/spanien/barcelona/forum/2292.aspx/spanien/barcelona/forum/2292.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Davids3
2016-03-01 16:57
Läste precis att vi faktiskt bara har släppt in ett mål via nick på hörna denna säsong, detta mot Leverkusen. De som minns vet att detta var ett stort problem tidigare säsonger där alldeles för många mål släpptes in på detta sätt.
Vi belyser dock sällan de positiva förändeingarna utan är bra på att kritisera när laget spelar dåligt!
Barcelona Andresito
2016-03-01 16:47
LennyRomario neymar JR har sagt det mesta som jag själv hade svarat på det du skrev. Jag måste dock med all respekt poängtera hur fel du har när du säger att Arda först och främst är en slitvarg. När jag hör slitvarg så tänker jag på spelare som Kuyt, Matuidi, Keita och Milner. Spelare som springer sockorna av sig och som inte bryr sig ifall de har fysisk/psykisk energi kvar att kunna dra en spelare i slutskedet av en match. När vi pratar spelartyper så skulle jag placera Arda i samma fack som Silva, Modric, Iniesta, James, Mata osv. Med andra ord en spelare som vill ha bollen på fötterna och som vill skapa något framåt, antingen genom skott, en dribbling eller en passning, beroende på vilket namn man bär på ryggen. Det är snarare Simeone som gett den falska bilden. För vem i Atlético sliter inte? Precis som du svarade mig, svarar jag dig: om man hade velat ha en slitvarg så hade man kunnat få en bättre spelare för det priset.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-03-01 15:46
neymar JR

Som du är inne på så lägger de flesta av oss stor vikt vid att de haft 6 månader på sig att träna med truppen innan de väl fick spela ( Arda och Vidal). Därför har man större krav på att de ska leverera i ett tidigare läge. Jag ger dem delvis rätt för detta men menar också som du att de saknat matchrytmen och att få spela i "skarpt läge" under denna period. Det är inte samma sak att spela ihop sig på träningar.
Barcelona neymar JR
2016-03-01 14:14
Lennyromario Men det är lite det som är charmen med arda. Att vara en sådan grovjobbare men ändå besitta den tekniken/kreativiteten. Men minst sagt har han varit kall än så länge, han är nästan för glad för sitt eget bästa. Han behöver tända till rejält och vakna upp från drömmen. Under atletico tiden gjorde han lite som han ville med vår backlinje men hämnades rejält av den defensiva taktiken. Vi glömmer snabbt att rakitic hade oerhört stora problem på mittfältet. Det var inte förrän till våren han hittade rätt. Vi tar ju nästan föregivet att arda&vidal redan har acklimatiseras pga deras första 6 månader långa försäsong. Men dem bägge saknar matchrytmen som man aldrig kan få under en träning.
Postat via SvenskaFans-appen
Fuerza
2016-03-01 14:04
Jag tycker att Arda är en fantastisk truppspelare. Kan inte se honom som startspelare ännu. Vi glömmer bort att han bara varit tillgänglig för spel under två (!) månaders tid. Det tar tid tills man hittar ett flyt i laget. Nu får man helt enkelt hoppas att Arda nöjer sig med att spela färre matcher än vad han gjorde i Atletico.

Om vi tänker oss en säsong på 60 matcher tycker jag att fördelningen skall vara följande sett till dagsform/prestationer:

Rakitic. Startar 40 matcher, hoppar in i 10, vilar 10.
Arda: startar 20 matcher, hoppar in i 20, vilar 20.
Barcelona LennyRomario
2016-03-01 14:02
@neymar JR:
Så du tror att Lucho tagit fasta på Ardas spel i Turkiska landslaget och det är det spelet han vill att Arda ska spela i Barcelona? Inte att Lucho tagit fasta på Ardas fyra år i At Madrid och att det är en sådan mittfältare han vill ha? En som främst är aggressiv och jobbar åt båda hållen? Jag säger inte att du har fel alltså, bara undrar. Angående Rakitic så håller jag med dig om att många poäng nog är från fasta. Och samma sak vad gäller Iniestas siffror. Men Iniesta ser jag varje vecka i spelet och vet att han är ytterst kreativ. Den känslan kan jag inte påstå att jag fått av Arda i At Madrid. Jag säger inte att jag har rätt, men det är intressant att man kan ha så olika bild av en och samma spelare.
Barcelona papillon
2016-03-01 13:39
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^

Just för att jag har spelat/spelar fotboll och inte är någon "hobbytittare" så kan jag säga att "täcka upp för sin medspelare" inte är detsamma som att släppa sin markering helt, och speciellt inte som mittback.

Mathieu är helt klart felplacerad, han står för långt ifrån sin markering bakom. Med tanke på att Pique står på rätt sida sin markering (på gränsen) så finns det ingen anledning för Mathieu att "tjuva" så mycket.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona *hjärta* el Jefecitos hesa röst
2016-03-01 13:07
@Rambla~:


Vilket påminner mig om att "världens bästa lag" har haft 13 tränare på 12 år.
Barcelona neymar JR
2016-03-01 12:27
Lennyromario Än värre blir det om du tar fram iniesta stats som också kommer "motsäga" själva spelaren. Inte kan man tro att iniesta är en kreativ offensiv mittfältare med sin statistik.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-03-01 12:25
Lennyromario Då ska du se arda i Turkiet och inte hur han var i atletico. Skiljer ett och annat mellan dom 2 lagen likt hur det skiljer enormt mellan Barcelona och atletico. Att han underkastade sig Simone såpass länge och gjorde det jobbet för laget skall inte nedvärderas eller definiera spelaren i helhet. Arda är en kreativ och bolltrygg spelare, men i Barcelona visar han för mycket "respekt". Sen skulle jag säga att 40% av rakitics assist i Sevilla kom från fasta situationer. Inte för att ta något från kroaten dock..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-03-01 12:18
@Andresito:
Wow. Att vi kan ha så olika bild av en och samma spelare. I min värld är inte Arda Turans främsta signum att han är en kreativ spelare. Jag skulle snarare kategorisera honom som en slitvarg. Det finns i stort sett inga likheter mellan Arda och Iniesta. Möjligen att han värvades för att spela på Iniestas position, men absolut inte för att han är en liknande spelare. Utan snarare för att Luis Enrique tycks ha valt en riktning där mittfältet fylls av fler spelare som "kan ta grovjobbet" och så får de där uppe sköta finsnickeriet. Jag kan inte tänka mig att Ardas främsta uppgift är att luckra upp försvar. I så fall är det ju en ännu sämre värvning än vad det redan är, finns ju väldigt många bättre alternativ för den summan. Arda gjorde 13 mål och 18 ass på fyra säsonger i At Madrid. Raktic gjorde 34 mål och 42 ass på fyra säsonger i Sevilla. Nu är ju visserligen At Madrid ett mer defensivt lag i grunden, men det är ju ändå stora skillnader på de siffrorna.
Barcelona Rambla~
2016-03-01 11:56
Ramón Calderón: "Zidane es el López Caro de 2006"

Ouch :)

Källa:Cadena SER
Barcelona Vronskij
2016-03-01 11:34
@Vronskij:


Haha, fick syn på en bild på twitter hur han firar Messis 1-1 mål :D

Barcelona BlueRed
2016-03-01 10:23
Denne Koulibaly ser ut att vara riktigt bra, även fast det är på Youtube, där man kan få Guti att framstå som Xavi. Dock så är jag inte imponerad över alla dem där dribblingarna han bjuder på, framförallt inte när han är siste man. Antagligen är han smart nog att låta bli att göra dem om han nu skulle hamna i Barca. lär väl fatta att det inte funkar med vår backlinje som oftast står betydligt högre upp än de i Italien (5 målvakter).

Ser dock hellre Marquinho eller Laporte alla dagar i veckan.
Barcelona Ribohn Fan
2016-03-01 10:16
Det har med fysiken att göra! Skulle Arda utmana, skulle han aldrig aldrig komma förbi sin motståndare, fast han har gjort honom. Han skulle vara tvungen att dra honom en gång till och en gång till och ....... En annan sak till att utmana hela tiden alla Neymar det tar på krafterna, det orkar inte Ardan i nu läget. För dåligt grund tränad.
Barcelona Andresito
2016-03-01 10:03
erkano De flesta här inne vet vad Arda är kapabel till efter tiden i Atlético. Under flera möten med Real Madrid och Barcelona visade han upp en otrolig kreativitet i ett lag med kantiga spelare som Koke, Gabi, Costa osv. Nu är den där kreativiteten som bortblåst och den enda anledningen till varför är för att Arda är rädd. Han är rädd för att tappa boll och tar därför det säkra före det osäkra. Han har alldeles för stor respekt för de tre där fram. Varken Iniesta eller Rafinha har problem med att utmana när de spelar med MSN. Vi har redan Sergi Roberto och Rakitic som helst ska överlåta kreativiteten åt någon annan. Arda värvades dock för att spela på Iniestas position med uppgiften att luckra upp försvar, precis som Rafinha. Det är därför folk är besvikna på honom. Det hänger inte på MSN, utan problemet sitter i Ardas skalle, dags för honom att släppa på handbromsen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2016-03-01 09:53
Hahaha vad håller Perez på med, kick efter kick
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-03-01 09:10
60% of Messi's goals in 15/16 have arrived when Barcelona have been losing or drawing. During all his previous seasons this figure was 44%.

Källa: BARÇA NÚMEROS
Barcelona Erik Satie
2016-03-01 09:06
@ElRaval:

Han har gjort 6 den här säsongen. Hans rekord ligger på 4 från 2012/2013 tror jag.
erkano
2016-03-01 09:05
Så länge MSN finns på planen så kan inte Arda spela som han gjorde en gång i tiden i Atletico. Det går bara inte. Han behöver inte mer tid för att visa sig. Som alla påstår. Han kan inte spela den fotboll som han är bra på så länge MSN är på planen. Därför fattar jag inte varför Barca köpte honom ? Lag som Atletico, Man U, Milan var perfekt för honom. Men nu spelar han i Barcelona och tyvärr kommer ni inte se mkt mer än så här från Arda pga han kom till ett lag med spelare som MSN. MSN är alldeles för boll kåta och dom spelar endast sins emellan. Dom släpper typ inte in någon i festen om ni förstår vad jag menar. 99% av Barcelonas mål kommer från just MSN. Finns inget annat lag som har en sådan statistik. Spelarna utanför MSN behöver typ inte prestera mer än vad dom gör. Och håller med att MSN gör ett fantastiskt jobb! Detta gör att Arda inte kommer att kunna leverera som han en gång i tiden gjorde i atletico. Hur kan ni inte se eller fatta det ?? Atletico Madrid var ett lag som avgjorde matcher där samtliga spelare blev tvungna att prestera till topp. Dom hade ingen MSN i sitt lag direkt. Därför var det lättare för Arda att visa sina styrkor och sin magi och levererade på planen hela tiden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jonis
2016-03-01 08:57
@Reymar:


En blandning av Yaya och Abidal
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-03-01 02:07
@Davids3:


Neymar.
Barcelona ElRaval
2016-03-01 01:35
någon som vet hur många frisparksmål messi har gjort typ nuvarande säsong och förra?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2016-03-01 01:33
Xaviesta Van gaal ser du väl!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2016-03-01 01:27
Davids3 Jürgen Klinsmann eller hur?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2016-03-01 01:05
En väldigt sällsynt bild på....Gissa vem! :'D
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-03-01 01:02
FC Barcelona squad poses for official 2015/16 photograph

När ni har kollat färdigt på den, gå tillbaka och börja från 1.25 :-) och framåt.

Titta på Alves sen Neymar och Suarez.
Neymar är som den lila busiga lilla broshan och Suarez av alla försöker läxa upp honom. hehehe...

Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-03-01 00:34
@Reymar:


Som ni säger så kommer det sluta med att någon av de 4 stora värvar honom.
Dessa förbannade olja pengar alltså. Nu syftar jag inte bara på City och Psg utan båda Ryssar, kineser och jänkarna (som borde hålla sig till baseball world serie.)

Minns att jag brukar kolla på denna Kalidou Koulibaly' föra säsongen och tyckte att han var oslipad då. Hoppas någon till denna skämt av scout systemet Barca påstår ha upptäcker honom.

Hade jag bott i Barca skulle jag hänga utanför arenan tills jag lyckades åtminstone informera dem att han existerar.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-03-01 00:28
@papillon:


1. Att A.Vidal säljer sig så lätt öppnar första luckan. Stället att springa ner och använda hans snabbhet så chansbryter han.

2. Det leder till att Pique hamnar ingenmansland och beslutar också att chansbryta. Medan allt det här händer så Står Arda och Vitolo på samma plats i mittfältet. Båda 2 ser klart och tydligt vad som håller på att hända.

3. Vitolo jagar först lite lät för att läsa av nästa situation, Arda gör det samma.

4. Det är här Arda blir bolltittande stället att försöka störa, stressa eller stänga helt Vitolo så fortsätter han jaga hem i samma tempo som det vore en träningsmatch i en gala.

Som hjälp så kan du pausa videon varje 3 sek och studera var spelarna står o.s.v.


P.s Mathiue blir tvungen att täcka upp för Pique ochAlba måste då ta Mathiue's plats. Vet inte om du har spelat fotboll, om inte så är det så det går till i spelet.

Du ser att om Arda sprintade som Vitolo....

Kolla igen videon. Nu vann vi matchen ändå, när jag länkade videon tänkte inför kommande matcher. Sista delen av säsongen har redan börjat. Man vill inte sånt nu. Hade varit en femma om det var i början av säsongen.

Vi får hålla tummarna att båda A.Vidal och Arda lär sig bättre att läsa av spelet när de är i Barca nu.
Barcelona Yellow cake
2016-03-01 00:16
@Liunil Masse:
Ser ju sjukt spännande ut!! Enligt Wikipedia kan han spela som mittback, defensiv mittfältare samt högerback. 1.95 m.. ser ut att ha ett fint driv med bollen också, iofs ett sånt där klassiskt youtube-hopkilpp..
Annons: