaragoza är valen? Men samtidigt så tror jag inte de köper honom för 3-5 miljoner euro, därav hans krav.

Känns svårt, att läsa hans kommentarer på FcBarcelona.com - där han erkänner sina fel och ber om ursäkt - och inte känna sympati som culé blir svårt...
Barcelona Brankt
2007-07-31 22:36
Ämne: Brankt:

Du är väl....
Rambla!!

Vad är det som får dig att tro att precis så som du tycker är det enda rätta? Vad är det för superhybris du har drabbats av?

Du skriver att jag "är en av dessa vilseledda själar som inte sett vad Deco har betytt för Barcelona de två säsongerna de tog ligan och CL."

Vad är det som får dig att tro att jag och flera är vildeledda och att det är du som har rätt i Deco-frågan? Enligt min åsikt så har Deco inte gjort särskilt mycket bra i Barcatröjan sen han kom och jag hoppas verkligen att han säljs omgående.

Nä du Rambla, hybris är aldrig bra....
Barcelona lagkapten
2007-07-31 22:36
Jag tycker att Motta begär för mycket. Som professionell fotbollsspelare måste man inse att klubben inte har råd med att köpa spelare för dyra summor och sedan låta spelare gå gratis. Läste även tidigare att Giuly begärde att få gå gratis. Barca kan inte vara snälla, det är inte barn och välgörenhet man sysslar med. Om en klubb inte vill betala de miljoner euro som Barca vill ha för Motta, tolkar jag det som att de inte tror på honom och inte är redo att satsa på honom. Det borde Motta ha i åtanke.
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-31 22:30
Alltså, jag är rätt kluven när det gäller Motta. Samtidigt så är det inte välgörenhet klubben sysslar med när det gäller den egna verksamheten Unicef logo på tröjan till trots. Så mycket som klubben har gjort för Motta ska han inte grina på en presskonferens och säga sig vilja ha fri transfer. Han har fått stort förtroende i flera år trots att han ideligen gått sönder med alla sina skador.
Barcelona Captain Fantastic!
2007-07-31 22:26
Ken/

Är du polack mån tro? :D

Rambla/

Jag tackar, och jag tror nog att Cristocea också skulle tacka om han såg det, men någonting säger mig att han just som du sa, sitter och biter på naglarna :D

Nåja, slut med offtopic nu som Rambla sa, om man vill se Real's match kan man gå in på deras forum och fråga. Tillbaka till Barca...Läste att Motta var sur på Txiki, han vill gå på fritransfer.

Hur ställer man sig till det som culé? Ger man en gammal (nåja, 24 år) trotjänare ett lättare beslut att fatta och i slutändan kanske en bättre karriär, eller ska man casha in det lilla man kan? Jag är tveksam...vi måste ju börja ta betalt för våra försäljningar, men samtidigt kan inte Motta ha det lätt. Och att se en culé -som gett sitt hjärta för laget säsong på säsong -i smärta är inte roligt.
Barcelona Ken
2007-07-31 22:17
Jävligt illa att Steau leder asså hejar fan itne på dom sett lite av matchen verkar ganska seg.

Såg real matchen me fan va hannover spela ut dom stundtals real spelarna sliter visserligen bra, men jag tror jag såg en dragning på ramos som var rikitgt snygg=)
Barcelona Lundello
2007-07-31 22:17
hur kan man följa real matchen?
hur mkt e de kvar?
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-31 22:14
lagkapten:

Mitt i prick, och även en viss Captain blir säkert glad över resultatet. Steaua känns också lite som Rumäniens Barcelona med tanke på tröjorna.

Elfsborg har 1-0 borta i sitt CL-kval.

Så, slut med offtopic nu.

Edit: När man talar om trollen. :D
Jag är glad för er skull Captain. Cristocea sitter väl och biter på naglarna just nu. Hoppar säkert lite i soffan också.
Barcelona Captain Fantastic!
2007-07-31 22:14
Rambla/

Jo visst är det roligt när rumänska lag avancerar långt i mästerskap. Bra spel är det också från Steaua's sida. Cristocea sitter säkert någonstans och tar det lungnare nu i ledning. Nerver tar kål på oss alla fotbollsfans :D
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-31 22:12
Som sagt, vi spelade 0-0 med Dundee till 90:e minuten då vi fick en straff. Ett lag vi vanligtvis ska köra över med några mål. Detta efter en hård träningsvecka där alla var tillbaka efter semster. Något att bli upprörd över? Knappast, och inte heller om vi förlorat med något mål.
Barcelona lagkapten
2007-07-31 22:10
Rambla:
Hur menar du då? Syftar du kanske på en viss Cristocea eller är det de liknande matchställen?;P
Lukas.RP
2007-07-31 22:09
Kom hem nu och såg att Real ligger under med 2-0 mot Hannover. Tycker inte vi ska klandra dem, ny tränare, nya tankar, det är inte helt enkelt som spelare att ställa om helt och försöka spela på ett sätt som är halvt okänt för dem. Helt oviktig match dessutom, men samtidigt så ler man självklart lite på läpparna när man läser statistiken på livescore, det kan jag inte ljuga om. :-)
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-31 22:07
Steaua leder borta med 0-1. Det gör säkert vissa culés här glada. ;)
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-31 22:05
Haha, fel lag också. ;)

Glad? Jag bryr mig ärligt talat inte hur deras försäsongsmatcher går, intresserar mig mer för hur Barcelona förbereder sig och hur de presterar. Visst, om det gör dig gladare, så är jag glad. :D
Barcelona lagkapten
2007-07-31 22:01
Ämne: Haha Real ligger und....
Det är inte Nurnberg utan Hannover Real möter.
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-31 21:57
Ämne: Haha Real ligger und....
Faktiskt med 2-0. Vad är det att skratta åt då? Det är en träningsmatch och de har tuff träning bakom sig under försäsongen. Knappast någon livsviktig match där tränaren vill testa spelare och försöker få spelsystem att fungera.
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-31 20:58
Intensiv träning. Rijkaard kör stenhårt med grabbarna. Svett och åter svett säger artikeln. Idag har spelarna fått köra mycket defensiv press på motståndare, och one touch-spel.

I morgon blir det inte dubbla pass som först planerats utan Rijkaard tar istället ett pass på Mini-Estadi.
Barcelona Vampíro
2007-07-31 20:54
Ämne: Laporta tog inte lån....
Skönt att höra. Jag trodde ändå inte att Deco skulle lämna men det är så irriterande med sånna rykten.

Hoppas Bojan får följa med till Asien. Sedan tycker jag inte att han ens ska spela U-17 VM. Han är för bra för det, om jag inte har helt fel så har han väl redan debuterat för U-20 landslaget? Så det känns som ett steg tillbaka i hans utveckling.
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-31 20:38
Laporta tog inte lång tid på sig. Han bekräftar det Txiki sagt tidigare och säger idag att Deco inte är till salu.

När det gäller Bojan så jobbar klubben för fullt för att han ska följa med till Asien och slutföra försäsongen med Barcelona. De är övertygade om att det är det bästa för Bojan, som redan visat att han utvecklats tack vare sin medverkan på försäsongen. Sen kan han ansluta Spaniens U17-lag när försäsongen är avklarad.

Jag hoppas att det blir så för Bojan.
Annons: