/spanien/barcelona/forum/23517.aspx/spanien/barcelona/forum/23517.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Saman.
2008-02-11 19:45
R.E.M till Sverige! Se länktips!
Barcelona Edwin
2008-02-11 19:44
Ämne: Barcelonito, jag hål....
Håller med dig helt. Inte mycket att tillägga.
Barcelona RonaldinhoKungen
2008-02-11 19:37
Min nya Messi video på länktipset!
Barcelona Rey Etoo9#
2008-02-11 18:49
Shi/
Vad har publiceten med prstation att göra`?. Egyptiska spelare väljer att stanna hemma och lira stället för spel i europa, Bara för att deras spelare inte är världskända som eto´o och drogba behöver det inte betydda att de är dåliga. Egypten har nog världens bästa lag kemi (enligt mig).
Barcelona Rey Etoo9#
2008-02-11 18:49
Shi/
Vad har publiceten med prstation att göra`?. Egyptiska spelare väljer att stanna hemma och lira stället för spel i europa, Bara för att deras spelare inte är världskända som eto´o och drogba behöver det inte betydda att de är dåliga. Egypten har no världens bästa lag kemi (enligt mig).
Barcelona En_Gång_Barca_Alltid_Barca
2008-02-11 18:38
är etoo och yaya med mot zaragoza
Barcelona Rambla
2008-02-11 18:07
Ämne: Ten Cate känndes som....
När det gäller Chelsea så är det Mourinhos ande som fortfarande vilar över klubben, det är knappast Ten Cates förtjänst. Det är spelarna som fortfarande har kvar den vinnarmentalitet som Mourinho byggde upp. Ungefär som i Madrid där Schuster tog över ett självspelande piano där Capello lagt grunden.

Det är ju vad jag också skrev. Han är en perfekt person att jobba tillsammans med en huvudtränare i bakgrunden, som tillsammans med Rijkaard. Den nuvarande assistenten Neeskens var nog en större spelare än ett tränareämne. Rijkaard är en bra coach, kanske inte världens bästa taktiker utan mer bra på man-management. Nu har nog tiden kommit då det kanske är dags för honom att ta ett sabbatsår från fotbollen innan han tar över en annan klubb.
Real Madrid Paco Buyo
2008-02-11 18:00
För övrigt helt enormt vilken förädlingsfabrik av spelare har blivit de senaste åren.
Ännu starkare att kombinera det med, ur klubbens perspektiv, exceptionell sportslig framgång.

EDIT: Sevilla pratar jag givetvis om.
Real Madrid i Hala Madrid !
2008-02-11 18:00
Ungefär en vecka kvar till eran match mot Zaragoza.
Hur tror ni det går? Jag undrar också när Eto o Yaya kommer tebaka.
Real Madrid Paco Buyo
2008-02-11 17:58
Ämne: Ämne: Visst ä....
Det är klart att han inte på allvar tror att den affären går igenom.

Respektlöst är att påstå att Rijkaard inte duger till att träna Sevilla. Att säga att en egen spelare mer värd än en spelare i ett annat lag tycker jag inte är respektlöst. Oavsett vem spelaren är.
Barcelona Shi
2008-02-11 17:56
Ten Cate känndes som hjärnan bakom det hela, at han inte lyckades Ajax betyder inte att han är medioker, utan Ten Cate är Ajax fortfarande lika dåliga/bra som under Ten Cate. Kolla på honom nu, fått ett Chelsea som var på fall att börja vinna match efter match igen. Han är nog en person som trivs i skym undan och lämnar the fame till någon annan.
Barcelona Rambla
2008-02-11 17:51
Ämne: Visst är Monchi ansv....
Absolut, även del Nido har sin del i framgångarna. Helt ärligt, tycker du att han har bra på fötterna när han häver ur sig att Alves mot Messi + €30m? Sådana uttalanden är bara till för att provocera och faktiskt lite respektlöst.
Real Madrid Paco Buyo
2008-02-11 17:48
Visst är Monchi ansvarig för värvningarna, men det går ju inte att förbise att del Nido har ovanligt bra på fötterna när han snackar.
Barcelona Rambla
2008-02-11 17:43
Paco:

Snarare Monchi, del Nido är väl snarare den som stått för fiolerna.
Barcelona R_10_ME
2008-02-11 17:43
läste nyss att Oleguer kommer att vara borta i 6veckor.. synd men nu kommer toure och eto,o tillbaka så jag hoppas att vi vinner nästa match ZAragoza...


Barcelona Criff
2008-02-11 17:42
Barcelonito, jag håller med dig med mycket du säger. Men du verkar bitter. Bara för man har det bästa spelarmaterialet så betyder inte det att man varje år på en 5 års period kan ta Ligan och CL.
Detta året i ligan ligger vi så långt efter mycket pga att Real gör en riktigt bra säsong och deras spel stämmer.
Vi har 3 förluster och 6 oavgjorda. Det är relativt normalt om man inte har en mega säsong.

Det som oroar är som alla andra säger, skadorna och framförallt spelet.

Grejen är också, hur mycket vi än snackar om nya tränare och Rijkaards tid är över o bla bla, så gick Laporta ut förra veckan och sa att Rijkaard var mannen för Barcelona och han ville att han skulle sitta Laportas tid ut i klubben.
Med andra ord, inte stora chanser att det händer.
Barcelona Rambla
2008-02-11 17:42
Att Ten Cate skulle vara hjärnan bakom Barças triumfer kan ni lägga ner med en gång. Han är en medioker tränare och ingenting annat. Titta bara vad som hände när han fick chansen att på egen ta hand om ett så talangfullt lag som Ajax. Det gick gick käpprätt åt helvete och han missade både Uefa och CL. Däremot så var kombinationen Rijkaard och Ten Cate väldigt lyckad under 3 säsonger. Efter det så infann sig någon slags mättnadskänsla inom hela truppen och även ledningen som inte insåg att allt blev alldeles för slappt.
Real Madrid Paco Buyo
2008-02-11 17:38
Barcelonito:
Det rycker i kroppen på mig när någon skriver att Raúl, van Nistelrooy och Robinho egentligen inte är jättebra spelare.
Men jag lämnar det, och går vidare till det jag tänkte skriva.

...Nämligen om del Nido. Grisen kallad.
Det är väl att överdriva att säga att han inte kan något annat än att snacka skit - och allra minst i värvningssammanhang. Han leder trots allt den klubb i Spanien som antagligen varit skickligast på värvningsbiten under de senaste åren.
Barcelona Barcelonito
2008-02-11 17:24
Smogen

Jag blev förvånad att vi fick 1 poäng.

Shi

Mourinho gör bara det bästa av de spelarna han får. I Porto spelade man rolig fotboll för att han hade spelarna till det. I Chelsea spelade man tråkig fotboll för att spelarna hade den stilen. I båda fallen slutade det med att han lyckades. I Barcelona får tränaren troligen den bästa truppen att jobba med.

Har ni någon gång tänkt "Men, tom. jag skulle vinna ligan om jag var tränare för det laget med de spelarna", när en tränare lyckas i ett lag? (Typ som Bayern Munchens trupp i Bundesliga.) Visst skulle man kunna säga så om Barcelona vann ligan? Men nu vet man att man inte kan säga så, för Rijkaard klarar tydligen inte av det.
Barcelona Sürer
2008-02-11 17:15
håller med er att riijkard faktiskt gjort sitt. för mig finns de bara två ersättare; marcelo lippi eller jose mourinho. två tränare med enorm respekt och pondus. två tränare som inte är rädda för att peta vem som helst. riijkard får säsongen ut sen måste ju något hända fan de händer ingenting just nu när barca spelar
Barcelona Smogen
2008-02-11 17:09
Medan jag tittade på matchen mot Sevilla var det 4 saker jag blev förvånad över:

1. Varje gång en barcaspelare tog en löpning utan boll.

2. Den gången i 38:e minuten då jag insåg att Edmilson faktsikt var på plan och att det inte bara var en felskrivning i laguppställningen.

3. Varje gång Abidal gjorde ett misstag, hände nog två gånger. Tycker han var helt grym.

4. Varje gång Oleguer INTE gjorde ett misstag, tror det hände två gånger. Fruktansvärt att ha en försvarare (man gillar) men som man blir uppriktigt förvånad och lättad varje gång han inte gör en miss.
Ledsen att säga det, men vi behöver någon annan än Oleguer. Tycker han verkar vara grym som person och en äkta Cule, men han är helt enkelt för dålig.
Barcelona Shi
2008-02-11 17:08
Jag brukar vara kritisk till åsikter som säger att det är tränarens fel och att han bör sparkas osv. Men i ärlighetens namn håller jag helt och hållet med om att Reijkaard borde ta sitt pick och pack och sticka. Detta är verkligen en träningsfråga inte en spelarfråga det är jag helt övertygad om.

Känns inte som att man har någon större respekt till Frank som tränar utan man ser honom snarare som en kamrat vilket inte är det ultimata då en tränare bör vara en träna utan och vara otrevlig och för sträng utan allvar bör vara allvar och skoj är skoj.

Reijkaard ska ha en stor skuld på sig när det gäller era träningar också som är inte direkt dem allvarligaste och detta är en gigantisk anledning till de massor av skador ni har haft.

Jag skulle nog få en rysning i ryggraden om ni fick Mourinho, åt helvete med snacket att han spelar tråkigt, han hade fått er och både vinna och spela bra.

Och även en stor elogé till Ten Cate som är enligt mig den stora tränaren som gjorde er till ett storlag inte Reijkaard.
Barcelona Sürer
2008-02-11 17:07
shi

om du ser på reals matcher så startar heinze de viktiga matcherna som el classico, marcelo får endast spela för att heinze är skadad, när diarra spelar bänkas gago, salgado petas utav ramos, drenthe av robinho,guti av baptista o schneijder, håller med Barcelonito att dessa spelare inte platsar i barca, det vore ju skillnad om de spelade i ett lag som inte fungerade så värst bra för tillfället. Ni minns ju själva zidane,figo,raul som exempel inte heller lyckades vinna något under en 4 års period mot barcelona som då hade relativt okänt lag. nu när real spelar så bra och allt rullar på perfekt är det inte så svårt o komma in och INTE vara bra. Lägg messi i real nu, han skulle vara fantastisk, men i barca får han mest göra allt själv, ingen rörelse där framme alls
Barcelona Palle Kuling....
2008-02-11 16:59
Nu när Eto'o och Yaya Touré kommer tillbaka, så kommer vi vinna Champions League!!! (Om Barca inte spelar så fruktansvärt dåligt på bortaplan)
Barcelona Barcelonito
2008-02-11 16:58
Shi

Det är det jag menar. Schuster får ut det bästa utav alla spelare. Nistelrooy gör sina mål, Raul också nu igen efter 4 år. Robinho har aldrig varit bättre. T.o.m. stolpskottet Guti spelar bra för en gångs skull på 11 år.

Det betyder att Schuster gör ett bra jobb. Ingen av de här spelarna jag nämnde är jättebra spelare egentligen och därför blir det kanske lite mindre vackert spel. MEN man vinner.

Rijkaard kommer aldrig vinna en tung titel för Barca igen. Det är jag HELT övertygad om.
Barcelona Shi
2008-02-11 16:52
Vad har Lassana Diarra i Barca o göra haha?

Barcelonito

Titta på truppen, ska vi verkligen ligga 8 poäng efter spelare som Guti, Gago, Marcelo, Baptista, Salgado, Drenthe? Vem av dom hade platsat i Barcelona?

Om fotboll bara vore så logiskt skulle det inte vara något och kolla på, men som tur var är det knappast så. Som många tidigare gånger sagts så är fotboll en lagsport. Se bara på Egypten som vinner mästerskapen två år i rad med spelar som till ungeför 90% spelar i Egyptiska ligan som inte är den mest prestigefulla och med spelare som är totalt okända jämfört med spelare som Drogba, Essien och Et'o.
Barcelona Ronaldiinho
2008-02-11 16:49
CL + Cdr skulle sitta fint :D
Barcelona Barcelonito
2008-02-11 16:43
Det känns som att det blir en bättre version av Guddys spel att spela med Yaya där.

En annan fråga: Vad händer om Barca förlorar mot Zaragoza och Real vinner sin match? Det känns ju ganska troligt. 11 poäng, räcker det för att Rijkaard ska sparkas?

Hoshiar

En spelare som inte platsar i Arsenal och Chelsea ska inte platsa i Barcelona heller.
Barcelona Hoshiar
2008-02-11 16:39
jag skulle helst viljia ha lassana diarra då
Barcelona Rambla
2008-02-11 16:37
Barcelonito:

Idioten del Nido lär väl även kräva Messi som delbetalning. Haha, vilken nolla.

Jsg gillar iden med Yaya mer offensivt. Han är ju egentligen tvåvägsspelare så han klarar även av defensiven fast inte ensam då så klart. Jag vill också ha en annan pivote. En som använder hjärnan, för det krävs tankeverksamhet för att spela ensam på den positionen. Se bara på Makelele. Idealet hade varit Mascherano men det lär ju aldrig bli av nu. Annars, se på Elfenbenskusten. De kör med Zokora och Yaya som dubbla pivoter där Yaya är den som går framåt offensivt. Ofta hamnar Zokora då ensam vid omställningar men han är tillräckligt bra för att reda ut det. Nåja, oftast i alla fall. Ibland sticker Zokora framåt i djupet och då täcker Yaya upp för honom. Kanske borde vi ha den modellen, två pivotes där den ene är mycket mer offensiv?
Annons: