/spanien/barcelona/forum/23392.aspx/spanien/barcelona/forum/23392.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Valladolid Magnito_perez
2007-10-20 00:28
Pl har haft 5 OLIKA lag i semifinal de senaste 8 åren. Tror det är mest i Europa. Laliga kommer inte långt efter. Men Pl har haft 5 iaf..
Las Palmas Pio pio
2007-10-19 23:34
Det är lugnt ZARM! Inte lätt alla gångerna! ;-)
Barcelona ZARM
2007-10-19 23:27
Pio Pio, Tack för infon, det är lite lättare att hänga med i svängarna när man kan spanska;)(Eller orkar översätta artiklarna)
Las Palmas Pio pio
2007-10-19 23:21
ZARM

Men det är nu helt säker att han vilar mot Villarreal. Han är inte med truppen som reste ikväll utan när han landade i Barcelona så pratade han med Rijkaard och kom överens om att det var bättre att han vilar inför Rangers mötet på tisdag.
Barcelona ZARM
2007-10-19 23:04
Enligt Rijkaard är det inte alls säkert att Ronnie lämnas utanför truppen, det är iallafall vad jag förstod av det han säger på Barcas hemsida. Jag tycker dock att han bör vila.
Barcelona Plаиктои
2007-10-19 23:03
FCB10

Grattis? vem fyller år? ;)

Barcelona FCB10
2007-10-19 22:25
Väldigt dåligt att man måste betala för att se dem andra matcherna.

men iallafall bra att Barça matchen är grattis!
Barcelona Ronal_G
2007-10-19 22:23
asså de bara sån jävla trams som skrivs i tidningar just nu, har dom inget liv , håller på att göra folk glada för ingenting.
Barcelona Rambla
2007-10-19 22:03
Ämne: Har inte hängt med b....Haha, vilken jävla lögn. Italiensk media har försökt placera Ronaldinho i Milan i snart 2 år utan att lyckas. Han har nobbat flera gånger så när ska de fatta?

Brasilien spelade vm-kval torsdag natt (svensk tid) och han hann inte tillbaka till Europa och Barcelona. Eftersom han inte kunde delta i sista träningen innan lördagens match så lämnas han utanför truppen. Något Rijkaard troligtvis hade gjort ändå med tanke på att Barça har bortamatch på tisdag i CL mot Glasgow Rangers.

Det samma gäller Madrids Robinho som även han står över denna omgång i ligan.
Barcelona Plаиктои
2007-10-19 22:01
Luís Nazário de Lima*Il Fenomeno*

Rykten tar aldrig slut, han kommer inte lämna.
Barcelona Barcelona_Villutz
2007-10-19 22:00
Tycker ni inte att det är bättre så här.När etoo kommer tillbaks borde dom flytta ner Ronaldinho til mittfältet, så spela messi, etoo, och henry på topp, jag tycker det skulle vara bäst så.

FORZA BARCA!
Real Madrid Luís Nazário de Lima*Il Fenomeno*
2007-10-19 21:41
Har inte hängt med barca soccer ett tag. Stämmer detta gubbar "länk"? Tacksamt för svar. Tror ni han drar?
Barcelona Plаиктои
2007-10-19 21:24
KOLLA LÄNKTIPS!

''Nu får du ännu bättre möjligher att följa TV4:s matcher i serie A och La Liga. I TV4 Sport Live kommer matcherna visas direkt på nätet.

Redan i helgen visas en knippe matcher i La Liga och serie A och ''Villareal - Barcelona, med start 20:00 på lördagen, är gratis''. Övriga matcher kostar 49 kronor styck.

Spanien Joaquín15
2007-10-19 21:17
Vad menar de med ; ''Denna punkt lär ha kommit på tapeten efter Rijkaards konflikt med Ricardo Quaresma''? Jag förstår punkten, men vet inte närmare om det där med Quaresma. Någon som vill berätta ? :)
adiiL
2007-10-19 19:55
Spiders

Haha nej, du förstod nog vad jag mena :)
Atlético Spiders
2007-10-19 19:44
Pio Pio//

Bra svar, det är en smakfråga som sagt :), jag gillar båda ligorna lika mycket.

adiiL//

din kommentar "Är du säker på att det verkligen är Premier league som har flest topplag? Det tycker inte jag. De "4" i England sticker bara ut mer och gör namnen stora, medans dem andra inte syns"

Du svarade just på din egen fråga och samtidigt beskrev skillnaden mellan ett topplag och dom andra :)
adiiL
2007-10-19 19:35
Spiders

Kåmpis. Bollen är rund. Ingenting är förutsägbart i fotboll. I Spanien är lagen så jämna så att allt kan hända. Jämnare än i premier league måste jag säga. På vilket sätt visar det inte att bredden är större i Spanien? Du säger att premier league har fler topplag. Tvärtom så är det engelska "mittenlagen" som inte håller laligastandard. Tror du att premier league är bättre bara för att det alltid är Arsenal, Man U, Liverpool och Chelsea som regerar eller? Det visar ju att resten inte kan hålla samma klass, som lagen i La liga lyckas med. Är du säker på att det verkligen är Premier league som har flest topplag? Det tycker inte jag. De "4" i England sticker bara ut mer och gör namnen stora, medans dem andra inte syns.
Las Palmas Pio pio
2007-10-19 19:30
Spiders

Tack för att du har tyckt (eller?) att jag är kunnig. Jag tycker forfarande att det finns en större bredd i spanska ligan än var det i engelska ligan. Som jag skrev innan så finns det en större sannolikhet att lagen i nedre halvan kan slå topplagen i Spanien än vad det gör i England. Exempel har vi i Arsenal som kunde gå igenom serien obesegrad för nåt år sen. Men om vi t.ex. tar sluttabellen i PL förra året så var poängskillnaden mellan 1:an och 10:an 37 poäng. I Spanien så var denna skillnad 26 poäng. Men som sagt min poäng till det hela är att det är förbannat svårt att jämföra olika ligor. Alla lag har inte samma förutsättningar, vissa har en miljardär som pumpar in pengar andra inte osv. Så det går inte att jämföra. Det jag ville belysa med mina exempel var hur löjliga exemplerna som ni angav var. =) Och du, NEJ jag gottar inte mig om Madrids framgångar, men vi måste ändå räkna in Madrid då det trots allt tillhör Spanien! ;-)
Barcelona Captain Fantastic!
2007-10-19 19:28
Jag förstår fortfarande inte varför dessa debatter fortsätter på svenska fans angående andra ligors överlägsenhet gentemot den andra? Alla ligor har sin positiva aspekter och mindre bra, fakta för att stärka ens påstående går att finna för det mesta i världen, om man får söka sig hur långt bak i tiden som helst.

Jag föstår att man älskar ens favorit liga och försöker få den överlägsen alla andra, men vissa tar det för långt, som om det skulle gälla livet att alla ska tycka och tänka som en själv. Och älska det man själv älskar...

Aja, Villareal imorrn. Hoppas spelet rullar på bra som det gjort hitills även om matcher efter landslaguppehåll och speciellt matcher på El Madrigal knappast brukar gå vår väg.

Jag hoppas på att den canteranon som startar imorgon (Bojan antagligen) spelar lika bra som Messi gjorde under sin debut säsong på den arenan. Man ler när man kommer ihåg problemen Messi gav Sorin, låt oss hoppas att Bojan ger Cygan samma problem :)

PS: Jag hörde att Rossi inte kan medverka och Guille Franco kommer att ta hans plats *ler* :D
Lukas.RP
2007-10-19 19:11
Spännande match mot Villareal nästa. Inte hängt med så mycket på senaste, hur ligger vi till med skador, avstängningar osv? Hur tror ni Rijkaard kommer formera sina mannar?

Visca Barça!
Atlético Spiders
2007-10-19 19:01
Pio Pio//

Jag trodde du kunde mer om Spansk fotboll än det du svarade och anledningen till varför dessa spanska lag spelat i CL, jag är besviken på dig då jag observerat dina så vanligtviss kunniga inlägg.
Anledningen till att så många olika Spanska lag spelat i CL är för att La Liga inte har någon stark top 4 som PL, La liga har en stark Top 3 som består av Real, Barca och Valencia, fjärden platsen i La Liga har alltid vart och är alltid öppen för vilka 7-8 olika lag som helst bakom top 3.
Detta visar inte att bredden är större i Spanien utan det visar att Spanien har färre topplag.
För det andra låg Middlesborough på 18 plats i PL när dom mötte Sevilla i final.

Om du frågar vart alla engelska lag var mellan 1999-2004 så får jag fråga dig var alla Spanska lag var mellan 1966-1992? Och vart har storklubben Barcelona vart mellan starten i CL/Europacupen 1956-1992 sen mellan 1992-2006? Eller sitter du som Barcasupporter och gottar dig i Reals framgångar?
Barcelona Barca style
2007-10-19 18:36
Ämne: jag tror om barcelon....om du slutar skriva då och då tror jag att han får chansen att spela mer
Las Palmas Pio pio
2007-10-19 18:19
Spiders och Magnito_perez

Som sagt att jämföra ligor går inte helt enkelt. Men de argument ni kommer med ibland är bara skrattretande. Magnito_perez säger: "Sen är det annat faktum att pl Har deltagit i 3 finaler i rad, kanske blir det för 4:e året i rad nu..." Vart var alla engelska lag sen 1999 till 2004 då? För då var inga med. Spanien har haft helspanskt final osv. samma år som det hade 3 lag av 4 i semifinal. Om nu mittenlag i England är bättre säger du, kan vi då dra ett exempel, för två år sen så var det två "mittenlag" som möttes i finalen. Sevilla - inte samma Sevilla som dagens lr förra säsongen - och Middlesborough? Hur gick det grabbar, kommer ni ihåh det? Ni verkar ju ha koll på statistik och resultat?


Iallafall tycker det är ganska befängt att hålla på och jämföra hit lr dit. Då man aldrig kommer att enas om nånting. Men något vi alla kan enas om är att bredden i Spanien är större i England. I Spanien kan bottenlag vinna mot topplag oftare än vad det händer i England. Och som sagt på senare år så har Englands representanter i C.League varit densamma; Arsenal, Man U, Liverpool och Chelsea. I Spanien då vi har mer bredd så har Villarreal, Celta, Deportivo, Valencia, Sevilla osv. spelat C.League..
Atlético Spiders
2007-10-19 17:34
L.Messi19//

Ska du räkna modern/nu tid så räknar man 5 år tillbaka, då har England haft 3 lag i CL final och Spanien haft 1 lag.
Ska du se till historiskt så har bara Real och Barcelona lyft CL/Europacupen från Spanien medans England har haft Liverpool, Aston Villa, Nottingham F, Man U som segrare om man ska prata om standarden i helhet.
Sen vet jag inte om man ska räkna med Rangers och Celtic i detta sammanhang, för i andra sporter tävlar man som Great Brittain, inte England och Skottland, enligt nationell lagstiftning får skotska lag spela i PL om dom vill, så då har man ännu fler meriter.
Sen har tydligen Nottingham Forest lika många CL/Europacup guld som Barcelona.
Jag gillar båda ligorna, men jag tror att i helhet håller PL högre klass än La Liga utanför top 6-7, det är bara min synpunkt.
Jag tror dom "vanliga" senaste årens mittenlag i La Liga skulle få det svettigt mot dom "vanliga" senaste årens mittenlag i PL som tex Everton, Tottenham, Newcastle, Man C, Blackburn, Aston Villa och Bolton.
Men en sak är jag säker på iallafall, Serie A utanför top 3-4 är ett stort skämt!
Valladolid Magnito_perez
2007-10-19 17:28
Pl mot laliga?

Det JAG skrev var iaf enbart att tyvärr har våra spanska lag förlorat mot de enegelska. Helt enkelt.


1 final de senaste 6 åren är ett faktum jag inte gillar.. Sen är det annat faktum att pl Har deltagit i 3 finaler i rad, kanske blir det för 4:e året i rad nu...
Barcelona Barcelona#7
2007-10-19 16:23
Messidonaa//

Det är bra att Rijkaard valde att inte ta med Ronaldinho för att han måste vila innan matchen mot Rangers på Tisdag.( Dom visar den på kanal6):D
Asså flyget blev sent och då är dom säkert trötta och då är det bra om han vilar.Nej Ronaldinho är ordinariespelare och han kommer att få spela nästan alla matcher resten av säsongen om han inte blir skadad. Det kan jag lova dig:D

+ Vi har spelar som kan ersätta Ronaldinho.(Dos Santos Och Bojan)
Barcelona L.Messi19
2007-10-19 16:14
Zabroza

Snälla PL har 4 lag som kommer med i CL resten i PL är inte så bra då eller?

Ta från 2000-2007 hur många gånger har ett spanskt lag varit med i final och hur många gånger har ett engelskt?
Så snälla lägg ner.
Barcelona Messidonaa
2007-10-19 16:11
jag tror om barcelona fortsätter att vila ronaldinho då och då, och bänkar honom då och då

då lämnar han laget tror jag.
Barcelona Sóm més que un club
2007-10-19 15:49
Ämne: Zambroza//

Ja, de....
Med statistik kan du bevisa vad som helst.
Tittar du pâ 2000-talet som är relativt färskt har engelska lag vunnit CL en gâng.
Du nämner att Arsenal krossade Sevilla hemma. Espanyol besegrade Sevilla pâ deras hemmaplan. Det är inte samma Sevilla i âr som i fjol, de ligger pâ 15:e plats, sâ jag citerar dig "men du kanske sitter dricker utgången mjölk hemma hos dig..."
Hur du än vrider och vänder pâ det är inte den engelska fotbollen högst rankad men det spelar ingen roll alla mâste tillstâ att det är drag i den engelska ligan just nu. Vi som har varit med ett tag vet dock att detta gâr i cykler. Snart kanske multimiljonärerna frân Ryssland, USA och Asien tröttnar pâ sina engelska leksaker och lämnar dem till sitt öde.
Barcelona Plаиктои
2007-10-19 15:27
alvo

El Clasico som gäller då va? ;)

OT: Vet tyvärr inte.
Annons: