/spanien/barcelona/forum/24033.aspx/spanien/barcelona/forum/24033.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid K_man
2007-07-07 12:41
Rambla:

Jo givetvis fattar ni det och håller med dig ni driver inte något i Unicefs anda :D

Ja men det jag inte riktigt förstår vad skillnaden ligger i att ni går till småklubbar erbjuder dom en möjlighet att vara med i Barcelona medans Chelsea kommer till en storklubb, som Barcelona, och erbjuder samma sak? Ni båda gör ju en investering, även om ni går till en småklubb först och Chelsea till en storklubb. Gratis och gratis.. Chelsea erbjuder pengarna rätt ner i fickan på spelaren medans ni får betala till klubben. Vad betalade ni till Newells för Messi? Visst är det "fulare" kanske att göra som Chelsea gör men en investering som investering? Är ju inte Chelseas fel att de spanska lagarna är som du har beskrivit dom.
Barcelona The Legend
2007-07-07 12:40
Rambla:

Visst kan man tycka att det är dåligt att andra utnyttjar systemen. Man måste dock se det ur deras perspektiv. Om det var tvärt om, att dessa lagar gällde i England och inte spanien så tror jag inte att ni skulle tycka att det var fel om Barcelona värvade talanger från tex Chelsea, tvärt om. Om det fanns chans att värva en ny Messi, nästan gratis från England så tror jag inte att man skulle tveka en sekund på att värva honom, trots lagarna som i detta exempel skulle gälla England. Eller har jag fel, tror ni ärligt att ni skulle tyckla det var dåligt gjort av Barca. Jag tror det inte och jag tycker absolut inte att det är något fel i det, även om det så klart är tråkligt att just barcelona ska tappa sina talanger, men det finns inte så mkt att göra åt det.
Real Madrid beresor.se
2007-07-07 12:36
Gomorron...

Är det ngn som vet vad Gamper Tournament är?
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-07 12:30
Gabriel:

Man kan tycka det, men samtidigt är de spanska lagarna till för att skydda barn och ungdomar. De ska inte kunna bli nära på livegna pga av ett fotbollskontrakt, utan i första hand leva med sina föräldrar. Detta kan man ju moraliskt sett inte inte beklaga sig över. Det trista är ju att det utnyttjas fullt ut av utländska klubbar, framför allt engelska.
Barcelona Woods
2007-07-07 12:29
Intressant frågestälning; Varför alltid engelska klubbar?

Har dom andra regler i t.ex. Italien som gör att de inte kan värva unga lirare från oss?
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-07 12:28
K_man:

Vi är inte naiva. Nog fattar vi att La Masia i första hand är en plantskola för att få fram bra fotbollspelare i första hand och inte någon humanitär verksamhet i Unicefs anda. :D

Allt handlar ju om hur man väljer att bedriva verksamheten. Barcelona plockar inte in talanger världen över gratis precis. De har endast tillåtelse att plocka in talanger i närområdet i Katalonien. Går de till tex Valencia eller Sevilla, så får de betala för sig precs som alla andra. Det du däremot inte lär hitta några uppgifter om, är att de går till andra storklubbar som tex Chelsea och försöker övertala dem att gratis komma till Barcelona istället. Ser du inte skillnaden i beteende, lär vi nog inte komma längre i denna diskussion.
Barcelona Gabriel
2007-07-07 12:23
Rambla (Anims Puyi)

Okej det där är smutsigt. Nästan på gränsen till olagligt enligt mig, fyfan.
Real Madrid K_man
2007-07-07 12:22
Ghazza:
Givetvis är det en risk, en investering är alltid en risk vare sig det är en 11-12 åring som köps in eller om det är en Henry även om man har lite mer kött på benen angående Henrys investring.

Captain Fantastic!

Jag håller med att det är jättebra/fin gest att hjälpa Messi som Barcelona gjorde men jag hävdar fortfarande hade ni inte sett en talang i Messi så hade ni inte hjälp honom på så sätt ni har nu gjort. Men självklart får du tycka något helt annat om det. Sen så självklart blir inte alla unga spelare som spelar på La Masia några stjärnor men för att få något tillbaks så måste man göra investeringar och det är ju vad Barcelona gör när dom låter sina ungdomar att spela/träna där även om de har sett en talang i dom innan dom låter dom spela/träna där. Men om det är och hjälpa spelarna eller en investering Barcelona gör för att få ut något i framtiden av dom, är väl kanske något annat..
Barcelona The Legend
2007-07-07 12:22
Barcelona The Legend
2007-07-07 12:20
Rambla:

Det var så att Chelsea tidigt fick upp ögonen på honom. Han var dock mycket ung då och man visste inte riktigt vad man skulle göra av honom. Man placerade honom därför i Norge och betalade hans boende osv. Sedan blev det endel missförstånd och han "råkade" eller något liknande skriva på för Man Utd. Chelsea hade dock betalat en hel del för Mikel och ville såklart inte bli av med honom. I och med att Mikel hade skrivit på för Man Utd tvingades Chelsea att köpa loss honom. Problemet löst. Jag tar upp honopm i många exempel för att det kort sagt är ett praktexempel på hur talang hanteringen fungerar.
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-07 12:20
Gabriel:

Av vad jag har läst så är det inte Gais önskan att lämna Barcelona. Snarare är det hans far, som tydligen är ett kontrollfreak, som sonderar terrängen. I de flesta fall, även Dani Pacheco av vad jag har läst, så är det faktiskt föräldrarna som blir övertalade att ta emot pengar. Spelarna som är 16 år har ofta inte så mycket att säga till om när det väl kommer till kritan.
Barcelona Gabriel
2007-07-07 12:18
Det är erkligen synd om Gai drar men om han verkligen vill dra så låt honom dra. Jag pallar helt ärligt inte med spelare som inte känner något för klubben, om han nu har hjärta så går han inte isånnafall. Visst han är inte ifrån katalonien, men det är inte Dos Santos eller Messi heller för den delen och trots lukrativa erbjudanden från andra storklubbar har de valt att stanna för att: "ge tillbaka något till klubben som satsade och trodde på dem". Underbart att höra, tyvärr är inte alla så "rena" som Gio, Bojan och Messi är!

Vill Gai dra, så låt honom, his lost!
Barcelona ronaldinhogaucho_fcb
2007-07-07 12:16
kolla länk tipset
Barcelona The Legend
2007-07-07 12:15
Captain:
Jag tror nog inte att Barca hade spenderat pengar i en icke talangfull spelare, det finns ju miljontals sådanna i världen. Som du nämner först att det endast är en liten del som blir proffs och att man ändå satsar på dem. Detta gäller iofs alla klubbar, det är det man har scouter till: att minska den del av spelare som inte blir bra.
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-07 12:15
The Legend:

Jag förstår inte varför du envisas att ta upp Obi Mikel. En spelare som Chelsea inte på något sätt hade tagit till norska Lynn. Han slog igenom i U20-VM och därmed väcktes deras intresse. De försökte värva honom som vilken spelare som helst. Han är knappast deras canterano. Hur sen turererna var mellan Chelsea, Lynn och Man U vet nog ingen, då det visat sig vara skumma agenter inblandade och representanter i Lynn som bla förfalskat kontrakt.

Barcelona borde ta bättre hand om talangera? Visst det kan man tycka, nu är det ju så att de är förhindrade till detta just pga av spansk lagstiftning. Men visst, de kan ju alltid betala ut svarta pengar under bordet till föräldrarna eller andra olagliga alternativ. Känns liksom inte rätt väg att gå.
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-07 12:08
K_man:

Du är fortfarande för dåligt påläst märker jag. River ansåg inte det mödan värt att ta sig an Messi för de ansåg inte att det fanns något att investera i. De trodde aldrig på honom tillräckligt, och att hans sjukdom skulle hämma honom att det inte var lönt att investera i honom. Vi snackar inte om några enorma summor för de mediciner och läkarvård som krävdes för Messis tillfrisknande. Nog hade en klubb av Rivers kaliber råd om de så önskat.
Barcelona Captain Fantastic!
2007-07-07 12:08
K_man

Många spelare i La Masia visar sig försvinna och inte bli några fotbollspelare, ett fåtal tas upp i vårt a-lag, och en reltivt bråkdel blir proffs. Ändå ställer vi upp att hjälpa dessa ungar, med allt som krävs. Så om en spelare som skulle varit sjuk men inte ha haft Messis talang, men trots det ändå var duglig, så tror jag fullt ärligt att Barca skulle erbjuda sig att hjälpa honom.

Det är klart att en fotbollsklubb inte ta hand om sjuka barn rent allämnt, utan att de ens sparkat en boll i sitt liv. Det är just trots allt en fotbollsklubb.
Barcelona The Legend
2007-07-07 12:07
Jag anser att om man tror på en talang så ska man göra allt för att behålla honom, om andra klubbar lägger sig i får man försöka lösa det problemet. Detta problem uppstod bla i Mikel-fallet där Man Utd lade sig i. Chelsea blev då tvugna att betala en sujmma till United för att få loss Mikel, blev som en vanlig övergång - inget fel i det.

Som ni säger är det de spanska lagarna som sätter stop för en del. Det betyder väl inte att andra klubbar från andra länder måste rätta sig efter dem. Om tex Chelsea kan värva en ung jätte talang från Spenien så vore det mer eller mindre tjänste fel att inte värva honom på grund av att de spanska lagarna säger åt spanjorerna att inte gör samma sak, som dock tillåts i England. blev lite rörigt skrivet av mig i sluet, hoppas ni förstår hur jag menar
Barcelona PILMA
2007-07-07 12:07
Rambla
haha om det är så är det lungt blev lite förargad. men avser jag att man skulle kunna
avdela detta till VICTOR VALDES bara för att han skulle höja sig och bli bättre till en världklass målvakt.syftar inte att han är oduglig för sin verksamhet ellr är en en oduglig sekreterare.
PS:(*LÄNKEN*)

VISCA EL BARCA (ANTIMADRIDSTA)
Barcelona Ghazza
2007-07-07 12:05
K_man,

Å andra sidan är det en j-vla stor risk man tar när man erbjuder en 11-12 åring detta. Det är ju inte så att killens namn stod i stjärnorna redan då. En mycket fin Gest av Barcelona som har gjort Messi till en äkta Culé.
Barcelona ronaldinhogaucho_fcb
2007-07-07 12:04
Har ni sett den här mannen han har träffat ronaldinho och varit i camp nou han e världens bästa freestyler han heter billy Wingrove =)
Kolla länk tipset !!!!!
Barcelona Captain Fantastic!
2007-07-07 12:03
Rambla (Anims Puyi)

Ja exakt, som den där Joseba Diaz, vars jobb var ungefär att finna en klubb för så många talanger som möjligt (i vår cantera) i Engalnd så att han själv kunde tjäna så mycket pengar som möjligt på försäljingarna.
Barcelona The Legend
2007-07-07 12:01
Nja, det är en definitionsfråga isf. Det blir ju samma "problem" som vid vanliga övergångar.
Spinbad
2007-07-07 11:59
Förresten hur gick det med den där 13:årige Eric något som Barca försökte värva från River för några år sedan, har han blivit bra?

Som jag ser det är spelreglerna satta som de är - jävligt dåliga för oss - men det är upp till föreningen att göra det attraktivt för våra canteranos att stanna i föreningen. Den moderna fotbollen är Big Business, vilket är jävligt trist ibland, och saknar i princip alla former av moral. Att göra sig själv till martyr tjänar ingenting till utan nu måste ledningen hitta en kreativ lösning på problemet. T.ex. tidigare spel i Barca B, högre lön, attraktiva jobb/boende erbjuanden till föräldrarna eller utlåning till a-lags klubbar vid relativit tidig ålder.
Real Madrid K_man
2007-07-07 11:59
Myrran, Captain Fantastic!:

River Plate ville hjälpa Messi men hade inte pengarna för att ekonomi i Argentina var förjäkla dålig då, så därav kunde inte River hjälpa/fixa Messi från Newells. Så fortfarande är det verkligen så stor skillnad? Ni hade aldrig erbjudit att betala läkarvården till en som inte hade haft talangen?
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-07 11:58
Captain:

Nej kanske inte, men du kan vara försäkrad om att agenterna gör det. De tjänar ju inga pengar på spelarna så länge de är under 16 år och inte har något proffskontrakt. Cesc och Meridas agent är ju tex en girig liten jävel.
Barcelona Captain Fantastic!
2007-07-07 11:57
Spinbad //

Kan vara så som du säger, att spelarna säger så åt sina agenter. Men jag tvivlar på det, då de flesta utav dessa spelare är runt 15 år gamla. Inte tänker väll de i sådana affärsutvecklade banor så tidigt, eller?
Barcelona Myrran
2007-07-07 11:55
The Legend

"Blir han en världsspelare om några år så är det upp till klubben att värva honom innan någon annan gör det." - Är det inte Barca som har redan värvat den här spelaren i fråga då? Du tycker inte att det är fel att värva spelare, nej det är det inte, men värva en spelare som en annan klubb, stor klubb, redan gjort är fel.
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-07 11:54
K_man:

Läs på lite först, speciellt när det handlar om spanska lagar som framför allt brittiska klubbar utnyttjar för detta syfte. Enligt spansk lag så ska barn bo där deras föräldrar bor, oavsett något om någon klubb skulle gapandes och visa upp ett kontrakt och hävda "Nä nä, han är vår, han stannar hos oss". Spelar ingen roll, spelaren får följa med sina föräldrar.

Då är det väldigt passande att dessa föräldrar helt plötsligt "skaffat" sig jobb i tex London och bostadsadressen ändras i alla papper. Det blir ganska lustigt när tex en grisfarmare på landsbygden i Spanien, helt plötsligt ska jobba i storstaden London.

Klubbarna i Spanien kan inte göra nåonting, de får inte skriva kontrakt (proffskontrakt( med spelare förän de fyllt 18 år. Summa sumarum, de lägger ner miljoner euro för att förädla dessa talanger och får sen se dem lämna utan någon som helst ersättning.
Barcelona The Legend
2007-07-07 11:52
Jag förstår fortfarande inte felet i att scouta en spelare och sedan värva honom, trots ålder. Blir han en världsspelare om några år så är det upp till klubben att värva honom innan någon annan gör det. Det känns som om ni anser att det är fel att scouta och det enda rätta är om en spelare kommer till klubben och inte tvärt om. Om det skulle vara så kommer inte Barca at6t få många talanger i framtiden.. tror jag iaf.
Annons: