/spanien/barcelona/forum/23741.aspx/spanien/barcelona/forum/23741.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ze nemo
2007-08-27 18:53
Ronaldinho har fått sitt EU pass nu, kolla länk för hela nyheten.
Barcelona MESSIIII
2007-08-27 18:39
Har ronaldinho fått sitt pass idag??
Barcelona Rambla
2007-08-27 18:24
¡Feliz cumpleaños Deco!

I morgon fyller minstingen Bojan Krkic 17 år. Vad synd att han inte får spela Joan Gamper Trofeo. Han sa i en interjuv hur gärna han hade velat vara med på Camp Nou.
Barcelona Meley
2007-08-27 18:21
Idag fyller Deco 30 :) Fan att han inte blir yngre, haha!
Barcelona Rambla
2007-08-27 18:19
Oavsett vilket, det kommer nog stunder då Rijkaard kommer att få tillfälle att visa hur mycket cojones han har eller inte under säsongen. Det är ju annars uppenbart hur konkurrenterna sitter och hoppas att så är fallet.
Las Palmas Pio pio
2007-08-27 18:16
La Cibeles

Handlar inte om cojones! Handlar nog mer om att Messi endast har tränat 14 dagar med laget - då hans spelade Copa America som du nog vet...Så jag tror mer på att han inte var redo att spela 90 minuter.
Barcelona Rambla
2007-08-27 18:13
Vad förstod du inte? Jag skrev att han beskrev sina tankar med bytet. Sen att det inte föll väl ut handlar väl inte om cojones? Hade Henry boll inte tagit i stolpen hade ingen kritisterat bytet. Messi var inte heller sitt vanliga jag av det jag såg i andra halvlek.
Barcelona Rambla
2007-08-27 18:07
Det är bara att läsa intervjuerna efter matchen med Rijkaard för att få svar på den frågan. Han förklarar bytet där.
Barcelona FCB--10
2007-08-27 18:02
Ämne: Får man fråga varför....
Om du har Rijkaards nummer så får du gärna fråga honom. ;)
Las Palmas Pio pio
2007-08-27 17:58
Rambla: Du har rätt..Oleguer spelade inte ens den matchen. Trodde de var den han gjorde bort sig, men då kan jag inte minnas vilken det var just nu..Men ändå ni fattar min poäng..
Barcelona tarrak
2007-08-27 17:55
Kapten11

Jag har väl inte sagt att Oleguer skall få mer respekt än någon annan? Vad jag sa var att han får oförtjänt mycket skit. Och självklart läser inte Ole vad som skrivs på detta forumet, men det förhindrar väl inte att man kan visa en viss aktning för en spelare som verkligen brinner för klubben och var ordinarie i det lag som vann dubbeln senast. Alla får självklart tycka vad de vill om Oleguer, men jag tycker att kritiken ofta är osaklig och orättvis mot honom.
Real Madrid Paco Buyo
2007-08-27 17:54
Pio pio:
Hur hade ligan slutat om Ronaldinho satt straffen mot Sevilla?
Real Madrid Paco Buyo
2007-08-27 17:52
Kapten11:
Jo, jag vet att han nog är mer att se som en högerback än en mittback (och insåg när jag postade mitt inlägg att en kommentar som din skulle dyka upp). Jag citerade tarrak eftersom det speglar synen på honom som en komplementspelare. Inte ordinarie, knappt ens andravalet, men faktiskt ganska bra att ha i händelse av skador eller avstängningar. Att han dessutom har ett stort Barçahjärta och kan spela såväl höger- som mittback gör honom inte mindre användbar.

Därmed inte sagt att jag förstår Rijkaards val att spela honom före Oleguer. Samma resonemang som att låta Messi gå ut till förmån för Henry istället för Eto'o eller Ronaldinho kanske? Att han haft en kortare försäsong med laget.
Barcelona Rambla
2007-08-27 17:52
Pio pio:

Vill bara tillägga. Betis frispark kom på Barças vänsterkant och det var således Gio och Ronaldinhos slappa uppträdande som gjorde att de blev tagna på sängen.
Barcelona Andreas-3
2007-08-27 17:49
Om jag minns rätt så har vi haft det bästa försvaret i La Liga de senaste åren med en viss Oleguer ordinarie i de flesta matcherna.
Barcelona Klint
2007-08-27 17:49
Andrea-3

Jo visst är det så. Men det var väl Winston Bogardes också? Eller du kanske också tycker att han var en bra Barca spelare? Lite kritik mot lagets egna spelare får väl ändå vara befogat?

Pio pio

Jag tror att vi ser på situationen på exakt samma sätt av det jag kan utläsa av ditt inlägg. Jag har precis som du själv inget mot Oleguer rent allmänt utan det jag ifrågasätter är hans fotbollsmässia kunskaper kontra resterande truppmedlemmar, Ezquerro borträknad.

Jag menar hade vi haft en backlinje bestående av Meija, Pavon, Oleguer och Bogarde så hade det inte riktats lika mycket kritik mot honom. Men nu har vi inte det och kritiken tycker jag således är befogad.
Barcelona Andreas-3
2007-08-27 17:46
Klint är inte Oleguera uppgift att hjälpa laget att inte släppa in mål??
Las Palmas Pio pio
2007-08-27 17:45
Obs glömde länk!
Las Palmas Pio pio
2007-08-27 17:45
Hmm, ser lite att det snackas om Oleguer. Så jag måste väl ge min åsikt om han. Jag kanske får lite skit men men. Personligen så tycker jag artikeln som Klint (eller har jag fel??) har skrivit är bra. Och jag vet inte men jag tycker all kritik Oleguer får är befogad. Jag tycker tyvärr att han inte håller klassen för att spela i Barcelona. Den enda kvalitén han besitter är positionspelet och att han ett enormt Barcelonahjärta. Visst vi spelar 0-0 igår men backlinjens agerande kändes ganska osäkert ( och då bara inte Oleguer) förutom Abidal då.

Nu när vi ändå är inne på förra säsongen så vet vi att ligan förlorades p.g.a av många saker. Men två detaljer, mot Betis hemma på Camp Nou vi leder med 1-0 och släpper in en sen kvittering. Betis slår en snabb frispark till Sobis. Oleguer agerar högerback då, och vår högerback har ryggen mot spelarna som slår frisparken (jag lärde mig att man alltid ska ha ögonen på bollen när jag spelade knattefotboll!), så han ser inte när Betis slår frisparken som går till Sobis.En viss Oleguer skulle ha markerat Sobis, Sobis vänder innåtoch gör mål. Matchen slutar 1-1. Sedan har vi nästsista omgång mot Espanyol Tamudo kvitterar i sista minuten och min fråga är vem upphäver offsiden? Jo, denne Oleguer. Och självklart är det lite väl hårt att säga att vi inte vann ligan för Oleguer. Jag menar hade anfallarna satt alla sina chanser så hade vi inte haft några problem i många matcher...Ibland är det tillfälligheter. Och när dessa sker så brukar tyvärr Oleguer spela.

Och säger det igen, har inget emot Oleguer men tyvärr så har han inte den kvalitén för att vara en spelare i vår trupp. Och det skrämmer mig nu att Txiki säger att man inte ska köpa en ersättare till Belletti, man kan hoppas att tanken är att Crosas ska agera backup isåfall - som han har gjort under försäsongen-.

PS. Det ni ska se på länken är vid 01.30, resten av videon är bara skit. DS
Barcelona Andreas-3
2007-08-27 17:43
Så då borde vi kritisera och skriva artiklar om våra spelare varje gång vi tycker att det finns nått båttre alternativ att tillgå??!!?
Barcelona Kapten11
2007-08-27 17:42
Fast nu är han ju faktiskt andravalet på högerbacken, som det ser ut.

Sen vet jag ju inte om Oleguer förtjänar mer respekt än nån annan, och att det är synd om honom.
Han får mycket speltid i ett av världens absolut bästa klubblag, han får möjlighet att träna och spela match med några av världens bästa spelare, och i Ronnies och Henrys fall, kanske 2 av världens bästa genom tiderna.
Dessutom så tjänar han stora pengar på det.
För övrigt så tror jag inte att Oleguer brukar lusläsa Les Rambles på Svenskafans direkt, så han mår nog inte så dåligt av det.

Därmed inte sagt att han förtjänar kritik, efter gårdagens match.
Det är trots allt Rijkaard som tar ut laget, rikta istället kritiken mot honom.
Ska Oleguer tacka nej till att spela?
Barcelona FCB--10
2007-08-27 17:39
Äntligen;)
Barcelona Klint
2007-08-27 17:36
Ännu ett förtydligande då jag läst igenom lite fler av inläggen här om Oleguer. Givetvis anser jag inte det ligga på Oleguers axlar att föra oss till framgångar i ligan och CL. Visst ligger skulden hos våra underpresterande storstjärnor. Men vi vet alla vad de kan prestera när de är på topp eller hur? Men när Oleguer spelar på topp så är han inte bättre än en medelmåtta och jag tycker inte riktigt att det håller i FC Barcelona nuförtiden.

Oleguer är verkligen inte min syndabock vad det gäller föregående säsong. Hoppas att jag har gjort detta klart nu.

Det som fick bägaren att rinna över igår var att Oleguer återigen placerades i startelvan då det enligt mig fanns bättre alternativ att tillgå.
Real Madrid Paco Buyo
2007-08-27 17:31
Angående Oleguer så är det ju mest här på Svenska Fans som det tycks så mycket om honom. Klagas från Les Rambles och häcklas från Puerta del Sol. I spansk media avspeglas inte den uppfattningen riktigt, där är stjärnorna inte fridlysta. El mundo deportivo och Sport har inte dragit sig för att ge sig på Eto'o, Ronaldinho eller Deco under säsongen som gått. Oleguer har det väl mest skrivits om i andra sammanhang.

Man ser honom väl för vad han är: "femtevalet på mittbacken", som tarrak skriver.
Barcelona Klint
2007-08-27 17:29
Givetvis handlar inte krönikan enbart om Oleguers insats igår. Kanske borde ha gjort ett förtydligande gällande detta då det inte verkar som om det trängt igenom.

Andreas-3

Synd att du tyckte krönikan var idiotisk, men enligt mig så räcker det inte med att kämpa för Barcelona för det hade jag också kunnat göra.
Barcelona Karlssoooon
2007-08-27 17:18
Det här med att messi såg missnöjd ut när han blev utbytt tycker jag är skitsnack. Alltså det är SJÄLVKLART att vilken spelare som helst mest av allt vill vara kvar på planen det är ett friskhetstecken.
Barcelona tarrak
2007-08-27 17:18
Evička

Precis den känslan jag också har. Förra säsongen var Barça fyllt med underpresterande stjärnor som lallade omkring på planen, men det är en mittbacksreserv som får ta skiten för misslyckandet. Jag förstår inte...
Barcelona Evička
2007-08-27 17:13
Frågan är väl egentligen hur det kommer sig att en spelare kan bli syndabock på det viset som Oleguer har blivit. Han får till och med skulden när anfallsspelet inte funkar och där är han ju för det mesta inte inblandad. eller är det så att Oleguer får klä skott för att det är tabu att ge sig på stjärnorna där framme?
Barcelona Andreas-3
2007-08-27 17:06
allvarligt talat så var det bland dom mest idiotiska artiklarna jag läst på länge.
Att skriva en artikel om Oleguer när man spelat 0-0, Oleguer förtjänar RESPEKT för allt hans tjämpande för BARCA
Barcelona Fc Barcelona / Ronaldinho
2007-08-27 17:02
Puyol, kungen av kungarna ...

Vi ska tacka gud att vi har en sån spelare i laget .
Annons: