/spanien/barcelona/forum/2306.aspx/spanien/barcelona/forum/2306.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Vlom
2016-03-14 16:19
@Santiago Cazorla:


Detta är alltså samma Alves som under hela förra säsongen väntade ut med att skriva på ett nytt kontrakt, fullt medveten om den sitsen som vi hade p.g.a. registreringsförbudet och att vi skulle tvingas gå med på brassens löneförfrågan.

Om Alves inte vill figurera i media, så kan han lika gärna lägga skorna på hyllan eller åtminstone återänvda till Bahia för att fortsätta spela fotboll och därmed slippa rampljuset. Ett faktum som många spelare på den europeiska toppen måste leva med.
Barcelona Reymar
2016-03-14 16:18
Liunil Masse

Varför skulle han kommer till Barca när Alba är klart bättre? Varför slösa så mycket på en spelare som kommer värma bänken?
Barcelona Andresito
2016-03-14 15:57
Lion24

Vergini, som ju är en erkänd sopa, gör rätt i att följa Iniesta, ska han släppa Vampyren till Velazquez som har fullt upp med Arda? Det är ju helt och hållet Buendía #32's uppgift att följa Neymar då han ändå inte har någon annan att markera. Han hamnar helt enkelt på efterkälken och det är kanske inte så konstigt med tanke på att han är 19 år och endast spelat en handfull matcher i La Liga. Buendía är i grund och botten en mittfältare.

Sen tycker jag att du överanalyserar Sergi Robertos rörelse. Han backar mot kanten för att bredda och för att få bollen på fötterna, när Messi rör sig mot honom ser han att det uppstår en yta och så börjar han springa. Inte svårare än så.
Barcelona Liunil Masse
2016-03-14 15:53
BREAKING: @SPORTBILD & local paper @WN_Wolfsburg say Ricardo Rodriguez's release clause will be just €24m in June. Sign him!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2016-03-14 15:48
Väldigt intressant intervju med Alves.
Barcelona Lion24
2016-03-14 15:07
Tänkte visa två sekvenser från Getafe matchen (länktips).

Den ena är från minut 05:23 (matchens tid, alltså inte Youtubes). Jag och skribenten papillon hade en diskussion angående om Munir skulle tagit en diagonal löpning innan Leos första mål mot Eibar. Vad jag förstått av skribenten så behövde inte Munir ta den löpningen eller det var inte fel. Med facit i hand så var det inte fel, men det skulle underlätta jobbet för Leo. Skribenten skrev också att Munirs närmsta försvarare inte hade behövt följa med Munir i löpningen och därmed släppa sin zon. Jag säger tvärtom.

Stanna vid 05:23 när Messi har bollen. Getafes backlinje är ganska stabil, den är inte hel rak, men det är inte mycket yta som skiljer mellan försvararna. Dom är ganska täta och stabila. Den viktigaste spelaren att följa är inte Leo eller Ney, det är Iniesta som gör jobbet i tysthet, som ingen lägger märke till. Iniesta tar enbart den där diagonala löpningen när Leo har bollen. Förr i tiden så tog nästan alla spelare en löpning när Xavi hade bollen rättvänd men nu har Messi tagit hans roll också på plan. Eftersom Iniesta tar den där löpningen så stör han nummer 5 i Getafes backlinje, han som är närmast honom. Iniesta frågar: ska du med eller ska du stanna? När Getafes nr 5 i efterhand tittar på matchen så tänker han säkert: fan vad dum jag var, varför följde jag med? Men likt förbannat så kommer han göra i stort sett samma sak nästa match som spelas, allt sker omedvetet.

Den yta som Iniesta skapar är inte så stor men det är tillräckligt för att Leo och Ney ska kunna utnyttja den där lilla ytan som nummer 5 släpper. Följ också nummer 5 i Getafes backlinje under hela situationen. Stackarn får tre problem: Messi, Iniesta och Neymar. Högerbacken (nummer 32), gör inte saken bättre att han inte följer med Ney men jag är mycket tveksam ifall han hade kunnat göra nånting ändå eftersom Ney avslutar på nummer fems zon.

Sergi Roberto har gjort enorma framsteg den här säsongen. Men vad har Sergi utvecklat? Passningsspelet är nästan likadan, tekniken är precis likadan. Sergis enorma utveckling beror på en sak: smarthet. Han är mycket smartare än förut och jag tror det är därför Lucho gillar honom så mycket. Sergi är en lojal spelare som varje tränare vill ha. En spelare som kan spela på flera olika positioner men som gör precis det tränaren vill att han ska göra, hela tiden. Ett bevis på hans smarthet är vid övertid på 45:00 (00:31) på matchens tid. Återigen har Leo bollen och Sergi försöker skapa yta åt sig själv och lura motståndaren. Vad han gör är att han går ut mot kanten för två olika anledningar: 1. ta med sig sin försvarare så att yta uppstår bakom honom, 2: för att ''störa'' motståndaren, alltså att Sergi ska vara rörlig och att motståndaren får då svårare att hålla koll på honom. När Sergi joggar ut mot kanten så tar han en löpning på den lilla yta som motståndaren har släppt. Han kommer också rättvänd med full fart vilket gör det svårare för motståndaren att hänga med.

Just nu så verkar det som att Lucho har lagt till den där höga växeln som jag har pratat om hela säsongen. Det är alltså tills nu Lucho väntade. Jag kände hela tiden att Lucho sparar tid och energi. Vi är bekväma i ligan och jag tror att det försenade ''processen''. Det är äckligt imponerande att vinna borta mot Arsenal när man ''väntar'' på sin bästa period. Jag säger inte att det blir trippeln igen men som det ser ut just nu är vi ruskigt bra. Jag vill se all-in från hela laget nu, även om ligan blir matematiskt avgjord, det gäller att hålla en hög tempo i kroppen på en jämn och stadig nivå.
Barcelona messiooooxavii
2016-03-14 13:43
Är det bara jag som inte vill att rundningsmärket ramos blir avstängd mot oss? Ser mycket hellre Ramos och Pepe mot oss än Varane och Pepe.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2016-03-14 13:11
Enkos,

Med all respekt, vi förstår dig, du ogillar Ronaldo. Det förstod vi de första 200 gångerna du skrev inlägg om hur oviktigt Ronaldo är.

Vi har nog alla RELATIVT (viktigt ord i denna kontext) lika syn på Ronaldo. Det är liksom ingen idé att älta det om och om och om och om igen.

Skickar istället över en fråga (som övriga skribenter också får lov att svara på givetvis):

Vem av talangerna kommer om tre säsonger vara viktigast för BARCELONA?

1. Samper
2. Suarez
3. Rafinha
4, Munir
5. Halilovic
6. Någon annan
Barcelona Diar Shekha
2016-03-14 10:55
Det florerar mycket rykten på TW att Fiorentina kommer köpa Christian Tello i sommar. Alex Song's kontrakt löper ut i sommar och vi kmr inte få en krona för honom. Det är helt otroligt att vi på 3 transfersfönster inte lyckats sälja honom och de där 19 miljonerna(I Euro) är någonstans i sjön. En som Martin Montoya bör med säljas för killen har ingen framtid hos oss.
Barcelona neymar JR
2016-03-14 10:29
Bara för att ta ett exempel gå ner på 5 backslinje mot LAS Palmas. Samtidigt ha en idiot som ramos i laget som blir utvisad en minut efter, komedi på hög nivå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-03-14 10:28
Det är väl bättre för Madrid ifall inte ramos spelar? Han är en säkerhetsrisk och livrädd för Messi, inte konstigt att han "vill" missa el classico. Jisses vad skyddad zidane är, benitez gjorde det betydligt bättre med halva truppen emot sig. Han har tillräckligt med bra spelare för att vända den negativa trenden. Han kommer inte bli långvarig....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Erik Satie
2016-03-14 10:21
Ronaldo förtjänar inga hyllningar så som han beter sig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2016-03-14 09:29
enko: Jag har inte ifrågasatt din statistik utan den stämmer väldigt bra och tycker även om att du skriver ner resultat i matcherna som berör Barca. Förenklat mitt liv, slipper gå in på flera appar utan får det här. Tackar för det! Men har otroligt svårt för det här med att ta upp Ronaldo efter varje match, det är uttjatat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2016-03-14 09:05
DM1982 Det är väldigt konstigt att domarna jämt och ständigt glömmer att skriva ner viktiga detaljer i sina rapporter. Dom glömmer ju liksom inte skriva ner händelser i rapporten efter matchen är slut när Barcelona spelar. Nej, ramos kommer inte missa el clasico! Dom kommer se till så han är tillgänglig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-03-14 09:00
Atletico har gjort 45 mål men ligger fyra poäng förre Real som gjort 83 mål. Fattar Viggo saken ??!!
Barcelona enkos
2016-03-14 08:57
Viggo Gå genom alla de 29 omgångar och noga kolla hur mycket har han varit nyttig för Real . Hur många matcher han avgjort eller räddat poäng åt Real. Gör 5 och 4 i en match men osynlig när Real behövde poäng. Därför ligger Real där de ligger. Ex Messi har gjort mål eller assisterat i 17 av senaste 18 matcher !!! Hellre 1 mål där laget vinner 3 poäng än 5 där man vinner lika många poäng men sedan 0 när laget tappar. Fortsätt vara bitter !
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2016-03-14 08:42
Oerhört onödig diskussion. Återigen ska vi prata om Ronaldo. Så fort han inte gör mål så ska det kommenteras. Tyck vad ni vill, men har man sett Ronaldo på senaste tiden har man sett ett lyft. Han har börjat göra sin gubbe igen, något vi inte såg på 2-3 säsonger. Jag har argumenterat emot Ronaldo många gånger och sagt att han är sämre än många påstår. Men härinne spenderar jag mer tid på att skydda honom pga (ursäkta mod för språket) idiotiska inlägg och kommentarer.

Tröttsamt att läsa om Ronaldo hela tiden, speciellt när det är enögda kommentarer som bara är där för att sprida ilska och ingen kunskap.
Barcelona enkos
2016-03-14 08:02
papillon

I ligan har jag frågat? !
Skriver du på SF innan du tvättat ansiktet?
Barcelona papillon
2016-03-14 07:56
enkos

Mot Roma i CL?

Är detta det första du tänker på när du går upp på morgonen?
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona enkos
2016-03-14 07:49
Har Ronaldo gjort ett mål i år där Real vann eller räddade oavgjort? Det är bara inte klokt att han är totalt osynlig när Real förlorar, spelar oavgjort eller vinner knappt som igår. Förra gången räddades Real av Modric och igår av en Casemiro. Ronaldo gör bara mål när Real vinner med 7-1, 6-0 m m. Alltså överdkottsmål när hans mål är helt betydelselösa. . Att hans fans inte fattar.
Barcelona DM1982
2016-03-14 07:22
[QUOTE=Vlom]COPE: Ramos could have another match added to suspension (would mean missing El Clasico) for not going to the dressing room when sent off. [/QUOTE] Domaren har tydligen inte skrivit upp det i sin rapport så han kan inte bestraffas för det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-03-14 00:26
BREAKING: David Alaba will extend his contract at Bayern until 2021 [Bild] Tråkigt...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-03-14 00:14
@Vlom:

Låt honom spela. Finns inget bättre än köra över Real med sitt bästa lag så de inte snackar bort sig sen och hittar på ursäkter. . Kanske Ramos själv är rädd att spela El clasico därför gjorde som han gjorde.
Barcelona enkos
2016-03-14 00:04
@Vlom:
Denna omgång har siffran varit ca : Malaga 20 000 Rayo 11 000 Celta 18 000 Levante 20 000 Las Palmas 26 000 Bilbao hittar inte uppskattar 40 000 Sevilla 35 000 Atletico 45 000 Barcelona 87 500 men anglofiler väntar på att visa när Eibar och Getafe alltså spelar hemma. .
Vlom
2016-03-14 00:00
enkos

Haha, kollade igenom de gamla artiklarna hos AB och du har fan rätt. Det skulle inte se särskilt bra ut för deras hatkampanj mot La Liga ifall om positiva publiksiffrorna syntes...
Vlom
2016-03-13 23:58
COPE: Ramos could have another match added to suspension (would mean missing El Clasico) for not going to the dressing room when sent off.
Barcelona enkos
2016-03-13 23:23
Vlom AB brukar under sina artiklar lägga fakta med målskyttar och publiksiffran dock inte alltid, som igår och idag. tex i denna artikel finns fakta.
Vlom
2016-03-13 23:19
@enkos:


Jaså, vart har du läst de senaste publiksiffrorna?

Säger förstås inte att du har fel, men vore bra med en källa som jag kan använda för referens varje gång någon ska anmärka La Ligas låga publiksiffror.
Barcelona Reymar
2016-03-13 23:14
Yes! Barca mot Arsenal visas på TV3!!
Barcelona enkos
2016-03-13 23:08
Har ni märkt hur anglofiler från AB avsiktligt gömmer undan fakta om publiksiffror i La ligan när det är bra siffror överallt, bla Atletico igår och 87 533 I Barcelona . .idag i Bilbao , Sevilla m m.. Men anglofiler "stolt" visar när det är hemmamatcher för Getafe och Eibar med låga publiksiffror. .
Annons: