/spanien/barcelona/forum/2372.aspx/spanien/barcelona/forum/2372.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Mr. Ivan Rakitic
2016-02-18 21:24
@100% AntiMadridista:


Ett Midtjylland som inte har spelat en tävlingsmatch på två månader och som blev besegrad av IFK Göteborg.
Barcelona wallmannen
2016-02-18 21:10
Neymar borde klara av att spela mot Las palmas utan dra på sig kort.. Iofs han kanske får en varning för en förnedrande fint eller filmning..
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Liunil Masse
2016-02-18 21:02
[QUOTE=Junta Dimision]Sicken balja av Denis!!! [/QUOTE] Denis Suarez ska bara spela i Barca nästa säsong!
Postat via SvenskaFans-appen
Awymard
2016-02-18 20:56
Jag förstår att Neymar behövs i varje matcher, med tanke på att han är riktigt bra. Men vad händer om han får gult mot Las Palmas? Då missar han matchen mot Sevilla, vilket betyder att anfallsspelet blir betydligt sämre, eller? Om Neymar blir avstängd mot Sevilla, vore det inte bra om Munir fick spela mot Sevilla?
Barcelona 100% AntiMadridista
2016-02-18 20:53
Så skönt att United förlorade mot ett lag från DANMARK ??
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-02-18 20:51
Ska bli kul att se Denis nästa säsong, är övertygat att han är tillbaka då. Mycket intressant spelartyp påminner om Coutino.
Barcelona Junta Dimision
2016-02-18 20:45
Sicken balja av Denis!!!
Barcelona enkos
2016-02-18 20:41
Suarez nätade mot Napoli.
Barcelona Barca Barca
2016-02-18 20:22
Neymar behövs i alla matcher :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-02-18 20:18
@DM1982:

Neymar behövs mera borta mot LAS palmas än hemma mot Sevilla, även om han kommer spela båda.
Barcelona Coach Pep.
2016-02-18 20:12
@Reymar:


Det är såna här kommenterer som skämmer ut Barca-fans. Hur ett försvar implementeras dikterar inte svårighetsgraden av att försvara. Det är bara en aspekt. Man kan inte bara utesluta allt annat och säga att det är det svåraste systemet någonsin att försvara i utan att beakta helheten. Det är samma sak som att säga att Messis jobb är enkelt och att han är överskattad för att han spelar i ett offensivt lag.

Pique spelar i en hög försvarslinje i ett lag vars fundament i framgångarna är baserat på sammanhållning och organisation, ett riktigt lag d.v.s. Ett lag som är uppsatt att arbeta som en enhet, täcka upp för varandras svagheter och strukturellt röra sig tillsammans för att minska andelen potentiella hot. Om man spelar i ett lag som äger bollen 70 % av matcherna förenklar det jobbet markant. Det är svårare att spela i en låg backlinje i ett sämre lag en Barca, som inte har samma täckning och organisation på mittfältet. Kontext spelar roll.

Varken Bonucci, Godin eller Terry är överskattade, och att påstå det är högfärdigt skitsnack.
Barcelona Yellow cake
2016-02-18 18:48
Hittade en spelare som Barca enligt rykten ska ha hållit koll på; Riechedly Bazoer, Ajax "nye" Frank Rijkaard. Skall kunna spela både på mittfältet samt som försvarare, vilket Barcelona brukar gilla. Född 96.
Barcelona DM1982
2016-02-18 18:45
[QUOTE=Awymard]På söndag kommer Barca att spela mot Las Palmas. Busquets är avstängd, men kommer att vara tillgänglig för Sevilla matchen. Då undrar jag; varför tog inte Neymar på sig ett gult kort mot Sporting Gijon? Om han får gult kort mot Las Palmas, så missar han Sevilla matchen, eller hur? Hade det inte varit bättre om han tog ett gult mot Sporting och på det viset inte riskera missa Sevilla matchen? [/QUOTE] Tänkte samma sak. Han kunde ha tagit ett kort inför Sporting-matchen också, han hade kunnat avvarats till den matchen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2016-02-18 18:30
Messi markerad av två försvarare när Suarez sköt straffen. Hahahaha!
Awymard
2016-02-18 18:02
På söndag kommer Barca att spela mot Las Palmas. Busquets är avstängd, men kommer att vara tillgänglig för Sevilla matchen. Då undrar jag; varför tog inte Neymar på sig ett gult kort mot Sporting Gijon? Om han får gult kort mot Las Palmas, så missar han Sevilla matchen, eller hur? Hade det inte varit bättre om han tog ett gult mot Sporting och på det viset inte riskera missa Sevilla matchen?
Awymard
2016-02-18 18:00
s
Barcelona Rieiro
2016-02-18 17:35
Personligen ser jag inte bonucci som top 3 i världen även om han är väldigt duktig. Juventus har ett väldigt bra kollektivt försvar där mittbackarna får bra skydd av såväl ytterbackar/mittfältare som innermittfältet. Det tar emot att säga de men Varane är riktigt bra. Snabb, bra i luften och har ändå bra speluppfattning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-02-18 16:38
[QUOTE=Reymar]Bonucci topp tre i världen? Jag hoppas att du skämtar, han spelar i den sämsta ligan där de vinner varje år utan konkurrens. Lägg därtill att Juve spelar väldigt defensivt i de flesta matcherna och han blir inte lika exponerad. Jag som försvarare vet att de är mycket lättare när du spelar lågt och har dina medspelare nära dig än när du spelar högt och hamnar i många en mot en situationer. Bonucci, Godin, Terry hade aldrig överlevt i ett högt försvarsspel. Neymar hade gjort horhus mot ovannämnda i en mot en men dessa backas upp av en mur vilket gör deras jobb mycket enklare. Överskattade var ordet.. [/QUOTE] Dom kom till final i CL förra året. Ett bevis på att kvalitén är grym hos Juves försvar även i Europa eller hur? Dessutom så tycker jag att den största anledning till att Juve dominerar Serie A är deras försvarsspel som är världsklass där Bonucci spelar en stor roll. Att John Terry inte klarar av att spela i en hög backlinje, det håller jag med dig om för det har vi sett. Att Godin och Bonucci inte skulle klarar det däremot förstår jag inte. Vad grundar du det på?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-02-18 16:22
Coach Pep

Roligt att få gilla dina inlägg igen. Tankeväckande synpunkter du ger uttryck för och viktiga vinklingar av den verklighet vi har att förhålla oss till. Det vill säga när vi lägger eventuella personliga och politiska ståndpunkter åt sidan. För övrigt så sysslar jag inte med "undersökande journalistik". Vissa saker läser man in över tid och lägger förvånat på minnet.
Hoppas verkligen att alla läser ditt inlägg om fotbollens utveckling i stort, men med mittbacksrollen som utgångspunkt. Och att man förhoppningsvis även i efterföljande diskussioner, inte låter sig färgas alltför mycket av vad du skrev inför mötet mellan PSG och Chelsea. Assalamu alaikum!
Barcelona Reymar
2016-02-18 16:04
Bonucci topp tre i världen? Jag hoppas att du skämtar, han spelar i den sämsta ligan där de vinner varje år utan konkurrens. Lägg därtill att Juve spelar väldigt defensivt i de flesta matcherna och han blir inte lika exponerad. Jag som försvarare vet att de är mycket lättare när du spelar lågt och har dina medspelare nära dig än när du spelar högt och hamnar i många en mot en situationer.

Bonucci, Godin, Terry hade aldrig överlevt i ett högt försvarsspel. Neymar hade gjort horhus mot ovannämnda i en mot en men dessa backas upp av en mur vilket gör deras jobb mycket enklare. Överskattade var ordet..

Barcelona Liunil Masse
2016-02-18 15:44
Bonucci måste ju vara topp 3 världens bästa mittbackar? Inte nog med att han är en klassisk mittback (som Coach Pep skriver), han är också väldigt spelskicklig vilket är viktigt i Barca. Är han ett alternativ tycker ni? förvisso 28 år men mittbackar kan hålla väldigt länge. Kanske tröttnat på att vinna Serie A varje år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Erik Satie
2016-02-18 15:29
Tycker inte att Real Madrid ser ett dugg bättre ut under Zidane. Har visserligen bara sett matchen igår (och någon till) sedan han tog över, men det ser lika oorganiserat ut. Real hade tur att Varane och Ramos var riktigt bra igår.
Barcelona neymar JR
2016-02-18 15:15
Angående mittbackar, så är ju en annan förklaring att klubbar inte vill utveckla sådana spelare längre utan satsar mer på dom offensiva. För småklubbar innebär det mer pengar vid försäljningar. För stor klubbar innebär det fler sålda tröjor, reklam and so on. La masia en av världens bästa talangfabrik med inte en enda lovande mittback i leden. Inte ens puyol då han startade som högerback. Läggs för mycket fokus på det offensiva samt vad som ser fint ut på youtube. Vi har varit i behov av en bra mittback i 4 år trots alla pengar vi har slösat, så har ingen tyckt att det är värt att lägga mycket på en mittback. Silva&marq fallen var bara en rökridå för att hålla oss lugna och ge oss hopp. Medan dom jagade ytterligare offensiva krafter släppte dom ut lösa rykten angående mittbackar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
2016-02-18 14:58
B-Guden

Jasså, då har du svårt att se storheten med alla klassiska italienska mittbackslegender genom åren? Nesta, Maldini, Baresi.. Dessa är inga stora spelare för dig för att de spelade catenaccio med "bara sin egna lilla yta" de behövde täcka?
Barcelona Barclasico
2016-02-18 14:54
Rafa Benitez: "Barcelona have won more than double the trophies Real Madrid have in the time Florentino is there." Rafa Benitez: "Florentino did a great job in terms of business...in football he is trying to find a solution, but still Barcelona are winning more." Rafa Benitez: "Consistency is the key word. To win the league you need to be consistent...Barca have a style, a model. Real Madrid change managers every year."
Barcelona B-Guden
2016-02-18 14:54
Coach Pep.

Jag har väldigt svårt och se storheten i en mittback som spelar i ett lag som försvarar sig med hela laget på sista 1/3, eller 1/4 delen, dom har inga ytor dom behöver täcka förutom sin egna lilla yta.
Barcelona Coach Pep.
2016-02-18 14:46
Gabriel Det finns enligt mig två riktigt bra "klassiska" mittbackar idag: Barzagli, som du nämnt, och Diego Godín (som glöms bort för han "bara" spelar i Atletico). Just nu har Godín väldigt få rivaler när det kommer till försvarskvalitet. Mig har han imponerat på mer än någon annan mittback i Serie A/Premier League senaste 2 åren. Men bara för 10 år sedan fanns det betydligt högre koncentration av klassförsvarare ute i Europa. Det är ett synnerligen intressant ämne det här med mittbackar. Terry, Barzagli och Godin är bland de sista kvar från den klassiska mittbacksskolningen. Dagens fotbollsspelare är betydligt mer likartade än på 80 och 90-talen. Moderna träningsmetoder har uppgraderat alla spelares passningsspel och det är inte lika stor skillnad som "back in the days". Nuförtiden är skillnaden mellan spelare mest deras förmåga att läsa spelet och ta rätt beslut i rätt tid. Medan många hävdar att dagens fotbollsspelare är mycket bättre än de för bara 10 år sedan, så hävdar jag att moderna spelare är massivt underlägsna de från 80 och 90-talen. Idag görs spelet enkelt för dem med slimmade gräsmattor och bollar som väger mycket mindre och flyger omkring med en massa tryckteknik. Men är inte dagens spelare mycket mer professionella??? Borta är ju de dagar då mittbackar tände en cigarr i omklädningsrummet under halvtidsvilan...?? Spelare är ju mer vältränade idag och helt enkelt bättre? Spelhastigheten är snabbare och spelare/tränare är mer taktiskt medvetna. Den tidsdödande passningen tillbaka till målvakten är borta.. Försvarsspelet på 80/90-talet var naivt!? Jaha, men man kan fråga sig hur det då kommer sig att John Terry, en spelare från den generationen, konsekvent har varit bland världens bästa medan väldigt få har kommit fram och etablerat sig själva på världsklassnivå. Hur kommer det sig att "träbenet" Puyol, presterade så bra i "den omöjliga och irreversibla tiki-takan"? Att Leicester leder Premier League säger allt man behöver veta om kvalitén på dagens fotboll. För att vara en toppspelare behöver man inte banbrytande teknik längre, bokstavligt talat så behöver man vara som en robot. De gamla generationerna behövde mer teknik för att glänsa men nu handlar allt om hur bra du kan försvara i 70 minuter. Försvarsspel har förstörts sedan de ändrade tacklingsreglerna. Sergio Ramos som gör så många misstag och elementära fel är en av de bästa. Förr skulle du bemästra försvarskonsten och inget mer. Dagens spelare är för generiska och övercoachade. Leicester i PL är välförtjänta ligaledare genom disciplinerat hårt arbete och klipska värvningar, medan de så kallade "topplagen" är fyllda till bristningsgränsen med överbetalda lata divor som inte är lagspelare (om det är något vi Barca-fans ska vara glada över är det att vårt lag har rätt attityd på planen). Men kan man jämföra Mahrez med Robert Pires? Eller Vardy med Van Nistelrooy? Medan jag inte vill ta något ifrån Leicester så försöker jag göra en poäng av att en snubbe har gått från en icke-liga på 4 år till Premier Leagues(!) skytteligaledare. Vad hände med alla dessa "avancerade underbarn" som slussas in i penningakademier, spelar i patetiska ungdomsligor och slutar upp som generiska gott&blandat-spelare? Neymar är det sista riktiga underbarnet, och även hans tricksande klagar man på i konformismens namn. Leicester är ett väldigt genomsnittligt lag med en bra manager som maximerar effektiviteten av den Atletico Madrid-insipirerade 4-4-2 formationen de använder sig av - djupt försvar, organiserade täta linjer med 4 man är svåra att bryta ned och de anfaller uteslutande på kontringar. Atletico försökte bryta ned lag genom possession-spel vilket är den största skillnaden mellan hur Atletico och Leicester gör det. Hur som helst, nu när Leicester går så bra, var är alla ni som hårdnackat orerat för att Barca måste sälja ut sig för att ha en chans att "hänga med" i den moderna "superfotbollen"?Lol.. Det finns väldigt viktiga och talande lektioner att hämta här.
Barcelona Katalano
2016-02-18 14:19
Enkos

Det är ju ren tur att han inte missat i så många viktiga matcher hittills. Konstig ursäkt att han skulle vara för avslappnad. Om något så borde det faktum att han är avslappnad hjälpa honom att sätta straffen i målet, eller hur? En bra straffskytt sätter fler straffar oavsett motstånd.
Barcelona S.Eto'o
2016-02-18 14:01
Sevilla straffen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-02-18 12:53
Messi har så vitt jag vet bara missat en viktig straff, den mot Chelsea som gick i ribban. Att han missat de andra var mest för att han varit avslappnad. .
Annons: