/spanien/barcelona/forum/2445.aspx/spanien/barcelona/forum/2445.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Katalano
2016-02-06 20:36
@Barcelonistas:


Jag syftar på att det bl a var en skribent som menade att all den insikt som The Cameroonians hjälper oss med här inne är ointressant och förvarade ledningen med argumentet att allt som spelar roll är prestationerna på planen och att så länge vi vinner så är det ett bevis på att ledningen gör ett bra jobb.

Det var alltså inte ett inlägg som var riktat mot dig. Jag vet att du bryr dig om hur klubben leds, även om vi är av olika åsikter kring hur klubben ska ledas och om de värderingar som klubben ska stå för.
Barcelona enkos
2016-02-06 20:33
@Barcelonistas:

Stämmer inte
Messi kläde av Neuer och Boeteng ..
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 20:22
Katalano - med tanke på hur fotbollen utvecklats så är det klart att man är orolig? Pl sjuka avtal kmr knappast göra marknaden bättre i framtiden. Du säger att folk inte bryr sig om hur klubben styrs, det är inte alls sant. Klart alla bryr sig om hur klubben styrs men folk är nog oroliga att vi kmr tappa om vi går över till reklamfria tröjor där vi inte kan konkurrera om dom är toppspelarna i världen i och med utvecklingen som sker. Vi alla vill se ett Barcelona med reklamfria tröjor/Unicef, ett Barca som satsar mycket på La Masia men som också kryddar med världspelare. Men ska detta bli i bekostnad av att vi inte längre kmr va lika bra rent sportsligt samt att vi kmr hamna efter dom övriga lagen i världen och inte kunna konkurrera om dom bästa spelarna? Tror det är detta folk är lite oroliga över. Jag vet inte hur det är med er men vinner vi ligan i år är vi 8 ligatitlar efter Real. Vi har på dom senaste 25 åren gått enormt mycket + på Real. Fortsätter den här streaken i 15 år till där vi går + på Real så har vi kommit ikapp/gått om dom. Vore inte det en seger för allt vad Barca står för samt alla Katalaner med tanke på bravaderna under 50 talet och allt förtryck från Franco som förstörde det Katalanska folket samt klubben? Barca var den ledande klubben innan Franco när Franco kom in i bilden gick Real om oss slump? Nej verkiligen inte. Vi fick vänta tills 90 talet innan klubben var byggd igen och stabil för att vinna titlar på långsikt. Inte ens under Crujiff när han spelade för oss kunde vi skapa en era då klubben var i ett så dåligt skick efter 50 talets händelser med Franco.
Barcelona neymar JR
2016-02-06 20:13
Jisses Pep lever ju på costas skicklighet, satan också Nej ska sluta hålla på nu, men exakt samma skit får man utstå med här inne när det går lite trögt för laget. Pep är en fantastisk fotbollsfilosof och mästerlig tränare Lucho är en fantastisk tränare Vi Barca fans så är så oerhörd bortskämd att vi ska börja trycka ner legendar efter legendar för höja sin favorit
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-02-06 20:12
Vill Barca ha en världsklassig mittback så är det bara att värva in Ömer Toprak från Leverkusen. Vilken prestation mot Bayern!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-02-06 19:56
En sak jag uppmärksammat idag. Det är komiskt att de här inne som inte bryr sig om hur klubben styrs utan bara bryr sig om prestationerna på fotbollsplanen är de första att kalla andra klubbar för smutsklubbar.
Barcelona Barca3# BIGPUN
2016-02-06 19:55
Luchos Barca är farligare än Peps. Peps Barca är dock fortfarande historiens bästa lag det han gav och gjorde för oss är helt oersättligt. Men det gick o stoppa Peps Barca. Luchos Barca är mer oförutsägbart. Vi kan spela långbollar, kontring, tiki taka om det behövs. Luchos Barca kommer gå om Peps, Iaf resultatsmässigt, Lucho har sin chans nu och det ser riktigt bra ut
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 19:52
Katalano - sant håller med angående Tito. Den mannen har min fulla respekt tycker vi gjorde en bra säsong men i Cl blev det inte lika bra och det var för hans sjukdom. Glömmer aldrig hans 100 poäng som gav oss en mäktig ligatitel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2016-02-06 19:52
Det jag tror många Pep-kritiker missar är att bollinehavet inte alls är något han strävar efter med sin fotboll. Pep är en enorm vinnarskalle och bevisligen även en vinnare. Han använder possession-spelet som en mekanism för att åstadkomma långsiktig framgång, bollinehavet är inget självändamål. Tror till och med att han själv någon gång sagt att han hatar ineffektivt bollinehav. De som brukade kritisera oss för att spela tråkigt kanske inte hade helt fel, men det eviga sidledsrullet var inte meningen med Peps fotboll utan snarare en taktik för att bland annat trötta ut motståndare samt praktisera klyschan att anfall är bästa försvar. Pep själv bryr sig nog inte nämnvärt om hur stort bollinehavet är utan framförallt vad man gör utav den.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-02-06 19:51
Det är svårt att bedöma Titos reslutat och spel med tanke på att han låg sjuk när säsongen avgordes. Med Tito frisk så kan man aldrig veta hur den säsongen skulle slutat. Tata misslyckades enligt mig helt med att få ut max av laget. Det blev alldeles för mycket bollrullande och för lite kreativitet framåt. Man förlitade sig helt på Messis individuella kretivitet att skapa chanser åt sig själv och sina medspelare, tyvärr så missade medspelarna 4/5 chanser de fick också.

Jag tycker att Luchos Barca känns lite som en frisk fläkt efter säsongerna innan där det kändes som att vi måste variera vårt spel mer. Lucho kombinerar vår totalfotboll med böljande anfallsspel med en bra balans. Vi får ut max av våra 3 anfallare och ska man bedöma en tränare så ska man göra det utefter förutsättningarna denne har. I detta fall så är anfallstrion vårt främsta vapen och då vore det tjänstefel av Lucho att inte utnyttja detta.

Med detta sagt så kan vi inte spela peps fotboll med dagens trupp, det är sant, men åh andra sidan så hade vi inte haft dagens trupp om vi var ute efter att spela Peps fotboll. Vi hade i så fall haft en annan värvningsstrategi så den jämförelsen kan inte göras.

Jag ser tillbaka på Peps era som den vackraste fotbollen som jag setts spela någonsin. Jag hoppas att vi kommer att komma tillbaka till något liknande i framtiden. Ett lag som är så överlägset att man inte ser matchen för mängden mål, vackra mål eller individuella finter som skickar spelare upp på läktaren utan för den fina fotboll som spelas på planen, hela vägen från målvakt till motståndarnas målområde. Vem vet hur Pep hade utvecklat sin fotboll ytterligare om han hade stannat, vad jag kan säga är att speciellt Tata inte alls lyckades med att försöka efterlikna denna då han helt enkelt stagnerade och inte utvecklade spelidén något ytterligare. Klart att man då blev sönderlästa till slut när alla lag hade ett enda mål i fokus- Att vinna mot det Barca som anses överlägsna i hela världen.

Vår ledning är tyvärr helt inkompetenta. De är anklagade för diverse kriminell verksamhet, de kör ner La Masia i botten, de skickar iväg ungdomsspelare åt alla möjliga håll, de bryter sina löften till väljarna och de lyckas t o m köra ekonomin i botten trots att vi vann trippeln och hade värvningsförbud samtidigt, hur nu detta är möjligt. Som the Cameroonians är inne på så är den nuvarande strategin kortsiktig vilket jag föraktar något oerhört.

Några slutord. Jag älskade Peps era hos oss och jag hoppas vi kommer att spela liknande fotboll igen i framtiden, men inte riktigt än. Jag stödjer också Lucho som får ut max av vår spelartrupp idag och jag tycker att han spelar en totalfotboll som blandas på ett bra sätt med kontringar vid behov, just för att vi har de rätta anfallarna som klarar av detta spel. Alla problem jag ser med klubben idag är ledningens fel och jag hoppas att de som valde Bartomeu inser sitt misstag och att medlemmarna kommer att enas om att avsätta nuvarande ledning så fort det uppstår en möjlighet.
Barcelona neymar JR
2016-02-06 19:50
Maestro Världens bästa tränare borde ju Kunna göra något med det materialet eller handla in rätt spelare Lucho borde ju göra allt Pep gjorde med en helt annorlunda trupp Ska inte bägge ha samma krav även nu?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 19:48
Pep blev avklädd av Lucho i föra årets semifinal. Lucho hade klätt av han igen om vi ställts mot Bayern igen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 19:45
@neymar JR:

Bayern har inte Xavi, Messi och Iniesta. Det blir då nästan omöjligt att spela Peps fotboll ordentligt.
Barcelona koeman92
2016-02-06 19:42
@Barcelonistas:


Oh the irony..
Barcelona neymar JR
2016-02-06 19:41
Satan vad Bayern spelar tråkigt, händer absolut ingenting Men det är la enbart spelarnas fel....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 19:38
Mod - Du kan ta och varna alla dom som skriver Penaldo också? Att ja skrev så om city e en vana men ska sluta med det. Folk säger jag är drog påverkad när ja skriver ner mina åsikter? Varna dom också då?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-02-06 19:30
[QUOTE=Canaletes]Som ni ser så är han oerhörd arg över att de aldrig får vara ifred. Median säger att de bara är där för att gratta Neymar på hans födelsedag varpå pappan fattar ju att det inte är sant. Sen växlas de ord som att "vi bara gör vårt jobb", "ni hade visat respekt om ni hade lämnat oss ifred" etc... Det eskalerar sen vidare då pappan börjar filma tillbaka och sen ännu mer när pappan säger att någon touchade hans fejs med kameran (vem vare som fakking ****** va?!) Och till slut kaozet när han puttar iväg några och sen boxar omkull mobil/videokameror så att de flyger iväg. [/QUOTE] Haha! Bra iallafall att hans farsa säger ifrån. För mycket skit från spansk media om Neymar o hans pappa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 19:18
Höj nivån ordentligt, jag menar allvar. Sluta komma med öknamn till lag/spelare. Lär dig att respektera andras åsikter. Håller du inte med skribenten? Skriv ner din version på ett respektfullt sätt, du behöver inte hoppa på folk som inte delar din åsikt. Varning. /Mod
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2016-02-06 19:15
Som ni ser så är han oerhörd arg över att de aldrig får vara ifred. Median säger att de bara är där för att gratta Neymar på hans födelsedag varpå pappan fattar ju att det inte är sant.
Sen växlas de ord som att "vi bara gör vårt jobb", "ni hade visat respekt om ni hade lämnat oss ifred" etc...

Det eskalerar sen vidare då pappan börjar filma tillbaka och sen ännu mer när pappan säger att någon touchade hans fejs med kameran (vem vare som fakking ****** va?!)
Och till slut kaozet när han puttar iväg några och sen boxar omkull mobil/videokameror så att de flyger iväg.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 19:01
Nemesis 10 - jämförelsen Lucho vs Mou är som sagt bara löjlig. Finna absolut inga likheter överhuvudtaget. Luchos Barcelona ett lag som spelar på pianots alla strängar. Kontra Mourinhos alla lag som spelade ett omställningsspel där man också parkerade bussen. Hur den jämförelsen går ihop vet ingen. Pep vs Tata Tata försökte härma Guardiola men det gick åt helvete. Spelarna klarade inte av att spela Peps fotboll då den kräver enormt mycket. Inte ens Pep själv kan få laget att spela den fotbollen igen. Hade man försökt spela som Pep idag hade det sett ut som det gjorde under Tata. Det verkar som att folk här inne tror att det är 100% möjligt att spela Peps fotboll. Om det är så ni tänker då kan jag förstå eran besvikelse men sanningen är den att det är inte möjligt överhuvudtaget. Under Pep fanns också en Xavi och Iniesta i sin absoluta prime. Hur hade ni tänkt att laget ska ena få till det spelet under Pep? Ska Rakitic vara vår nya Xavi? Lmfao
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-02-06 18:59
Maestro

Jag har inte haft möjlighet att följa laget under matcherna annat än det jag läser i sociala medier och i matchrapporterna.

Men de har 4 raka segrar och är på väg uppåt i tabellen med 10 poäng till kvalplats.

Inget annat att vänta egentligen då man värvat in flera av konkurrenternas toppspelare och fyllt på med ett par 25-åringar med rutin.

Det är bara 6 spelare kvar från de egna lagen varav 4 konkurrerar med varandra om en startplats. Planecia/Godswill om högerbacken och Ros och Samper om mittfältsplatsen.

Gumbau är för övrigt nerflyttad som mittback, han var aldrig en mittfältare av Barca DNA ändå så det var väl rätt utveckling för honom.
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 18:55
Jag hoppas att Lee, Paik och Aleña kan bli något och driva B-laget till bättre tider, för talangen har dom.
Barcelona neymar JR
2016-02-06 18:47
Maestro Dom vinner match efter match men vad gör det när man gör det med legoknektar och sålt sin själ
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 18:46
@the cameroonians:

Hur är formen för b-laget? Det är ganska svårt att följa.
Barcelona the cameroonians
2016-02-06 18:44
Kaptoum gör mål i B-laget för andra matchen i rad!

Han tog verkligen chansen när Cámara var skadad.

Hoppas verkligen att Gerard fortsätter matcha honom, Samper, Tarin och Palencia som i princip är de enda som är kvar från de egna leden efter storstädningen i januari.

Vad som händer i sommar med dessa spelare kommer vara A och O för vilken roll la Masia kommer spela i klubbens framtid.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 18:43
The Cameronians - givetvis var det så. Xavi framför allt som inte var lika bra osv. Men jag är ganska så säker på att vi idag inte hade kunnat spela Peps spel. Det hade sett ut som Det gjorde under Tata Martino med ett stort bollinnehav utan att skapa målchanser. Vi har inte dom rätta spelarna framför allt saknas det en Xavi som tillhör en av historiens bästa mittfältare. För att få Max av den fotboll som Pep har krävs 11 perfekta spelare som håller igång maskineriet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-02-06 18:40
[QUOTE=Canaletes]Sevärd video när Neymars pappa går bärsärk på median. [/QUOTE] Kortfattat vad han säger?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2016-02-06 18:40
Måste bara säga att jag inte heller förstår hur man kan sammankoppla Luchos fotboll med Mourinhos , tycker inte heller att man kan sammankoppla Peps fotboll med Tata Martinos Martinos. Ja älskar att Lucho är en kompromisslös vinnare då han är lite mer av en som gör det som krävs för att vinna istället för att låsa in sig på en och samma idé i vått och torrt. Pep skulle behöva en liten dos av det tänkandet i slutet av hans tid i Barcelona.
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 18:40
@Fuerza:

Vilken vacker dykning! 9/10 får han som poäng av mig.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-02-06 18:38
@Canaletes:


Vad säger han?
Annons: