/spanien/barcelona/forum/23462.aspx/spanien/barcelona/forum/23462.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Sóm més que un club
2007-10-17 17:56
Joaqui!!:
Nu var ju inte Barças trupp inte riktigt vad den är nu och Arsenal var / är ett topplag i PL. Det var väl inte sâ mycket som pekade pâ att han skulle fâ spela mer ordinarie i Arsenal än i Barça.
Vad menar du med "när de inte får sina chanser" i Barça. Vem är det exakt som inte har fâtt chansen som du syftar pâ?
Las Palmas Pio pio
2007-10-17 17:52
joaquin!!

Ja, men det som stör mig med alla engelska lag är att istället ta hand om dem talanger som finns hemma i England så måste det alltid komma till Spanien och erbjuda "feta" kontrakt. Sen glömmer du en viktig detalj, jag tror inte att allt handlar om hur klubben gör osv. Utan även agenter, som är bara ute efter att tjäna pengar till sin egen vinning. Många av dessa tar beslut som inte gynnar spelarens framtid utan mer beslut utifrån deras ekonomiska vinning. Visst att Wenger är duktig med att hantera talanger, men om jag ställer frågan såhär. Kan Wenger hantera storstjärnor då? Det kan ju oxå vara en del i det hela. Att han helt enkelt har svårt att handskas med världsspelare. Att sedan gå in och spekulera om Cesc hade spelat lr inte som 16 åring är bara befängt, då vi ALDRIG kommer att veta. Vem vet han kanske hade gjort en Messi och börjat dominera när han var 17..Men vi kan inte sya om det. Och sen antyder du lite att Barcelona köper färdiga världstjärnor! Vad snackar du om? Vi har Valdés, Oleguer, Puyol, Xavi, Iniesta och Messi som är egna produkter och startade senast mot Atletí. Sedan kom Giovanni och Bojan in så vi avslutade med hela 8 egna produkter. Förresten en sista fråga, hur många engelsman startade för Arsenal senast? Barcelona har åtminstone en identitet!
Las Palmas joaquin!!
2007-10-17 17:31
Rambla// cesc fick inte skriva kontrakt..och? hade han känt att han stått högre i kurs i barca så kanske han hade gjort det när han fyllt 16. att han sedan valde arsenal berodde till stor del att han vet att wenger ger ungdomarna chansen och har lyckats rejält med värvningar av unga talanger.

så även om cesc hade skrivit kontrakt med barca så hade han knappast gått in och varit ordinarie på barcas mittfält som 16-åring..att cesc är så bra som han är idag beror även till stor del att han får spela match efter match och därmed utvecklas...skulle han fått göra det i barca som 16-åring...no way.

självklart vet jag att barcas ungdomsverksamhet är av mycket hög och god kvalitet men det som är min poäng med mitt inlägg är att barcasupportrar inte ska komma och gnälla för att andra klubbar "snor" deras talanger, vårdar dem och utvecklar dem till ev. världsstjärnor när de inte får sina chanser(eller tror att de inte kommer få sina chanser)i barca och då kanske färre inköp av färdiga världsstjärnor kan få ungdomsspelarna att inse att deras chans faktiskt finns att spela mer regelbundet för barcas a-lag på lång sikt.

xavi88// ??
Barcelona Sóm més que un club
2007-10-17 17:02
Ämne: En fråga, när och hu....I spanien brukar man väl räkna om de hade sin juventil / cadete tid som skiljelinje för att kalla det egen produkt.
Att frân första bollkontakt ha börjat i en stor klubb tror jag att ingen t.ex. i Barcelona har gjort. Det normala är ju att man börjar i kvarterslaget och sedan avancerar.

Edit, fel: Xavi tog faktiskt sina första steg direkt i FC Barcelona som 11 âring.
Victor Valdés i en Peña-klubb sâ nästan men därefter var han ju pâ Tenerifa.
Barcelona Sóm més que un club
2007-10-17 16:56
Ja, just det, Tufft spelschema. Rangers borta i slutet av Oktober är ingen lek.
Las Palmas Pio pio
2007-10-17 16:46
Sóm més que un club och Barcelona_Villutz:

Håller med att söndag kanske hade varit bättre. Dock så är det Rangers - Barcelona på tisdag, därav att det blir på lördag..
Barcelona Sóm més que un club
2007-10-17 16:07
Ämne: Barca kör väl på sön....
Barcelona_Villutz:
Nej, dessvärre är det Lördag som gäller. En dag till hade varit guld värt för vâra landslagsmän. Speciellt de som spelar i sydamerika. Ronnie lär inte kunna vara pâ topp och knappast Messi och Milito hellr.
Barcelona Barcelona_Villutz
2007-10-17 16:03
Barca kör väl på söndag??
Barcelona Sóm més que un club
2007-10-17 15:53
Ämne: Sóm més que un club:....
Rambla,
Jag vet faktiskt inte var Marca "snappade upp" Cesc´s kommentarer men det känns som helt tagen ur luften att han offentligt skulle säga att han ser sig i Barcelona, kanske redan till sommaren. Det vore som ganska idiotiskt men naturligtvis spinner Sport och EMD pâ en sâdan trâd.
Man skall ju trots allt sälja vardera 600 000 tidningar per dag och sâ mycket händer det ju trots allt inte att man skulle fâ en säljande löpsedel varje dag om man källkritiskt kan granska varje rykte.
Jag vet att förra säsongen var Marca kritiska mot mycket som Calderón/Mijatovic hade för sig och nog inte drog sig för att ge honom ett tjuvnyp dâ och dâ. Även under försäsongen var det nog sâ. Dock tror jag att det lugnat sig lite men jag undviker att läsa Marca eller âtminstone att betala för den sâ jag är inte säker.
Barcelona Abbe_
2007-10-17 15:32
ViVa Sevilla!

Låter ju gansak omöjligt att värva Alves eftersom han stannar hos er. Frågan är hur länge han är kvar bara.
Sevilla ViVa Sevilla!
2007-10-17 15:15
Oj kolla min länk där uppe. Skulle ni vilja byta ut Zambrotta mot Lahm?

Själv skulle jag sälja Zambrotta till Milan en slant sen köpa in Dani Alves. Men han stannar hos oss:D

Sevilla!
Real Madrid MrWho
2007-10-17 15:10
En fråga, när och hur beskrivs egen talang/produkt? Är det bara när talangen ska vara född i samma stad och ska träna med laget från och den dagen han rör en fotboll?
Barcelona Giovanni17
2007-10-17 15:08

Finns det någon som vet hur många mål och matcher messi har gjort i argentinska landslagströjan?
Barcelona Rambla
2007-10-17 15:04
Sóm més que un club:

Ryktet Cesc till Barcelona kommer ju ursprungligen från Marca i förra veckan. Jag läste någonstans att de ligger i någon slags minifejd med Calderón, och sprider rykten bara för att reta upp honom. Det var ju bland annat de som spred ryktet om att Calderón jagade Iniesta. Madrid fick därefter dementera på den egna hemsidan.

Vad tror du? Kan det ligga någonting bakom detta? Hur går tongångarna nere i Spanien när det gäller Cesc?
Barcelona Sóm més que un club
2007-10-17 14:39
Det är märkligt att arsenal klagar dâ ett rykte säger att Cesc vill till Barça. "Det är deras taktik att sprida sâdana rykten". Sedan gnäller de när sportchefen i princip avfärdar möjligheten i överskâdlig framtid. "De har storhetsvansinne" lâter det dâ.
Nâja, man kan ju glädja sig ât att de kommer att fâ Calderon surrande runt sig som en spyfluga över en nylagd komocka.
Barcelona Rambla
2007-10-17 14:11
Ämne: att man ska "ma....
Försök att hänga med lite. Då tar vi det ännu en gång, för femitelfte gången känns det som.

När Cesc var 15 år FICK inte Barca skriva något kontrakt med honom enligt spansk lag. Det var samma sak med Merida. Han hade redan lovat att skriva på ett kontrakt med Barca. Trots det så bröt han sitt löfte, stack ifrån La Masia och gömdes under 4 månader av på hemlig ort av sin agent. Så fort han fyllde 16 år skrev han på ett kontrakt med Arsenal. Det är därför Barca sedan stämde honom.

Japp, Barca köper in färdiga spelare. Trots det så ger de unga talanger som Messi, Iniesta och nu Giovani och Bojan chansen i a-truppen. I den senaste matchen mot Atlético så avslutade Barca matchen med 8 spelare från den egna verksamheten. Nämn en toppklubb i Europa som kan matcha det?

Heh, ibland kanske fler som kommer in här borde anamma det gamla talesättet, att tala är silver, att tiga är guld. :D
xavi88
2007-10-17 14:04
joaquin!!*

Bra skrivit där faktist. Det är så jävla synd att ni köpte den jävla gubben Henry.!!
Las Palmas joaquin!!
2007-10-17 13:55
att man ska "markera" för sina ungdomsspelare att det inte är okej att lämna barca för att sedan återvända verkar lite märkligt. det är ju knappast så att alla verkligen får chansen till speltid och utvecklas på bästa möjliga sätt. cesc hade knappast gjort det om han inte hade valt arsenal. om barca nu är måna om att behålla sina talanger, varför inte ge de chansen lite mer istället för att köpa in färdiga spelare som henry, milito, abidal, toure, thuram m.fl. som ger annu mer konkurrens?
Barcelona Rambla
2007-10-17 13:51
Messi snygga mål från i natt. Precis under själva videon så finns även en länk till Gabys mål.
Las Palmas Pio pio
2007-10-17 13:32
Cesc#4

Och med tanke på att du inte heller visade att du var särskilt insatt så var det lika bra att ta bort dina inlägg. Du säger att ni tog Fabregas gratis? Jo, till en början men sen så stämde Barcelona ditt kära Arsenal till FIFA. Innan den kunde gå vidare så kom Arsenal överens om att man skulle skita i sista betalningen för Overmars-Petit dealen som var värd ca. 5 milj euro. Så helt gratis kom han väl ändå inte..Men det har ändå inte med saken att göra du visar bara med dumma argument och grejer tagna ur luften som t.ex. att Bojan skulle lämna Barcelona för att gå till Arsenal och jag vet inte mer vad du skrev. Va lite seriös och skriv något vettigt så får du med all säkerhet en trevligare bemötande nästa gång.
Barcelona Messidonaa
2007-10-17 13:24
har någon länk till målen från igår ?
Barcelona berna
2007-10-17 13:17
tjena grabbar såg på Argentinas match igår snygga mål av messi och milito..
Barcelona Rambla
2007-10-17 12:42
Ämne: Jag diskuterar ju nå....
...och varför ska du göra det med en dryg och arrogant ton?

Cesc tillhör inte längre Barça (även om han verkar längta tillbaks), sportdirektören har gått ut och sagt att klubben inte är speciellt intresserade av att värva honom. Så det du diskuterar berör egentligen inte Barça. Istället kan du ta dina jämförelser av spelare till sandlådan där det hör hemma.
Spanien Cesc#4
2007-10-17 12:33
Jag diskuterar ju nåt som har med Barca att göra varför ska ni admins alltid komma med nya oskrivna regler.
Spanien Cesc#4
2007-10-17 12:30
Du känns också lite överhajpad / Red
Barcelona Rambla
2007-10-17 12:16
Cesc#4:

Du verkar inte speciellt uppdaterad eller är du kanske bara korkad? Barcelona vill inte ens ha tillbaka Cesc, eller har du missa det?

Istället borde du ge dig av till Madrids forum, det är de och deras president som suktar efter Cesc.

Vi har Messi och Iniesta och nu blommar snart talangerna Giovani och Bojan ut. Väljer de framför Cesc, nu och för alltid.
Barcelona Suñol_
2007-10-17 12:16
Cesc#4: Sa inte Henry att han skulle stanna i Arsenal karriären ut? Varför är ni så rädda att Cesc ska gå till Barca för det är väl därför ni skriver här, annars skulle ni bara skratta åt alla rykten.
Barcelona Zamboza
2007-10-17 12:06
Cesc#4

Du är en fjant. Skriv så man förstår.
Barcelona Barca style
2007-10-17 12:04
Tjena grabbar e det nån som såg Argentinas match igår Messi och Milito gjorde 1 mål var
Barcelona Holländaren
2007-10-17 11:43
Räknar kallt med att ni röstar på mig, Simon Berglind, som årets skribent på Svenskafans och att ni ger kängan till Robert Laul :)
Annons: