/spanien/barcelona/forum/24428.aspx/spanien/barcelona/forum/24428.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Ordem e Progresso
2007-05-13 21:58
Sersari

Om det jag skrev fick dig tro att jag tror att ligan är körd så tvivlar jag på din läskunnighet.
Delarocha
2007-05-13 21:56
Det är tragiskt att se att så fort Messi och Ronaldinho går ut måste Barcá mer lr mindre byta spelsystem, flyttar runt med positionerna enormt mycket. Köp in back-up spelare av klass till nästa år som kan göra 3 på foten.
Inte ett dugg förvånad att vi inte vann idag, första var riktigt bra men när jag insåg att vi bara skulle få 1-0 i halvlek började jag ana att det skulle bli som många andra matcher denna säsongen.
Barcelona Sersari
2007-05-13 21:55
Ordem e Progresso

Vi skämtade bara lite. Vad talar du om?

"Jag ska fortsätta tro att vi vinner ligan tills det är totalt kört"

Du menar ju själv att ligan redan är slutkörd?
Barcelona Holländaren
2007-05-13 21:52
Ämne: Neutral;

Det hand....
Rambla har rätt i att det krävs förändringar i spelartruppen. Många ser omotiverade ut och skillnaden mot Cruyffs dreamteam är att det är färre katalaner i laget nu och därför krävs det kanske något större spelaromsättning nu. Vissa spelare vi värvat har kommit hit för att vinna titlar medan katalanerna spelar för hela sitt folk.

Jag tror dock att de allra flesta kan hålla glöden uppe om vi får en pådrivare på plan. Rijkaard kan inte driva på genom att skrika och peppa, dels för att det inte går från sidlinjen och dels för att det inte är hans grej att vara eldig vilket har sina fördelar och nackdelar. Istället behövs det någon som springer och sysslar med detta på plan. En Edgar Davids eller Gary Speed (fast inte just de två tack). Eller en Henrik Larsson...

Jag tror att det behövs fler förändringar om vi vinner titeln än om vi inte gör det, för förlorar vi den så kommer det definitivt finnas revanschlusta hos många. Jag tippar på att vi förlorar titeln och att det innebär sex spelare in och något liknande ut.

Och jag håller inte med dig Tompa om att det är tränarens uppgift att inpränta jävlar anamma och vinnarskalle i spelarna. Jag tycker att det ingår i deras 100 miljoner om året. Antingen motiverar de sig själva ekker varandra eller också lämnar de laget.

Rijkaards nationalitet är för mig rätt ointressant, det är mest den holländska fotbollsfilosofin jag gillar. Jag är inte holländare själv mer än på ett filosofiskt plan. Dagen Rijkaard lämnar laget struntar jag i om det är en holländare som tar över laget så länge han vill spela offensivt och helst 4-3-3 eftersom det i min mening är en mycket vacker taktik. I dagsläget är det dock mest holländare som praktiserar offensiv 4-3-3 och dessutom finns det många bra holländska tränare just nu, men det kan ju förändras. Måste dock säga att jag har förståelse för att du ställer frågan, var tvungen att tänka till om du kanske hade rätt i vad du ville antyda men kom fram till att det faktiskt inte är på det viset.

Real Madrid El_dorado
2007-05-13 21:52
Jag förstår inte riktigt varför alla är så negativa här inne, det är fortfarande 12 poäng att spela om.
Barcelona Ordem e Progresso
2007-05-13 21:51
Se det som en bonus, nej det är bara bortförklaringar för att kunna gå vidare i livet. Jag ska fortsätta tro att vi vinner ligan tills det är totalt kört.

"It's not over until the fat lady sings!"
Barcelona Sürer
2007-05-13 21:50
tycker att messi ibland är för stillastående ..jämför man messi med ronaldinhos första år i barca så fort ronaldinho fick bollen utmanade han alltid i fart..sen iniesta är fantastisk etoo o puyol krigar mest men tycker ändå att deco gör ett stort jobb även xavi men vi blir lite tunna på mitten sista 20
Real Madrid R9 Ronaldo
2007-05-13 21:48
Ghazza

Mår du illa, jag vill inte minnas Real Madrids poängtapp, för då kräker jag. ;-)
Barcelona Sersari
2007-05-13 21:47
Oj vad madrid-fansen är glada nu alltså..som Rambla säger vi kan se det som en bonus ifall vi vinner ligan. Vi har ju ändå vunnit den dubbla gånger samt CL..det är nog dags att låta Madrid vinna något efter sisådär 4 år hehe :D.. Nej men Madrid ser onekligen starka ut fastän de vaknat till nu sista månaderna..såg de inte ens som en konkurrent till guldet för några omgångar sen då de sovit sig igenom hela ligan tills nu på slutet..stark upphämtning ska de ändå ha cred för.
Barcelona Rambla
2007-05-13 21:47
Skärp er nu. Barça ska spela som man gjorde i första halvlek. Det gäller bara att sätta chanserna. Med den nervspänning spelarna lever under så är det förståeligt att de bränner chanser de i vanliga fall sätter. Det kan man ju som supporter inte acceptera men det är bara att inse tyvärr. Spelarna vill ju självklart vinna men samtidigt förstår jag att de blir nervösa när inte det förlösade målet kommer.

De blev nog lite konfunderade när de i andra halvlek skulle försvara sin ledning. Rijkaard har blivit lite Capello så här nu i slutet av ligan. Försöka stänga matcher? Heh, det är inte Barças melodi. Raka rör och full fart framåt.
Delarocha
2007-05-13 21:45
Messi_Ronaldinho. Räknar du också GAIS-matematik?
Barcelona Ghazza
2007-05-13 21:43
Jupp, så slipper man att få ett dussin hjärtattacker nästa match. Fyfan vad enkla poängtapp vi har haft denna säsong. USCH! Jag mår riktigt illa när jag tänker på det...
Barcelona Tompa
2007-05-13 21:40
Rambla:
Håller med dig.
Barcelona Kapten11
2007-05-13 21:40
Fel!

Messi fick kritik i halvlek, det är bara att bläddra ner.

Ronnie har väl fått utstå kritik den här säsongen, kanske mer än någon annan. Det har tom sagts att anledningen att vi är sämre i år, är hans dåliga prestationer.

Du har dessutom själv dömt ut flera av spelarna fullständigt.

Att Rijkaard valde att prioritera defensiven, gjorde spelarna osäkra. Alla har ett individuellt ansvar, det går inte alltid att gömma sig bakom laget.
Barcelona Rambla
2007-05-13 21:39
Jag har ett förslag till alla här.

Vi räknar inte med någon ligaseger nu längre utan blir det ligavinst så ser vi det som en stor bonus istället. :D
Barcelona Messi_Ronaldinho
2007-05-13 21:37
Samtidigt kan man inte hålla sig på topp 3 år i rad i världens bästa liga.
Barcelona Messi_Ronaldinho
2007-05-13 21:36
Ännu roligare är att Atletico vann med hela 4-1 på bortaplan mot Getafe som VI FÖRLORADE MOT MED 4-0. Mirakel om vi vinner nästa vecka. Inget annat. Mirakel om vi vinner ligan.
Barcelona giovani
2007-05-13 21:35
Ämne: Ämne: EL dora....Nej är det inte löjligt, bevisen finns i statestiken det finns gott om matcher där Barca åkt på rejält med stryk när dom kört 4-4-2 eller börjar annvända 4-4-2 mitt i matchen.

Och nej det är inte löjligt att begära mer från Rijkard, han är annsvarig för det laget gör på plan, det är han som valt spelarna det är han som godkänner taktiken i slutändan och det är han som godkänner uppställning. Precis som i ett företag där det börjar gå dåligt så är det ett X antal personer som är annsvariga. Det är inte ofta man skyller på gruppen när dom börjar uppföra sig som idioter utan det är grupp chefen som får ta annsvar efter grp chefen är det projekt ledaren osv ...

Samma sak gäller här på SF, om ett forum börjar gå åt helvete så säger dom inte till personerna som skriver utan dom ställer RED till annsvar!

Det är så det går till och det är Rijkards annsvar att spelarna inte spelar omotiverade osv, inget konstigt med det.
Barcelona Rambla
2007-05-13 21:34
Det sägs att Ronaldinho kände av en skada därav bytet.

I besvikelsen så var jag kanske lite för hård mot Rijkaard. Jag är den förste att hålla med Holländaren att det faktiskt är bättre med kontinuitet på tränarposten. Men endast då om han själv är riktigt motitverad att fortsätta och bygga vidare på den framgång vi haft de senaste säsongerna. Det betyder ju självklart att spelarna också visar upp samma hunger och vilja, vilket inte verkar vara fallet den här säsongen. Åtminstone inte alla spelarna.

Om man ser lite nyktert på situationen så är det nog ändå svårt att motivera i stort sätt samma trupp i 3 säsonger som redan vunnit dubbla ligaguld och CL. Många känns helt enkelt inte lika hungriga som tidigare. Det behövs en förändring i truppen till nästa säsong och det lär vi också få se.
Barcelona Tompa
2007-05-13 21:34
Holländaren:
"Problemet" med Rijkaard är inte att han gör en usel insats idag. Nej, det är istället att han visat stora brister vid upprepade tillfällen. Den här ssongen har Barca förlorat allt för många viktiga matcher, man har varit ett looser lag helt enkelt. Det är tränarens förbannade skyldighet att inpränta lite jävlar anamma och vinnarskalle i spelarna om de inte förmår det själva. Det är när spelet inte funkar som man tydligast kan se hur skicklig en tränare är, inte när allt funkar som ett självspelande piano.

Vad hade du tyckt om Rijkaards framtid om han inte varit holländare?
Barcelona Messi_Ronaldinho
2007-05-13 21:33
Är så JÄVLA FÖRBANNAD NU !!!
Rijkaard = SPARKEN EFTER SÄSONGEN !!
Att man räknar på inbördesmöten till skillnad från alla NORMALA länder gör inte saken bättre. Vinn alla 4 matcher nu eller gå och häng er.
Barcelona tarrak
2007-05-13 21:32
Det har sagts 1000 gånger tidigare och det kan sägas igen: det är inställningen som är problemet. Även om man kan vara kritisk till coachningen så skall det här laget kunna köra över Betis med en apa vid sidlinjen. Tydligen så verkar få av spelarna intresserade av att vinna ligan, de har väl viktigare saker att tänka på...
Neutral_77
2007-05-13 21:26
woosha,

Jag menar ingen människa är 100%, alla gör fel någon gång i sitt liv. Men i en sådan match som denna där ligan står på spel så tycker jag att spelarna borde visa mer vilja, engagemang och kämpar glöd än vad Barcas spelare gjorde idag. Jag kan lätt räkna alla deras lägen till mål i första halvleken, alltså minst 3-5.
Barcelona Holländaren
2007-05-13 21:25
Ämne: EL dorado, ingen har....
Jo, jag skulle säga att det rätt mycket var spelarnas fel att de blev utbytta. Hade de varit mindre dåliga hade de antagligen fått spela kvar. Hade Rijkaard inte tagit ut dem hade han blivit kallad feg för att han inte tog ut dem. Det har hänt åtskilliga gånger.

Giovani: Mitt problem är att alla försöker idiotförklara enskilda individer så som Oleguer, Rijkaard och Valdes när Laget misslyckas. Lagets tongivande spelare som ska föreställa ledare på planen får ingen som helst kritik trots att det är de som ska hålla modet uppe. Att spelarna inte skulle behärska 4-4-2 är rätt löjligt att påstå eftersom alla säkerligen varit med i många, många 4-4-2-laguppställningar i landslag, juniorlag, i andra klubbar osv.

Barcelona woosha
2007-05-13 21:22
Neutral;

Det handlar inte bara om den här matchen, Riijkard har under en lång tid visat att han börjar tappa det då han missbedömer situationer gång efter gång.
Real Madrid El_dorado
2007-05-13 21:20
Ämne: EL dorado, ingen har....Men att det blir oavgjort beror ju faktiskt på att spelarna sover inte på coachningen
Neutral_77
2007-05-13 21:19
Som en utom stående så tycker jag att det var inte Rijkard fel att ni förlorade ledningen idag. Jag menar alla de lägen som Etóo och Messi m.m. som de missade då vinner man inte en sådan match.
Sen att han byter ut både Ronaldinho och Messi, med all rätt. Har man två spelare som inte gör någon nytta eller rör på sig som de ska, jaa då ska de ut och in med nya som vill förändra situationen. Jag tycker att det var spelarnas attetyd som fällde avgörandet idag, de verkade inte vara tillräckligt taggade måste jag säga.
Las Palmas culé hasta la muerte
2007-05-13 21:18
Tycker något av nyckelordet just nu är INSTÄLLNING. Spelarna, förutom Eto´o och Puyol, saknar inställningen. Förutom sista 10 minuterna i första så är spelarna alldeles för stillastående enligt mitt tycke. Jag menar mot ett lag som Betis som har ett mkt väl organiserade backlinje så måste man försöka komma igenom med snabb passningsspel och med fart! Detta saknades under stora delar av matchen, i mitt tycke. Är det något som alltid präglat vårt spel är just passningspelen och farten. Detta och även hur vi jobbar utan boll, press på motståndarlaget och bollhållare är något som var välfungerande förra året och lyser ifrån sin frånvaro för tillfället.
Barcelona giovani
2007-05-13 21:18
Holländaren ... Vad är ditt problem ? Det enda du gör är att du försöker idiot förklara alla andra men du kommer inte med något själv om du är så jävla smart och begåvad (ett ord som du gillar) varför upplyser du inte oss andra ?

Rijkard gjorde ett misttag inte i byterna med taktiken. Barca behärskar inte denna taktik självklart hade ingen kunnat räkna med målet, men det är just därför man måste försöka döda en match när man har chansen.
Barcelona woosha
2007-05-13 21:18
Riijkaard är definitivt problemet i dagens Barca, han skapar otrygghet med sina lynniga laguttagningar och obskyra formationer.

Men dagens Real Madrid är ingen lagmaskin och om de kommer ur sin formtopp så kpmmer de säkerligen tappa poäng framöver. Så ni har definitivt chansen.

Om jag vore Laporta skulle jag skälla ut Rijkaard och kräva ett slut på all överteoretisk coachning. Sen skulle jag förbjuda spelarna att prata med media (de borde inte ens läsa tidningar) och göra allt för att försöka hitta det förlorade fokuset/självförtroendet.

Ni har ett bättre lag en Madrid och kan greja det. Det är upp till spelarna att bestämma sig.
Annons: