/spanien/barcelona/forum/24437.aspx/spanien/barcelona/forum/24437.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kapten11
2007-05-13 21:40
Fel!

Messi fick kritik i halvlek, det är bara att bläddra ner.

Ronnie har väl fått utstå kritik den här säsongen, kanske mer än någon annan. Det har tom sagts att anledningen att vi är sämre i år, är hans dåliga prestationer.

Du har dessutom själv dömt ut flera av spelarna fullständigt.

Att Rijkaard valde att prioritera defensiven, gjorde spelarna osäkra. Alla har ett individuellt ansvar, det går inte alltid att gömma sig bakom laget.
Barcelona Rambla
2007-05-13 21:39
Jag har ett förslag till alla här.

Vi räknar inte med någon ligaseger nu längre utan blir det ligavinst så ser vi det som en stor bonus istället. :D
Barcelona Messi_Ronaldinho
2007-05-13 21:37
Samtidigt kan man inte hålla sig på topp 3 år i rad i världens bästa liga.
Barcelona Messi_Ronaldinho
2007-05-13 21:36
Ännu roligare är att Atletico vann med hela 4-1 på bortaplan mot Getafe som VI FÖRLORADE MOT MED 4-0. Mirakel om vi vinner nästa vecka. Inget annat. Mirakel om vi vinner ligan.
Barcelona giovani
2007-05-13 21:35
Ämne: Ämne: EL dora....Nej är det inte löjligt, bevisen finns i statestiken det finns gott om matcher där Barca åkt på rejält med stryk när dom kört 4-4-2 eller börjar annvända 4-4-2 mitt i matchen.

Och nej det är inte löjligt att begära mer från Rijkard, han är annsvarig för det laget gör på plan, det är han som valt spelarna det är han som godkänner taktiken i slutändan och det är han som godkänner uppställning. Precis som i ett företag där det börjar gå dåligt så är det ett X antal personer som är annsvariga. Det är inte ofta man skyller på gruppen när dom börjar uppföra sig som idioter utan det är grupp chefen som får ta annsvar efter grp chefen är det projekt ledaren osv ...

Samma sak gäller här på SF, om ett forum börjar gå åt helvete så säger dom inte till personerna som skriver utan dom ställer RED till annsvar!

Det är så det går till och det är Rijkards annsvar att spelarna inte spelar omotiverade osv, inget konstigt med det.
Barcelona Rambla
2007-05-13 21:34
Det sägs att Ronaldinho kände av en skada därav bytet.

I besvikelsen så var jag kanske lite för hård mot Rijkaard. Jag är den förste att hålla med Holländaren att det faktiskt är bättre med kontinuitet på tränarposten. Men endast då om han själv är riktigt motitverad att fortsätta och bygga vidare på den framgång vi haft de senaste säsongerna. Det betyder ju självklart att spelarna också visar upp samma hunger och vilja, vilket inte verkar vara fallet den här säsongen. Åtminstone inte alla spelarna.

Om man ser lite nyktert på situationen så är det nog ändå svårt att motivera i stort sätt samma trupp i 3 säsonger som redan vunnit dubbla ligaguld och CL. Många känns helt enkelt inte lika hungriga som tidigare. Det behövs en förändring i truppen till nästa säsong och det lär vi också få se.
Barcelona Tompa
2007-05-13 21:34
Holländaren:
"Problemet" med Rijkaard är inte att han gör en usel insats idag. Nej, det är istället att han visat stora brister vid upprepade tillfällen. Den här ssongen har Barca förlorat allt för många viktiga matcher, man har varit ett looser lag helt enkelt. Det är tränarens förbannade skyldighet att inpränta lite jävlar anamma och vinnarskalle i spelarna om de inte förmår det själva. Det är när spelet inte funkar som man tydligast kan se hur skicklig en tränare är, inte när allt funkar som ett självspelande piano.

Vad hade du tyckt om Rijkaards framtid om han inte varit holländare?
Barcelona Messi_Ronaldinho
2007-05-13 21:33
Är så JÄVLA FÖRBANNAD NU !!!
Rijkaard = SPARKEN EFTER SÄSONGEN !!
Att man räknar på inbördesmöten till skillnad från alla NORMALA länder gör inte saken bättre. Vinn alla 4 matcher nu eller gå och häng er.
Barcelona tarrak
2007-05-13 21:32
Det har sagts 1000 gånger tidigare och det kan sägas igen: det är inställningen som är problemet. Även om man kan vara kritisk till coachningen så skall det här laget kunna köra över Betis med en apa vid sidlinjen. Tydligen så verkar få av spelarna intresserade av att vinna ligan, de har väl viktigare saker att tänka på...
Neutral_77
2007-05-13 21:26
woosha,

Jag menar ingen människa är 100%, alla gör fel någon gång i sitt liv. Men i en sådan match som denna där ligan står på spel så tycker jag att spelarna borde visa mer vilja, engagemang och kämpar glöd än vad Barcas spelare gjorde idag. Jag kan lätt räkna alla deras lägen till mål i första halvleken, alltså minst 3-5.
Barcelona Holländaren
2007-05-13 21:25
Ämne: EL dorado, ingen har....
Jo, jag skulle säga att det rätt mycket var spelarnas fel att de blev utbytta. Hade de varit mindre dåliga hade de antagligen fått spela kvar. Hade Rijkaard inte tagit ut dem hade han blivit kallad feg för att han inte tog ut dem. Det har hänt åtskilliga gånger.

Giovani: Mitt problem är att alla försöker idiotförklara enskilda individer så som Oleguer, Rijkaard och Valdes när Laget misslyckas. Lagets tongivande spelare som ska föreställa ledare på planen får ingen som helst kritik trots att det är de som ska hålla modet uppe. Att spelarna inte skulle behärska 4-4-2 är rätt löjligt att påstå eftersom alla säkerligen varit med i många, många 4-4-2-laguppställningar i landslag, juniorlag, i andra klubbar osv.

Barcelona woosha
2007-05-13 21:22
Neutral;

Det handlar inte bara om den här matchen, Riijkard har under en lång tid visat att han börjar tappa det då han missbedömer situationer gång efter gång.
Real Madrid El_dorado
2007-05-13 21:20
Ämne: EL dorado, ingen har....Men att det blir oavgjort beror ju faktiskt på att spelarna sover inte på coachningen
Neutral_77
2007-05-13 21:19
Som en utom stående så tycker jag att det var inte Rijkard fel att ni förlorade ledningen idag. Jag menar alla de lägen som Etóo och Messi m.m. som de missade då vinner man inte en sådan match.
Sen att han byter ut både Ronaldinho och Messi, med all rätt. Har man två spelare som inte gör någon nytta eller rör på sig som de ska, jaa då ska de ut och in med nya som vill förändra situationen. Jag tycker att det var spelarnas attetyd som fällde avgörandet idag, de verkade inte vara tillräckligt taggade måste jag säga.
Las Palmas culé hasta la muerte
2007-05-13 21:18
Tycker något av nyckelordet just nu är INSTÄLLNING. Spelarna, förutom Eto´o och Puyol, saknar inställningen. Förutom sista 10 minuterna i första så är spelarna alldeles för stillastående enligt mitt tycke. Jag menar mot ett lag som Betis som har ett mkt väl organiserade backlinje så måste man försöka komma igenom med snabb passningsspel och med fart! Detta saknades under stora delar av matchen, i mitt tycke. Är det något som alltid präglat vårt spel är just passningspelen och farten. Detta och även hur vi jobbar utan boll, press på motståndarlaget och bollhållare är något som var välfungerande förra året och lyser ifrån sin frånvaro för tillfället.
Barcelona giovani
2007-05-13 21:18
Holländaren ... Vad är ditt problem ? Det enda du gör är att du försöker idiot förklara alla andra men du kommer inte med något själv om du är så jävla smart och begåvad (ett ord som du gillar) varför upplyser du inte oss andra ?

Rijkard gjorde ett misttag inte i byterna med taktiken. Barca behärskar inte denna taktik självklart hade ingen kunnat räkna med målet, men det är just därför man måste försöka döda en match när man har chansen.
Barcelona woosha
2007-05-13 21:18
Riijkaard är definitivt problemet i dagens Barca, han skapar otrygghet med sina lynniga laguttagningar och obskyra formationer.

Men dagens Real Madrid är ingen lagmaskin och om de kommer ur sin formtopp så kpmmer de säkerligen tappa poäng framöver. Så ni har definitivt chansen.

Om jag vore Laporta skulle jag skälla ut Rijkaard och kräva ett slut på all överteoretisk coachning. Sen skulle jag förbjuda spelarna att prata med media (de borde inte ens läsa tidningar) och göra allt för att försöka hitta det förlorade fokuset/självförtroendet.

Ni har ett bättre lag en Madrid och kan greja det. Det är upp till spelarna att bestämma sig.
Barcelona PILMA
2007-05-13 21:17
Snälla, lägg ner mer tid på dina inlägg. Kolla igenom grammatiken och använd inte 5 utropstecken när det räcker med ett. /Redaktionen
Barcelona kalle7
2007-05-13 21:17
EL dorado, ingen har påstått något annat vad jag vet.

Att byta ut ronaldinho och messi var däremot inte spelarnas "fel".
Barcelona Holländaren
2007-05-13 21:16
Att byta ut Rijkaard vore helt i nivå med 90-talets största misstag. Inget lag vinner titlar varje säsong. Lag som Manchester United sparkar inte sin tränare för det och det lönar sig definitivt i längden. Topp 3 varje år och någon titel varannat år är vad man kan förvänta sig av ett lag. Mer än så är bara orimligt. Vi är bortskämda. Klubbens så kallade fans på Camp Nou är defintivt bortskämda.
Barcelona Sersari
2007-05-13 21:15
Nej det här ser inte bra ut. Det som hände mot Getafe var jävla jobbigt, men idag känns det som att hela världen ska under! Spelarna och publiken får ta på sig det här resultatet. Spelarna för att de inte lyckas döda matchen och publiken för att de verkar vara för fina för att bete sig som fans dvs sjunga, heja fram och lyfta sitt lag till seger. Ta bara Anfield som exempel, fan alltså det kan vara någon skit match i ligan mot ett nedertippat lag så sjunger de ändå sönder sig! Eto'o och Rijkaard bad om att fansen skulle hjälpa de till seger idag men ändå så är de tysta som möss.
Real Madrid El_dorado
2007-05-13 21:14
Alttså allvarligt så måste det väl ändå vara spelarnas fel att man står och sover när frisparken slås.
Barcelona Rambla
2007-05-13 21:13
Det är väl uppenbart att årets Barça inte kan försvara en ledning? Man jagar det förlösande andramålet men när det inte kommer så blir man håglösa och nervösa. Vad hände i andra halvlek? Jo Betis började spela lite småfult vilket är receptet mot årets Barça. De svara inte tillbaka i närkamperna utan drar på sig onödiga frisparkar och det blir inget flyt i spelet. Den som är värst på det är Gio som går upp i ryggen på sin gubbe och alltid skänker bort en frispark eller blir rundad.

Frisparken som Eto'o orsakde vet jag fan inte om det ens var frispark. Det spelar visserligen ingen roll, man står ju och sover när den slås.
Barcelona Tompa
2007-05-13 21:12
M19:
Nej på papperet är ligan inte körd alls och jag har definitivt inte gett upp hoppet. Men f.t presterar vi så tafatt spel att jag (realistiskt sett) har väldigt svårt och se hur vi ska greja det här. Jag trodde ändå på en vändning här men den kom inte. Hoppet är det sista som överger en me nu krävs det MYCKET,MYCKET bättre spel.Vi har det inte ens i egna händer längre.
Barcelona Criff
2007-05-13 21:11
Mitt hopp försvann i denna match faktiskt. För detta här skulle vara den matchen dem alla skulle visa upp sig och det var endast 3 spelare på plan som visade upp sitt hjärta. Eto, Iniesta & Puyol i mina ögon. Dem andra såg mer eller mindre ut som dem gjort i dem andra matcherna denna säsongen. Så från att komma från en 4 - 0 förlust och säga man ska slakta allt i kommande match och gå ut på plan och göra en sån här insats är skrämmande för mig. Jag menar är det detta det bästa laget kan visa upp så kan jag bara tänka mig vad som händer nästa helg.
Barcelona Kapten11
2007-05-13 21:11
Rijkaard gör ju 2 misslyckade byten, han är väl ansvarig för det?

Sen är han givetvis inte ansvarig för att Valdes släpper in ett billigt mål, eller att Eto'o tar en onödig frispark i slutet, men det är klart att han måste få kritiseras för det han gör fel, precis som att han ska hyllas när han presterar bra.

Eller är det bara Oleguer som ska få skit när han gör dåligt ifrån sig?
Barcelona Holländaren
2007-05-13 21:09
Ämne: Etóo ska ha en elogé....
Det tycker du iofs alltid när vi förlorar och antagligen så hade du sagt samma sak oavsett vilken tränare vi hade haft och vad han hade gjort. Det är jag 100% säker på.
Barcelona Barcelonito
2007-05-13 21:08
Exempel på en dålig dag: min flickvän gjorde slut efter två år, Barcelona tar stort kliv bakåt mot ligatiteln... finns viktigare saker i världen känns det som när man jämför 2 olika saker...
Barcelona Rambla
2007-05-13 21:08
Ämne: Barcelona spelarna b....
Jaha, och? Är du något slags geni eller?
Barcelona Holländaren
2007-05-13 21:08
Det är faktiskt fyra matcher kvar. Det kan låta som en klyscha, men mycket kan hända.
Annons: