/spanien/barcelona/forum/2312.aspx/spanien/barcelona/forum/2312.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Stright outa Barca
2016-03-14 21:58
Varför är de stora lagen i premier league besatta av att komma till championsleague varje år? förutom pengarna och locka stora spelare, När de val kommit dit, de skämmer ut sig bara.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-03-14 21:51
[QUOTE=Pep.G "Can you believe this guy" ]Leicesters presspel är fan Barca a'la 2009 [/QUOTE] Bruh...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-03-14 21:42
Den erkänt insatte och seriösa journalisten Javier Borda skrev ikväll en artikel om hur det ligger till med Qatar-dealen.

Enligt Borda är det ff lite kallt mellan parterna och han skriver att det förts en hel del samtal via Skype från huvudkontoret med andra sponsorer. Emellertid ska inga ens ha kommit i närheten av de €60+ miljoner som Bartomeu tackade nej till i höstas när han satte "hårt mot hårt".

Uppenbarligen kommer ex-presidenten Rosell att vara en viktig bricka i att få till stånd ett fortsatt avtal med Qatar, men om inte så kommer maktbalansen troligtvis att flyttas inom klubbens korridorer. Det finns ju som bekant flera direktörer som har personliga intressen i just Qatar.

Samtidigt skriver Diario Gol (en mindre seriös med dock katalansk källa) att ett hinder i vägen mot en avtalsförlängning med Qatar fortsatt stavas PSG och dess ägare som gärna ser att Barcelona dominans minskar genom en sämre ekonomi och därför utöver påtryckningar mot landsmännen i frågan.

Men det är bara att sitta lugnt i båten va...?
Barcelona Pep.G "Can you believe this guy"
2016-03-14 21:38
Leicesters presspel är fan Barca a'la 2009
Barcelona Barcadinho.
2016-03-14 21:28
Nej fan Espanyol. Det är Leicester nu samtidigt.
Karate Okazaki cyckelsparks mål.
Barcelona the cameroonians
2016-03-14 21:06
Klubbledningen informerar också att man bett förbundet om att finalen i CdR ska spelas INNAN klockan 19.00 när det går av stapeln söndagen den 22:a maj.

Skönt för de som ska upp och jobba dagen efter, då hinns det ju med ett och annat glas cava om det nu skulle bli vinst mot Sevilla på Vicente Calderon!
Barcelona the cameroonians
2016-03-14 20:53
Klubben verkar äntligen kunna genomföra en "sjungande" läktarsektion, så kallad "grada d´animació" efter att fått godkännande av ligaförbundet och polisen.

Tidigare har man inte kunnat garantera säkerheten på dessa läktare, mycket pga att (inbjudna eller ej) huliganer som Boixos Nois tagit sig in.

Läktaren är tänkt att byggas på den norra kortsidan och om de gamla planerna ligger fast ska den inhysa cirka 1400 personer vars syfte är att elda upp stämningen - bildligt talat...

Säkerhetskontrollen är tänkt att likna den på de andra arenor, Bernabeu, Mestalla m. fl, med hjälp av fingeravtryck etc.

Under sommaren kan grupper och penyas söka tillstånd för att få vistas på läktaren och det är tänkt att dra igång kommande säsong.

Positivt om det fungerar!
Barcelona Reymar
2016-03-14 20:21
Kröjjjf

Hoppas verkligen Espanyol torskar ikväll och åker ner för att aldrig återvända sen har dom även ett väldigt tufft spelschema framför sig. Själv ska jag kolla på Leicester- Newcastle, tabellettan mot den gamla favoriten Benitez som säkerligen kommer få det svettigt, även om han blir svettig bara genom att sitta.
Barcelona Kröjff
2016-03-14 19:22
Ni glömmer väl inte att titta på bottenmötet Granada - Espanyol klockan halv nio? Håller på Granada som vore det Barcelona i den matchen. Hög tid att äntligen se till att med gemensamma krafter, förpassa den beklämmande fotbollsvarianten av spanska inkvisitionen i Katalonien till historieböckerna, vad beträffar högsta ligan.
Barcelona Lion24
2016-03-14 19:21
LennyRomario

En spelare vet alltid vart han har sin tränare. Det första en spelare gör är att kolla hur är tränaren är, om han är disciplinerad, mysgubbe, hård o.s.v. Jag tror att spelarna känner mycket väl hur Lucho tänker. En tränare kan inte bara gå ut en dag och helt plötsligt säga ''nu kör vi''. Vi kan faktiskt spela på 92% och vinna nästan alla matcher för så bra spelare har vi. Vi har inte bara bra spelare på pappret, våra spelare är lojala mot klubben och sina lagkamrater. Jag rekommenderar dig att läsa de senaste presskonferenserna Lucho har gett, jag har inte tid just nu att leta fram något men i stort sett varje presskonferens kommer dig en indikation att det är nu Lucho vill se det bästa från sina spelare.

Jag tror att en spelare hör varenda ord ens egen tränare säger på en presskonferens. Eller så läser spelaren om det. Såna där saker som är väldigt små är stora i spelarnas värld, när tränaren säger att nu är det allvar! Ändringen på tonen är också en viktig faktor som spelarna kan känna av, t.ex hur tränaren motiverar en innan en match. När det tidigare var ''kom igen gubbar nu kör vi'' så är det kanske ''KOM IGEN GUBBAR NU KÖR VI!!!!!''. Förstår du vad jag menar? Kolla vårt presspel nu, kolla intensiteten i den. Vi har pressat tidigare men det har aldrig suttit 100. Nåt saknades i presspelet, nu ser man hur spelarna jobbar som djur. Så som jag har förstått Lucho så tror jag inte att man råkar hitta formen nu, jag tror att allt är planerat. Det kan man se på spelarna också.

papillon

Jag respekterar din åsikt. Du skriver: '' I den där förra matchen så hade det varit för amatörmässigt av högerbacken att följa med Munir vid en eventuell diagonallöpning samtidigt som Messi gör bort mittbacken och är på väg mot just högerbacken.''

De flesta misstag en spelare gör ser amatörmässiga ut. Nu i efterhand kan både jag, du och själva spelaren som är inblandad tycka att det är amatörmässigt. Men just när det pågår så hinner man inte tänka ''gör jag rätt eller fel''? Därför det går så fort, när det går fort, så är det logiskt att chansen till misstag ökar än när man står sitt och hinner tänka. Det spelar inge roll om det skulle se amatörmässigt ut, jag håller med dig, men just då, på plats, när det sker så tänker man inte så. Man kan vara smart med facit i efterhand. Sen vill jag bara säga att Munir inte skulle ta den löpningen samtidigt som Messi gör sin gubbe. Munir borde ha tagit initiativet att ta den diagonala löpningen INNAN Leo gör sin gubbe, då tror jag inte högerbacken hinner och tänka ''ska jag följa med honom (Munir)'', ''men Messi kanske gör sin gubbe så det är bästa att jag stannar kvar''. Det är omöjligt. 98% att det blir fel för den spelaren. Om man inte har en viss taktik då (zon-försvar).
Barcelona Liunil Masse
2016-03-14 18:44
[QUOTE=Vlom]Att man ej vill ha Ricardo Rodriguez innebär förstås inte att man skulle vilja se Adriano kvar hos ingen, varken jag eller personen bakom signaturen "Reymar" har ens sagt det. Har nämligen tyvärr svårt att se varför brassen skulle vara beredd att värma bänk och agera back-up när han har kunnat tagit en startplats hos de allra flesta storklubbar i Europa. [/QUOTE] Brassen? Schweizaren menar du väl? Alba behöver konkurrera med någon som är på någorlunda samma nivå. För 24M är det verkligen värt ett försök, vill Rodriguez inte komma för han vill vara ordinarie so fine.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2016-03-14 17:59
@Vlom:


Du börjar i fel ände. Det var ledningen som trots att de visste vilken situation laget var i, pressade Alves att skriva på ett kontrakt som var mindre värt än andra förslag han hade. Han stannade i princip bara för hyllningarna han fick på Camp nou i ceremonin efter trippeln. Klubben har behandlat Alves sisådär emellanåt, trots att han numera är legend i Barca. 8 år som startspelare, 3 CL, 5 Ligor säger sitt. Klubben höll på slarva bort honom i sommar och staden Barcelona lyckades få en av sina favoriter att stanna. Galet hur populär Dani är på Camp nou.

Som sagt, det du skriver stämmer inte.
Vlom
2016-03-14 17:44
@Liunil Masse:


Att man ej vill ha Ricardo Rodriguez innebär förstås inte att man skulle vilja se Adriano kvar hos ingen, varken jag eller personen bakom signaturen "Reymar" har ens sagt det. Har nämligen tyvärr svårt att se varför brassen skulle vara beredd att värma bänk och agera back-up när han har kunnat tagit en startplats hos de allra flesta storklubbar i Europa.
Barcelona papillon
2016-03-14 17:43
Lion24

Kom igen nu, det är två helt olika situationer och positioner.

1. I den där förra matchen så hade det varit för amatörmässigt av högerbacken att följa med Munir vid en eventuell diagonallöpning samtidigt som Messi gör bort mittbacken och är på väg mot just högerbacken.

2. Mot Getafe står Messi på höger sida och vänd inåt. Löpningen som Iniesta och Munir? tar är för att öppna upp ytan framför Messi då han nästan alltid bryter inåt rättvänd. Nu hänger inte backarna med men backen som följer Iniesta gör fel och rätt på samma gång. Såg inte matchen men de verkar köra med 5-backslinje i försvar? Mittbacken förväntar sig nog att ytan bakom honom ska täckas upp av sin högerback, som dock missar markeringen på Neymar.

Hur som helst, mycket bra rörelse vid den situationen.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Liunil Masse
2016-03-14 17:28
[QUOTE=[Carles Puyol 5]]De vi behöver är minst 2 bra mittbackar, en bra anfallare som kan tänka sig backUp till MSN [/QUOTE] Nej. Vad vi behöver är EN bra mittback (Laporte eller Marquinhos). Mathieu o Mascherano är fullt dugliga back-ups. Sen behöver vi en bra vänsterback (Rodriguez eller Gaya) som kan konkurrera med Alba. Vad gäller anfallet så är det en striker vi behöver. Soriano hade varit bra. Kanterna på anfallet har vi Munir, Denis Suarez och Rafinha som kan lira där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-03-14 17:16
"Just nu så verkar det som att Lucho har lagt till den där höga växeln som jag har pratat om hela säsongen. Det är alltså tills nu Lucho väntade. Jag kände hela tiden att Lucho sparar tid och energi." Jag håller med om att vi är i bättre form än på länge. Men jag har svårt att se att detta är något som är med flit, att Lucho nu kommenderat att högsta växeln ska läggas in. Eller säg så här, det är klart att det är med flit vi är bra nu, men var det med flit vi inte vara lika bra tidigare? Och skulle det i så fall verkligen bero på att Lucho kommenderat att någon högre växel ska läggas in? Har han tidigare bett spelarna gå på 92%? Eller bara rent allmänt ta det lite lugnt? Att det finns formtoppning vet vi ju onekligen genom friidrott, längdskidor osv. Men vet i även att de påfallande ofta totalt missar sin formtopp, och att de kommer till ett OS/VM och är inte just på topp. Den formtoppningen förenklat är ju att man tränar hårt (uppbyggnadsperiod), sedan lättar man på träningsbelastningen (men inte intesiteten) en tid och ger musklerna chansen att bygga upp sig, och så förhoppningsvis exploderar man när det är dags för den viktiga tävlingen. Men som sagt, E N elitidrottare har svårt att toppa sin form, så hur ett helt lag med spelare skulle lyckas med det vet jag inte. Eller så är det inte så du menar, utan bara att Lucho tidigare sagt åt dem att ta det lite lugnare och nu talar han om att det är dags att varva upp. Jag måste säga att jag oerhört tveksam. Se bara vad som hände med Pep och Bayern första säsongen när de vann ligan rekordtidigt. Då släppte Pep lite på kraven och det blev ju en total katastrof hela våren.
Barcelona [Carles Puyol 5]
2016-03-14 17:16
De vi behöver är minst 2 bra mittbackar, en bra anfallare som kan tänka sig backUp till MSN
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2016-03-14 17:04
Ricardo Rodriguez är ju sanslöst bra och dessutom rätt annorlundu mot Alba han har dessutom fysiken.

Finns knappast ett bättre alternativ jag skulle kunna tänka mig Gaya men han är sämre och mycket dyrare...

Alaba verkar ju vara körd nu eftersom han verkar förlänga med super Bayern.
Barcelona Lion24
2016-03-14 17:03
Bosketts

Jag är mycket svag för Samper. Jag tycker att han ser ut som en blandning av Busi och Xavi. Samper är redan nu en extremt smart spelare, titta bara på hans rörelser. Det är riktigt bra egenskap att ha när man är så ung. Köper man Pogba istället för att utveckla Samper blir jag uppriktigt sagt riktigt besviken. Nu får Samper oftast spela på Busis position i A-laget men jag hade gärna velat se honom som en Xavi typ.

Suarez gillar jag också väldigt mycket. Påminner mig om Iniesta. Tänk ett mittfält med Samper-Busi-Suarez i framtiden. Då måste utvecklingen gå och rätt håll för båda spelarna också men även en tränare som tror på dom. Om inte Samper spelar som CM så ser jag det som mycket svårt för dom att bli så avgörande som dom kanske kan vara i framtiden med Lucho som tränare. I Luchos Barca så dominerar inte mittfältarna spelet utan dom är mer alibispelare för dom tre där framme. Rafinha har visat sig vara pålitlig, han passar klart bättre i Luchos system. Jag gillar Rafinha, kan spela på olika positioner men är också en lojal spelare.

Munir vet jag inte riktigt vart jag har. Han har gjort det helt OK de senaste matcherna (egentligen är det målen som räddat honom). Ser honom mer som en central forward än en ytter. En utlåning av honom hade suttit bra så man kan se honom given i ett mindre lag och se hur han presterar då. Jämfört med de andra spelarna så har Munirs väg varit lättast men även svårast. Han har gått direkt upp till A-laget men har inte fått spela lika mycket som dom andra. Halilovic är jag ett stort fan av, påminner mig om Messi men ska jag vara helt ärlig så ser jag ingen plats för Halilovic, varken nu eller i framtiden. Jag ser Alen som en 10:a eller en högerytter. Det finns ingen riktigt 10:a i Barca och det har inte funnits på väldigt länge (förutom Messi som spelar på olika positioner men det är Messi). Vi spelar som bekant 4-3-3 och i det systemet finns ingen naturlig 10:a. Som högerytter kan han spela men ska han konkurrera med en spelare som aldrig vilar?

Därför ser jag ingen plats i honom hos oss. Som central mittfältare ser jag inte alls han som, långt ifrån. Missförstå mig inte, jag gillar grabben riktigt riktigt mycket men jag vill också att han ska spela, utvecklas och kanske bli en världsspelare för han har potential. Men det finns inga platser i Barca. Jag hoppas att man trycker in honom nånstans på plan men jag har mycket svårt att se det. Vem som blir viktigast? Mycket svår fråga, allt beror på utvecklingen, speltiden, självförtroendet och så vidare. Mycket som ska spela in men jag har ett gott öga för Samper :).
Barcelona Liunil Masse
2016-03-14 16:59
[QUOTE=Vlom]Ricardo Rodriguez är Bundesligas kanske bäste vänsterback och har gjort det strålande för Wolfsburg under de senaste några säsongerna. Han är på tok för bra för bänken och skulle kräva startplats, något som är förstås otänkbart av naturliga skäl. Däremot skulle jag bli bedrövad ifall om han bestämde sig för att gå till Real Madrid, skulle höja deras vänsterkant avsevärt istället för Marcelo som fortfarande brister när det gäller positionering och andra fundamentala defensiva aspekter som man förväntar sig utav från en vänsterback. [/QUOTE] Ja men visst låt Alba konkurrera med Adriano i fortsättningen, det är ju jättesvårt för Alba att konkurrera ut honom... Det gynnar varken Alba eller laget att inte ha en bra back-up på vänsterbacken förstår du väl?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-03-14 16:53
[QUOTE=Reymar]Liunil Masse Varför skulle han kommer till Barca när Alba är klart bättre? Varför slösa så mycket på en spelare som kommer värma bänken? [/QUOTE] Vi är Barca, en back-up till Alba ska inte vara en avdankad Adriano utan någon som är grym. 24M är dessutom en bargain. Men visst vi kan göra som du vill o kolla på när Bayern eller Real värvar honom o vi står kvar med Adriano.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2016-03-14 16:50
Just nu verkar det som det står mellan två mittbackar Marquinhos samt Laporte.

Båda blir svindyra att lösa Laporte runt 500 miljoner i runda slängar utköpsklausulen.Man C samt United vill lösa den också.

Enligt mig ska man jaga honom så mycket man kan och göra klart han så snart som möjligt.Starkare,vänsterfotad,mer rutinerad,kan la liga

De två fördelarna jag kan komma på med Marquinhos är hans snabbhet och säkert polare med Neymar sedan är det inget mer.Går han ens att köpa från PSG?

Hoppas inte vi jagar honom City värvar Laporte och han väljer att stanna i PSG.

Jag säger och har sagt det förut Laporte all the way all in och det nu!

Han har flörtat med Barca hans agent är Puyul vad är poroblemt?

Lös nu så är allt annat de lyckas lösa i sommar bonus!
Barcelona Lion24
2016-03-14 16:42
Andresito

Det bästa sättet är att stanna på sin zon/position enligt mig, för då kan man aldrig bli utnyttjad av motståndarens rörelser, men ibland så spelar inte det heller någon roll om motståndaren är för bra. Velasquez följer Arda extremt lite (om ens det). Velasquez som inte gjorde något fel stannade kvar på sin zon. Han kunde följa med Arda men då hade ett stort hål bakom honom utnyttjats. Ska Vergini släppa Iniesta till Velasquez? Absolut. För det är inte Verginis zon längre, det är inte längre hans ansvar. I zon försvar så har alla ansvar för sin egen zon. Man ska aldrig kunna bli utnyttjad av motståndarens rörelser då, om motståndaren däremot dribblar genom en så kan man inte göra mycket. Velasquez stod helt rätt och han följde inte riktigt med Ardas rörelser, han följde bollen mer. Titta och jämför skillnaden mellan Getafes vänsterback och Velasquez och sedan högerbacken i Getafe och Vergini. Vänsterbacken och Velasquez står helt rätt, det finns knappt någon yta mellan dom eftersom dom är så tighta. Arda försökte lura Velasquez men Velasquez gick inte på det. Vergini däremot lät sig luras av Iniestas rörelser.

Jag tror inte att Sergi backar bara för att bredda. Jag håller inte riktigt med. Jag tror att själva händelsen var planerad av Sergi. Han vet att Leo är kapabel till att ''läsa'' Sergis tankar, alltså förstå vad Sergi gör. Det handlar om att lita på sina lagkamrater. Det handlar också mycket om självförtroende. Dagens Sergi med all världens självförtroende vågar göra sånt, förut så alibispelade han. Men annars så tror jag det var fullt medvetet från hans sida.
Vlom
2016-03-14 16:28
S. Ramos will not miss the game vs Barcelona, as the referee didn't include in his report that he stayed on the pitch after the red card.

Vlom
2016-03-14 16:26
@Liunil Masse:


Ricardo Rodriguez är Bundesligas kanske bäste vänsterback och har gjort det strålande för Wolfsburg under de senaste några säsongerna. Han är på tok för bra för bänken och skulle kräva startplats, något som är förstås otänkbart av naturliga skäl. Däremot skulle jag bli bedrövad ifall om han bestämde sig för att gå till Real Madrid, skulle höja deras vänsterkant avsevärt istället för Marcelo som fortfarande brister när det gäller positionering och andra fundamentala defensiva aspekter som man förväntar sig utav från en vänsterback.
Vlom
2016-03-14 16:19
@Santiago Cazorla:


Detta är alltså samma Alves som under hela förra säsongen väntade ut med att skriva på ett nytt kontrakt, fullt medveten om den sitsen som vi hade p.g.a. registreringsförbudet och att vi skulle tvingas gå med på brassens löneförfrågan.

Om Alves inte vill figurera i media, så kan han lika gärna lägga skorna på hyllan eller åtminstone återänvda till Bahia för att fortsätta spela fotboll och därmed slippa rampljuset. Ett faktum som många spelare på den europeiska toppen måste leva med.
Barcelona Reymar
2016-03-14 16:18
Liunil Masse

Varför skulle han kommer till Barca när Alba är klart bättre? Varför slösa så mycket på en spelare som kommer värma bänken?
Barcelona Andresito
2016-03-14 15:57
Lion24

Vergini, som ju är en erkänd sopa, gör rätt i att följa Iniesta, ska han släppa Vampyren till Velazquez som har fullt upp med Arda? Det är ju helt och hållet Buendía #32's uppgift att följa Neymar då han ändå inte har någon annan att markera. Han hamnar helt enkelt på efterkälken och det är kanske inte så konstigt med tanke på att han är 19 år och endast spelat en handfull matcher i La Liga. Buendía är i grund och botten en mittfältare.

Sen tycker jag att du överanalyserar Sergi Robertos rörelse. Han backar mot kanten för att bredda och för att få bollen på fötterna, när Messi rör sig mot honom ser han att det uppstår en yta och så börjar han springa. Inte svårare än så.
Barcelona Liunil Masse
2016-03-14 15:53
BREAKING: @SPORTBILD & local paper @WN_Wolfsburg say Ricardo Rodriguez's release clause will be just €24m in June. Sign him!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2016-03-14 15:48
Väldigt intressant intervju med Alves.
Annons: